Ανακοινώσεις

09-07-2015
Το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης ενημερώνει ότι απαγορεύτηκε στο φορέα «Κ.Ε.Κ. Παιδείας και Πολιτισμού» με έδρα τα Πετράλωνα Χαλκιδικής να διενεργεί εξετάσεις χορήγησης πιστοποιητικού γνώσεων στην ορθολογική χρήση των γεωργικών φαρμάκων. Σε απροειδοποίητο επιτόπιο έλεγχο από την αρμόδια ελεγκτική αρχή διαπιστώθηκε ότι o συγκεκριμένος φορέας δεν διενεργούσε με αδιάβλητο και ποιοτικό τρόπο τις εξετάσεις. Οι επιτόπιες παρατηρήσεις του ελεγκτικού κλιμακίου επιβεβαιώθηκαν από την ... (συνέχεια)
08-07-2015
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου Ελευθέρων Επαγγελματιών Λογιστών Φοροτεχικών Οικονομολόγων Ν. Καρδίτσας, την οποία υπογράφει ο πρόεδρος του Δ.Σ. του συλλόγου, κ. Γιώργος Παπαδημητρίου, και ο Γ. Γραμματέας, κ. Κώστας Λαμπρόπουλος, η αναγραφή των επιδοτήσεων στο Ε3 των αγροτών και ο συνυπολογισμός τους στον προσδιορισμό των καθαρών κερδών αποτελεί υποχρέωση και όχι επιλογή. Σύμφωνα με όσα διευκρινίζουν οι λογιστές στην ΠΟΛ.1116/10.06.15 στην παράγραφο 6 ορίζονται τα εξής: «Το σύνολο των... (συνέχεια)
07-07-2015
Λίγες ώρες πριν την κρίσιμη μάχη στις Βρυξέλλες, στο Eurogroup και στη Σύνοδο Κορυφής, παίζονται όλα για όλα για την Ελλάδα, με τον χρόνο να τελειώνει. Ο Αλέξης Τσίπρας πηγαίνει ενισχυμένος στους Ευρωπαίους έχοντας στις βαλίτσες του την επιστολή, το κοινό ανακοινωθέν, που υπέγραψαν μαζί του ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά και ο κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος. Σύμφωνα με ασ... (συνέχεια)
06-07-2015
Τι ψήφισαν τα μεγάλα αστικά κέντρα - Τα αποτελέσματα στις λαϊκές γειτονιές και στα ακριβά προάστια της πρωτεύουσας - Σε όλους τους νομούς υπερτερεί το «όχι» - Πού καταγράφονται τα ρεκόρ «Καθαρή» νίκη του ΟΧΙ έβγαλε το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής καθώς με ενσωματωμένο το 100% των εκλογικών τμημάτων ανά την επικράτεια το ΟΧΙ συγκεντρώνει 61,31% και το ΝΑΙ 38,69%. Τα λευκά/άκυρα έφτασαν στο 5,8%. Η συμμετοχή έφτασε το 62,50% και η αποχή στο 37,50%.     Ψήφισαν 6.161.140 πολ... (συνέχεια)
03-07-2015
Κυβέρνηση και αγρότες θα πρέπει να αντιληφθούν ότι είναι μονόδρομος ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός της ελληνικής αγροτικής οικονομίας και να σταθμίσουν ανάλογα την στάση τους κατά το δημοψήφισμα και αμέσως μετά. Ήδη η Ελλάδα, μόλις μια εβδομάδα χωρίς συμφωνία, βρίσκεται σε κίνδυνο να βρεθεί εκτός ευρώ, μετά την ένταξή της σε καθεστώς «ληξιπρόθεσμων χρεών» από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ). Διεθνείς αναλυτές υποστηρίζουν ότι σε περίπτωση «πτώχευσης» της χώρας μας και αποχώρησης από το ευρώ, κ... (συνέχεια)
02-07-2015
Μετ' εμποδίων πραγματοποιείται τις τελευταίες μέρες η τροφοδοσία της αγοράς με λιπάσματα καθώς οι τραπεζικοί περιορισμοί έχουν «παγώσει» τις εισαγωγές πρώτων υλών αλλά και έτοιμων προϊόντων με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις να εξαρτώνται αποκλειστικά από τα λιγοστά αποθέματα που διαθέτουν. Οι εταιρείες του κλάδου πλέον δεν μπορούν να εισάγουν προϊόντα και πρώτες ύλες, επειδή οι προμηθευτές δεν τους προσφέρουν πίστωση Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι αν συνεχιστεί για μια ακόμα εβδομάδα ο ι... (συνέχεια)
30-06-2015
Πρωτόγνωρες καταστάσεις καλούνται να αντιμετωπίσουν οι αγρότες όλης της χώρας μετά την επιβολή του capital control και του κλεισίματος των τραπεζών. Οι οικονομικές αυτές εξελίξεις συνέβησαν σε μια περίοδο που βρίσκεται σε εξέλιξη το αλώνισμα σκληρού και μαλακού σιταριού αλλά και η συγκομιδή πολλών φρούτων έτσι τα πράγματα γίνονται δύσκολα αφού δεν είναι δυνατή η ανάληψη των απαραίτητων χρημάτων (δεδομένου του ορίου των 60 ευρώ) από τα ΑΤΜ για τον εφοδιασμό των αλωνιστικών μηχανών με καύσιμα ή τη... (συνέχεια)
29-06-2015
Τις πιο δύσκολες στιγμές της Μεταπολιτευτικής ιστορίας, βιώνουν οι Έλληνες, λόγω της οικονομικής ασφυξίας της χώρας. Στο δρόμο προς το δημοψήφισμα, επιβλήθηκε έλεγχος κεφαλαίων στις τράπεζες. Έντονη ανησυχία, καθώς το πρόγραμμα βοήθειας τελειώνει την Τρίτη.  (συνέχεια)
27-06-2015
Η Πρόεδρος της Βουλής δημοσιοποίησε την ημερήσια διάταξη της σημερινής συνεδρίασης της Ολομέλειας στην οποία ανβαφέρεται και ποιο θα είναι το ερώτημα του δημοψηφίσματος. Χαρακτηριστικά αναφέρεται πως Όσοι πολίτες απορρίπτουν την πρόταση των τριών θεσμών ψηφίζουν ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ/ΟΧΙ     Όσοι πολίτες συμφωνούν με την πρόταση των τριών θεσμών ψηφίζουν ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ/ΝΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΙΣΤ' ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡ... (συνέχεια)