Ανακοινώσεις

16-01-2017
Σκοπός της ημερίδας είναι η παρουσίαση επίκαιρων θεμάτων που αφορούν τη βιώσιμη διαχείριση των ζιζανίων και την ορθολογική χρήση των ζιζανιοκτόνων στο βαμβάκι. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: ΕΖΕ (secretary@imeridaeze.gr, www.eze.org.gr) Τελλόγλειο Ιδρύμα Τεχνών Α.Π.Θ. - Δ/ΝΣΗ: Αγίου Δημητρίου 159Α, 54636 Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 24711 (www.teloglion.gr) Δρ Δ. Χάχαλης (dchachalis@hotmail.com), M. Γαλάνης (mmgalani@otenet.gr), Κ. Στύλα (τηλ.... (συνέχεια)
12-01-2017
Με Δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και ο ΕΛΓΑ, για τα ακράια καιρικά φαινόμενα που επικρατούν τις τελευταίες ημέρες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενημερώνει: "Δεδομένων των ακραίων καιρικών φαινομένων και των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που το τελευταίο διάστημα πλήττουν μεγάλο μέρος της χώρας, μετά από εντολή του Υπουργού Βαγγέλη Αποστόλου το σύνολο των υπηρεσιών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων βρίσκονται σε ετοιμότητα ώστε να αντιμετ... (συνέχεια)
07-01-2017
Επανεξέταση του πλαισίου και του τρόπου λειτουργίας του συστήματος υποβολής των αιτήσεων ΟΣΔΕ και άρση της υποχρεωτικότητας σύναψης σύμβασης πυλών με ένα και μοναδικό φορέα, ζητούν με επιστολή τους προς την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ, προς τον ΟΠΕΚΕΠΕ, προς την Βουλή και προς την Επιτροπή Ανταγωνισμού, 22 εκπρόσωποι αγροτικών συνεταιριστικών οργανώσεων από όλες της περιοχές της χώρας. Όπως αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην επιστολή «τα τρία χρόνια υλοποίησης του νέου μοντέλου διαπιστώνουμε ... (συνέχεια)
05-01-2017
Καθοριστικός παράγοντας για την εμπορική καλλιέργεια της ελιάς είναι η θερμοκρασία στην οποία έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις. Η ελιά δεν επιβιώνει σε θερμοκρασία κατώτερη των -12°C, χρειάζεται όμως μια περίοδο χαμηλών θερμοκρασιών για να γίνει διαφοροποίηση των οφθαλμών της και να παράγει καρπούς. Με βάση τις απαιτήσεις της ελιάς στην ελαχίστη και μεγίστη θερμοκρασία αλλά και στο ετήσιο εύρος διακύμανσης της, έχει εντοπιστεί η καλλιέργεια της στο Βόρειο ημισφαίριο μεταξύ των παραλλήλων 30ο&... (συνέχεια)
04-01-2017
Eκατοντάδες χιλιάδες μισθωτοί και συνταξιούχοι με εισοδήματα και από γεωργικές δραστηριότητες θα κληθούν να πληρώσουν το 2017 υπέρμετρα αυξημένους φόρους εισοδήματος.   Ο λόγος είναι ότι η νέα φορολογική νομοθεσία που θεσπίστηκε τον περασμένο Μάιο προβλέπει αύξηση των συντελεστών φορολόγησης όχι μόνο για τα εισοδήματά τους από μισθωτές υπηρεσίες αλλά και για τα (αυτοτελώς φορολογούμενα) αγροτικά τους εισοδήματα. Και τούτο διότι ο φόρος για τα αγροτικά εισοδήματα υπολογίζεται με ... (συνέχεια)
03-01-2017
Με εσωτερικό έγγραφο προς τις περιφερειακές υπηρεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ο γενικός γραμματέας, Νίκος Αντώνογλου, δίνει διευκρινίσεις σχετικά με τη διαδικασία των ελέγχων σε όσα λιπάσματα φέρουν την ένδειξη "Λίπασμα Ε.Κ.". Αναλυτικά το έγγραφο αναφέρει τα εξής: "Με το άρθρο 1 παράγραφοι 2 και 3 του Ν. 1565/1985 (Α΄ 164) και την ΥΑ 394199/5224/1999 (Β`1939) όπως ισχύουν, για τον έλεγχο λιπασμάτων που φέρουν την ένδειξη "Λίπασμα Ε.Κ.", προβλέπονται τα εξής: «Φυσικά ή νομικά π... (συνέχεια)
28-12-2016
Μεγάλες φορολογικές ανατροπές για χιλιάδες πολίτες, φέρνει το 2017. Ειδικά για τους αγρότες η επιβάρυνση θα είναι σημαντική, γι' αυτό κι έχουν ήδη ανακοινώσει δυναμικές κινητοποιήσεις και μπλόκα από τις 23 Ιανουαρίου.   Ο λόγος είναι ότι η νέα φορολογική νομοθεσία που θεσπίστηκε τον περασμένο Μάιο προβλέπει αύξηση των συντελεστών φορολόγησης όχι μόνο για τα εισοδήματά τους από μισθωτές υπηρεσίες αλλά και για τα (αυτοτελώς φορολογούμενα) αγροτικά τους εισοδήματα.  Οπως αν... (συνέχεια)
27-12-2016
Με ελάχιστη τιμή τα 8 εκατομμύρια ευρώ η «Πειραιώς Real Estate» πωλεί το παλιό εργοστάσιο ζάχαρης στη Λάρισα. Ο ανοικτός πλειοδοτικός διαγωνισμός είναι ήδη στον «αέρα» και οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να καταθέσουν φακέλους προσφοράς στα γραφεία της εταιρίας στην Αθήνα έως τις 12 το μεσημέρι της 16ης Ιανουαρίου 2017. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρίας, προς πώληση είναι τα 318,7 στρέμματα του ακινήτου μαζί με κτίσματα 27 στρεμμάτων, εκ των οποίων τα 12,1 στρέμματα είναι κατα... (συνέχεια)
24-12-2016
Η πιο αποδοτική και σημαντική καλλιέργεια είναι αυτή των ανθρωπίνων σχέσεων. Η επιχείρηση ¨ΑγροΦυλλίδα¨ και το ανθρώπινο δυναμικό της εύχονται σε κάθε έναν από εσάς Καλά Χριστούγεννα. (συνέχεια)