Ανακοινώσεις

08-04-2019
Ως η εταιρεία με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα (Best Workplaces 2019) ανακηρύχθηκε η British American Tobacco Hellas στην κατηγορία των κορυφαίων επιχειρήσεων που απασχολούν από 50 έως 250 εργαζομένους. Η διάκριση στον θεσμό του Great Place to Work είναι η 14η που κατακτά η εταιρεία τα τελευταία 8 χρόνια και αποτελεί το επιστέγασμα των επενδύσεων του Ομίλου στην Ελλάδα και το ανθρώπινο δυναμικό της χώρας.    Το 2018 ήταν μια χρονιά-ορόσημο για την British American Toba... (συνέχεια)
05-04-2019
Τα φυτοπροστατευτικά προϊόντα χρειάζονται μερικές φορές λίγη βοήθεια παραπάνω για να έχουν ικανοποιητική δράση, και αυτή η βοήθεια έρχεται με τις βοηθητικές ουσίες. Αυτές οι ουσίες προστίθενται στο μείγμα με σκοπό τον περιορισμό πιθανών προβλημάτων και με αποτέλεσμα ένα πιο αποτελεσματικό φυτοπροστατευτικό προϊόν. Υπάρχουν διάφορες κατηγορίες βοηθητικών ουσιών η κάθε μια από τις οποίες εξυπηρετεί και έναν διαφορετικό σκοπό, οπότε και η κατάλληλη επιλογή είναι μείζονος σημασίας. Η γνώ... (συνέχεια)
04-04-2019
Λίγες μέρες απομένουν για την ολοκλήρωση του πρώτου μαραθώνιου καινοτομίας για τον αγροδιατροφικό τομέα crowdhackathon #Agrifood του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί 5-7 Απριλίου 2019, στο be finnovative (Πειραιώς 74, Μοσχάτο).  Το Υπουργείο διοργανώνει τον crowdhackathon #Agrifood για την ανάπτυξη εφαρμογών και υπηρεσιών στο ευρύτερο πεδίο του αγροτοδιατροφικού τομέα, με την τεχνολογική και επιχειρησιακή υποστήριξη της ελληνικής εταιρείας τε... (συνέχεια)
03-04-2019
Παρά τις επίμονες προκλήσεις στην διεθνή αγορά βάμβακος, η παγκόσμια κατανάλωση αναμένεται να φτάσει στα επίπεδα ρεκόρ των 27,3 εκατ. τόνων κατά την εμπορική περίοδο 2019/2020, σύμφωνα με νέα έκθεση για τις προοπτικές του προϊόντος, που υπογράφει η Διεθνής Συμβουλευτική Επιτροπή Βάμβακος (ICAC). Πάντως η Συμβουλευτική παραμένει συγκρατημένη σε ο,τι αφορά στην τιμή του προϊόντος, δεδομένου ότι, παρά την μεγάλη κατανάλωση βάμβακος που αναμένει, τα τελικά αποθέματα ενδέχεται να αυξηθούν στους 17... (συνέχεια)
02-04-2019
Η προστασία της νέας βλάστησης από τις αρχικές μολύνσεις, οι οποίες ξεκινούν από τους οφθαλμούς που είχαν μολυνθεί το προηγούμενο έτος, κρίνεται απαραίτητη. ΩΙΔΙΟ ΑΜΠΕΛΙΟΥ (Uncinula necator Schwein Burrill) ► Για την διαπίστωση μολύσματος που διαχείμασε, είναι ιδιαίτερα σημαντική η επιθεώρηση κατά το κλάδεμα των κληματίδων. Κληματίδες με σκουρόχρωμες δικτυώσεις στην επιφάνεια είναι απόδειξη έντονης προσβολής κατά την προηγούμενη καλλιεργητική περίοδο. ► Επίσης, μπορεί... (συνέχεια)
30-03-2019
Η συνολική παραγωγή σιτηρών κατά την επερχόμενη περίοδο 2019/20 αναμένεται να ανακάμψει κατά 50 εκατ. τόνους, ωστόσο τα τελικά αποθέματα θα μειωθούν κατά 28 εκατ. τόνους, αφού η κατανάλωση θα βρεθεί στα επίπεδα ρεκόρ των 2204 εκατ. τόνων όταν φέτος η κατανάλωση δεν ξεπέρασε τους 2153 εκατ. τόνους. Τα παραπάνω στοιχεία προκύπτουν από την νέα έκθεση του Διεθνούς Συμβουλίου Σιτηρών (IGC) για τον μήνα Μάρτιο, όπου μεταξύ άλλων τονίζεται το ευοίωνο εμπορικό κλίμα στον κλάδο των σιτηρών για την καλ... (συνέχεια)
29-03-2019
Η Ελληνική Ζιζανιολογική Εταιρεία θα πραγματοποιήσει το 20ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο στο Αγρίνιο στις 4, 5 και 6 Απριλίου 2019 στην αίθουσα του Κινηματογράφου «Άνεσις». Στο συνέδριο θα παρουσιαστούν προφορικά πρωτότυπες ερευνητικές εργασίες αλλά και γραπτές ανακοινώσεις (posters) που θα καλύπτουν όλους τους κλάδους της βασικής και εφαρµοσµένης έρευνας της Ζιζανιολογίας. Επίσης, θα πραγµατοποιηθούν διαλέξεις και συζητήσεις σε επίκαιρα σηµαντικά προβλήµατα της Ζιζανιολογία... (συνέχεια)
27-03-2019
Η διαχείριση της σεπτορίωσης έχει γίνει μια πράξη εξισορρόπησης μεταξύ της απόκτησης καλών επιπέδων ελέγχου χωρίς να πιέζεται ο πληθυσμός των παθογόνων παραγόντων προς την αντίσταση στα εφαρμοζόμενα μυκητοκτόνα. Μάλλον διανύουμε μια εποχή αλλαγών… Το παθογόνο Septoria tritici, είναι ένα από τα μεγαλύτερά προβλήματα της καλλιέργειας του σίτου και οι απώλειες που προκαλεί μπορούν να φτάσουν σε αρκετά υψηλά ποσοστά. Παρόλο που η αντίσταση των ποικιλιών του σιταριού στην ασθένε... (συνέχεια)
26-03-2019
Κάτω του μέσου ευρωπαϊκού όρου παραμένει, παρά τις θετικές εξελίξεις, το αγροτικό εισόδημα στην Ελλάδα, με το μισό μάλιστα από το συνολικό να καλύπτεται από επιδοτήσεις και ενισχύσεις, επισήμανε ο γενικός γραμματέας της Copa Cogeca, Pekka Pesonen, μιλώντας από το βήμα του 2ου συνεδρίου που διοργάνωσε στη Θεσσαλονίκη ο Σύνδεσμος Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Επιχειρήσεων Ελλάδος (Σ.Α.Σ.Ο.Ε.Ε.) με θέμα "Κλιματική Αλλαγή και Αγροτική Ανάπτυξη". Ο γενικός γραμματέας της "ενωμένης... (συνέχεια)
24-03-2019
Τεχνικό δελτίο για όλες τις περιοχές της Κεντρικής και της Δυτικής Μακεδονίας από το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Θεσσαλονίκης.  ΜΟΝΙΛΙΑ ΚΕΡΑΣΙΑΣ (Monilinia fructicοla, Monilinia laxa, Monilinia fructigena)  Οι μουμιοποιημένοι καρποί που παρέμειναν πάνω στο δέντρο είτε στο έδαφος, διατηρούν το μόλυσμα της Μονίλιας σε όλη την διάρκεια του χειμώνα. Ο μύκητας προσβάλει και τα κλαδιά, δημιουργώντας πληγές από τις οποίες εκρέει κόμ... (συνέχεια)