Ανακοινώσεις

01-12-2016
Προληπτικά μέτρα αλλά και επεμβάσεις για την καταπολέμηση των προσβολών εχθρών και ασθενειών σε Πυρηνόκαρπα, συστήνει το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Θεσσαλονίκης. ΠΥΡΗΝΟΚΑΡΠΑ ΣΗΨΗ ΤΟΥ ΛΑΙΜΟΥ (Phytophthora spp.) • Συνιστάται εκρίζωση και καταστροφή των έντονα προσβεβλημένων και ξερών δένδρων (να δοθεί προσοχή ώστε να αφαιρεθεί ολόκληρο το ριζικό σύστημα) και απολύμανση του εδάφους. • Αποκάλυψη (ξελάκωμα) του λαιμού... (συνέχεια)
30-11-2016
Με μια κίνηση που προκάλεσε αίσθηση στην αγορά, η Κ&Ν Ευθυμιάδης ΑΒΕΕ προχώρησε τον Αύγουστο του 2016 στην δημιουργία μια κοινής εταιρείας (joint venture) με την Certis Europe, θυγατρική του Ιαπωνικού κολοσσού Mitsui & Co., με σκοπό την από κοινού ανάπτυξη στον τομέα των αγροτικών εφοδίων σε ολόκληρη την Νοτιοανατολική Ευρώπη. Η κοινή αυτή εταιρεία, με έδρα το Maarssen της Ολλανδίας, έχει την επωνυμία ΚΝΕ Certis B.V. και ανήκει κατά 70% στην Κ&Ν Ευθυμιάδης ΑΒΕ... (συνέχεια)
29-11-2016
Σκοπός της ημερίδας είναι η παρουσίαση επίκαιρων θεμάτων που αφορούν τη βιώσιμη διαχείριση των ζιζανίων και την ορθολογική χρήση των ζιζανιοκτόνων στο βαμβάκι. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: ΕΖΕ (secretary@imeridaeze.gr, www.eze.org.gr) Τελλόγλειο Ιδρύμα Τεχνών Α.Π.Θ. - Δ/ΝΣΗ: Αγίου Δημητρίου 159Α, 54636 Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 24711 (www.teloglion.gr) Δρ Δ. Χάχαλης (dchachalis@hotmail.com), M. Γαλάνης (mmgalani@otenet.gr), Κ. Στύλα (τηλ.... (συνέχεια)
28-11-2016
Επικαιροποίηση Μητρώου Ποικιλιών και Προμηθευτών & Συσκευασία του πολλαπλασιαστικού υλικού σε συμμόρφωση με Οδηγίες της ΕΕ.  Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάρκος Μπόλαρης υπέγραψε δύο υπουργικές αποφάσεις με τις οποίες ρυθμίζονται ζητήματα σχετικά με το πολλαπλασιαστικό υλικό. Συγκεκριμένα, η πρώτη απόφαση αφορά την κατάρτιση Τεχνικού Κανονισμού για την εγγραφή των προμηθευτών σε μητρώο, την καταχώρηση των ποικιλιών και τον κοινό κατάλογο των ποικιλ... (συνέχεια)
26-11-2016
Πλήθος κόσμου, επιχειρηματίες, τραπεζικοί, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, παρακολούθησαν με ιδιαίτερη προσοχή τις παρουσιάσεις των ομιλητών που αφορούσαν την τρέχουσα κατάσταση στον κλάδο του βαμβακιού και της κλωστοϋφαντουργίας στις χώρες της Ισπανίας, της Αιγύπτου, της Τουρκίας και φυσικά της Ελλάδας, στην ετήσια εκδήλωση της Πανελλήνιας Ένωσης Εκκοκκιστών και Εξαγωγέων Βάμβακος με θέμα: «Μεσογειακοί Δρόμοι του Βαμβακιού», που έγινε σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης στις 10 Νοεμβρίου. ... (συνέχεια)
25-11-2016
Γιατί απλά πιστοποιημένος σπόρος σημαίνει σπόρος με καθαρότητα και φυτρωτική ικανότητα, σπόρος απαλλαγμένος από παθογόνα, σπόρος που διακινείται μέσα στα πλαίσια της Εθνικής και Ευρωπαϊκής νομοθεσίας σεβόμενος το παγκόσμιο περιβάλλον και τις διεθνείς συνθήκες. Πλεονεκτήματα Πιστοποιημένου Πολλαπλασιαστικού Υλικού  100% χρήση πιστοποιημένου σπόρου από τον Έλληνα παραγωγό Ο πιστοποιημένος σπόρος διασφαλίζει την παραγωγή ποιοτικ... (συνέχεια)
24-11-2016
Με Δελτίο Γεωργικών Προειδοποιήσεων το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Θεσσαλονίκης συστήνει επεμβάσεις και απαραίτητα καλλιεργητικά μέτρα για την αποφυγή αλλά και αντιμετώπιση σοβαρών προσβολών από εχθρούς & ασθένειες Μηλοειδών. ΜΗΛΟΕΙΔΗ   ΣΗΨΗ ΤΟΥ ΛΑΙΜΟΥ  (Phytophthora spp.)   Συνιστάται εκρίζωση και καταστροφή των έντονα προσβεβλημένων και ξερών δένδρων (να δοθεί προσοχή ώστε να αφαιρεθεί ολόκληρο το ριζικό σύστημα) και α... (συνέχεια)
23-11-2016
Περιθώριο μέχρι τις 30 Νοεμβρίου έχουν οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί δικαιούχοι ενίσχυσης να προβούν σε διορθώσεις για αιτήματα επιλεξιµότητας, άρση επικάλυψης και διόρθωση των Ενιαίων Αιτήσεων Ενίσχυσης (ΟΣΔΕ) µέσω διοικητικών πράξεων για όλα τα πεδία της αίτησης σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΕΠΕ Τα παραπάνω ορίζει εγκύκλιος του ΟΠΕΚΕΠΕ, στο πλαίσιο της διαδικασίας «αποσφαλµάτωσης», στην οποία υπογραμμίζεται ότι «αιτήσεις ενίσχυσης, στήριξης ή πληρωµής και τυχόν δικαιολογητικά έγγραφα που παρέ... (συνέχεια)
22-11-2016
Γιαννακοπούλου Φανή|  21/11/2016 - 09:02 πμ Παραµένει σταθερή επιλογή το σιτάρι για τους παραγωγούς της ΕΕ παρά τις γενικά αδύναµες φετινές τιµές, µε εξαίρεση το τελευταίο διάστηµα που σηµειώθηκε µια ανάκαµψη τόσο στην εγχώρια (20-21 λεπτά το κιλό για το σκληρό) όσο και στην ιταλική (243 ευρώ/τόνος) και στη γαλλική αγορά (275 ευρώ/τόνος), σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Agrenda. Αμετακίνητοι οι Ευρωπαίοι σιτοπαραγωγοί μιας και δεν υπάρχουν πιο ελκυστικές εναλλακτικές,... (συνέχεια)