Ανακοινώσεις

17-12-2016
Τις τελευταίες δεκαετίες η γεωργία έχει εξελιχθεί σε μια υπερ-εντατική παραγωγική διαδικασία. Οι καλλιεργητές, προς αύξηση της παραγωγής και των κερδών τους, εμφανίζουν συνεχώς μεγαλύτερη εξάρτηση από πάσης φύσεως εισροές πολλές από τις οποίες είναι πολύ επικίνδυνες, όπως τα φυτοφάρμακα. Τα περισσότερα φυτοφάρμακα είναι από πάρα πολύ τοξικά ως απλώς επικίνδυνα για τον άνθρωπο και σε συνδυασμό με την όλο και διευρυνόμενη χρήση τους, θεωρούνται μια από τις πιο επικινδύνες ομάδες ουσιών γι... (συνέχεια)
15-12-2016
Με αφορμή την εμφάνιση του καταστρεπτικού "ζάμπρου" στις καλλιέργειες των σιτηρών της Θεσσαλίας (σιτάρια και κριθάρια), δείτε πως θα προστατέψετε τις καλλιέργειες σας, από έναν από τους σημαντικότερους εχθρούς των σιτηρών. Ο Ζάβρος είναι ένα μεγάλο σκαθάρι που προσβάλλει τις καλλιέργειες των σιτηρών. Έχει μαύρο μεταλλικό χρώμα και διακρίνεται εύκολα από τις αυλακώσεις που φέρει στις σκληρές πτέρυγες του (έλυτρα). Η προνύμφη του είναι σκωληκόμορφη, μεγάλη μήκου... (συνέχεια)
14-12-2016
Η ορθολογική χρήση των φυτοφαρμάκων σώζει και η σωστή χρήση τους από τους αγρότες ως μέσο προστασίας και προαγωγής της δημόσιας υγείας αποτελεί θέμα που είναι ιδιαίτερης σημασίας, διότι εκτός των άλλων σχετίζεται και με την προστασία του περιβάλλοντός. Ακόμη η αυστηρή τήρηση των κανόνων και των οδηγιών των συμβούλων γεωπόνων αποτελεί την “ασπίδα” προστασίας της υγείας του αγρότη και του Έλληνα καταναλωτή ταυτόχρονα. Αυτά ήταν τα βασικότερα συμπεράσματα της χθεσινής ημερίδας, με θέμα ... (συνέχεια)
13-12-2016
Μόνο με πλαστικό χρήμα και χωρίς την ύπαρξη ακατάσχετου επαγγελματικού λογαριασμού, θα κατοχυρωθούν τα αφορολόγητα όρια των αγροτικών εισοδημάτων – βάσει της κλίμακας μισθωτών και συνταξιούχων – από 01.01.2017, σύμφωνα με το νομοσχέδιο για την επέκταση των ηλεκτρονικών συναλλαγών, που κατατέθηκε στην Βουλή λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 12 Δεκεμβρίου. Κατά τα λοιπά, χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις όσον αφορά το περιεχόμενό του κατατέθηκαν στη Βουλή οι διατάξεις με τα κίνητρα και τι... (συνέχεια)
12-12-2016
Εβδομάδα πληρωμών αναμένεται να είναι η επόμενη, καθώς σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου ο ΟΠΕΚΕΠΕ έχει δρομολογήσει πληρωμές για εκκαθάριση Βασικής Ενίσχυσης, Πρασίνισμα και Εξισωτική. Οι εν λόγω πληρωμές αναμένεται να ξεκινήσουν από την ερχόμενη Δευτέρα 19/12 και σε κάθε περίπτωση, όπως προκύπτει από ασφαλείς πληροφορίες, αναμένεται να έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας, δηλαδή έως και την Παρασκευή 23/12. Χρονικά θα προηγηθεί η καταβολή της Βασικής Ενίσχυσης και το... (συνέχεια)
10-12-2016
Ειδικότερα, τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα Συμβολαιακής Τραπεζικής Αγροεφοδίων, που υλοποιεί η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε η  Yara Ελλάς Α.E. Το Πρόγραμμα υλοποιείται από την Τράπεζα Πειραιώς και συνιστά μια σύγχρονη πρωτοβουλία στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής για τη στήριξη και τον εκσυγχρονισμό του αγροτικού τομέα, ο οποίος μπορεί να αποτελέσει ισχυρό πυλώνα ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. (συνέχεια)
09-12-2016
Με ανταγωνιστικό επιτόκιο κάτω του 5% θα παρέχει την «Κάρτα του Αγρότη» από την Άνοιξη του 2017 η Εθνική Τράπεζα (ΕΤΕ), όπως ανέφερε απαντώντας σε ερώτηση της «Ε» ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΕ κ. Λεωνίδας Φραγκιαδάκης κατά τη χθεσινή τελετή υπογραφής του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της τράπεζας και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Με την «Κάρτα του Αγρότη», ο παραγωγός θα έχει στη διάθεσή του ποσό έως το 80% της βασικής ενίσχυσης αφού υποβάλλει την ενιαία δήλωση ενίσχυσης (δήλωση δι... (συνέχεια)
08-12-2016
Στις πληρωμές που πραγματοποίησε φέτος (και πρόκειται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του 2016) το ΥπΑΑΤ αναφέρθηκε για ακόμα μια αφορά ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου στη Βουλή. Μιλώντας  για τον Προϋπολογισμό 2017 ο κ. Αποστόλου ανέφερε αναλυτικά: «Η Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας μας είναι αυτή που για τον αγροτικό χώρο έχει διασφαλίσει περισσότερα από 19 δις ευρώ για την επόμενη πενταετία, χωρίς να αναφερθώ σε άλλα ανταγωνιστικά προγράμματα του χώρου που εγκρίνονται απε... (συνέχεια)