Ανακοινώσεις

21-04-2017
ΔΕΛΤΙΟ ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ: ΑΜΥΓΔΑΛΙΑ (20-4-2017)     Γεωργικές Προειδοποιήσεις και Οδηγίες Φυτοπροστασίας για την Περιοχή της Καβάλας από το Περιφερειακό Κέντρο Προστ. Φυτών & Ποιοτικού Ελέγχου Καβάλας   Για να διαβάσετε αναλυτικά πατήστε : Αμυγδαλιά (20-4-2017)   Πηγή: ΥΠΑΑΤ   (συνέχεια)
20-04-2017
Ο Περονόσπορος θεωρείται σε πολλές αμπελουργικές χώρες, η σπουδαιότερη ασθένεια του αμπελιού. Λόγω του επιδημικού χαρακτήρα της απαιτείται έγκαιρη και ορθολογική αντιμετώπιση.   ΠΕΡΟΝΟΣΠΟΡΟΣ Παθογόνο αίτιο: Plasmopara viticola Ζημιές  Προσβάλλει όλα τα πράσινα µέρη του φυτού, µε σοβαρότερες τις ζηµιές που γίνονται στο φύλλωµα και στα σταφύλια. Τα φύλλα µπορούν να προσβληθούν από το ξεδίπλωµα τους από τον βλαστό µέχρι αργά το φθινόπωρο µε µεγαλύτερη ευαισθησία ... (συνέχεια)
19-04-2017
Σε εξέλιξη βρίσκονται 6 σημαντικά ερευνητικά προγράμματα, τα οποία χρηματοδοτεί η Επιτροπή Ελαιολάδου της Καλιφόρνια. Ο προϋπολογισμός για αυτά τα προγράμματα, για το τρέχον οικονομικό έτος, φτάνει τα 220.000 δολάρια ΗΠΑ. Στόχος των προγραμμάτων είναι να μελετήσουν ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ποιότητα του Καλιφορνέζικου ελαιολάδου, αλλά και την αντιμετώπιση ασθενειών της ελιάς. Τα προγράμματα χρηματοδοτούνται ή/και πραγματοποιούνται από κοινού με το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια σ... (συνέχεια)
18-04-2017
Τα τελευταία χρόνια η Νότιος Αφρική αναπτύσσει δική της παραγωγή επιτραπέζιων ελιών και ελαιολάδου χάρις στις ευνοϊκές κλιματολογικές συνθήκες, οι οποίες επικρατούν στην περιοχή του Ακρωτηρίου της Καλής Ελπίδος, που επιτρέπουν την καλλιέργεια της ελιάς. Από τα περίπου 350.000 ελαιόδεντρα που υπήρχαν συνολικά στην χώρα το 1999, σήμερα ο αριθμός τους υπερβαίνει το 1.500.000. Σήμερα υπάρχουν πάνω από 300 επιχειρήσεις παραγωγής ελαιολάδου και ελιών στη Νότιο Αφρική. Σε δηλώσεις του ο κ. John Scrimge... (συνέχεια)
15-04-2017
Κάθε τέλος είναι και μια αρχή Κάθε σταύρωση και μια ανάσταση  Καλό Πάσχα (συνέχεια)
14-04-2017
Η Διεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακος, αποτελούμενη από Βαμβακοπαραγωγούς και Εκκοκκιστές σύμφωνα με το άρθρο 59 του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 1307/2013 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σε αναμονή της περιόδου σποράς του βαμβακιού, στο πλαίσιο της αναβάθμισης του προϊόντος, με σκοπό να επιτευχθούν υψηλότερες τιμές πώλησης, προτείνει στους συνεργάτες βαμβακοπαραγωγούς τα ακόλουθα: Τη στενή συνεργασία τους με τους γεωπόνους ώστε να εφαρμοστούν πλήρως τα Φιλοπεριβαλλοντικά Καλλιεργητικά Πρότυπα Αειφ... (συνέχεια)
13-04-2017
Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης και Τροφίμων για τις επενδύσεις στη μεταποίηση/εμπορία και/ή ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδας περιόδου 2014-2020. Το υπομέτρο αφορά στη στήριξη των δικαιούχων που δραστηριοποιούνται στη μεταποίηση/εμπορία και/ή ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων και έχει ως στόχο, μεταξύ άλλων: α) Την αύξηση της προστιθέμενης αξίας των γεωργικών προϊόντων. β) Την ενσωμάτωση διαδικασιών καινοτομίας και χρ... (συνέχεια)
12-04-2017
Δειγματοληπτικοί έλεγχοι και προληπτικές επεμβάσεις σε ροδακινιές για την αποφυγή προσβολών. Ιδιαίτερη προσοχή στις περιμέτρους των κτημάτων, στις κορυφές και στα χαμηλά των δέντρων. ΑΝΑΡΣΙΑ ΡΟΔΑΚΙΝΙΑΣ (Anarsia lineatella Zeller, Lepidoptera: Gelechiidae) • Ξεκίνησε η 1η πτήση που θα δώσει την 1η γενιά. • Κατάλληλος χρόνος επέμβασης ανάλογα με τον τρόπο δράσης των φυτοπροστατευτικών προϊόντων (ΦΠΠ):     Εγκεκριμένες δραστικές ουσίες (... (συνέχεια)
11-04-2017
Πιστώθηκαν τη Μεγάλη Δευτέρα 10 Απριλίου ενισχύσεις ύψους 181.125.230,75 ευρώ σε 57.958 δικαιούχους που αφορούν την ειδική ενίσχυση βάμβακος, καθώς και τέσσερις συνδεδεμένες (τεύτλα, σπαράγγι, ροδάκινα και σηροτροφία) και υπόλοιπα βασικής και πράσινης ενίσχυσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, που επιβεβαιώνει πλήρως το ρεπορτάζ της Agrenda και του Agronews. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου, «βάσει της ενημέρωσης  από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, σήμερα και αύριο πιστώνονται στους λο... (συνέχεια)
10-04-2017
Τον Ιούνιο θα ολοκληρωθούν οι καταβολές των αποζημιώσεων από τον Οργανισμό Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ), οι οποίες θα ξεπερνούν συνολικά τα 105 εκατ. ευρώ.  Μάλιστα, τη Μεγάλη Πέμπτη θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων αγροτών τα πρώτα 15 εκατ. ευρώ. Αφορούν ζημιές που έγιναν το 2016 σε διάφορες καλλιέργειες –κυρίως σε δενδρώδεις, αλλά και σε κηπευτικά– εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών (παγετός, πλημμύρες, χαλαζοπτώσεις κ.ά.) σε πολλές περιοχές της χώρας.  ... (συνέχεια)