Ανακοινώσεις

21-08-2017
Κοντονής Γιώργος|  21/08/2017 - 10:46 πμ Ενισχύσεις για τη δηµιουργία νέων τουριστικών υποδοµών, µονάδων παραγωγής βιοαερίου που επεξεργάζονται αγροτικά απόβλητα και επιχειρήσεων εστίασης, περιλαµβάνονται στη γκάµα του νέου κύκλου προκηρύξεων ΕΣΠΑ. Τα τρία παραπάνω προγράµµατα, που θα «τρέξουν» για πρώτη φορά αυτή την προγραµµατική περίοδο, συµπληρώνουν τη δέσµη των δέκα προσκλήσεων ύψους 600 εκατ. ευρώ που θα αρχίσουν σταδιακά να δηµοσιεύονται από αρχές Σεπτεµβρίου. Νέες... (συνέχεια)
19-08-2017
Συστήνει στις χώρες να χρηματοδοτούν επενδύσεις και πολιτικές για να καταστεί ο αγροτικός τομέας ανταγωνιστικός και ανθεκτικός στην επερχόμενη κλιματική αλλαγή Να μειώσουν τις ενισχύσεις στους αγρότες καθώς και τις επιδοτήσεις για μείωση του κόστους παραγωγής και, ταυτόχρονα, να ενισχύσουν προγράμματα για να αυξήσει ο αγροτικός τομέας με βιώσιμο τρόπο την παραγωγικότητά του και για να καταστεί ανθεκτικός στην κλιματική αλλαγή και τα σοκ της αγοράς, συστήνει ο Οργανισμός για την Οικονομική Σ... (συνέχεια)
18-08-2017
Έως την 31η Αυγούστου θα αναρτηθούν τα ειδοποιητήρια για τον ΕΝΦΙΑ και έως τότε η εφαρμογή του Ε9 του Taxis θα λειτουργεί με κενά.   Σύμφωνα με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, η εφαρμογή για την υποβολή δηλώσεων Στοιχείων Ακινήτων (Ε9) έτους 2017 δεν θα είναι διαθέσιμη από την Παρασκευή, 18 Αυγούστου, στις 11:00 π.μ., και μέχρι την ολοκλήρωση της έκδοσης - ανάρτησης των πράξεων διοικητικού προσδιορισμού ΕΝ.Φ.Ι.Α. 2017 και το άνοιγμα των τροποποιητικών δηλώσεων ΕΝ.Φ.Ι.Α. 2017. ... (συνέχεια)
17-08-2017
Με στόχο να συμπεριλάβει και άλλα μέλη, πέρα από τον τομέα των σπόρων, η Ένωση Ελλήνων Παραγωγών και Εμπόρων Σπόρων (ΕΕΠΕΣ) μετονομάστηκε σε Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πολλαπλασιαστικού Υλικού (ΣΕΠΥ). Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, «η Ένωση Ελλήνων Παραγωγών & Εμπόρων Σπόρων (ΕΕΠΕΣ) μετά από 34 χρόνια συνεχούς παρουσίας και δραστηριοποίησης στην επίτευξη του σκοπού για τον οποίο δημιουργήθηκε, συνεχίζει το έργο της με άλλο όνομα και λογότυπο. Θεωρούμε ότι ο πρώτος κύκλος έκ... (συνέχεια)
16-08-2017
Γιαννακοπούλου Φανή|  15/08/2017 - 08:58 μμ Αναταραχή έχει προκαλέσει στην εγχώρια αγορά σκληρού σιταριού η είδηση που αποκάλυψε την προηγούµενη εβδοµάδα η Agrenda για εισαγωγή καλού γαλλικού σιταριού έναντι 29 λεπτών το κιλό, µε τους παραγωγούς να αναρωτιούνται γιατί δεν πιάνει τώρα τουλάχιστον τα 25 λεπτά το κιλό το ποιοτικό ελληνικό προϊόν, ενώ την ίδια ώρα µεσίτες και διακινητές πληρώνουν όσο πιο χαµηλά µπορούν. Παράλληλα, οι τιµές για τα ιταλικά σιτάρια, στη λίστα της Φ... (συνέχεια)
14-08-2017
Οι Ισπανοί, παραδοσιακοί οινοποιοί, λέγεται ότι πίνουν κρασί και οι Άγγλοι, εξαίρετοι ζυθοποιοί, πολλή µπύρα. Ανταποκρίνεται, όµως, το παραπάνω στερεότυπο στην πραγµατικότητα; Έρευνα του Παγκόσµιου Οργανισµού Υγείας αποτυπώνει πόσο κρασί και πόσο µπύρα ή άλλα αλκοολούχα ποτά πίνουν οι πολίτες 40χωρών.   Σε ό,τι αφορά την Ευρώπη σχηµατικά θα µπορούσε να πει κανείς ότι είναι χωρισµένη σε τρεις ζώνες: του κρασιού, της µπύρας και των άλλων αλκοολούχων ποτών.  Η ζώνη του κρασιού εκτεί... (συνέχεια)
12-08-2017
Νέοι αγρότες που εντάχθηκαν σε παλιότερα προγράμματα πρώτης εγκατάστασης. Νέοι άνθρωποι που ξεκίνησαν με φιλοδοξίες και δεν τα παράτησαν. Ο λόγος για τους πρωταγωνιστές του ρεπορτάζ μας, που αποτελούν εξαιρετικά παραδείγματα περιπτώσεων που τόλμησαν και τα κατάφεραν.Σύμφωνα με όσα ανέφεραν στην «ΥΧ», οι δυσκολίες και οι απογοητεύσεις δεν λείπουν, όμως σημασία έχει –όσο ρομαντικό και αν ακούγεται αυτό– να αγαπάς αυτό που κάνεις και να μην υπολογίζεις μόνο στις επιδοτήσεις. Από την Θεσσαλία μέχ... (συνέχεια)
11-08-2017
Με τροπολογία που κατατέθηκε, καθίσταται υποχρεωτική η τήρηση «Βιβλίου Ημερήσιων Δελτίων Απασχολούμενου προσωπικού σε αγροτικές εργασίες και αλιεία» από τους εργοδότες που απασχολούν εργάτες μισθωτούς με σχέση ή σύμβαση εργασίας σε αγροτικές εργασίες και στην αλιεία και όχι για όλους τους αγρότες, όπως προβλεπόταν αρχικά. Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας «οι ιδιαιτεροτήτες της απασχόλησης στις συγκεκριμένες δραστηριότητες (γεωργία και αλιεία), η σύνδεση της εργασίας με τις... (συνέχεια)
09-08-2017
Νέου τύπου φωτοβολταϊκά φτιαγμένα από οργανικά ηλεκτρονικά και από ελληνικά χέρια παρουσίασε στη Θέρμη της Θεσσαλονίκης εταιρεία που είναι συνδεδεμένη με το Εργαστήριο Νανοτεχολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Τα πρώτα αποτελέσματα του εγχειρήματος είναι θετικά και ήδη προετοιμάζεται η προώθηση της εφαρμογής στο επόμενο στάδιο. Ο Χρήστος Ζήσης, γεωπόνος που ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του στις Νανοεπιστήμες και τις Νανοτεχνολογίες του ΑΠΘ, μας εξηγ... (συνέχεια)
08-08-2017
Να μπει σε ισχύ από 18 Σεπτεμβρίου η λειτουργία της ηλεκτρονικής εφαρμογής συνταγής χρήσης φυτοπροστατευτικών ορίζει νέα υπουργική απόφαση, για όλες τις προσυλλεκτικές και μετασυλλεκτικές χρήσεις σε όλες τις καλλιέργειες με εξαίρεση τα αρωματικά, τα ανθοκομικά και τα δασικά είδη και τις καλλιέργειες ήσσονος σημασίας (πχ ακτινίδια, ακρόδρυα κ.λπ). Η συγκεκριμένη τροποποιητική απόφαση έρχεται σε συνέχεια μίας παλαιότερης διάταξης (2014) που όριζε την έναρξη της διαδικασίας συνταγογράφησης, ωστό... (συνέχεια)