Ανακοινώσεις

29-10-2016
Το ποσό των 770 εκατ. ευρώ σε 567 χιλιάδες δικαιούχους αγρότες εκταμίευσε χθες στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους ο ΟΠΕΚΕΠΕ καταβάλλοντας το 70% της προκαταβολής της βασικής ενίσχυσης έτους 2016. Τα χρήματα είναι διαθέσιμα στους αγρότες που χρησιμοποιούν web banking ή κάρτα, ενώ για εκείνους που εξυπηρετούνται στα γκισέ των τραπεζών, θα είναι διαθέσιμα τη Δευτέρα. Οι δικαιούχοι που έχουν δηλώσει το κινητό τους τηλέφωνο στην Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης 2016, θα λάβουν ειδοποίηση για την πλη... (συνέχεια)
27-10-2016
Ενημερωτική Ημερίδα με θέμα: «Καλλιέργεια της Καρυδιάς, της Αμυγδαλιάς και της Μηλιάς»  συνδιοργανώνουν το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (Παράρτημα Ανατολικής Μακεδονίας) και το Επιμελητήριο Σερρών σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) της Π.Ε. Σερρών. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί  την Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016 & ώρα 10:30 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων «Γεώργιος Χρηστίδης» του Επιμελητηρίου Σερρών (3ος όροφος). Η θεματολογία διαμορφώνεται σύμφωνα... (συνέχεια)
26-10-2016
Εντολή για αποστολή παρτίδων πληρωμής σχετικά με τις εκκρεμότητες των πληρωμών για τα έτη εφαρμογής 2012 και 2013 (μεταβιβάσεις, αιτήσεις θεραπείας, εκ παραδρομής λάθη, ενστάσεις) δόθηκε χθες 24 Οκτωβρίου, στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΠΕ Λάρισας, η οποία με τη σειρά της ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους της δράσης 2.1 - Προστασία των ευαίσθητων στα νιτρικά περιοχών των Γεωργοπεριβαλλοντικών Ενισχύσεων του Μέτρου 214 ότι αναμένονται οι τελευταίες ρυθμίσεις του μηχανο... (συνέχεια)
25-10-2016
Αυτό δήλωσε πρόσφατα ο γεωπόνος, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Τεχεράνης στο Ιράν Kourosh Vahdati, ο οποίος βρέθηκε στη Θεσσαλία, ύστερα από πρόσκληση του Δρ. Αλέξανδρου Παπαχατζή, καθηγητή Δενδροκομίας στο ΤΕΙ Θεσσαλίας, διευθυντή του Εργαστηρίου «Δενδροκηπευτικών και Εδαφικών Πόρων». Διαβάστε αναλυτικό Τεχνικό άρθρο για τα χαρακτηριστικά της ποικιλίας, από τον Δρ. Αλέξανδρο Παπαχατζή, με τίτλο:  "Η καλλιέργεια της καρυδιάς με ποικιλίες Καλ... (συνέχεια)
21-10-2016
Farmacon Team - Γράφει: η Χαρού Αναστασία - Γεωπόνος Α.Π.Θ. (Φυτοπροστασία), MSc "Αειφορική Γεωργική Ανάπτυξη" Η γλυκοπατάτα (Ipomoea batatas) είναι ποώδες, πολυετές φυτό που κατάγεται από τη νότια Αμερική. Στην Ευρώπη έφτασε μέσω Ισπανών κατακτητών πριν πάρα πολλά χρόνια, ενώ στην Ελλάδα το έφεραν Ενετοί κατακτητές. Παγκοσμίως είναι η 7η πιο σημαντική καλλιέργεια μετά το σιτάρι, το ρύζι, το καλαμπόκι, την πατάτα, το κριθάρι και τη Μανιότη ή Κασάβα. Η παγκόσμια παραγωγή ανέρχεται περ... (συνέχεια)
19-10-2016
Σύμφωνα με καλά διασταυρωμένες πληροφορίες, για υπογραφή στον υφυπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, βρίσκεται η ΚΥΑ που αφορά την εκχώρηση του 37% του ΠΑΑ 2014 – 2020 στις Περιφέρειες της χώρας. Αμέσως μετά και αυτή η απόφαση θα... φύγει για δημοσίευση στο ΦΕΚ. Μετά και από αυτή την εξέλιξη, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και ειδικότερα η Γενική Γραμματεία Αγροτικής Πολιτικής & Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων που τρέχει ουσιαστικά την διαδικασία, «πιάνει» τον στόχο του Οκτωβ... (συνέχεια)
18-10-2016
Το σχίσιμο των καρπών της ροδιάς είναι ένα από τα συχνότερα προβλήματα της καλλιέργειας και είναι περισσότερο έντονο κατά την ωρίμανση των καρπών. Στην επιφάνεια του καρπού εμφανίζονται παράλληλες και κάθετες προς τον άξονά του σχισμές οι οποίες μπορεί να είναι επιφανειακές ή πιο βαθιές ώστε να φαίνονται οι σπόροι. Οι σχισμένοι καρποί προσβάλλονται από μύκητες οι οποίοι παράγουν τοξίνες, καθιστώντας τους καρπούς ακατάλληλους για νωπή κατανάλωση αλλά και για χυμοποίηση. ... (συνέχεια)
17-10-2016
Σύμφωνα με την εγκύκλιο που εξέδωσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ η συνδεδεμένη ενίσχυση στο βαμβάκι ανέρχεται σε 74,938 ευρώ ανά στρέμμα εφ' όσον η επιλέξιμη προς ενίσχυση έκταση δεν ξεπεράσει τα 2.500.000 στρέμματα, σύμφωνα με τον Καν. (ΕΕ) 1307/2013 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου. Η ειδική ενίσχυση χορηγείται στους παραγωγούς που καλλιεργούν βαμβάκι σε επιλέξιμες εκτάσεις και έχει δηλωθεί, η καλλιέργεια, στην Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης. Οι εκκοκκιστικές επιχειρήσεις, θα παραλαμβάνουν, θα... (συνέχεια)
15-10-2016
Ο Σύνδεσμος Παραγωγών και Εμπόρων Λιπασμάτων (ΣΠΕΛ) εφιστά την προσοχή στα Μέλη του, στα καταστήματα γεωργικών εφοδίων, στους παραγωγούς, καθώς και τους αρμόδιους κρατικούς φορείς σε ένα ακόμη φαινόμενο παράνομης διακίνησης λιπασμάτων που αναφέρθηκε και αφορά σε: 1. Παράνομη διακίνηση λιπασμάτων από εταιρεία μη καταχωρημένη στο Μητρώο Επιχειρήσεων Παραγωγής & Εμπορίας Πολλαπλασιαστικού Υλικού και Εμπορίας Λιπασμάτων του Υπουργείου και συγκεκριμένα από την: ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΣΑΚΟΥΡΙΔΗΣ ... (συνέχεια)