Ανακοινώσεις

20-06-2017
Στα πλαίσια της εφαρμογής της υπ’αριθ. 5485/53985/18-05-2017 Υπ. Απόφασης, η Υπηρεσία μας σε συνεργασία με τις Π.Ε. της Περιφέρειας ευθύνης της, εγκατέστησε δίκτυο φερομονικών παγίδων σε αντιπροσωπευτικές θέσεις για την παρακολούθηση της πτήσης του εντόμου Diabrotica virgifera Le Conte. H εγκατάσταση των παγίδων άρχισε από τις 31-05-2017 και ολοκληρώθηκε στα μέσα Ιουνίου. Η παρακολούθηση και καταγραφή της πτήσης του εντόμου γίνεται από τους γεωπόνους των Δ.Α.Ο.Κ. των Περιφερειακών Εν... (συνέχεια)
19-06-2017
Η συμφωνία εξαγοράς της Whole Foods από την Amazon είναι μεγάλη. Για την ακρίβεια, είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία της Amazon.   Η συμφωνία ύψους 13,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων οδήγησε σε άνοδο των μετοχών και των δύο εταιρειών, και πτώση των μετοχών των εταιρειών μαναβικής που πλέον έχουν λόγους να φοβούνται τις κινήσεις της Amazon στον κλάδο τους. Όσο για τον Jeff Bezos, είδε την καθαρή του αξία να αυξάνεται κατά 2 δισεκατομμύρια δολάρια. Κερδισμένοι J... (συνέχεια)
17-06-2017
Στις 23 Μαΐου 2017, η Yara καλωσόρισε στο παγκόσμιο κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης στο Hanninghof περισσότερους από 70 ειδικούς, αγρότες, εκπροσώπους της βιομηχανίας, καθώς και μέλη των θεσμικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κυβερνήσεων των κρατών μελών. Όλοι οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν μια διαδραστική εκδήλωση σχετικά με την διεύρυνση των εφαρμογών της Γεωργίας Ακριβείας. «Μέσω της Γεωργίας Ακριβείας μπορεί να αυξηθεί η ποσότητα και να βελτιωθεί η ποιότητα&n... (συνέχεια)
15-06-2017
Οι προτεινόμενες επεμβάσεις θα καλύψουν την καλλιέργεια κυρίως εναντίον της Ανάρσιας και του Βλαστορύκτη, άρα συστήνονται κυρίως σε οπωρώνες με ιστορικό προσβολής από τα έντομα αυτά, αλλά και σε ποικιλίες που πλησιάζουν στην ωρίμανση.   ΑΝΑΡΣΙΑ ΡΟΔΑΚΙΝΙΑΣ (Anarsia lineatella Zeller, Lepidoptera: Gelechiidae) • Η πτήση του εντόμου εμφανίζεται συνεχής, με σημαντικές συλλήψεις το χρονικό διάστημα 2-9 Ιουνίου. • Οι περισσότερες ωοτοκίες υπολογίζονται το χρονικό διάστημα ... (συνέχεια)
13-06-2017
Η ορθολογική λίπανση του καλαμποκιού αυξάνει τις αποδόσεις της καλλιέργειας, τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της παραγωγής και διατηρεί τη γονιμότητα των εδαφών. Το καλαμπόκι εξαιτίας της υψηλής παραγωγικότητάς του τόσο σε βιομάζα όσο και σε καρπό, απομακρύνει σημαντικές ποσότητες θρεπτικών στοιχείων από το έδαφος, οι οποίες είναι αναγκαίο να αντικατασταθούν μέσω λιπασματικών εισροών σε κάθε καλλιεργητικό κύκλο. Το καλαμπόκι-αραβόσιτος (Zea mays (L.)) θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά δη... (συνέχεια)
12-06-2017
Αυτό προκύπτει από σχετική εγκύκλιο του Οργανισμού, στην οποία μεταξύ άλλων, καταγράφονται τα δικαιολογητικά που υποβάλλονται κάθε έτος υποχρεωτικά από τον γεωργό, μετά την οριστικοποίηση της αίτησης. Αναλυτικά ισχύουν τα εξής:   α) Δικαιολογητικά που υποβάλλονται σε ηλεκτρονική μορφή από τον γεωργό, έως 10.07.2017 i. Αντίγραφο σύμβασης για την καλλιέργεια ζαχαροτεύτλων ii. Αντίγραφο σύμβασης για την καλλιέργεια σπόρων σποράς iii. Τιμολόγιο αγοράς πιστοποιημένου σπόρου βαμ... (συνέχεια)
10-06-2017
font size    Print  Email ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 09 ΙΟΥΝΙΟΣ 2017 22:29 READ 171 TIMES   ΔΕΛΤΙΟ ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ: ΠΥΡΗΝΟΚΑΡΠΑ (9-6-2017)     Γεωργικές Προειδοποιήσεις και Οδηγίες Φυτοπροστασίας για την Περιοχή της Καβάλας από το Περιφερειακό Κέντρο Προστ. Φυτών & Ποιοτικού Ελέγχου Καβάλας   Για να διαβάσετε αναλυτικά πατήστε : Πυρηνόκαρπα  (9-6-2017) Πηγή: ΥΠΑΑΤ  (συνέχεια)
09-06-2017
Η μέση ετήσια παραγωγή οσπρίων στην Ελλάδα είναι 33.000 - 35.000 τόνοι, ενώ η κατανάλωση είναι περίπου 90.000 - 100.000 τόνοι   Τα όσπρια στην Ελλάδα ήταν οι τροφές που κάλυπταν τις βασικές ανάγκες του ελληνικού πληθυσμού σε πρωτεΐνες. Η φασολάδα θεωρείται ακόμη και σήμερα εθνικό φαγητό. Με την άνοδο όμως του βιοτικού επιπέδου στη χώρα μας και την αντικατάσταση των οσπρίων από το κρέας στην κάλυψη των αναγκών του ανθρώπου σε πρωτεΐνες, τα όσπρια αν και αποτελούν το συνώνυμο της ... (συνέχεια)
08-06-2017
“Σουσάμι …άνοιξε” αναμένεται να πουν τα επόμενα χρόνια ολοένα περισσότεροι ΄Ελληνες καλλιεργητές, επιδιώκοντας να αντικαταστήσουν με εγχώρια, δική τους παραγωγή, ένα σημαντικό μέρος των εισαγωγών του συγκεκριμένου προϊόντος -ύψους 60 εκατ. ευρώ- που πραγματοποιεί ετησίως η Ελλάδα.   Κάθε χρόνο εισάγονται στην Ελλάδα τουλάχιστον 40.000 τόνοι σουσαμιού, ποσότητα που θα μπορούσε κάλλιστα να αντικατασταθεί από εγχώρια παραγωγή, αν περισσότεροι καλλιεργητές στρέφονταν σε αυτή την καλ... (συνέχεια)
07-06-2017
Το Τμήμα Φυλλοβόλων Οπωροφόρων Δένδρων Νάουσας, του Ινστιτούτου Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων, προχώρησε στη σύνταξη και έκδοση του εγχειριδίου: Αγενής Πολλαπλασιασμός Ποικιλιών Πυρηνοκάρπων και Γιγαρτοκάρπων. Στο εν λόγω εγχειρίδιο γίνεται αναφορά στους τρόπους πολλαπλασιασμού των ποικιλιών Πυρηνοκάρπων και Γιγαρτοκάρπων φυλλοβόλων οπωροφόρων με ενοφθαλμισμούς και εγκεντρισμούς, καθώς και αναλυτική περιγραφή και παρουσίαση των επικρατούντων μεθόδων στην πράξη, εξολοκλήρου... (συνέχεια)