Ανακοινώσεις

12-06-2017
Αυτό προκύπτει από σχετική εγκύκλιο του Οργανισμού, στην οποία μεταξύ άλλων, καταγράφονται τα δικαιολογητικά που υποβάλλονται κάθε έτος υποχρεωτικά από τον γεωργό, μετά την οριστικοποίηση της αίτησης. Αναλυτικά ισχύουν τα εξής:   α) Δικαιολογητικά που υποβάλλονται σε ηλεκτρονική μορφή από τον γεωργό, έως 10.07.2017 i. Αντίγραφο σύμβασης για την καλλιέργεια ζαχαροτεύτλων ii. Αντίγραφο σύμβασης για την καλλιέργεια σπόρων σποράς iii. Τιμολόγιο αγοράς πιστοποιημένου σπόρου βαμ... (συνέχεια)
10-06-2017
font size    Print  Email ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 09 ΙΟΥΝΙΟΣ 2017 22:29 READ 171 TIMES   ΔΕΛΤΙΟ ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ: ΠΥΡΗΝΟΚΑΡΠΑ (9-6-2017)     Γεωργικές Προειδοποιήσεις και Οδηγίες Φυτοπροστασίας για την Περιοχή της Καβάλας από το Περιφερειακό Κέντρο Προστ. Φυτών & Ποιοτικού Ελέγχου Καβάλας   Για να διαβάσετε αναλυτικά πατήστε : Πυρηνόκαρπα  (9-6-2017) Πηγή: ΥΠΑΑΤ  (συνέχεια)
09-06-2017
Η μέση ετήσια παραγωγή οσπρίων στην Ελλάδα είναι 33.000 - 35.000 τόνοι, ενώ η κατανάλωση είναι περίπου 90.000 - 100.000 τόνοι   Τα όσπρια στην Ελλάδα ήταν οι τροφές που κάλυπταν τις βασικές ανάγκες του ελληνικού πληθυσμού σε πρωτεΐνες. Η φασολάδα θεωρείται ακόμη και σήμερα εθνικό φαγητό. Με την άνοδο όμως του βιοτικού επιπέδου στη χώρα μας και την αντικατάσταση των οσπρίων από το κρέας στην κάλυψη των αναγκών του ανθρώπου σε πρωτεΐνες, τα όσπρια αν και αποτελούν το συνώνυμο της ... (συνέχεια)
08-06-2017
“Σουσάμι …άνοιξε” αναμένεται να πουν τα επόμενα χρόνια ολοένα περισσότεροι ΄Ελληνες καλλιεργητές, επιδιώκοντας να αντικαταστήσουν με εγχώρια, δική τους παραγωγή, ένα σημαντικό μέρος των εισαγωγών του συγκεκριμένου προϊόντος -ύψους 60 εκατ. ευρώ- που πραγματοποιεί ετησίως η Ελλάδα.   Κάθε χρόνο εισάγονται στην Ελλάδα τουλάχιστον 40.000 τόνοι σουσαμιού, ποσότητα που θα μπορούσε κάλλιστα να αντικατασταθεί από εγχώρια παραγωγή, αν περισσότεροι καλλιεργητές στρέφονταν σε αυτή την καλ... (συνέχεια)
07-06-2017
Το Τμήμα Φυλλοβόλων Οπωροφόρων Δένδρων Νάουσας, του Ινστιτούτου Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων, προχώρησε στη σύνταξη και έκδοση του εγχειριδίου: Αγενής Πολλαπλασιασμός Ποικιλιών Πυρηνοκάρπων και Γιγαρτοκάρπων. Στο εν λόγω εγχειρίδιο γίνεται αναφορά στους τρόπους πολλαπλασιασμού των ποικιλιών Πυρηνοκάρπων και Γιγαρτοκάρπων φυλλοβόλων οπωροφόρων με ενοφθαλμισμούς και εγκεντρισμούς, καθώς και αναλυτική περιγραφή και παρουσίαση των επικρατούντων μεθόδων στην πράξη, εξολοκλήρου... (συνέχεια)
06-06-2017
Δελτίο Γεωργικών Προειδοποιήσεων για τη Ραγολέτιδα και τη Μονίλια στις Κερασιές από το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Θεσσαλονίκης ΣΚΟΥΛΗΚΙ ΤΩΝ ΚΕΡΑΣΙΩΝ- ΡΑΓΟΛΕΤΙΔΑ (Rhagoletis cerasi Loew, Diptera: Tephritidae) • Ξεκίνησε η πτήση του εντόμου. • Συνιστάται επέμβαση μόλις ξεκινήσει η αλλαγή χρώματος στον καρπό από πράσινο σε υποκίτρινο. • Στις ποικιλίες που συγκομίζονται ήδη δεν απαιτείται επέμβαση. ΜΟΝΙΛΙΑ ΚΕΡΑΣΙΑΣ (Monilinia fruct... (συνέχεια)
02-06-2017
Από παρατηρήσεις στο δίκτυο των φερομονικών παγίδων, διαπιστώθηκε αύξηση των συλλήψεων των ακμαίων στους αμπελώνες των πεδινών περιοχών, γεγονός που σηματοδοτεί την έναρξη της 2ης πτήσης του εντόμου. Η αύξηση αυτή συνήθως συμπίπτει με την παρατήρηση των πρώτων ωοτοκιών. Οι πρώτες προσβολές, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, διαπιστώνονται περίπου 4-5 ημέρες αργότερα. Πρέπει να σημειωθεί ότι παρατηρείται κλιμάκωση των ωοτοκιών και των εκκολάψεων των προνυμφών, ως αποτέλεσμα της κλι... (συνέχεια)
31-05-2017
Γεωργικές Προειδοποιήσεις και Οδηγίες Φυτοπροστασίας για την Περιοχή της Μαγνησίας από το Περιφερειακό Κέντρο Προστ. Φυτών & Ποιοτικού Ελέγχου Μαγνησίας   Για να διαβάσετε αναλυτικά πατήστε : Αμπέλι (31-5-2017)   Πηγή: ΥΠΑΑΤ   (συνέχεια)
30-05-2017
Απαιτούμενες ποσότητες σπόρων, εποχή και αποστάσεις σπορά ή φύτευσης λαχανικών.   Είδος Φυτού Συνηθέστερη  εποχή  Σποράς Βάθος Σποράς Ποσότητα Σπόρου  (για 1 στρ.)  Μέσες αποστάσεις  ΑΓΓΟΥΡΙ Μάρτιο - Ιούλιο 1,5 cm 200 gr. 100x150 ΑΝΗΘΟΣ Φθινόπ.-Άνοιξη 1 cm 600-1000 gr. Σπαρτά ΑΝΤΙΔΙ ... (συνέχεια)
29-05-2017
Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφέρειας Θεσσαλίας ενημερώνει τους υπόχρεους (φυτωριούχους, εισαγωγείς, διακινητές, παραγωγούς, εταιρίες διεθνών μεταφορών, ελαιοκομικούς συνεταιρισμούς, τελωνειακούς κ.ά.) για τα παρακάτω που αφορούν στην καλλιέργεια της ελιάς: Α). Επιβλαβής οργανισμός καραντίνας Xylella fastidiosa: Ο συγκεκριμένος οργανισμός που, όπως ενημερώσαμε με παλαιότερα δελτία Τύπου, έχει μολύνει περίπου το 10% του συνόλου των ελαιοδέντρων στην περιφέρεια της... (συνέχεια)