Ανακοινώσεις

13-12-2016
Μόνο με πλαστικό χρήμα και χωρίς την ύπαρξη ακατάσχετου επαγγελματικού λογαριασμού, θα κατοχυρωθούν τα αφορολόγητα όρια των αγροτικών εισοδημάτων – βάσει της κλίμακας μισθωτών και συνταξιούχων – από 01.01.2017, σύμφωνα με το νομοσχέδιο για την επέκταση των ηλεκτρονικών συναλλαγών, που κατατέθηκε στην Βουλή λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 12 Δεκεμβρίου. Κατά τα λοιπά, χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις όσον αφορά το περιεχόμενό του κατατέθηκαν στη Βουλή οι διατάξεις με τα κίνητρα και τι... (συνέχεια)
12-12-2016
Εβδομάδα πληρωμών αναμένεται να είναι η επόμενη, καθώς σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου ο ΟΠΕΚΕΠΕ έχει δρομολογήσει πληρωμές για εκκαθάριση Βασικής Ενίσχυσης, Πρασίνισμα και Εξισωτική. Οι εν λόγω πληρωμές αναμένεται να ξεκινήσουν από την ερχόμενη Δευτέρα 19/12 και σε κάθε περίπτωση, όπως προκύπτει από ασφαλείς πληροφορίες, αναμένεται να έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας, δηλαδή έως και την Παρασκευή 23/12. Χρονικά θα προηγηθεί η καταβολή της Βασικής Ενίσχυσης και το... (συνέχεια)
10-12-2016
Ειδικότερα, τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα Συμβολαιακής Τραπεζικής Αγροεφοδίων, που υλοποιεί η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε η  Yara Ελλάς Α.E. Το Πρόγραμμα υλοποιείται από την Τράπεζα Πειραιώς και συνιστά μια σύγχρονη πρωτοβουλία στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής για τη στήριξη και τον εκσυγχρονισμό του αγροτικού τομέα, ο οποίος μπορεί να αποτελέσει ισχυρό πυλώνα ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. (συνέχεια)
09-12-2016
Με ανταγωνιστικό επιτόκιο κάτω του 5% θα παρέχει την «Κάρτα του Αγρότη» από την Άνοιξη του 2017 η Εθνική Τράπεζα (ΕΤΕ), όπως ανέφερε απαντώντας σε ερώτηση της «Ε» ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΕ κ. Λεωνίδας Φραγκιαδάκης κατά τη χθεσινή τελετή υπογραφής του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της τράπεζας και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Με την «Κάρτα του Αγρότη», ο παραγωγός θα έχει στη διάθεσή του ποσό έως το 80% της βασικής ενίσχυσης αφού υποβάλλει την ενιαία δήλωση ενίσχυσης (δήλωση δι... (συνέχεια)
08-12-2016
Στις πληρωμές που πραγματοποίησε φέτος (και πρόκειται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του 2016) το ΥπΑΑΤ αναφέρθηκε για ακόμα μια αφορά ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου στη Βουλή. Μιλώντας  για τον Προϋπολογισμό 2017 ο κ. Αποστόλου ανέφερε αναλυτικά: «Η Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας μας είναι αυτή που για τον αγροτικό χώρο έχει διασφαλίσει περισσότερα από 19 δις ευρώ για την επόμενη πενταετία, χωρίς να αναφερθώ σε άλλα ανταγωνιστικά προγράμματα του χώρου που εγκρίνονται απε... (συνέχεια)
07-12-2016
Στο επόμενο διάστημα μέχρι την επόμενη άνοιξη είναι πολύ πιθανόν να μη χρησιμοποιήσετε το ψεκαστικό σας μηχάνημα. Για να είστε σίγουροι ότι όταν το χρειάζεστε θα είναι σε άριστη κατάσταση για χρήση καλά είναι να ακολουθήσετε μια διαδικασία πριν από την αποθήκευση. 1. Πρώτα θα σας υπενθυμίσω ότι μέχρι το τέλος Νοεμβρίου του 2016 θα έπρεπε να περάσετε το ψεκαστικό σας από έλεγχο για να μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε χωρίς επιπτώσεις. Ο έλεγχος θα σας εξασφαλίσει μια καλή λε... (συνέχεια)
06-12-2016
Μια καλλιέργεια με εξαιρετικά καλές προοπτικές αποτελεί η ρωσική ποικιλία ιπποφαούς για τους Θεσσαλούς παραγωγούς, καθώς ακόμα και με 10 -20 στρέμματα, μπορεί να τους εξασφαλίσει κερδοφορία, σε αντίθεση με άλλες όπως το βαμβάκι και το καλαμπόκι, για τις οποίες οι παραγωγοί αναγκάζονται να βάλουν χρήματα και από την τσέπη τους. Τα στοιχεία αυτά παρουσιάστηκαν σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στη Γεωπονική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με τη συμμετοχή εκπροσώπων του Βοτανικού Κήπου τη... (συνέχεια)
05-12-2016
Ανοδικά κινείται κατά τη φετινή χρονιά (ελαιοκομική περίοδος 2016-2017) η εγχώρια παραγωγή ελαιολάδου, καθώς σημειώνεται αύξηση 3,3% στους 310.000 τόνους, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μελέτης της IBHS ΑΕ. Σύμφωνα με τον Αλέξη Νικολαΐδη , Economic Research & Sectoral Studies Senior Analyst, την περίοδο 2014/2015 η εγχώρια παραγωγή ανέκαμψε, σημειώνοντας σημαντική αύξηση 127% στο επίπεδο των 300.000 τόνων. Η άνοδος αυτή επέτρεψε την ενίσχυση των εξαγωγών, με αποτέλεσμα το 2015 να εξα... (συνέχεια)
04-12-2016
Αποφασισμένοι να κινηθούν νομικά, προκειμένου να διεκδικήσουν τα οφειλόμενα από την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (ΕΒΖ), δηλώνουν οι τευτλοπαραγωγοί και μηχανάτορες της χώρας, με τον πρόεδρο Κεντρικής Μακεδονίας, Παύλο Μπογιαννίδη, να αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: "παρότι έχουμε κάνει τεράστια υπομονή, εισπράττουμε μόνο εμπαιγμό". Συγκεκριμένα, τευτλοπαραγωγοί και μηχανάτορες δηλώνουν "εξαγριωμένοι", λόγω της τροπής που πήρε η προγραμματισμένη για χθες, Πέμπτη 1η Νοεμβρίου, συνάντηση με τη διοίκησ... (συνέχεια)
03-12-2016
Ξεκίνησε η αγορά να δίνει τις πρώτες τιμές για τα καπνά ποικιλίας Μπασμά. Μέχρι στιγμής φαίνεται ότι οι τιμές θα είναι λίγο αυξημένες σε σχέση με τις περσινές. Συγκεκριμένα για τα πρώτα χέρια οι έμποροι δίνουν τιμή στα 3 - 3,80 ευρώ το κιλό. Οι επόμενες 15 ημέρες θα είναι κρίσιμες για την πορεία των τιμών, αφού αναμένεται οι έμποροι να ξεκινήσουν μαζικά τις αγορές για όλες τις ποικιλίες. Η φετινή ποιότητα τόσο στον Μπασμά όσο και στην Κατερίνη είναι εξαιρετική. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΣΔΕ 20... (συνέχεια)