Ανακοινώσεις

19-07-2016
Αν και έχουν περάσει σχεδόν τρεις μήνες από τότε που η νέα διοίκηση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ανέλαβε τα καθήκοντα της, εντούτοις, καμμία πρόοδο στο μέτωπο της υπογραφής του σχεδίου αναχρηματοδότησης της με την Τράπεζα Πειραιώς δεν έχει γίνει.    Παράγοντες της αγοράς υποστηρίζουν ότι όσο περνούν οι μέρες τόσο επιβαρύνεται περαιτέρω η οικονομική κατάσταση της ΕΒΖ με τα αποθέμα ζάχαρης να εξαντλούνται και τα ταμεία της να παραμέμουν άδεια.  Το μόνο ... (συνέχεια)
18-07-2016
Στροφή σε νέες καλλιέργειες ή παλαιές που με τα χρόνια εγκαταλείφθηκαν επιχειρούν οι νέοι – κυρίως – αγρότες του νομού μας. Μια τάση που κερδίζει ολοένα έδαφος σε μια προσπάθεια να συμπληρώσουν ή να εμπλουτίσουν το εισόδημά τους με στόχο ν’ ανταπεξέλθουν στις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες που δημιούργησε γι αυτούς το νέο φορολογικό και συνταξιοδοτικό νομοσχέδιο.  Οι αγρότες μας «ψάχνονται» και πειραματίζονται για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις δύσκολες συνθήκες. Άλλοι συρρικνώνου... (συνέχεια)
16-07-2016
Συνάντηση εργασίας με το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Φορέων Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων είχε σήμερα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων Χαράλαμπου Κασίμη, καθώς και του προέδρου Γιώργου Καρέτσου και του Διευθύνοντος Συμβούλου Θανάση Βλάχου του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ.   Κοινή συνισταμένη της συνάντησης υπήρξε η ανάγκη ενίσχυσης της διαφάνειας και της αξιοπιστίας σ... (συνέχεια)
14-07-2016
Τη μεγαλύτερη, μέχρι σήμερα, ποσότητα παράνομων φυτοφαρμάκων, κατέσχεσε σε χωριό της Χαλκιδικής το Τμήμα Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Θεσσαλονίκης, της Διεύθυνσης Αποκεντρωμένων Υπηρεσιών Μακεδονίας – Θράκης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων. Ήδη, σύμφωνα με το ΥΠΑΑΤ, σχηματίζεται δικογραφία σε συνεργασία με τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές με ενημέρωση των αρμόδιων για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου και της φοροκλοπής υπηρεσιών. Ταυτόχρονα κινεί... (συνέχεια)
13-07-2016
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε συνομιλίες με τα κράτη μέλη στις 9 Ιουλίου με στόχο την έγκριση δύο γενετικά τροποποιημένων οργανισμών για καλλιέργεια στην ΕΕ, των αραβόσιτων Bt11 και 1507.   Η Μόνιμη Επιτροπή για τα Φυτά, τα Ζώα, τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές συνεδρίασε για πρώτη φορά την Παρασκευή για να πάρει έγκριση για τις δύο νέες ποικιλίες γενετικά τροποποιημένων οργανισμών (ΓΤ). Τα εν λόγω νέα ΓΤ είναι ο αραβόσιτος Bt11 και ο αραβόσιτος 1507. Ο ανθεκτικός σε εντομοαπωθητ... (συνέχεια)
12-07-2016
Το υπουργείο Περιβάλλοντος καταργεί παντελώς την εκτός σχεδίου δόμηση, προκαλώντας τις εντονότατες αντιδράσεις των ιδιοκτητών ακινήτων.   Τη στιγμή ακριβώς που το Υπουργείο Οικονομικών νομοθέτησε τη φορολόγηση των εκτός σχεδίου ιδιοκτησιών και με συμπληρωματικό φόρο, το ΥΠΕΚΑ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες ακινήτων με «καμουφλαρισμένη διάταξη» και χωρίς καμιά διαβούλευση, καταργεί ολοκληρωτικά την κατά παρέκκλιση δόμηση στα εκτός σχεδίου ακίνητα της χώρας που βρίσκονται σε περιοχές... (συνέχεια)
11-07-2016
Πέρασε στην επίθεση ενάντια στο πράσινο σκουλήκι, με τα εξειδικευμένα προϊόντα της DuPont : DuPont™ Coragen® - DuPont™ Avaunt® - DuPont™ Evalio® AgroSystems. Η συνολική πρόταση της DuPontTM για το πράσινο σκουλήκι του βαμβακιού υπόσχεται υψηλή αποτελεσματικότητα, διαχείριση ανθεκτικότητας, σεβασμό ωφέλιμων και περιβάλλοντος, οικονομικότητα και αυξημένη πρόσοδο. DuPont™ Evalio® AgroSystems Το Evalio® Agrosystems (Εβάλιο), ε... (συνέχεια)
09-07-2016
Περιγραφή - Βιολογικός κύκλος - Συμπτώματα - Ζημία - Παρακολούθηση - Τρόποι Καταπολέμησης: Καλλιεργητικά Μέτρα Χημικά Μέτρα Βιολογικά Μέτρα Έντομο: Helicoverpa (Heliothis) armigera (Lepidoptera , Noctuidae ) Περιγραφή-Βιολογικός κύκλος Το ενήλικο έχει μήκος 2cm και άνοιγμα πτερύγων περίπου 40mm και χρώμα κιτρινωπό με ρόδινες ανταύγειες. Οι πρόσθιες πτέρυγες φέρουν στο άκρο τους μια καστανή λωρίδα και προς το μέσο από μια καστανή κηλίδα . Τα αυγά είναι σφαιρικά... (συνέχεια)
08-07-2016
Υπάρχει ακόμη ενδιαφέρον για την καλλιέργεια καπνού στην χώρα μας, όπου φέτος καλλιεργήθηκαν συνολικά περίπου 196.500 στρέμματα. Μέχρι στιγμής οι καιρικές συνθήκες (θερμοκρασίες και υγρασίες) ευνοούν την καλλιέργεια   Σύμφωνα με όσα αναφέρει στον ΑγροΤύπο ο Πρόεδρος της Καπνικής Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Ιορδανίδης: «αυτή την εποχή γίνεται το μάζεμα του πρώτου χεριού για τα ανατολικά καπνά (ποικιλίες Μπασμάς και Κατερίνη), ενώ θα ακολουθήσουν σε περίπου μια εβδομάδα και τα Βιρτζίνι... (συνέχεια)