Ανακοινώσεις

12-12-2018
Οι προσβολές ευνοούνται από τις πολλές βροχές του φθινοπώρου και του χειμώνα. Καθοριστικός παράγοντας για τον ακριβή αριθμό και τον χρόνο που θα λάβουν χώρα οι επεμβάσεις είναι η εποχή και η διάρκεια των βροχοπτώσεων. Ανθονόμος (Αnthonomus amygdali) Ο ανθονόμος της αμυγδαλιάς έχει μήκος 3-4mm και χρώμα σκούρο καστανό. Έχει μια γενεά το έτος και είναι δραστήριο το χειμώνα και την άνοιξη. Το καλοκαίρι τα ενήλικα άτομα βρίσκονται σε προστατευμένες θέσει πάνω ή κοντά στ... (συνέχεια)
11-12-2018
Πενταπλάσια φαίνεται ότι είναι σήμερα η αξία της βιομηχανίας φυτοφαρμάκων, με τον αριθμό να φτάνει τα 50 δισ. δολάρια, όταν το 1960 η αξία ήταν λίγο κάτω από τα δέκα δισ. δολάρια. Σύμφωνα με την έκθεση που δημοσίευσε το CropLife International, διεθνής ένωση εταιρειών αγροεφοδίων, το 1960 υπήρχαν 100 δραστικά συστατικά διαθέσιμα στους αγρότες παγκοσμίως. Σήμερα, ο αριθμός αυτός έχει εξαπλασιαστεί, φτάνοντας περίπου τα 600. Στην έκθεση τονίζεται πως τα τελευταία χρόνια, ο ρυθμός των εγ... (συνέχεια)
10-12-2018
To CARMINA MAX είναι ένα ζιζανιοκτόνο για την προφυτρωτική ή τη μεταφυτρωτική καταπολέμηση πλατύφυλλων και αγρωστωδών ζιζανίων σε καλλιέργειες σιτηρών. Απορροφάται από το φύλλωμα και τις ρίζες. Ελέγχει αποτελεσματικά την ήρα και ευρύ φάσμα πλατύφυλλων ζιζανίων στα σιτηρά, τόσο αυτών που έχουν φυτρώσει κατά τη στιγμή της εφαρμογής, όσο και αυτών που φυτρώνουν σε διάστημα μερικών εβδομάδων μετά την εφαρμογή. Είναι μίγμα δύο δραστικών ουσιών με διαφορετικό τρόπο δράσης του Chlor... (συνέχεια)
07-12-2018
Το νέο ερευνητικό δίκτυο «Οι Δρόμοι της Ελιάς» συστάθηκε με πρωτοβουλία του τομέα Έρευνας και Καινοτομίας του ΥΠΠΕΘ, σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Πρόκειται για μια πρωτοποριακή δράση για τα ελληνικά δεδομένα με αρχικό προϋπολογισμό 3,1 εκ.€, που αφορά την ανάπτυξη και βελτιστοποίηση των προϊόντων ελιάς και ελαιόλαδου και των μεθόδων παραγωγής τους. Σκοπός του δικτύου είναι η δημιουργία μιας αλυσίδας αξίας και συνεργασιών του ανθρ... (συνέχεια)
06-12-2018
Η συμπληρωματικότητα της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της ΕΕ με τους στόχους της κλιματικής αλλαγής μετά το 2020 παραμένει μια μεγάλη πρόκληση, καθώς οι στόχοι είναι ασαφώς καθορισμένοι και δεν υπάρχουν μετρήσιμες λεπτομέρειες, δήλωσε το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο (ECA) στη EURACTIV.com. Στις 7 Νοεμβρίου, το ΕΕΣ δημοσίευσε τη γνωμοδότησή του σχετικά με την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ΚΑΠ, επεκρίνοντας την για έλλειψη φιλοδοξίας όσον αφορά τους περιβαλλοντικούς και κλιματ... (συνέχεια)
05-12-2018
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το προωθητικό πρόγραμμα της SIPCAM με την κλήρωση ενός αυτοκινήτου Toyota Hilux. «Συνολικά δεχτήκαμε παραπάνω από 15.000 συμμετοχές, οι οποίες συμμετείχαν στην κλήρωση, που διενεργήθηκε την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018 στις 17:00, ενώπιον της Συμβολαιογράφου Αθηνών Έλλης Καλιτσουνάκη (Λεωφόρος Αλεξάνδρας 194)», μας ανέφερε σχετικά ο κ. Απόστολος Σαμούδης, Γεωπόνος, BSc (Essex), MSc (Lond.), Γενικός Διευθυντής της εταιρείας. Από την κληρωτίδα αναδείχθηκε ο τυχ... (συνέχεια)
04-12-2018
Αξιολόγηση του Προγράμματος Ολοκληρωμένης Φυτοπροστασίας στην καλλιέργεια του καλαμποκιού για το έτος 2018 από το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Καβάλας. Αριθμ. Πρωτ. 5480/74679/25-05-2018 Υπ. Απόφαση του Υπ.Α.Α. & Τροφίμων Στα πλαίσια της αρμοδιότητάς μας ως περιφερειακού συντονιστή - όπως ορίζεται από τη σχετική απόφαση - και μετά από τις αξιολογήσεις του προγράμματος που λάβαμε από τις Δ.Α.Ο.Κ. των περιφερειακών ενοτήτων ... (συνέχεια)
03-12-2018
ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ    Σε 17 εκατ. ευρώ ανέρχονται οι επιστροφές προς τους Έλληνες αγρότες, από τα συνολικά 444 εκατ. ευρώ που θα λάβουν οι αγρότες σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με σχετικό κανονισμό που δημοσιεύθηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πριν λίγες μέρες. Οι επιστροφή του εν λόγου ποσού θα ξεκινήσει από την 1η Δεκεμβρίου 2018, ενώ όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, αρχικά αφαιρέθηκε από τον προϋπολογισμό του 2018 για τη στήριξη του εισοδήματος των γεωργών... (συνέχεια)
02-12-2018
Οι εκτάσεις με οπωροφόρα, στο σύνολο της χώρας, παρουσίασαν αύξηση σε όλα τα είδη δένδρων, το 2017 συγκριτικά με το 2012, εκτός από τις ελιές. Αύξηση παρουσίασε και ο αριθμός των οπωροφόρων δένδρων (για όλα τα είδη). Αντίθετα ο αριθμός των εκμεταλλεύσεων με οπωροφόρα στο σύνολο της χώρας παρουσίασε μείωση. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της Έρευνας Οπωροφόρων (Μηλιές, Αχλαδιές, Ροδακινιές, Βερικοκιές, Κερασιές, Πορτοκαλιές, Λεμονιές, Μικρόκαρπα εσπεριδοειδή και Ελιές), που έκανε η Ελληνική Στατιστικ... (συνέχεια)
30-11-2018
Προστασία από Σήψη του λαιμού, Φουζικλάδιο, Έλκη Μηλιάς και Αχλαδιάς, Ψύλλα Αχλαδιάς, Σέζια, Καρπόκαψα, Μύγα Μεσογείου, Ψώρα του SAN JOSÉ, Βακτηριακό κάψιμο  ΜΗΛΟΕΙΔΗ ✔ ΣΗΨΗ ΤΟΥ ΛΑΙΜΟΥ (Phytophthora spp.) ►  Συνιστάται εκρίζωση και καταστροφή των έντονα προσβεβλημένων και ξερών δένδρων (να δοθεί προσοχή ώστε να αφαιρεθεί ολόκληρο το ριζικό σύστημα) και απολύμανση του εδάφους. ► Αποκάλυψη (ξελάκωμα) του λαιμού των προσβεβλημένων δένδρων μέχρι τ... (συνέχεια)