Ανακοινώσεις

02-06-2016
Η Κομισιόν είναι σαφής: Αν η ελληνική φορολογική διοίκηση το αποφασίσει, οι Έλληνες επιχειρηματίες που «μετανάστευσαν» στη Βουλγαρία δεν θα μπορέσουν να αποφύγουν τη φορολόγηση τους και στην Ελλάδα. Ενώ μπορεί να αποθαρρυνθεί η «μετανάστευση» επιχειρήσεων σε Βουλγαρία, Κύπρο κ.α. αν εφαρμοστεί συστηματικά η Σύμβαση του ΟΟΣΑ για τη φοροαποφυγή, η ελληνική φορολογική διοίκηση πρακτικά δεν κάνει τίποτα. Όπως προκύπτει από την απάντηση της Κομισιόν, η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να φορολογήσει ελλη... (συνέχεια)
31-05-2016
Αυξάνεται από αύριο, 1η Ιουνίου, ο κανονικός συντελεστής ΦΠΑ από το 23% στο 24%, μειώνοντας εμμέσως ακόμη περισσότερο εισοδήματα και συντάξεις, καθώς ανοίγει τον δρόμο για νέες αυξήσεις στις τιμές προϊόντων και υπηρεσιών. Παράλληλα, από αύριο καταργείται η μείωση κατά 30% των συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά Σύρο, Θάσο, Άνδρο, Τήνο, Κάρπαθο, Μήλο, Σκύρο, Αλόννησο, Κέα, Αντίπαρο και Σίφνο, ενώ ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ που ισχύει ακόμη για ορισμένα νησιά έως το τέλος του τρέχοντος έτους αυξάνεται α... (συνέχεια)
30-05-2016
Ο νεοεισερχόμενος αγρότης για να κριθεί σαν κατ’ επάγγελμα αγρότης θα πρέπει να υποβάλλει υπεύθυνη δήλωση στην οποία να δηλώνει ότι θα εγγραφεί στα µητρώα του ΟΓΑ και ότι για το σκοπό αυτόν εντός έξι µηνών θα υποβάλλει προς τον Οργανισμό σχετική αίτηση εγγραφής και επιλογής ασφαλιστικής κατηγορίας. Αυτό αναφέρει σχετική εγκύκλιος που υπέγραψε ο νέος γενικός γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Νίκος Αντώνογλου. Σημειώνεται στην εγκύκλιο ότι ο αγρότης δεν απαιτείται να είναι ασφαλισμένο... (συνέχεια)
28-05-2016
Βάσει του με αριθμ. πρωτ. 3807/43659/11-04-2016 εγγράφου του Υπ.Α.Α.Τ. ενημερώνουμε τους χρήστες φυτοπροστατευτικών προϊόντων για τα παρακάτω μέτρα για την αποφυγή δηλητηριάσεων από τα γεωργικά φάρμακα. «Συστάσεις για τους χρήστες φυτοπροστατευτικών προϊόντων» Αποφεύγουμε την αγορά και χρήση φυτοπροστατευτικών προϊόντων, εάν δεν υπάρχει λόγος. Συμβουλευόμαστε ειδικό επιστήμονα (γεωπόνο) για την αντιμετώπιση προβλημάτων φυτοπροστασίας. Προτιμούμε τεχνικές ολοκληρωμέ... (συνέχεια)
27-05-2016
Ο ΟΠΕΚΕΠΕ σύμφωνα με ανακοίνωση έχει ξεκινήσει τους ελέγχους των Πιστοποιημένων Φορέων σε όλη τη χώρα, προκειμένου να διασφαλιστεί, η συμμόρφωση με τα κριτήρια που ορίζονται στις μέχρι τώρα Προσκλήσεις Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, και η ορθή λειτουργία των Φορέων.   Οι έλεγχοι του ΟΠΕΚΕΠΕ έχουν στόχο να διαπιστώσουν αν οι Πιστοποιημένοι Φορείς τηρούν τα υποβαλλόμενα στο Επιχειρησιακό τους Σχέδιο, όπως τη μεθοδολογία και οργάνωση της συλλογής των αιτήσεων, τις θέσεις και τους χώ... (συνέχεια)
26-05-2016
ΒΛΑΣΤΙΚΑ ΣΤΑΔΙΑ Στις πολύ πρώιμες – πρώιμες και μεσοπρώιμες περιοχές η καρπόδεση έχει ολοκληρωθεί. Στις όψιμες συνεχίζεται η πτώση των πετάλων και η καρπόδεση. Παρατηρείται ανομοιομορφία στην καρπόδεση η οποία οφείλεται στις καιρικές συνθήκες που επικράτησαν κατά την περίοδο της ανθοφορίας. Η παραγωγή για την φετινή χρονιά φαίνεται πως είναι ικανοποιητική.   ΠΥΡΗΝΟΤΡΗΤΗΣ (Prays oleae) Η πτήση της καρπόβιας γενιάς του εντόμου στις πρώιμες και μεσοπρώ... (συνέχεια)
25-05-2016
Η Monsanto Co, η μεγαλύτερη εταιρεία σπόρων, εντομοκτόνων για γεωργική χρήση και γενετικά τροποποιημένων οργανισμών στον κόσμο, απέρριψε την Τρίτη 23 Μαΐου την προσφορά της Bayer AG για την εξαγορά της έναντι τιμήματος 62 δισεκατομμυρίων δολαρίων (€55 δισεκ.), χαρακτηρίζοντάς την «ημιτελή και οικονομικά ανεπαρκή», αλλά πρόσθεσε πως είναι ανοικτή σε περαιτέρω διαπραγματεύσεις. Η απόφαση της εταιρείας, πληροφορίες για την οποία μετέδωσε πρώτο το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, εντείνει την πίεση σ... (συνέχεια)
24-05-2016
Σε συνέχεια της σημερινής ανακοίνωσης της Monsanto, η Bayer με ανακοίνωση της επιβεβαιώνει ότι ανώτερα στελέχη του ομίλου συναντήθηκαν με στελέχη της Monsanto προκειμένου να συζητήσουν πιθανή συμφωνία για εξαγορά της Monsanto. Ο προτεινόμενος συνδυασμός θα ενισχύσει την Bayer  ως εταιρεία Βιοεπιστημών, πρωτοπόρο στην Καινοτομία, με ηγετικές θέσεις στους καίριους τομείς δραστηριότητάς της και θα οδηγήσει στη δημιουργία μιας κορυφαίας επιχείρησης στο χώρο της Γεωργίας.   Θα ακ... (συνέχεια)
23-05-2016
Εσπερίδα με θέμα «Επίδραση των εδαφοκλιματικών συνθηκών και καλλιεργητικών πρακτικών στην παραγωγή υψηλής ποιότητας οίνων» διοργανώνει το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ανατολικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της ΔΡΑΜΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑΣ 2016 στη Δράμα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25 Μαΐου στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Δήμου Δράμας Στο πλαίσιο της εκδήλωσης και πριν από αυτήν θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση σε αμπελώνα της περιοχής από γεωπόνο. (συνέχεια)