Ανακοινώσεις

15-11-2017
Η εγκατάσταση ενός οπωρώνα είναι μεγίστης σημασίας εργασία διότι απαιτείται διάθεση μεγάλου κεφαλαίου αφενός και αφετέρου επειδή ο οπωρώνας είναι πολυετής καλλιέργεια. Τυχόν λάθη στον οπωρώνα διορθώνονται δύσκολα και συνήθως με σημαντική οικονομική επιβάρυνση. Για τους παραπάνω λόγους πριν την εγκατάσταση ενός οπωρώνα πρέπει να γίνει μια μελέτη και να ληφθούν υπόψη αρκετοί παράγοντες για να μην αποβεί η επιχείρηση οικονομικά ασύμφορη.  Β. Πολλαπλασιαστικό υλικό Ε... (συνέχεια)
14-11-2017
Οι συνεργάτες της Ισπανικής Ένωσης Ελαιοκομικών Δήμων παρουσιάζουν τους 5 κυριότερους μύθους που αφορούν την επιλογή της κατάλληλης στιγμής για τη συγκομιδή του ελαιοκάρπου και τους καταρρίπτουν. 1." Όσο περισσότερο αργεί η συγκομιδή, τόσο περισσότερο ελαιόλαδο θα παραλάβουμε από τις ελιές μας". ΛΑΘΟΣ. Στις περισσότερες ποικιλίες ελιάς τα μόρια του ελαιολάδου παράγονται την περίοδο ανάμεσα στον Ιούλιο και τον Νοέμβριο. Στη συνέχεια υπάρχει μείωση της υγρασίας στον ελαιόκαρπο. Έ... (συνέχεια)
13-11-2017
Η ψηφοφορία από την ΕΕ δεν κατάφερε να επιλύσει μια διαμάχη σχετικά με τη χρήση του  glyphosate, του παγκοσμίως δημοφιλέστερου ζιζανιοκτόνου, του οποίου η άδειας χρήσης λήγει στις 15 Δεκεμβρίου. Τώρα, μία Επιτροπή ]της ΕΕ θα προσπαθήσει  να αποφανθεί επί του θέματος. Η πλειοψηφία που απαιτείται για την ανανέωση της άδειας χρήσης του glyphosate για 5 ακόμα χρόνια, ύστερα από τη λήξη της στις 15 Δεκέμβρη φέτος, δεν επιτεύχθηκε και πάλι στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην ψηφοφορία της 9ης Δε... (συνέχεια)
11-11-2017
Εντολή να δοθεί στους τευτλοπαραγωγούς το ποσό των 2,5 εκατ. ευρώ για μέρος της παραγωγής που παρέδωσαν το 2017 έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης. Η επίσημη ανακοίνωση αναμένεται να γίνει τη Δευτέρα (13/11). Όπως ανέφερε στον ΑγροΤύπο ο Πρόεδρος του συλλόγου τευτλοπαραγωγών Κ. Μακεδονίας, κ. Παύλος Μπογιαννίδης, «τις επόμενες μέρες θα πληρωθεί η προκαταβολή της παραγωγής του 2017, ενώ η εξόφληση αναμένεται να γίνει πριν τα Χριστούγεννα». Και προσθέτει: «φέ... (συνέχεια)
10-11-2017
Ελκυστικές αποδόσεις εμφανίζει η καλλιέργεια των ποικιλιών καρυδιάς Chandler και Franquette στην ευρύτερη περιοχή της Σκύδρας, αποτελώντας μια εναλλακτική πρόταση ενασχόλησης στον αγροτικό τομέα. Σημαντικές είναι οι μελλοντικές προοπτικές ανάπτυξης εντός και εκτός ελληνικών συνόρων. Γενικότερα η συμβολή καλλιέργειας της καρυδιάς (Juglans regia L._καρυδιά η βασιλική), στην ανάπτυξη της ορεινής οικονομίας της χώρας μας είναι σημαντική. Παράγει καρπούς σε ετήσια βάση και πολύτιμο ξύλ... (συνέχεια)
09-11-2017
Δείτε εδώ την αναλυτική παρουσίαση των προιόντων Χαλκού της Κ&Ν ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ ΑΒΕΕ. Υδροξείδια του χαλκού ✔  KOCIDE 2000 Δίνει αξία στα χρήματα σας • Υψηλή βιοδιαθεσιμότητα χαλκού για υψηλότερη αποτελεσματικότητα και προστασία • Εύκολο στην ανάμιξη και τη μεταφορά • Άριστη συνδυαστικότητα • Μεγάλη αντοχή στην έκπλυση από τη βροχή • Τηρεί όλες τις προδιαγραφές της ΕΕ • Υψηλή ασφάλεια στις καλλιέργειες Μυκητοκτόνα-Βακτηριοκτόνα επαφής με προστατευτική... (συνέχεια)
08-11-2017
Η εγκατάσταση ενός οπωρώνα είναι μεγίστης σημασίας εργασία διότι απαιτείται διάθεση μεγάλου κεφαλαίου αφενός και αφετέρου επειδή ο οπωρώνας είναι πολυετής καλλιέργεια. Τυχόν λάθη στον οπωρώνα διορθώνονται δύσκολα και συνήθως με σημαντική οικονομική επιβάρυνση. Για τους παραπάνω λόγους πριν την εγκατάσταση ενός οπωρώνα πρέπει να γίνει μια μελέτη και να ληφθούν υπόψη αρκετοί παράγοντες για να μην αποβεί η επιχείρηση οικονομικά ασύμφορη.  Mέρος Ά: Εδαφοκλιματικές ... (συνέχεια)
07-11-2017
«Μποναμά» 120 εκατ. ευρώ ετοιμάζεται να δώσει σε γεωργικούς συμβούλους το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ως μέτρο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020. Δικαιούχοι του Μέτρου 2, το οποίο θα προκηρυχθεί στις αρχές του 2018, είναι δημόσιοι, ιδιωτικοί φορείς ή κοινοπραξίες αυτών, που δραστηριοποιούνται στις αγροτικές περιοχές και επιλέγονται για να παρέχουν συμβουλές προς όφελος των ενεργών και των νέων γεωργών. Το ποσό ενίσχυσης θα είναι στο 100% των επιλέξιμων δαπανώ... (συνέχεια)
06-11-2017
Τα εξαιρετικά αποτελέσματα της χρήσης του ΑΜΙΝΟ 16, αύξηση παραγωγής των ελαιόδεντρων κατά 10,4% και συνολικής παραγωγής ελαιόλαδου κατά 18% παρουσίασε στην συνεδρία Δενδροκομίας ο κύριος Ψαρράς PhD του Ινστιτούτου Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου Χανίων. Τίτλος έρευνας "Μελέτη της εφαρμογής σκευάσματος αμινοξέων (ΑΜΙΝΟ-16®) στην ανθοφορία, καρποφορία και παραγωγή της ελιάς (cv. ‘Κορωνέικη’)". Η ιδιαίτερα ευεργετική επίδραση της χρήσης του ΑΜΙΝΟ-16® στα Π... (συνέχεια)