Ανακοινώσεις

24-04-2015
Έως το 2020 θα ισχύει το αυτοκόλλητο ελέγχου το οποίο θα προμηθεύονται και θα πρέπει μετά να ανανεώνουν ανά τριετία (μετά το 2020), όσοι χρησιμοποιούν ψεκαστικά μηχανήματα και εξοπλισμό.   Το σήμα θα είναι υποχρεωτικό από το Νοέμβριου του 2016 και μετά για όλους τους κατόχους ψεκαστικών, σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές οδηγίες. Παράλληλα, στα 1.700 ευρώ ορίζεται το κόστος εξουσιοδότησης ώστε οι ενδιαφερόμενοι να πιστοποιηθούν ως Σταθμοί Ελέγχου και να δίνουν το εν λόγω αυτοκόλλητο σύμφωνα μ... (συνέχεια)
23-04-2015
Η οικογενειακή εργασία και η αλληλοβοήθεια μεταξύ των γεωργών ενισχύθηκαν τα τελευταία χρόνια στις ελληνικές γεωργικές εκμεταλλεύσεις, έναντι μορφών εργασίας με αμοιβή, όπως η χρήση μονίμων και εποχικών εργατών. Επιπλέον, η πλειοψηφία των ημερών εργασίας προέρχεται από την απασχόληση των κατόχων των εκμεταλλεύσεων και των μελών της οικογένειάς τους. Τα παραπάνω περιλαμβάνονται στα βασικά συμπεράσματα της «Έρευνας Διάρθρωσης Γεωργικών και Κτηνοτροφικών Εκμεταλλεύσεων», του έτους 2013 σε σύγκρι... (συνέχεια)
22-04-2015
Την απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης να υπερφορολογήσει 620.000 κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και τουλάχιστον 200.000 λοιπούς φορολογούμενους που δηλώνουν και γεωργικά εισοδήματα κρύβει το έντυπο της φετινής φορολογικής δήλωσης, η τελική μορφή του οποίου οριστικοποιήθηκε από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Το βασικό έντυπο Ε1 της ετήσιας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, το οποίο πρέπει να υποβάλουν φέτος όλοι οι ενήλικες πολίτες της χώρας για να δηλώσουν τα εισοδήματα του 2014, έχει αλ... (συνέχεια)
21-04-2015
Εδώ και δύο σχεδόν χρόνια, η λαϊκίστικη γερμανική εφημερίδα Bild έχει χτίσει το προφίλ του Έλληνα, ως τεμπέλη που κοροϊδεύει τους εργαζόμενους στη Γερμανία και τους παίρνει τα λεφτά για να τα τρώει στα μπουζούκια. Ευτυχώς μία έρευνα του ΟΟΣΑ έρχεται να δώσει την σοβαρή απάντηση στο ποιος είναι τεμπέλης και ποιος όχι και να βάλει τον καθένα στη θέση του.   Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, οι πιο τεμπέληδες λαοί παγκοσμίως... (συνέχεια)
20-04-2015
Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ανακοίνωσε τον τρόπο που πιστοποιείται η ορθολογική χρήση γεωργικών φαρμάκων: 1) Από τις 26 Νοεμβρίου 2015, η πώληση γεωργικών φαρμάκων εγκεκριμένων για επαγγελματική χρήση περιορίζεται στα πρόσωπα που διαθέτουν πιστοποιητικό γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων, σύμφωνα με το Παράρτημα Β΄ του Ν. 4036/2012. 2) Τα πιστοποιητικά γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων, χορηγούνται μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής από τη Δ/νση Προστα... (συνέχεια)
18-04-2015
ROMANESCO BROCCOLI   To μπρόκολο αυτό αποτελεί ένα από τα λαχανικά με τα πιο παράξενα σχήματα. Αποτελεί διασταύρωση μεταξύ μπρόκολου και κουνουπιδιού και υπάρχει κυρίως σε τοπικές αγορές .    Χρονολογείται από τον 16ο αιώνα και συχνά αναφέρεται και ως άνθος του μπρόκολου λόγω του σχήματος του. Αυτό το ιταλικό λαχανικό το οποίο καλλιεργούνταν κάποτε μόνο γύρω από την Ρώμη, παράγει φωτεινά πράσινα κεφάλια  τα οποία αναπτύσσοντ... (συνέχεια)
17-04-2015
Το φετινό στοίχημα είναι τα 60.000 στρέμματα με ζαχαρότευτλα, σε σχέση με τα 78.000 στρέμματα που άγγιξε πέρυσι η τευτλοκαλλιέργεια, σύμφωνα με τους τευτλοπαραγωγούς της Κεντρικής Μακεδονίας Όπως εξήγησε ο πρόεδρός τους κ. Παύλος Μπογιαννίδης, "τώρα έχουν διορθωθεί τα χωράφια, ύστερα από τις έντονες βροχοπτώσεις στο προηγούμενο διάστημα" γι' αυτό και στο επόμενο δεκαήμερο, οι τευτλοπαραγωγοί θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να πετύχουν αυτόν τον στόχο. Μέχρι στιγμής, όπως ανέφερε, ... (συνέχεια)
16-04-2015
Καλή παραγωγή δημητριακών στην Ε.Ε. - 28, η οποία θα κυμανθεί στους 309 εκατ. τόνους (μετά την περσινή παραγωγή ρεκόρ ύψους 324 εκατ. τόνους), δείχνουν τα τελευταία στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα το Αμερικανικό Υπουργείο Γεωργίας (USDA). Αν μάλιστα επαληθευτούν οι προβλέψεις η φετινή χρονιά (2015/2016) θα είναι η τρίτη καλύτερη παραγωγικά χρονιά της τελευταίας δεκαετίας (η δεύτερη ήταν το 2008/09 με 312 εκατ. τόνους). Όσον αφορά τα ευρωπαϊκά αποθέματα σιτηρών - σύμφωνα με το USDA - παρά τις... (συνέχεια)
15-04-2015
Φέτος το βαµβάκι θα είναι «η πιο δυνατή από άποψη τιµών καλλιέργεια», σηµειώνει σε έκθεσή της η επενδυτική τράπεζα Rabobank µετά και την πρόσφατη ανακοίνωση του αµερικανικού υπουργείου γεωργίας για µείωση των φυτεύσεων κατά 38,2 εκατ. στρέµµατα, πιο κάτω από τα 39,32 εκατ. στρέµµατα που περίµεναν οι αναλυτές και από την πρόβλεψη Φεβρουαρίου του USDA για 39,48 εκατ. στρέµµατα. Προβλέψεις Rabobank για τιμή στα 73 σεντς ανά λίμπρα στην αγορά της Ν. Υόρκης Μάλιστα, η Rabobank προβλέπει... (συνέχεια)