Ανακοινώσεις

19-09-2016
Κρίσιμα δεδομένα, που εγείρουν πιεστικά ερωτήματα, προκύπτουν από την έρευνα της «ΔιαΝΕΟσις» για το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας.   Τα αποτελέσματα σοκ, τα οποία περιγράφουν ένα δυστοπικό πολύ κοντινό μέλλον, δημοσιεύει η Καθημερινή της Κυριακής. Το 2050 ο πληθυσμός τη Ελλάδας υπολογίζεται πως θα είναι από 8,3 έως 10 εκατομμύρια, δηλαδή μειωμένος κατά 800.000 έως 2.500.000 εκατομμύρια σε σχέση με σήμερα. Η Ελλάδα, το 2050, απειλείται να είναι χώρα μεσηλίκων και γερόντων,... (συνέχεια)
16-09-2016
Η ΔΑΟΚ ΠΕ Πιερίας σε συνεργασία με το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών & Ποιοτικού Ελέγχου Θεσσαλονίκης εξέδωσε Δελτίο Γεωργικών Προειδοποιήσεων με στόχο την ενημέρωση των βαμβακοπαραγωγών για τις απαραίτητες μετασυλλεκτικές καλλιεργητικές επεμβάσεις στα βαμβακοχώραφα, για την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του Πράσινου και του Ρόδινου σκουληκιού. Ο βαμβακοπαραγωγός οφείλει να εφαρμόζει τις σωστές γεωργικές πρακτικές όλο το χρόνο. Διαπιστώσεις 1. Η καλλιέργεια βρίσκεται στο στά... (συνέχεια)
15-09-2016
Η Bayer ανακοίνωσε ότι απέκτησε τη διοίκηση της Monsanto με μία προσφορά 128 δολαρίων ανά μετοχή της. Το συνολικό ύψος της προσφοράς για την εξαγορά της αμερικανικής εταιρείας, που είναι η κορυφαία για τους σπόρους στον κόσμο, ανέρχεται σε περίπου 66 δις δολάρια, περιλαμβανομένου του χρέους της. Εξαγορά-μαμούθ της Monsanto από την Bayer... ΥΨΟΥΣ 66 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΔΟΛΑΡΙΩΝ Οι εταιρείες συμφώνησαν ότι θα καταβληθεί (σ.σ.: από τη Bayer) ένα ποσό 2 δ... (συνέχεια)
14-09-2016
Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής σε συνεργασία με το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Μαγνησίας ενημερώνει τους βαμβακοπαραγωγούς για τις απαραίτητες ενέργειες αποτελεσματικής φυτοπροστασίας της βαμβακοκαλλιέργειας.   1. Διαπιστώσεις Την εποχή αυτή τα βαμβακόφυτα βρίσκονται στο στάδιο της πλήρους καρποφορίας και ανοίγματος των καρυδιών ανάλογα με την περιοχή, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η 3η γενεά του πράσινου και του ρόδινου σκουληκιού.... (συνέχεια)
12-09-2016
Νομοθετική ρύθμιση ώστε να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της διακίνησης αγροτικών προϊόντων χωρίς παραστατικά ή που έχουν υποτιμολογηθεί προανήγγειλει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου. Όπως ανέφερε ο υπουργός στο πλαίσιο συνάντησης που είχε με αγροτικούς φορείς της Βόρειας Ελλάδας στο περιθώριο της 81ης ΔΕΘ, η ρύθμιση την οποία επεξεργάζονται τα υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομικών βάζει στο στόχαστρο κατά κύριο λόγο τις συναλλαγές με εμπόρους γειτονικών χωρών. «Έχουμ... (συνέχεια)
10-09-2016
Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια αυξημένη ζήτηση για κατεψυγμένα πράσινα λαχανικά και χόρτα. Οι οικονομικές αποδόσεις των καλλιεργειών αυτών είναι ικανοποιητικές και αρκετοί είναι οι παραγωγοί που στρέφονται σ’ αυτές ως εναλλακτική επαγγελματική λύση. Το σπανάκι ανήκει στα φυλλώδη λαχανικά και καλλιεργείται για τα πράσινα φύλλα του τα οποία καταναλώνονται ωμά ή βρασμένα, ενώ μπορεί να καλλιεργηθεί και ως βιομηχανικό. Είναι τρόφιμο πλούσιο σε πολλά θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίν... (συνέχεια)
09-09-2016
Οι έντονες βροχοπτώσεις κατά την περίοδο μεταφύτευσης Μαΐου – Ιουνίου , σε συνδυασμό με τις ξηροθερμικές συνθήκες που επικράτησαν στην συνέχεια, προκάλεσαν ιδιαίτερα μεγάλες καταστροφές στην καπνική παραγωγή του νομού Σερρών και κυρίως στην ποικιλία «Μπασμάς», θέτοντας ζήτημα βιωσιμότητας τόσο για την καλλιέργειαα, όσο και για τους παραγωγούς.   Το θέμα θέτουν αρμοδίως, με ιδιαίτερα περιγραφικό τρόπο, ο Αγροτικός Καπνικός Συνεταιρισμός νομού Σερρών «Εμμανουήλ Παπάς» και ο Καπνικ... (συνέχεια)
08-09-2016
Η Ένωση Αγροτών Βιοκαλλιεργητών Βόρειας Ελλάδας διοργανώνει το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Βιολογικής Γεωργίας & Κτηνοτροφίας, 12-15 Νοεμβρίου 2016 στο Πετρίτσι Σερρών. Συνδιοργανωτές του συνεδρίου είναι το Δίκτυο για τη Βιοποικιλότητα και την Οικολογία στη Γεωργία «ΑΙΓΙΛΟΠΑΣ», η Ένωση Βιοκαλλιεργητών ΠΕ Σερρών και ο Δήμος Σιντικής, ενώ το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης. Το συνέδριο είναι φέτος αφιερωμέ... (συνέχεια)
07-09-2016
Την αύξηση της προσφοράς της για την εξαγορά της Monsanto Co. ανακοίνωσε η Bayer AG, με τις δύο εταιρείες να βρίσκονται σε συνεχείς διαβουλεύσεις από τα μέσα Μαΐου. Η γερμανική φαρμακοβιομηχανία γνωστοποίησε ότι το προσφερόμενο τίμημα διαμορφώνεται πλέον, στα 127,50 δολάρια ανά μετοχή της αμερικανικής εταιρείας, έναντι 125 δολαρίων/μετοχή της αρχικής προσφοράς. Χάρη στο συγκεκριμένο αντίτιμο, το συνολικό κόστος της εξαγοράς ενδεχομένως να υπερβεί τα 65 δισ. δολάρια. Η Bayer, μέσω ... (συνέχεια)
06-09-2016
Ένα τρακτέρ που δεν χρειάζεται οδηγό παρουσίασε στην Αγροτική Έκθεση στην Αϊόβα των ΗΠΑ η εταιρία Case IH.   Το τρακτέρ δεν έχει ούτε κάθισμα ούτε τιμόνι και μπορεί να το καθοδηγήσει ένας αγρότης μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή ή ταμπλέτας ακόμη και από το σπίτι του. Το συγκεκριμένο τρακτέρ είναι ακόμη σε πειραματικό στάδιο και σύμφωνα με την εταιρία που το κατασκεύασε, δεν πρόκειται να είναι διαθέσιμο στο εμπόριο πριν τα επόμενα τρία χρόνια τουλάχιστον. Ούτε ενδεικτική τιμή έχε... (συνέχεια)