Ανακοινώσεις

13-09-2017
Νέο πλήγμα για τους αγρότες σχεδιάζει η κυβέρνηση αυξάνοντας σημαντικά το κόστος παραγωγής. Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να αυξηθεί ο συντελεστής ΦΠΑ 13% που είναι σήμερα στα αγροτικά εφόδια στο 24%. Δηλαδή, ο συντελεστής που μειώθηκε από το 24% στο 13% τον περασμένο Ιούλιο θα επανέλθει στα ίδια επίπεδα λόγω των λανθασμένων χειρισμών της κυβέρνησης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η μείωση αυτή δεν είχε συμφωνηθεί με τους πιστωτές της χώρας, με αποτέλεσμα να υποχρεώνεται η κυβέρν... (συνέχεια)
12-09-2017
Πώς και από πού θα χορηγούνται, πόσες θα είναι οι ερωτήσεις, τι θα αφορούν και πόσες από αυτές πρέπει να είναι σωστές για να θεωρηθεί επιτυχής η εξέταση. Αφού από 18/09/2017, πρόκειται να ξεκινήσει επίσημα η έκδοση συνταγής μόνο από όσους κατέχουν το Πιστοποιητικό Γνώσεων Ορθολογικής Χρήσης Γεωργικών Φαρμάκων, ας δούμε αναλυτικότερα μερικά πράγματα που αφορούν στα Πιστοποιητικά αυτά. Τα πιστοποιητικά αυτά παρέχουν, τουλάχιστον, απόδειξη επαρκούς γνώσης και θεμάτων του Παραρ... (συνέχεια)
11-09-2017
Στις 5 Σεπτεμβρίου στα γραφεία του Γεωπονικού Συλλόγου Λάρισας πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη για το θέμα της συνταγογράφησης των γεωργικών φαρμάκων, παρόντων πολλών μελών του συλλόγου μας, του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. / Παράρτημα Κ. Ελλάδος, και εκπροσώπων όλων των γεωπονικών συλλόγων της Θεσσαλίας. Κατά την συνάντηση επισημάνθηκαν ουσιαστικά προβλήματα στην εφαρμογή της συνταγογράφησης γεωργικών φαρμάκων, όπως: • Η πώληση σε επαγγελματίες αγρότες, οι οποίοι δεν κατέχουν ακόμα το πιστοποιητικό... (συνέχεια)
08-09-2017
Την επέτειο των 70 χρόνων λειτουργίας της και στήριξης του ελληνικού καπνού και των Ελλήνων καπνοπαραγωγών γιόρτασε η ιστορική καπνοβιομηχανία ΣΕΚΕ Α.Ε. (Συνεταιριστική Ένωση Καπνοπαραγωγών Ελλάδας) με μία ευχάριστη μουσική εκδήλωση στην έδρα της, την Ξάνθη. Στη διάρκεια της εκδήλωσης απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων. Παίρνοντας τον λόγο ο Πρόεδρος της ΣΕΚΕ ΑΕ Παναγιώτης Ταρενίδης, αφού καλωσόρισε τους προσκεκλημένους της εται... (συνέχεια)
07-09-2017
Λιάμης Λεωνίδας|  06/09/2017 - 12:07 μμ Τις πρώτες παραλαβές τεύτλων κάνει από τα ξημερώματα της Τετάρτης 6 Σεπτεμβρίου το εργοστάσιο της ΕΒΖ, στο Πλατύ Ημαθίας, ξεκινώντας κι επίσημα την καμπάνια ζάχαρης για τη σεζόν του 2016. Η επεξεργασία των τεύτλων, ωστόσο, θα αρχίσει από την Πέμπτη 7 του μήνα το πρωί, καθώς χθες και σήμερα η μονάδα έχει σε εξέλιξη τα απαραίτητα δοκιμαστικά τεστ.   Η διαδικασία της συγκέντρωσης και μεταφοράς της πρώτης ύλης προς το εργοστάσιο ... (συνέχεια)
06-09-2017
Ημερίδα με θέμα «Η συμβολή των εισροών στον αγροδιατροφικό τομέα», διοργανώνουν ο Σύνδεσμος Παραγώγων και Εμπόρων Λιπασμάτων (ΣΠΕΛ), ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πολλαπλασιαστικού Υλικού (ΣΕΠΥ) και Ελληνικός Σύνδεσμος Φυτοπροστασίας (ΕΣΥΦ). Η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου στο Ξενοδοχείο Τιτάνια (στο κέντρο της Αθήνας), θα αποτελείται από δύο θεματικές ενότητες. ✔ Μέρος Α΄: Σύγχρονες Αγροδιατροφικές Ανάγκες Προκλήσεις – Λύσεις Ομιλίες με θέμα: ... (συνέχεια)
05-09-2017
Η ηλεκτρονική εφαρμογή «Συνταγής χρήσης γεωργικών Φαρμάκων» ολοκληρώνεται και τίθεται σε εφαρμογή την 18η Σεπτεμβρίου 2017. Η παραπάνω εφαρμογή θα είναι πλέον διαθέσιμη για χρήση από κάθε εγκεκριμένο συνταγογράφο Γεωργικών Φαρμάκων στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων (www.minagric.gr). Σύμφωνα με τη σχετική Υπουργική Απόφαση, που πρόσφατα υπέγραψε η ηγεσία του ΥπΑΑΤ, από την 18η Σεπτεμβρίου 2017 η πώληση επαγγελματικής χρήσης φυτοπροστατευτικών π... (συνέχεια)
04-09-2017
Η οργανωτική επιτροπή του Συνεδρίου και η Εντομολογική Εταιρεία Ελλάδος αντιλαμβανόμενες την πολλαπλή σημασία της επιστήμης της εντομολογίας για τις ανάγκες της σύγχρονης κοινωνίας διοργανώνουν το 17ο ΠΕΣ με πολλαπλούς σκοπούς: Α. Την διάχυση της πιο πρόσφατης και έγκυρης επιστημονικής γνώσης αλλά και της ουσιαστικής εφαρμογής των αποτελεσμάτων της έρευνας Β. Την ανταλλαγή απόψεων και την συζήτηση για την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων Γ. Την συνεχιζόμενη εκπαίδευση και ενημέ... (συνέχεια)
21-08-2017
Κοντονής Γιώργος|  21/08/2017 - 10:46 πμ Ενισχύσεις για τη δηµιουργία νέων τουριστικών υποδοµών, µονάδων παραγωγής βιοαερίου που επεξεργάζονται αγροτικά απόβλητα και επιχειρήσεων εστίασης, περιλαµβάνονται στη γκάµα του νέου κύκλου προκηρύξεων ΕΣΠΑ. Τα τρία παραπάνω προγράµµατα, που θα «τρέξουν» για πρώτη φορά αυτή την προγραµµατική περίοδο, συµπληρώνουν τη δέσµη των δέκα προσκλήσεων ύψους 600 εκατ. ευρώ που θα αρχίσουν σταδιακά να δηµοσιεύονται από αρχές Σεπτεµβρίου. Νέες... (συνέχεια)