Ανακοινώσεις

29-03-2018
Επίσημο Δελτίο Τύπου από το ΥΠΑΑΤ: Όλοι οι επιλαχόντες, σε όλη τη χώρα, εντάσσονται στο Πρόγραμμα των Νέων Αγροτών – 300 εκατ. ευρώ για 16.000 νέους αγρότες Τροποποίηση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, προκειμένου να ενταχθούν στο Μέτρο των Νέων Αγροτών όλοι οι υποψήφιοι που έχουν υποβάλει φάκελο και πληρούν τους όρους, ανήγγειλε από το βήμα του Περιφερειακού Συνεδρίου Κεντρικής Μακεδονίας ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, ενώ τη δέσμευση αυτή επανέλαβε λίγο α... (συνέχεια)
28-03-2018
Μια τεχνολογική επανάσταση στη γεωργία που οδηγείται από την πρόοδο της ρομποτικής και των σύγχρονων τεχνολογιών ανίχνευσης  μοιάζει να αναστατώνει τις σύγχρονες γεωργικές πρακτικές.   Κατά τη διάρκεια των αιώνων, καθώς οι αγρότες υιοθέτησαν περισσότερη τεχνολογία για την επιδίωξη μεγαλύτερων αποδόσεων, η πεποίθηση ότι όσο μεγαλύτερη είναι μια εκμετάλλευση τόσο το καλύτερο, έχει κυριαρχήσει στη γεωργία, καθιστώντας τις επιχειρήσεις μικρής κλίμακας μη βιώσιμες. Αλλά οι εξ... (συνέχεια)
27-03-2018
Γεωργικές Προειδοποιήσεις και Οδηγίες Φυτοπροστασίας για την Περιοχή της Θεσσαλονίκης από το Περιφερειακό Κέντρο Προστ. Φυτών & Ποιοτικού Ελέγχου Θεσσαλονίκης   Για να διαβάσετε αναλυτικά πατήστε : Κερασιά (26-3-2018) Πηγή: ΥΠΑΑΤ  (συνέχεια)
24-03-2018
Tα τελευταία χρόνια, η Ολλανδία έχει αναδυθεί στο προσκήνιο ως η χώρα της υψηλής παραγωγικότητας, κατέχοντας τη δεύτερη θέση στις παγκόσμιες εξαγωγές τροφίμων, παρά τη μικρή της έκταση.   Το παράδειγμά της μνημονεύεται από πολλούς και συνοδεύεται από τα επαινετικότερα σχόλια, με αποκορύφωμα το πρόσφατο αφιέρωμα του National Geographic, το οποίο έφερε τίτλο: «Η μικρή χώρα που ταΐζει τον πλανήτη». Αποτυπώνει, όμως, η φράση αυτή όλη την αλήθεια για το αγροτικό φαινόμεν... (συνέχεια)
23-03-2018
Η Ρωσία συμφώνησε να εξάγει 100.000 τόνους σιταριού σε μηνιαία βάση σε ιδιωτικούς αλευρόμυλους του Ιράν, σε μια εξέλιξη που είναι πολύ πιθανό να αλλάξει τις ισορροπίες στην αγορά αλεύρων σίτου, με αρνητικές προεκτάσεις για την Τουρκία.   Η ζήτηση εισαγόμενου σιταριού από τους αλευρόμυλους αποδίδεται στο γεγονός ότι η παραγωγή του Ιράν ελέγχεται από το κράτος και προορίζεται για τοπική κατανάλωση. Το αλεύρι του Ιράν που θα προκύψει από το ρωσικό σιτάρι πιθανότατα θα αγοραστεί ... (συνέχεια)
22-03-2018
Την Τετάρτη 28 Μαρτίου στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Φυλλοβόλων Οπωροφόρων Δένδρων του Ι.Γ.Β.&Φ.Π. στη Νάουσα, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα την ακτινιδιά (‘φυσιολογία – θρέψη - φυτοπροστασία’). Πρόγραμμα 09:10-09:30 Προσέλευση συνέδρων 09:30-09:45 Δρ. Θεοχάρης Χατζηστάθης. Δόκιμος ερευνητής, Ινστιτούτο Εδαφοϋδατικών Πόρων Θεσσαλονίκης (περιοχή Θέρμης). ‘Στοιχεία παραγωγής και εμπορίας ακτινιδίων στη χώρα μας’. 09:45-10:30 Δρ. Ιωάννης Θεριός.... (συνέχεια)
21-03-2018
Έντεκα κατηγορίες συνταξιούχων διασώζονται από τον κόφτη» του 60% που ισχύει για όσους εργάζονται ή αυτοαπασχολούνται.   Σύμφωνα με την εγκύκλιο εφαρμογής ξεκαθαρίζει το θολό τοπίο για μια σειρά από συνταξιούχους που εργάζονται παρέχοντας εργαλεία διάσωσης της σύνταξης. Εξαιρεί από τον «κόφτη» σχεδόν το σύνολο όσων έχουν αγροτικό εισόδημα, ενώ παρέχει «σωσίβιο» στους νέους συνταξιούχους, εισάγοντας πλαφόν εισοδηματικού ορίου «διατήρησης της αγροτικής περιουσίας» στα 4.92... (συνέχεια)
20-03-2018
«Κούφια» αποδείχθηκε κι η τελευταία δέσμευση της διοίκησης της ΕΒΖ ΑΕ ότι μέχρι την Παρασκευή 16 Μαρτίου, θα έχει εξοφλήσει τα 6,2 εκατ. ευρώ που εξακολουθεί να οφείλει στους περίπου 2.300 εξοργισμένους, πλέον, τευτλοπαραγωγούς της χώρας για τα τεύτλα που της παρέδωσαν στην καμπάνια ζάχαρης του 2017. Η εμπορική συμφωνία που προωθούσε η ζαχαροβιομηχανία με τη Royal Sugar, με σκοπό να της πουλήσει τα αποθέματα ζάχαρης που διαθέτει στο εργοστάσιο στο Πλατύ Ημαθίας και με τα χρήματα (σ. σ. περίπο... (συνέχεια)
19-03-2018
Ελλείψει επίσημων στοιχείων για το μέγεθος των ζημιών που προκάλεσε το κύμα ψύχους που προήλθε από τη Σιβηρία και ñeplhje την Ιταλία στις αρχές Μαρτίου, η ιταλική ελαιοκομική οργάνωση Unaprol ανακοίνωσε ότι σύμφωνα με τους υπολογισμούς της, περίπου 25 εκατομμύρια ελαιόδενδρα βρίσκονται σε κίνδυνο. Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με την οργάνωση, ότι την επόμενη ελαιοκομική χρονιά υπάρχει κίνδυνος να υπάρξει πτώση της παραγωγής συνολικής αξίας 30 εκ. €. Οι επιπτώσεις της κακοκαιρίας δεν θα είν... (συνέχεια)
17-03-2018
Τη Δευτέρα 12 Μαρτίου συγκροτήθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Συνδέσμου Φυτοπροστασίας (Ε.ΣΥ.Φ), με τον Βάσο Ευθυμιάδη να αναλαμβάνει την θέση του Προέδρου. Αναλυτικά η σύνθεση του νέου ΔΣ έχει ως εξής: Πρόεδρος:  Ευθυμιάδης Βάσος (EΥΘΥΜΙΑΔΗΣ Κ&Ν Α.Β.Ε.Ε.) Αντιπρόεδρος Α΄:  Ποντίκας Γεώργιος (SYNGENTA HELLAS Α.Ε.Β.Ε.) Αντιπρόεδρος Β΄:  Παπασωτηρίου Κωνσταντίνος (ARYSTA LIFESCIENCE Ελλάς A.E.) Υπεύθυνος Οικονομικών:  Γεωργ... (συνέχεια)