Ανακοινώσεις

15-04-2017
Κάθε τέλος είναι και μια αρχή Κάθε σταύρωση και μια ανάσταση  Καλό Πάσχα (συνέχεια)
14-04-2017
Η Διεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακος, αποτελούμενη από Βαμβακοπαραγωγούς και Εκκοκκιστές σύμφωνα με το άρθρο 59 του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 1307/2013 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σε αναμονή της περιόδου σποράς του βαμβακιού, στο πλαίσιο της αναβάθμισης του προϊόντος, με σκοπό να επιτευχθούν υψηλότερες τιμές πώλησης, προτείνει στους συνεργάτες βαμβακοπαραγωγούς τα ακόλουθα: Τη στενή συνεργασία τους με τους γεωπόνους ώστε να εφαρμοστούν πλήρως τα Φιλοπεριβαλλοντικά Καλλιεργητικά Πρότυπα Αειφ... (συνέχεια)
13-04-2017
Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης και Τροφίμων για τις επενδύσεις στη μεταποίηση/εμπορία και/ή ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδας περιόδου 2014-2020. Το υπομέτρο αφορά στη στήριξη των δικαιούχων που δραστηριοποιούνται στη μεταποίηση/εμπορία και/ή ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων και έχει ως στόχο, μεταξύ άλλων: α) Την αύξηση της προστιθέμενης αξίας των γεωργικών προϊόντων. β) Την ενσωμάτωση διαδικασιών καινοτομίας και χρ... (συνέχεια)
12-04-2017
Δειγματοληπτικοί έλεγχοι και προληπτικές επεμβάσεις σε ροδακινιές για την αποφυγή προσβολών. Ιδιαίτερη προσοχή στις περιμέτρους των κτημάτων, στις κορυφές και στα χαμηλά των δέντρων. ΑΝΑΡΣΙΑ ΡΟΔΑΚΙΝΙΑΣ (Anarsia lineatella Zeller, Lepidoptera: Gelechiidae) • Ξεκίνησε η 1η πτήση που θα δώσει την 1η γενιά. • Κατάλληλος χρόνος επέμβασης ανάλογα με τον τρόπο δράσης των φυτοπροστατευτικών προϊόντων (ΦΠΠ):     Εγκεκριμένες δραστικές ουσίες (... (συνέχεια)
11-04-2017
Πιστώθηκαν τη Μεγάλη Δευτέρα 10 Απριλίου ενισχύσεις ύψους 181.125.230,75 ευρώ σε 57.958 δικαιούχους που αφορούν την ειδική ενίσχυση βάμβακος, καθώς και τέσσερις συνδεδεμένες (τεύτλα, σπαράγγι, ροδάκινα και σηροτροφία) και υπόλοιπα βασικής και πράσινης ενίσχυσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, που επιβεβαιώνει πλήρως το ρεπορτάζ της Agrenda και του Agronews. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου, «βάσει της ενημέρωσης  από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, σήμερα και αύριο πιστώνονται στους λο... (συνέχεια)
10-04-2017
Τον Ιούνιο θα ολοκληρωθούν οι καταβολές των αποζημιώσεων από τον Οργανισμό Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ), οι οποίες θα ξεπερνούν συνολικά τα 105 εκατ. ευρώ.  Μάλιστα, τη Μεγάλη Πέμπτη θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων αγροτών τα πρώτα 15 εκατ. ευρώ. Αφορούν ζημιές που έγιναν το 2016 σε διάφορες καλλιέργειες –κυρίως σε δενδρώδεις, αλλά και σε κηπευτικά– εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών (παγετός, πλημμύρες, χαλαζοπτώσεις κ.ά.) σε πολλές περιοχές της χώρας.  ... (συνέχεια)
08-04-2017
Οι καιρικές συνθήκες των τελευταίων ημερών και ειδικότερα οι βροχοπτώσεις, σε συνδυασμό με τις αντίστοιχες θερμοκρασίες αποτελούν ιδανικές συνθήκες μολύνσεων, ειδικότερα για τις ποικιλίες που βρίσκονται σε άνθηση. ΜΟΝΙΛΙΑ ΡΟΔΑΚΙΝΙΑΣ (Monilinia fructicοla, Monilinia laxa, Monilinia fructigena) • Οι βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών σε συνδυασμό με τις αντίστοιχες θερμοκρασίες, αποτελούν ευνοϊκές συνθήκες μολύνσεων. • Συνιστάται άμεση επέμβαση στις ποικιλίες που βρ... (συνέχεια)
07-04-2017
Οι κατά τόπους βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών σε συνδυασμό με τις αντίστοιχες θερμοκρασίες, βοήθησαν την βλάστηση των κονιδίων του μύκητα. Ο μύκητας μολύνει με τα κονίδια τα οποία μεταφέρονται με το νερό της βροχής. ΚΥΚΛΟΚΟΝΙΟ ΕΛΙΑΣ (Spilocaea oleagina (Castagne) Hughes) • Προσβάλλει κυρίως τα φύλλα, σχηματίζοντας χαρακτηριστικές κυκλικές κηλίδες στην πάνω επιφάνεια. Τα κηλιδωμένα φύλλα κιτρινίζουν και πέφτουν πρόωρα. Σε σοβαρές προσβολές προκαλείται φυλλόπτωση και κα... (συνέχεια)
05-04-2017
Στον αγροδιατροφικό τομέα ανήκουν οι 10 από τις 20 επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν στο νέο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ΟΠΑΠ, «Επιχειρηματική Ανάπτυξη από τον ΟΠΑΠ». Η παρουσίαση του προγράμματος και των εταιρειών πραγματοποιήθηκε σε ειδική εκδήλωση, την Τρίτη, 4 Απριλίου 2017, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Οι δέκα εταιρείες του αγροδιατροφικού τομέα είναι: KANAKAS: Εταιρεία παραγωγής και επεξεργασίας ρυζιού εξαιρετικής ποιότητας Τσιλιλής: Η πρώτη ελληνική εταιρεία που εμφιάλωσ... (συνέχεια)
04-04-2017
Tο ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Ανατολικής Μακεδονίας στα πλαίσια της εκπλήρωσης του θεσμικού του ρόλου, διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Επιτραπέζια σταφύλια, προβλήματα & προοπτικές».                   Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Παγγαίου και του Γεωπονικού Συλλόγου Καβάλας την Πέμπτη 6 Απριλίου 2017 και ώρα 18:30, στο Αμφιθέατρο Φρίξου Παπαχρηστίδη στην Ελευθερούπολη Καβάλα... (συνέχεια)