Ανακοινώσεις

05-09-2016
Την πρώτη θέση, στη σύνθεση των ελληνικών εξαγωγών προς τη Ρωσία για το πρώτο εξάμηνο του έτους, με μερίδιο 8,4%, κατέλαβαν τα ακατέργαστα καπνά, με συνολική αξία 7 εκατ. ευρώ κι έχοντας σημειώσει θεαματική αύξηση της τάξης του 70,5%.   Αυτό υπογραμμίζεται στο τελευταίο ενημερωτικό δελτίο του γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Μόσχας που αφορά στα στοιχεία του διμερούς εμπορίου Ελλάδας και Ρωσίας για το πρώτο εξάμηνο του 2016. Όπως αναφέρεται στο δελτίο, σ... (συνέχεια)
03-09-2016
Ευκαιρία για καλλιέργειες υψηλών οικονομικών αποδόσεων αποτελούν 23 αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά που παρουσιάζουν τις μεγαλύτερες προοπτικές. Παρουσιάζουμε τη «χρυσή» λίστα με τα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά πουγνωρίζουν την υψηλότερη ζήτηση και εμφανίζουν τα μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους σε σχέση με την παραγωγή αιθέριων ελαίων. Με τη συνδρομή του γεωπόνου Κάσσανδρου Γάτσιου, παρουσιάζουμε έναν οδηγό επενδύσεων για την καλλιέργεια 23 αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών. ... (συνέχεια)
02-09-2016
Τη σφραγίδα μίας από τις πλουσιότερες οικογένειες της Ρωσίας, αλλά και του πλανήτη, φέρει επένδυση-μαμούθ σε συγκρότημα θερμοκηπίων στη χώρα. Ο μεγαλύτερος γιος του Ρώσου μεγιστάνα Roman Abramovich, Arkady Abramovich, έλαβε το «πράσινο φως» της περιφερειακής κυβέρνησης της περιφέρειας Μπέλγκοροντεν για την κατασκευή συγκροτήματος θερμοκηπίων στην περιοχή. Πρόκειται για το πρώτο έργο του υιού Abramovich στην πρωτογενή παραγωγή, έναν κλάδο που έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών επενδυτών από... (συνέχεια)
31-08-2016
Από τι εξαρτάται η επιτυχία της καλλιέργειας; Αρωματικά – Φαρμακευτικά φυτά καλούνται τα φυτά, από τα οποία με διάφορες μεθόδους, λαμβάνονται τα αιθέρια έλαια. Κοινό γνώρισμα αυτών είναι η ύπαρξη αρωματικών αιθέριων ελαίων, που χρησιμοποιούνται είτε για την παραλαβή φαρμακευτικών ουσιών, είτε σαν δρόγες που τους προσδίδονται φαρμακευτικές ιδιότητες.   1. Ποιοι είναι οι σημαντικοί παράγοντες επιλογής καλλιέργειας; Διερεύνηση της αγοράς Κατάλληλες εδα... (συνέχεια)
30-08-2016
Υψηλότερο φόρο καλούνται να πληρώσουν σχεδόν 6 στις 10 επιχειρήσεις, όπως προκύπτει από τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ η ανάρτηση των οποίων στο Taxisnet ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 29 Αυγούστου. Πιο «τυχεροί» εμφανίζονται περίπου 4 εκατ. φυσικά πρόσωπα (σε σύνολο 6,4 εκατ) τα οποία θα πληρώσουν τον ίδιο ή και μικρότερο φόρο σε σύγκριση με πέρυσι. Αντίθετα περί τους 2,3 ιδιοκτήτες θα κληθούν να πληρώσουν αυξημένο φόρο κυρίως λόγο των παρακάτω αλλαγών: – Κατάργηση της έκπτωσης 20% από τον κύριο ... (συνέχεια)
29-08-2016
Τη δυνατότητα να δοθούν προκαταβολές έως ποσοστού 70% για τις άμεσες ενισχύσεις από τις 16 Οκτωβρίου 2016 και 85% για τις στρεμματικές ενισχύσεις για την αγροτική ανάπτυξη, μετά την ολοκλήρωση των διοικητικών ελέγχων, δίνει συμφωνία που επετεύχθη την Παρασκευή 26 Αυγούστου σε συνάντηση μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και εμπειρογνωμόνων των κρατών μελών της Ε.Ε. Τα ανωτέρω γνωστοποιήθηκαν από την Κομισιόν κατά την παρουσίαση για τις λεπτομέρειες των έκτακτων μέτρων για τη στήριξη των γεωργών με ... (συνέχεια)
26-08-2016
Συνιστώμενες επεμβάσεις ανάλογα με τον τρόπο δράσης των φυτοπροστατευτικών προϊόντων (ΦΠΠ) για την αντιμετώπιση καρπόκαψας της Μηλιάς, καρπόκαψα Δαμασκηνιάς και φυλλοδέτη-ανάρσια-καρπόκαψα και βαμβακάδα Ροδακινιάς.   ΚΑΡΠΟΚΑΨΑ ΜΗΛΙΑΣ  (Cydia pomonella L., Lepidoptera: Tortricidae) • Στο δίκτυο παγίδων παρατηρήθηκαν συνεχόμενες συλλήψεις του εντόμου στις περισσότερες περιοχές. • Συνιστάται επέμβαση ανάλογα με τον τρόπο δράσης των φυτοπροστατευτικών προϊόντων (ΦΠΠ): ... (συνέχεια)
25-08-2016
Δελτία Γεωργικών προειδοποιήσεων Ολοκληρωμένης Φυτοπροστασίας στη Βαμβακοκαλλιέργεια εξέδωσαν τα Περιφερειακά Κέντρα Προστασίας ενημερώνοντας του βαμβακοπαραγωγούς για τις απαραίτητες ενέργειες αποτελεσματικής φυτοπροστασίας της βαμβακοκαλλιέργειας. Τα βαμβακόφυτα βρίσκονται στις περισσότερες περιοχές στο τέλος της ανθοφορίας και καρπόδεσης των 60-80%των άνθεων. Δείτε εδώ τα Δελτία Γεωργικών Προειδοποιήσεων αυτής της εβδομάδας ανά Περιφερειακή Ενότητα Π.Ε. Λάρισας (19/08/2... (συνέχεια)
24-08-2016
Στους ρυθμούς της θερινής ραστώνης κινείται τις τελευταίες μέρες η εγχώρια αγορά στο σκληρό σιτάρι, με τους παραγωγούς να εναποθέτουν τις ελπίδες τους στην τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου και στην ανάκαμψη της ζήτησης για εξαγωγές προκειμένου να «ξεκολλήσουν» οι τιμές από τα σημερινά πολύ χαμηλά επίπεδα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ύπαιθρος Χώρα». Στον θεσσαλικό κάμπο, πολλοί καλλιεργητές, πιεζόμενοι από τις οικονομικές υποχρεώσεις αλλά και από την έντονη φημολογία για νέες μειώ... (συνέχεια)