Ανακοινώσεις

20-03-2017
Ακόμη και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις ξεπέρασε η πανελλήνια έκθεση για τη γεωργία και την κτηνοτροφία «Agrothessaly», που διοργανώθηκε το περασμένο τριήμερο στη Σκεπαστή Αγορά της Νεάπολης. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ο αριθμός των επισκεπτών ξεπέρασε τους 40.000 (από τα 8.000 εισιτήρια το 2015), στον Δήμο Λαρισαίων κάνουν λόγο για «δικαίωση» στην επιλογή της συνδιοργάνωσης με τη ΔΕΘ–HELEXPO, ενώ εκπρόσωποι των δυο μεγαλύτερων ενώσεων εκθετών τονίζουν την επιτυχία της φετινής διοργά... (συνέχεια)
18-03-2017
της Έλλης Τσιφόρου, υπεύθυνης του Γραφείου Βρυξελλών της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ   Aπό την αρχή της θητείας του ως επιτρόπου Γεωργίας της ΕΕ, ο Φιλ Χόγκαν έχει επιφορτιστεί από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, με την απλοποίηση της ΚΑΠ ως κορυφαίας προτεραιότητας. Μέχρι σήμερα, έχουν υιοθετηθεί μέτρα απλοποίησης της ΚΑΠ σε τέσσερις διαδοχικές φάσεις (ή «κύματα», σύμφωνα με την κοινοτική διάλεκτο), με το πιο πρόσφατο να αφορά σε μία μίνι αναθεώρηση του πρα... (συνέχεια)
17-03-2017
Φανταστείτε για τη φετινή χρονιά οι αποδόσεις του λαχανόκηπού σας να υπερβούν των προσδοκιών σας! Τα μυστικά για έναν υπέρ-παραγωγικό λαχανόκηπο είναι στην ουσία ο σχεδιασμός των στρατηγικών που θα οδηγήσουν τελικά στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Παρακάτω αναφέρονται οι 7 στρατηγικές που ακολουθούνται για μέγιστη απόδοση σε συνδυασμό με περιορισμένο χώρο καλλιέργειας. 1. Προετοιμάστε το χώμα σας: Οι ειδικοί συμφωνούν πως η σωστή σύσταση του εδάφους είναι ο σημαντικότερος παράγοντας... (συνέχεια)
16-03-2017
Αναλυτικές οδηγίες για την ορθή υποβολή Αίτησης Ενιαίας Ενίσχυσης 2017 δίνει ο ΟΠΕΚΕΠΕ, με αφορμή την έναρξη της διαδικασίας. Η καταληκτική ημερομηνία εμπρόθεσμης υποβολής της είναι η Δευτέρα 15 Μαΐου.  Στο εγχειρίδιο του ΟΠΕΚΕΠΕ για τη συμπλήρωση της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης (δήλωση ΟΣΔΕ) του 2017 περιγράφονται αναλυτικά τα :  Δικαιολογητικά, σε περίπτωση νεοεισερχόμενου αγρότη,   Συνδεδεμένες ενισχύσεις για 20 προϊόντα,   Προθεσμίε... (συνέχεια)
14-03-2017
Οι εξελίξεις με τη φέτα, τα πρόστιμα από την Ε.Ε. στην Ελλάδα και το μέλλον του αγροδιατροφικού τομέα κυριάρχησαν στις ομιλίες και στη συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησαν στο περιθώριο του συνεδρίου του Economist ο Επίτροπος της Ε.Ε. για τη Γεωργία και την Αγροτική Ανάπτυξη, Φιλ Χόγκαν, και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου. Ο Επίτροπος αναφέρθηκε στην «τρύπα» ύψους 3 δισ. ευρώ που οφείλει να επιστρέψει η Ελλάδα στην ΕΕ από πρόστιμα, παράνομες επιδοτήσεις. Όπως τόνισε τα μισά α... (συνέχεια)
13-03-2017
ην προδημοσίευση της Δράσης 10.1.04 «Μείωση της ρύπανσης νερού από γεωργική δραστηριότητα» του ΠΑΑ 2014-2020, δημοσιεύει ο ΑγροΤύπος. Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση του υφυπουργού ΑΑΤ κ. Β. Κόκκαλη, με την οποία έγινε γνωστό ότι η δράση αναμένεται να προκηρυχθεί το 3ο τρίμηνο του 2017. Στην προδημοσίευση αναφέρονται  τα κριτήρια επιλεξιμότητας, η διάρκεια δέσμευσης και οι τέσσερις ειδικές δεσμεύσεις που δύνανται να εφαρμοστούν στο πλαίσιο της δράσης. Επίσης αναφέρονται τα ποσά ενίσχυσης και οι... (συνέχεια)
11-03-2017
Η Bayer μας προτείνει μια σειρά από εξειδικευμένα εκλεκτικα ζιζανιοκτόνα που απαντούν σε όλα τα προβλήματα ζιζανίων στο καλαμπόκι. Για εξειδικευμένες και σίγουρες λύσεις για να μην ρισκάρουμε με την καλλιέργεια μας. Equip OD Διασυστηματικό εκλεκτικό ζιζανιοκτόνο. Διασυστηματικό εκλεκτικό ζιζανιοκτόνο της ομάδας των σουλφονυλουριών που είναι γνωστές για τη ζιζανιοκτόνο δράση τους μέσω παρεμπόδισης του ενζύμου οξειγαλακτική συνθετάση (ALS), για τη καταπολέμηση αγρωστωδών και πλα... (συνέχεια)
10-03-2017
Τα υβρίδια καλαμποκιού της DEKALB, συνδυάζοντας άριστο φύτρωμα, άριστα αγρονομικά χαρακτηριστικά και προσαρμογή σε υψηλή πυκνότητα σποράς σε καλά και γόνιμα χωράφια, οδηγούν σταθερά σε αυξήσεις αποδόσεων. Παράγοντες που επηρεάζουν την απόδοση στο καλαμπόκι Πως προκύπτει η απόδοση σε ένα χωράφι καλαμποκιού; Οι παράγοντες που καθορίζουν το κατά πόσο ένα χωράφι θα φτάσει το μέγιστο δυναμικό της παραγωγής του, είναι: 1. Ο αριθμός των φυτών ανά στρέμμα 2. Το μέγεθος του σπάδικα (... (συνέχεια)
09-03-2017
Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν τώρα και αναμένονται να επικρατήσουν και τις αμέσως επόμενες ημέρες (βροχερός και ζεστός καιρός) θα ευνοήσουν ιδιαίτερα μολύνσεις από μύκητες, βακτήρια και την ανάπτυξη εχθρών. ΚΥΚΛΟΚΟΝΙΟ Προσβάλλει κυρίως τα φύλλα, σχηματίζοντας χαρακτηριστικές κυκλικές καστανοκίτρινες κηλίδες στην άνω επιφάνεια. Τα κηλιδωμένα φύλλα κιτρινίζουν και πέφτουν πρόωρα. Σε περιοχές με υγρό κλίμα συχνά η προσβολή μπορεί να επιφέρει μέχρι και καθολική φυλλόπτωση, ... (συνέχεια)