Ανακοινώσεις

07-09-2017
Λιάμης Λεωνίδας|  06/09/2017 - 12:07 μμ Τις πρώτες παραλαβές τεύτλων κάνει από τα ξημερώματα της Τετάρτης 6 Σεπτεμβρίου το εργοστάσιο της ΕΒΖ, στο Πλατύ Ημαθίας, ξεκινώντας κι επίσημα την καμπάνια ζάχαρης για τη σεζόν του 2016. Η επεξεργασία των τεύτλων, ωστόσο, θα αρχίσει από την Πέμπτη 7 του μήνα το πρωί, καθώς χθες και σήμερα η μονάδα έχει σε εξέλιξη τα απαραίτητα δοκιμαστικά τεστ.   Η διαδικασία της συγκέντρωσης και μεταφοράς της πρώτης ύλης προς το εργοστάσιο ... (συνέχεια)
06-09-2017
Ημερίδα με θέμα «Η συμβολή των εισροών στον αγροδιατροφικό τομέα», διοργανώνουν ο Σύνδεσμος Παραγώγων και Εμπόρων Λιπασμάτων (ΣΠΕΛ), ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πολλαπλασιαστικού Υλικού (ΣΕΠΥ) και Ελληνικός Σύνδεσμος Φυτοπροστασίας (ΕΣΥΦ). Η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου στο Ξενοδοχείο Τιτάνια (στο κέντρο της Αθήνας), θα αποτελείται από δύο θεματικές ενότητες. ✔ Μέρος Α΄: Σύγχρονες Αγροδιατροφικές Ανάγκες Προκλήσεις – Λύσεις Ομιλίες με θέμα: ... (συνέχεια)
05-09-2017
Η ηλεκτρονική εφαρμογή «Συνταγής χρήσης γεωργικών Φαρμάκων» ολοκληρώνεται και τίθεται σε εφαρμογή την 18η Σεπτεμβρίου 2017. Η παραπάνω εφαρμογή θα είναι πλέον διαθέσιμη για χρήση από κάθε εγκεκριμένο συνταγογράφο Γεωργικών Φαρμάκων στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων (www.minagric.gr). Σύμφωνα με τη σχετική Υπουργική Απόφαση, που πρόσφατα υπέγραψε η ηγεσία του ΥπΑΑΤ, από την 18η Σεπτεμβρίου 2017 η πώληση επαγγελματικής χρήσης φυτοπροστατευτικών π... (συνέχεια)
04-09-2017
Η οργανωτική επιτροπή του Συνεδρίου και η Εντομολογική Εταιρεία Ελλάδος αντιλαμβανόμενες την πολλαπλή σημασία της επιστήμης της εντομολογίας για τις ανάγκες της σύγχρονης κοινωνίας διοργανώνουν το 17ο ΠΕΣ με πολλαπλούς σκοπούς: Α. Την διάχυση της πιο πρόσφατης και έγκυρης επιστημονικής γνώσης αλλά και της ουσιαστικής εφαρμογής των αποτελεσμάτων της έρευνας Β. Την ανταλλαγή απόψεων και την συζήτηση για την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων Γ. Την συνεχιζόμενη εκπαίδευση και ενημέ... (συνέχεια)
21-08-2017
Κοντονής Γιώργος|  21/08/2017 - 10:46 πμ Ενισχύσεις για τη δηµιουργία νέων τουριστικών υποδοµών, µονάδων παραγωγής βιοαερίου που επεξεργάζονται αγροτικά απόβλητα και επιχειρήσεων εστίασης, περιλαµβάνονται στη γκάµα του νέου κύκλου προκηρύξεων ΕΣΠΑ. Τα τρία παραπάνω προγράµµατα, που θα «τρέξουν» για πρώτη φορά αυτή την προγραµµατική περίοδο, συµπληρώνουν τη δέσµη των δέκα προσκλήσεων ύψους 600 εκατ. ευρώ που θα αρχίσουν σταδιακά να δηµοσιεύονται από αρχές Σεπτεµβρίου. Νέες... (συνέχεια)
19-08-2017
Συστήνει στις χώρες να χρηματοδοτούν επενδύσεις και πολιτικές για να καταστεί ο αγροτικός τομέας ανταγωνιστικός και ανθεκτικός στην επερχόμενη κλιματική αλλαγή Να μειώσουν τις ενισχύσεις στους αγρότες καθώς και τις επιδοτήσεις για μείωση του κόστους παραγωγής και, ταυτόχρονα, να ενισχύσουν προγράμματα για να αυξήσει ο αγροτικός τομέας με βιώσιμο τρόπο την παραγωγικότητά του και για να καταστεί ανθεκτικός στην κλιματική αλλαγή και τα σοκ της αγοράς, συστήνει ο Οργανισμός για την Οικονομική Σ... (συνέχεια)
18-08-2017
Έως την 31η Αυγούστου θα αναρτηθούν τα ειδοποιητήρια για τον ΕΝΦΙΑ και έως τότε η εφαρμογή του Ε9 του Taxis θα λειτουργεί με κενά.   Σύμφωνα με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, η εφαρμογή για την υποβολή δηλώσεων Στοιχείων Ακινήτων (Ε9) έτους 2017 δεν θα είναι διαθέσιμη από την Παρασκευή, 18 Αυγούστου, στις 11:00 π.μ., και μέχρι την ολοκλήρωση της έκδοσης - ανάρτησης των πράξεων διοικητικού προσδιορισμού ΕΝ.Φ.Ι.Α. 2017 και το άνοιγμα των τροποποιητικών δηλώσεων ΕΝ.Φ.Ι.Α. 2017. ... (συνέχεια)
17-08-2017
Με στόχο να συμπεριλάβει και άλλα μέλη, πέρα από τον τομέα των σπόρων, η Ένωση Ελλήνων Παραγωγών και Εμπόρων Σπόρων (ΕΕΠΕΣ) μετονομάστηκε σε Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πολλαπλασιαστικού Υλικού (ΣΕΠΥ). Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, «η Ένωση Ελλήνων Παραγωγών & Εμπόρων Σπόρων (ΕΕΠΕΣ) μετά από 34 χρόνια συνεχούς παρουσίας και δραστηριοποίησης στην επίτευξη του σκοπού για τον οποίο δημιουργήθηκε, συνεχίζει το έργο της με άλλο όνομα και λογότυπο. Θεωρούμε ότι ο πρώτος κύκλος έκ... (συνέχεια)
16-08-2017
Γιαννακοπούλου Φανή|  15/08/2017 - 08:58 μμ Αναταραχή έχει προκαλέσει στην εγχώρια αγορά σκληρού σιταριού η είδηση που αποκάλυψε την προηγούµενη εβδοµάδα η Agrenda για εισαγωγή καλού γαλλικού σιταριού έναντι 29 λεπτών το κιλό, µε τους παραγωγούς να αναρωτιούνται γιατί δεν πιάνει τώρα τουλάχιστον τα 25 λεπτά το κιλό το ποιοτικό ελληνικό προϊόν, ενώ την ίδια ώρα µεσίτες και διακινητές πληρώνουν όσο πιο χαµηλά µπορούν. Παράλληλα, οι τιµές για τα ιταλικά σιτάρια, στη λίστα της Φ... (συνέχεια)