Ανακοινώσεις

26-04-2017
Είναι γεγονός ότι η σημερινή Γεωργική Πολιτική έχει επιτύχει πολλά ως προς την κατεύθυνση της ασφάλειας και της επάρκειας των τροφίμων στην ΕΕ , ωστόσο υπάρχουν τομείς όπως η προστασία του περιβάλλοντος και η άμβλυνση και η προσαρμογή στη κλιματική αλλαγή, όπου ομολογουμένως δεν έχει να επιδείξει αξιόλογα αποτελέσματα. Η Ε.Ε. έχει ξεκινήσει μια διαβούλευση για την αναθεώρηση της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής μετά το 2020. Τα μέτρα για το «πρασίνσιμα» που έχουν προταθεί μετά τη τελευταία... (συνέχεια)
25-04-2017
Οι πολίτες σήμερα επιζητούν από τη γεωργία, εκτός από την παραγωγή φθηνών, ασφαλών και υγιεινών τροφίμων, το σεβασμό και την προστασία του περιβάλλοντος περιορίζοντας στο ελάχιστο τις αρνητικές επιπτώσεις της γεωργικής παραγωγής. • την μηδενική κατεργασία του εδάφους, • τη χρήση μόνιμης εδαφοκάλυψης και • την εφαρμογή αμειψισπορών. Με την εφαρμογή των τριών αυτών αρχών επιτυγχάνει την προστασία του εδάφους από την υποβάθμιση, περιορίζει την ρύπανση των υδάτω... (συνέχεια)
24-04-2017
Η αρδευόμενη γεωργία εξαρτάται από την επαρκή παροχή νερού καθώς και από την ποιότητα του νερού. Οι ανησυχίες σχετικά με την ποιότητα του νερού άρδευσης, στο παρελθόν, είχαν αποσιωπηθεί λόγω των μέχρι προσφάτως άφθονων και άμεσα διαθέσιμων υδάτινων πηγών. Αυτή η κατάσταση όμως πλέον έχει ήδη αλλάξει λόγω της εντατικής χρήσης του νερού άρδευσης. Τα επόμενα αρδευτικά έργα θα πρέπει να αναζητούν νέες ή συμπληρωματικές παροχές νερού, οι οποίες όμως θα βασίζονται σε χαμηλότερης ποιότητας νερ... (συνέχεια)
21-04-2017
ΔΕΛΤΙΟ ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ: ΑΜΥΓΔΑΛΙΑ (20-4-2017)     Γεωργικές Προειδοποιήσεις και Οδηγίες Φυτοπροστασίας για την Περιοχή της Καβάλας από το Περιφερειακό Κέντρο Προστ. Φυτών & Ποιοτικού Ελέγχου Καβάλας   Για να διαβάσετε αναλυτικά πατήστε : Αμυγδαλιά (20-4-2017)   Πηγή: ΥΠΑΑΤ   (συνέχεια)
20-04-2017
Ο Περονόσπορος θεωρείται σε πολλές αμπελουργικές χώρες, η σπουδαιότερη ασθένεια του αμπελιού. Λόγω του επιδημικού χαρακτήρα της απαιτείται έγκαιρη και ορθολογική αντιμετώπιση.   ΠΕΡΟΝΟΣΠΟΡΟΣ Παθογόνο αίτιο: Plasmopara viticola Ζημιές  Προσβάλλει όλα τα πράσινα µέρη του φυτού, µε σοβαρότερες τις ζηµιές που γίνονται στο φύλλωµα και στα σταφύλια. Τα φύλλα µπορούν να προσβληθούν από το ξεδίπλωµα τους από τον βλαστό µέχρι αργά το φθινόπωρο µε µεγαλύτερη ευαισθησία ... (συνέχεια)
19-04-2017
Σε εξέλιξη βρίσκονται 6 σημαντικά ερευνητικά προγράμματα, τα οποία χρηματοδοτεί η Επιτροπή Ελαιολάδου της Καλιφόρνια. Ο προϋπολογισμός για αυτά τα προγράμματα, για το τρέχον οικονομικό έτος, φτάνει τα 220.000 δολάρια ΗΠΑ. Στόχος των προγραμμάτων είναι να μελετήσουν ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ποιότητα του Καλιφορνέζικου ελαιολάδου, αλλά και την αντιμετώπιση ασθενειών της ελιάς. Τα προγράμματα χρηματοδοτούνται ή/και πραγματοποιούνται από κοινού με το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια σ... (συνέχεια)
18-04-2017
Τα τελευταία χρόνια η Νότιος Αφρική αναπτύσσει δική της παραγωγή επιτραπέζιων ελιών και ελαιολάδου χάρις στις ευνοϊκές κλιματολογικές συνθήκες, οι οποίες επικρατούν στην περιοχή του Ακρωτηρίου της Καλής Ελπίδος, που επιτρέπουν την καλλιέργεια της ελιάς. Από τα περίπου 350.000 ελαιόδεντρα που υπήρχαν συνολικά στην χώρα το 1999, σήμερα ο αριθμός τους υπερβαίνει το 1.500.000. Σήμερα υπάρχουν πάνω από 300 επιχειρήσεις παραγωγής ελαιολάδου και ελιών στη Νότιο Αφρική. Σε δηλώσεις του ο κ. John Scrimge... (συνέχεια)
15-04-2017
Κάθε τέλος είναι και μια αρχή Κάθε σταύρωση και μια ανάσταση  Καλό Πάσχα (συνέχεια)
14-04-2017
Η Διεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακος, αποτελούμενη από Βαμβακοπαραγωγούς και Εκκοκκιστές σύμφωνα με το άρθρο 59 του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 1307/2013 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σε αναμονή της περιόδου σποράς του βαμβακιού, στο πλαίσιο της αναβάθμισης του προϊόντος, με σκοπό να επιτευχθούν υψηλότερες τιμές πώλησης, προτείνει στους συνεργάτες βαμβακοπαραγωγούς τα ακόλουθα: Τη στενή συνεργασία τους με τους γεωπόνους ώστε να εφαρμοστούν πλήρως τα Φιλοπεριβαλλοντικά Καλλιεργητικά Πρότυπα Αειφ... (συνέχεια)
13-04-2017
Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης και Τροφίμων για τις επενδύσεις στη μεταποίηση/εμπορία και/ή ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδας περιόδου 2014-2020. Το υπομέτρο αφορά στη στήριξη των δικαιούχων που δραστηριοποιούνται στη μεταποίηση/εμπορία και/ή ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων και έχει ως στόχο, μεταξύ άλλων: α) Την αύξηση της προστιθέμενης αξίας των γεωργικών προϊόντων. β) Την ενσωμάτωση διαδικασιών καινοτομίας και χρ... (συνέχεια)