Ανακοινώσεις

17-10-2015
Σε μια πενταετία θα βγει στις αγορές το κρέας που φτιάχνουν ολλανδοί επιστήμονες στα εργαστήρια, το οποίο θα σερβίρεται στο χάμπουργκερ στα καταστήματα της χώρας.   Ο Μαρκ Ποστ του Πανεπιστημίου του Μάαστριχτ και οι συνεργάτες του, όπως δήλωσαν στο BBC, δημιούργησαν ήδη μια εταιρεία για να κάνει το κρέας τους πιο εύγευστο, φθηνότερο και εμπορικά αξιοποιήσιμο. Η επιστημονική ομάδα είχε κάνει μια πρώτη επίδειξη -μαγείρεμα και φάγωμα- του εργαστηριακού κρέατος στο Λονδίνο προ δι... (συνέχεια)
16-10-2015
Άκαρπες αποδείχθηκαν οι διαδοχικές συναντήσεις που είχαν χθες, Τετάρτη 14 Οκτωβρίου, συντονιστικές επιτροπές αγροτών από τη Βόρεια Ελλάδα έως τη Κρήτη, με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελο Αποστόλου, καθώς οι εκπρόσωποί τους εξερχόμενοι δήλωσαν πως η μοναδική λύση που απομένει είναι οι διεκδικήσεις. Η αρχή έγινε με την Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτρόφων, οι εκπρόσωποι της οποίας εξερχόμενοι από το τραπέζι τω διαπραγματεύσεων δήλωσαν πως κατά την διάρκ... (συνέχεια)
15-10-2015
Το 2016 οι Ευρωπαίοι παραγωγοί θα ωφεληθούν από προγράμματα ύψους 111 εκατ. ευρώ που στοχεύουν στο άνοιγμα νέων αγορών και στην προώθηση της κατανάλωσης, τόσο εκτός όσο και εντός της ΕΕ. Η προώθηση είναι σημαντικό μέρος των μέτρων που προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη στήριξη των αγροτών. H νέα πολιτική προώθησης που ενέκρινε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα βοηθήσει τους επαγγελματίες του γεωργικού τομέα να εισέλθουν στις διεθνείς αγορές ή να ισχυροποιήσουν την παρουσία τους σε αυτές, και ... (συνέχεια)
14-10-2015
        Στη δεύτερη θέση ακολουθεί η Ισπανία με 14,9% , ενώ έπονται η Τουρκία με 7,7% , η Ιταλία με 7% , η Ιρλανδία με 6,7% και η Γαλλία με 5,3% Θλιβερή πρωτιά για την Ελλάδα στην ανεργία πτυχιούχων καταγράφει πρόσφατη έκθεση του ΟΟΣΑ. Ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης στην έκθεσή του, καταδεικνύει με στοιχεία ότι η Ελλάδα κατέχει το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας σε αποφοίτους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Το ποσοστό, είναι σχεδόν... (συνέχεια)
13-10-2015
Ανακοινώθηκαν 4 δράσεις του νέου ΕΣΠΑ ενώ η προδημοσίευσή τους στοχεύει στην καλύτερη προετοιμασία των ενδιαφερόμενων και στην ανοικτή διαβούλευση. Η υποβολή των προτάσεων θα ξεκινήσει με τη δημοσίευση των σχετικών προσκλήσεων και θα διαρκέσει τουλάχιστον δύο μήνες. Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομίας «η διαδικασία της προδημοσίευσης στοχεύει στην καλύτερη προετοιμασία των ενδιαφερόμενων και την ανοικτή διαβούλευση, προκειμένου να βελτιστοποιηθούν τα χαρακτηριστικά των δράσεων».   Τ... (συνέχεια)
12-10-2015
Ανοιχτό παραμένει το μέτωπο των φορολογικών επιβαρύνσεων των αγροτών, όπου «όλα είναι μαχητά», σύμφωνα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου, όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και το δημοσιογράφο Στέργιο Ζιαμπάκα, η οποία δημοσιεύθηκε την Δευτέρα 12 Οκτωβρίου. Ο υπουργός αναλύει την πρόταση που θα καταθέσει στις διαπραγματεύσεις, αισιοδοξώντας για την ευτυχή κατάληξή τους, αλλά και το σχέδιό του για την ανασυγκρότηση του αγροτικού χώρου... (συνέχεια)
10-10-2015
Εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες που περνούν τα θαλάσσια και ηπειρωτικά σύνορά μας με προορισμό την βόρεια Ευρώπη, συνωστίζονται, περιμένοντας την σειρά τους, στα βόρεια σύνορά μας και ειδικά στην περιοχή της Ειδομένης. Από την πρώτη ημέρα, κοντά τους βρίσκονται οργανώσεις από όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό, προσπαθώντας να τους περιθάλψουν με ιατρικές υπηρεσίες και να τους βοηθήσουν παρέχοντάς τους τρόφιμα ή ρούχα. Σύσσωμοι οι εργαζόμενοι των Εταιρειών Ευθυμιάδη καθώς και η ... (συνέχεια)
09-10-2015
Εκδόθηκαν τα αποτελέσματα της λίστας ΕΛΓΑ για το έτος 2015   ΠΙΝΑΚΕΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΠΕ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΠΙΝΑΚΕΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΠΕ ΚΤΗΝΙΑΤΡΩΝ (συνέχεια)
08-10-2015
Την παραμονή του ΟΓΑ ως αυτόνομου φορέα για την κύρια ασφάλιση των αγροτών επέλεξε η κυβέρνηση, αλλά ως αντιστάθμισμα στις υποχρεώσεις της έναντι του 3ου μνημονίου που υπέγραψε με τους δανειστές οι ασφαλιστικές εισφορές θα ακριβύνουν. Συγκεκριμένα, σε μια 5ετία τουλάχιστον, θα υπάρξει σταδιακή εναρμόνιση των εισφορών του ΟΓΑ με εκείνες του ΙΚΑ, με δυνατότητα ελεύθερης επιλογής ασφαλιστικής κατηγορίας σε συσχέτιση με το εισόδημα. Το θέμα ανέπτυξε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βα... (συνέχεια)