Ανακοινώσεις

09-07-2018
Τη φετινή χρονιά, όπως και τα προηγούμενα δύο χρόνια, γίναμε στην Ανατολική Μακεδονία μάρτυρες της επέλασης του εντόμου Lymantria dispar L. στην εν δυνάμει βοσκήσιμη σκληρόφυλλη βλάστηση δημιουργώντας πολλά και ποικίλα προβλήματα, όπως:   ·         Ολοκληρωτική απώλεια βοσκήσιμης βλάστησης στην εκτατική αιγοτροφία της περιοχής μας, αναγκάζοντας τους κτηνοτρόφους μας να αγοράζουν ζωοτροφές σε μια δύσκολη οικονομικά εποχή... (συνέχεια)
07-07-2018
Με στόχο την ενίσχυση της αγροτικής δραστηριότητας, την προαγωγή εναλλακτικών μορφών αγροτικής δραστηριότητας, όπως ο αγροτουρισμός, και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, το Πολυλειτουργικό Αγρόκτημα έρχεται να δώσει νέες διεξόδους στην ύπαιθρο και στην αγροτική οικονομία.   Δικαίωμα δημιουργίας και λειτουργίας των αγροκτημάτων έχουν οι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΕΕ) βάσει του ν. 3874/... (συνέχεια)
06-07-2018
Οι καρποί είναι ευαίσθητοι κατά την περίοδο αλλαγής του χρώματος. Θα πρέπει οι καλλιεργητές να είναι σε επιφυλακή και να παρακολουθούν τις καλλιέργειες τους για τυχόν προσβολές.  ►  Καρπόκαψα ροδακινιάς (Grapholitha molesta) Από τη μελέτη των συλλήψεων στις φερομονικές παγίδες διαπιστώνουμε ότι η πτήση του εντόμου συνεχίζεται σε όλες τις περιοχές με μικρό αριθμό συλλήψεων, εκτός από την περιοχή του Νέστου-Χρυσούπολης του Ν.Καβάλας, όπου ο αριθμός των εντόμων ε... (συνέχεια)
05-07-2018
Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Πλατυκάμπου αποφάσισε να βάλει τον πήχη ψηλά, ανακοινώνοντας τιμή αγοράς σκληρού σίτου για τα μέλη του 21 λεπτά, την υψηλότερη που υπάρχει πανελλαδικά. Μια κίνηση που στοχεύει να πιέσει την αγορά και να αναγκάσει τους ιδιώτες να δώσουν καλύτερες τιμές από τα 17 λεπτά που προσφέρουν σήμερα. Υπενθυμίζεται ότι μόνο ο Α.Σ. Βόλου έχει ανακοινώσει τιμή 19 λεπτάκιλό, ενώ στη συμβολαιακή το προϊόν αμείβεται με 20 λεπτά. Και πέρυσι ο Α.Σ.... (συνέχεια)
03-07-2018
Γεωργικές Προειδοποιήσεις και Οδηγίες Φυτοπροστασίας για την Περιοχή της Καβάλας από το Περιφερειακό Κέντρο Προστ. Φυτών & Ποιοτικού Ελέγχου Καβάλας   Για να διαβάσετε αναλυτικά πατήστε : Πυρηνόκαρπα (03.07.18) Πηγή: ΥΠΑΑΤ  (συνέχεια)
02-07-2018
Συνιστάται οι παραγωγοί να προβούν άμεσα σε επιθεώρηση των καλλιεργειών τους για την πιθανή ύπαρξη εστιών.  H Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Σερρών ανακοινώνει προς τους καλλιεργητές καρποφόρων δένδρων και αμπέλου του Νομού ότι λόγω των επαναλαμβανόμενων βροχοπτώσεων και της αυξημένης υγρασίας της τελευταίας περιόδου σε συνδυασμό με την επερχόμενη άνοδο της θερμοκρασίας θα δημιουργήσουν ευνοϊκές συνθήκες για τη γρήγορη εξάπλωση ασθενειών που μπορεί να εξελιχ... (συνέχεια)
30-06-2018
Πολλοί ιοί επηρεάζουν τις τομάτες προκαλώντας μωσαϊκά μοτίβο στα φύλλα, καρούλιασμα φύλλων, μειωμένη ανάπτυξη, καψαλισμένη εμφάνιση φύλλων ή γραμμικά μοτίβο στα φύλλα. Ποιές είναι οι περισσότερο κοινές ιολογικές ασθένειες της τοματιάς; ✔ Ο ιός του μωσαϊκού του καπνού (TMV) ✔ Ο ιός του μωσαϊκού της αγγουριάς (CMV) ✔ Ο ιός του κηλιδωτού μαρασμού της τομάτας  (TSWV) ✔  Μωσαϊκό του πεπίνο  (PepMV) Τα συμπτώματα των ιώσεων συνήθως ε... (συνέχεια)
29-06-2018
Ξεκίνησε την Πέμπτη 28 Ιουνίου, για να ολοκληρωθεί τελικά το πρωί της Παρασκευής 29 Ιουνίου η διαδικασία πίστωσης των λογαριασμών των δικαιούχων παραγωγών, στο πλαίσιο της μεγάλης πληρωμής του ΟΠΕΚΕΠΕ, η οποία αφορά εκκρεμότητες ενιαίας ενίσχυσης 2017 και λοιπών συνδεδεμένων του 2017, προγράμματος μικρών νησιών του Αιγαίου, εθνικό απόθεμα και λοιπά μέτρα, όπως προανήγγειλε πρώτος ο ΑγροΤύπος, εδώ και αρκετές ημέρες. Αρκετοί αγρότες ωστόσο, κυρίως βαμβακοπαραγωγοί που είχαν υποβάλλει ένσταση, όπω... (συνέχεια)
28-06-2018
Κατά 2.000 τόνους αυξήθηκαν οι εισαγωγές ελαιολάδου στην Ινδία στα τέσσερα τελευταία χρόνια. Το 72% των εισαγωγών καλύπτεται από ισπανικό ελαιόλαδο και το 26% από ιταλικό. Δυστυχώς το ελληνικό ελαιόλαδο καλύπτει μόλις το 1% των εισαγωγών της χώρας. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Αρχής, από το 2013 έως και το 2017, οι ισπανικές εξαγωγές παρουσιάζουν αυξητική τάση, σε αντίθεση με τις ιταλικές εξαγωγές που ακολουθούν φθίνουσα πορεία. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΕ το 2017 οι Ισπαν... (συνέχεια)
27-06-2018
Αύξηση αναμένεται να υπάρξει στις εισαγωγές βάμβακος της Κίνας κατά την ερχόμενη περίοδο, κάτι που αναμένεται να έχει θετικό αντίκτυπο στις διεθνείς τιμές του προϊόντος. Ήδη ανακοινώθηκε ότι η Ινδία έχει υπογράψει συμβάσεις με την Κίνα για την εξαγωγή 85.000 τόνων βαμβακιού από τη νέα σοδειά. Η Κίνα αν και αποτελεί τον μεγαλύτερο εισαγωγέα βαμβακιού παγκοσμίως, έχει δει τις εισαγωγές της να συρρικνώνονται αισθητά (λόγω της πολιτικής που ακολουθεί για στήριξη της εγχώριας παραγωγής). Από τα 5 ... (συνέχεια)