Ανακοινώσεις

14-03-2017
Οι εξελίξεις με τη φέτα, τα πρόστιμα από την Ε.Ε. στην Ελλάδα και το μέλλον του αγροδιατροφικού τομέα κυριάρχησαν στις ομιλίες και στη συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησαν στο περιθώριο του συνεδρίου του Economist ο Επίτροπος της Ε.Ε. για τη Γεωργία και την Αγροτική Ανάπτυξη, Φιλ Χόγκαν, και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου. Ο Επίτροπος αναφέρθηκε στην «τρύπα» ύψους 3 δισ. ευρώ που οφείλει να επιστρέψει η Ελλάδα στην ΕΕ από πρόστιμα, παράνομες επιδοτήσεις. Όπως τόνισε τα μισά α... (συνέχεια)
13-03-2017
ην προδημοσίευση της Δράσης 10.1.04 «Μείωση της ρύπανσης νερού από γεωργική δραστηριότητα» του ΠΑΑ 2014-2020, δημοσιεύει ο ΑγροΤύπος. Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση του υφυπουργού ΑΑΤ κ. Β. Κόκκαλη, με την οποία έγινε γνωστό ότι η δράση αναμένεται να προκηρυχθεί το 3ο τρίμηνο του 2017. Στην προδημοσίευση αναφέρονται  τα κριτήρια επιλεξιμότητας, η διάρκεια δέσμευσης και οι τέσσερις ειδικές δεσμεύσεις που δύνανται να εφαρμοστούν στο πλαίσιο της δράσης. Επίσης αναφέρονται τα ποσά ενίσχυσης και οι... (συνέχεια)
11-03-2017
Η Bayer μας προτείνει μια σειρά από εξειδικευμένα εκλεκτικα ζιζανιοκτόνα που απαντούν σε όλα τα προβλήματα ζιζανίων στο καλαμπόκι. Για εξειδικευμένες και σίγουρες λύσεις για να μην ρισκάρουμε με την καλλιέργεια μας. Equip OD Διασυστηματικό εκλεκτικό ζιζανιοκτόνο. Διασυστηματικό εκλεκτικό ζιζανιοκτόνο της ομάδας των σουλφονυλουριών που είναι γνωστές για τη ζιζανιοκτόνο δράση τους μέσω παρεμπόδισης του ενζύμου οξειγαλακτική συνθετάση (ALS), για τη καταπολέμηση αγρωστωδών και πλα... (συνέχεια)
10-03-2017
Τα υβρίδια καλαμποκιού της DEKALB, συνδυάζοντας άριστο φύτρωμα, άριστα αγρονομικά χαρακτηριστικά και προσαρμογή σε υψηλή πυκνότητα σποράς σε καλά και γόνιμα χωράφια, οδηγούν σταθερά σε αυξήσεις αποδόσεων. Παράγοντες που επηρεάζουν την απόδοση στο καλαμπόκι Πως προκύπτει η απόδοση σε ένα χωράφι καλαμποκιού; Οι παράγοντες που καθορίζουν το κατά πόσο ένα χωράφι θα φτάσει το μέγιστο δυναμικό της παραγωγής του, είναι: 1. Ο αριθμός των φυτών ανά στρέμμα 2. Το μέγεθος του σπάδικα (... (συνέχεια)
09-03-2017
Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν τώρα και αναμένονται να επικρατήσουν και τις αμέσως επόμενες ημέρες (βροχερός και ζεστός καιρός) θα ευνοήσουν ιδιαίτερα μολύνσεις από μύκητες, βακτήρια και την ανάπτυξη εχθρών. ΚΥΚΛΟΚΟΝΙΟ Προσβάλλει κυρίως τα φύλλα, σχηματίζοντας χαρακτηριστικές κυκλικές καστανοκίτρινες κηλίδες στην άνω επιφάνεια. Τα κηλιδωμένα φύλλα κιτρινίζουν και πέφτουν πρόωρα. Σε περιοχές με υγρό κλίμα συχνά η προσβολή μπορεί να επιφέρει μέχρι και καθολική φυλλόπτωση, ... (συνέχεια)
07-03-2017
Σύμφωνα με τη λίστα του ΟΠΕΚΕΠΕ πιστώθηκαν 11,378 εκατ. ευρώ σε 34.007 παραγωγούς για τη συνδεδεμένη στο σκληρό σιτάρι, 4,48 εκατ. ευρώ σε 12.209 δικαιούχους για τη συνδεδεμένη στα όσπρια, 6,425 εκατ. ευρώ σε 13.276 παραγωγούς για τη συνδεδεμένη στα ψυχανθή και περί τα 5 εκατ. ευρώ για υπόλοιπα από την ενιαία ενίσχυση του 2016 (βασική, πράσινη και Νέοι Γεωργοί). Αναλυτικά, οι πληρωμές έχουν ως εξή:     Μέτρο Ποσό Δικαιούχοι ... (συνέχεια)
04-03-2017
Η Bayer και η Υara International ASA (Yara) κατέληξαν σε μια συνεργασία λογισμικού και σε μια συμφωνία τεχνολογικής συνεργασίας ώστε να παρέχουν στους παραγωγούς παγκοσμίως εργαλεία ψηφιακής γεωργίας (Digital Farming) που βοηθούν στο να αυξηθεί η παραγωγικότητα στο χωράφι, η κερδοφορία και η βιωσιμότητα.  Σκοπός είναι να αναπτύξουν νέες ψηφιακές λύσεις στη γεωργία καθώς και να αυξήσουν τη χρήση της υπάρχουσας τεχνολογίας στην εφαρμογή αζώτου συμπεριλαμβανομένου του  αναγνωρισμένου... (συνέχεια)
03-03-2017
Η χλώρωση εξ’αιτίας της έλλειψης σιδήρου επηρεάζει πάρα πολλά φυτά και μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην καλλιέργειά τους. Μία έλλειψη σιδήρου μπορεί να εμφανίσει κίτρινα φύλλα τα οποία εάν δεν θεραπευτούν, μπορεί να οδηγηθούν στη νέκρωση. Έτσι είναι σημαντικό να γίνει διόρθωση της χλώρωσης στα φυτά. Ας δούμε λοιπόν τη σημασία του σιδήρου για τα φυτά και πώς μπορούμε να διορθώσουμε τη χλώρωση που προκαλεί σε αυτά. Ποιά η σημασία του σιδήρου για τα φυτά; Ο σίδηρος είναι ένα ... (συνέχεια)
02-03-2017
Η ορθολογική θρέψη των δέντρων της μηλιάς αυξάνει την απόδοση, ενισχύει την ποιότητα των μήλων, επιδρά στην μείωση εκδήλωσης ανωμαλιών στη φυσιολογία των καρπών (πικρή κηλίδωση, μικροκαρπία, μεταχρωματισμοί κτλ) και αυξάνει το χρόνο συντήρησής τους. Συνεπώς η σωστή θρέψη της μηλιάς αυξάνει τη διατροφική αξία των μήλων, την ανταγωνιστικότητα τους και ενισχύει τις προοπτικές για αύξηση των εξαγωγών. Τα τελευταία χρόνια η ανάγκη ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας και της παραγωγής γεωργικ... (συνέχεια)
01-03-2017
*Έλληνες με εστιατόρια σε Ευρώπη και Αμερική έρχονται στη Θεσσαλονίκη αναζητώντας ελληνικά τρόφιμα *Στην Ιταλία το 70% των προϊόντων που καταναλώνουν οι τουρίστες είναι ιταλικά, ενώ στην Ελλάδα το αντίστοιχο ποσοστό για τα ελληνικά προϊόντα είναι μόλις 10%  «Δεχόμαστε καθημερινά ξένους επενδυτές που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην Ελλάδα και, δεν είναι υπερβολή να πω ότι στο τέλος κάθε συζήτησης, αφού μας αναφέρουν άλλους τομείς που ενδιαφέρονται να επενδύσουν, σχεδόν όλοι αναφέρουν τ... (συνέχεια)