Ανακοινώσεις

30-07-2015
Τα ποσοστά επιδότησης για όσους ασχολούνται σε αυτούς τους κλάδους ή θέλουν να ανοίξουν επιχείρηση κυμαίνονται από 40% έως και 100% επί των επενδυτικών τους σχεδίων. Την κοινοτική χρηματοδότηση μπορούν να τη διεκδικήσουν μέσα από δύο προγράμματα, την «Επιχειρηματική Ευκαιρία» και το «Επιχειρούμε Δυναμικά». Παρουσιάζουμε τη λίστα αυτών των επαγγελμάτων όπως προκύπτει από την πρώτη ανάγνωση των προδημοσιεύσεων των δύο δράσεων. Αυτά εντάσσονται στην κατηγορία προγραμμάτων του ΕΣΠΑ «Επανεκκί... (συνέχεια)
29-07-2015
Για προβλήματα στις εισαγωγές όλων των ειδών γεωργικών εφοδίων από την εφαρμογή των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων (capital control) μιλούν σε κοινή επιστολή τους προς τα αρμόδια υπουργεία οι σύνδεσμοι των εταιρειών παραγωγής σπόρων (ΕΕΠΕΣ) γεωργικών φαρμάκων (ΕΣΥΦ) και λιπασμάτων (ΣΠΕΛ). Επίσης, μαζί με την άρση των capital control οι εκπρόσωποί τους ζητούν την άμεση εξεύρεση χρηματοδοτικών εργαλείων, δεδομένου ότι οι προμηθευτές εξωτερικού τροφοδοτούν τις εταιρείες του κλάδου μόνον ... (συνέχεια)
28-07-2015
Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, ο Διαγωνισμός Future Agro Challenge έρχεται να αναδείξει και να προωθήσει τους πρωτοπόρους της αγροτικής καινοτομίας στην Ελλάδα και στον κόσμο, συνεισφέροντας στη δημιουργία μίας αγροτικής επιχειρηματικής κουλτούρας και βάζοντας στο επίκεντρο μία νέα γενιά αγροτών επιχειρηματικών. Σήμερα, που περισσότερο από ποτέ έχουμε ανάγκη την εξωστρέφεια και το άνοιγμα των ευκαιριών σε παγκόσμιο επίπεδο, αυτή η ελληνική πρωτοβουλία των Industry Disruptors – Game Changers (ID... (συνέχεια)
27-07-2015
Στην ανεύρεση ενός νέου τραπεζικού προϊόντος θα βοηθήσει τους αγρότες να καλύπτουν τις ασφαλιστικές εισφορές ψάχνει το Υπουργείο Παραγψγικής Ανασυγκρότησης σε συνεργασία με την ΕΛΓΑ και την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών. Μάλιστα για το θέμα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Αχαρνών 2 υπό τον Υφυπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Παναγιώτη Σγουρίδη και την συμμετοχή των: α) Προέδρου του ΕΛΓΑ κ. Στουπή, β) Διευθυντές του ΟΠΕΚΕΠΕ και γ) την κα. Μπουφούνου, εκπρόσωπο της Ένωση... (συνέχεια)
25-07-2015
Τα τρακτέρ στους δρόμους είναι έτοιμοι να βγάλουν οι αγρότες στη βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλία εάν η Βουλή ψηφίσει τα μέτρα που τους αφορούν. Αυτό προέκυψε μετά από συνάντηση που είχαν στη Θεσσαλονίκη για να αποφασίσουν τις περαιτέρω κινήσεις τους.   Ξεκαθάρισαν ότι σε καμία περίπτωση δεν αρνούνται να πληρώσουν φόρους σε αυτή τη δύσκολη εποχή για την Ελλάδα αλλά ζητούν αυτοί οι φόροι να είναι δίκαιοι.   Και αυτό γιατί με τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους, η μέση φορ... (συνέχεια)
24-07-2015
Όργιο μαύρης αγοράς τις τελευταίες ημέρες στον Θεσσαλικό κάμπο, καταγγέλλουν αγροτοσυνδικαλιστές, αναφορικά με τα σιτηρά, εξαιτίας των κλειστών τραπεζών και του ελέγχου κεφαλαίων, αφού ισχύει ο νόμος "ο πωλών τοις μετρητοίς". Όπως γράφει το ένθετο «Οικονομία» στο Βήμα, οι κλειστές τράπεζες λοιπόν και τα capital controls έχουν ως αποτέλεσμα να γίνονται αγοραπωλησίες στον κάμπο σε ότι αφορά τα σκληρά σιτηρά στη "μαύρη αγορά".. «Χωρίς τιμολόγια και με τα χρήματα μέσα σε χαρτοσακούλα» όπως κατήγγ... (συνέχεια)
23-07-2015
Από την εφαρμογή του ενδοκοινοτικού φόρου το 1993 η Ελλάδα μετρά απώλειες φόρων έως 1 τρισ. Ευρώ Η φοροδιαφυγή έχει ονοματεπώνυμο. Στο επίκεντρο βρίσκονται εισαγωγικές εταιρείες οι οποίες έχουν συναλλαγές με προμηθευτές με έδρα χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο ενδοκοινοτικός φόρος δηλαδή η παρακράτηση του ΦΠΑ είναι μία εύκολή και ανέξοδη υπόθεση αφού έχει καταργηθεί κάθε ουσιαστικός έλεγχος. Από την εφαρμογή του ενδοκοινοτικού φόρου το 1993 η Ελλάδα μετρά απώλειες φόρων έως 1 τρισεκατομμύριο ε... (συνέχεια)
22-07-2015
«Δεν υπάρχει η λέξη αγρότες στα προαπαιτούμενα» τόνισε μεταξύ άλλων σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτος κατά την διάρκεια της εισήγησής του στην κοινή συνεδρίαση των αρμόδιων Επιτροπών της Βουλής, για το 2ο πακέτο προαπαιτούμενων των δανειστών. Λίγο αργότερα, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, διαβεβαίωσε ότι «δεν ψηφίζεται και δεν πρόκειται να ψηφιστεί άμεσα η οποιαδήποτε φορολόγηση των αγρ... (συνέχεια)
21-07-2015
Σύσκεψη εργασίας με τους βασικούς θεσμικούς φορείς του κλάδου των εισροών του πρωτογενούς τομέα (σπόροι, λιπάσματα, φυτοφάρμακα, ζωοτροφές) πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 21 Ιουλίου, υπό τον αναπληρωτή υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Βαγγέλη Αποστόλου, με τη συμμετοχή του υφυπουργού Παναγιώτη Σγουρίδη και των Γενικών Γραμματέων Δημήτρη Γελαλή και Χαράλαμπου Κασίμη. Στη σύσκεψη εκπροσωπήθηκαν οι φορείς: ΣΕΣΣΠ, ΕΕΠΕΣ, ΣΠΕΛ, ΕΣΥΦ και ΣΕΒΙΖ.   Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η βέλτιστ... (συνέχεια)