Ανακοινώσεις

25-11-2016
Γιατί απλά πιστοποιημένος σπόρος σημαίνει σπόρος με καθαρότητα και φυτρωτική ικανότητα, σπόρος απαλλαγμένος από παθογόνα, σπόρος που διακινείται μέσα στα πλαίσια της Εθνικής και Ευρωπαϊκής νομοθεσίας σεβόμενος το παγκόσμιο περιβάλλον και τις διεθνείς συνθήκες. Πλεονεκτήματα Πιστοποιημένου Πολλαπλασιαστικού Υλικού  100% χρήση πιστοποιημένου σπόρου από τον Έλληνα παραγωγό Ο πιστοποιημένος σπόρος διασφαλίζει την παραγωγή ποιοτικ... (συνέχεια)
24-11-2016
Με Δελτίο Γεωργικών Προειδοποιήσεων το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Θεσσαλονίκης συστήνει επεμβάσεις και απαραίτητα καλλιεργητικά μέτρα για την αποφυγή αλλά και αντιμετώπιση σοβαρών προσβολών από εχθρούς & ασθένειες Μηλοειδών. ΜΗΛΟΕΙΔΗ   ΣΗΨΗ ΤΟΥ ΛΑΙΜΟΥ  (Phytophthora spp.)   Συνιστάται εκρίζωση και καταστροφή των έντονα προσβεβλημένων και ξερών δένδρων (να δοθεί προσοχή ώστε να αφαιρεθεί ολόκληρο το ριζικό σύστημα) και α... (συνέχεια)
23-11-2016
Περιθώριο μέχρι τις 30 Νοεμβρίου έχουν οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί δικαιούχοι ενίσχυσης να προβούν σε διορθώσεις για αιτήματα επιλεξιµότητας, άρση επικάλυψης και διόρθωση των Ενιαίων Αιτήσεων Ενίσχυσης (ΟΣΔΕ) µέσω διοικητικών πράξεων για όλα τα πεδία της αίτησης σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΕΠΕ Τα παραπάνω ορίζει εγκύκλιος του ΟΠΕΚΕΠΕ, στο πλαίσιο της διαδικασίας «αποσφαλµάτωσης», στην οποία υπογραμμίζεται ότι «αιτήσεις ενίσχυσης, στήριξης ή πληρωµής και τυχόν δικαιολογητικά έγγραφα που παρέ... (συνέχεια)
22-11-2016
Γιαννακοπούλου Φανή|  21/11/2016 - 09:02 πμ Παραµένει σταθερή επιλογή το σιτάρι για τους παραγωγούς της ΕΕ παρά τις γενικά αδύναµες φετινές τιµές, µε εξαίρεση το τελευταίο διάστηµα που σηµειώθηκε µια ανάκαµψη τόσο στην εγχώρια (20-21 λεπτά το κιλό για το σκληρό) όσο και στην ιταλική (243 ευρώ/τόνος) και στη γαλλική αγορά (275 ευρώ/τόνος), σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Agrenda. Αμετακίνητοι οι Ευρωπαίοι σιτοπαραγωγοί μιας και δεν υπάρχουν πιο ελκυστικές εναλλακτικές,... (συνέχεια)
21-11-2016
Ο ΣΠΕΛ την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου συμμετείχε στην Ημερίδα που συνδιοργανώθηκε από τα Εργαστήρια Γεωργίας, Βελτίωσης Φυτών & Γεωργικού Πειραματισμού και Φυσιολογίας & Μορφολογίας Φυτών του Τμήματος Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο "Πόσο εφαρμόσιμες είναι στην πράξη οι ορθές γεωργικές πρακτικές;" Η Ημερίδα σκιαγράφησε τη δυναμική συνεισφορά του Κώδικά Ορθής Γεωργικής Πρακτικής στη σημερινή γεωργική πραγματικότητα. Κατά τη διάρκεια της Ημε... (συνέχεια)
19-11-2016
Σήμερα η τεχνολογία και η γεωργία έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους για να δώσουν ένα νέο καινοτόμο τρόπο καλλιέργειας ο οποίος προσφέρει τη δυνατότητα στους παραγωγούς να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους. Η Γεωργία Ακριβείας επιτρέπει το σύγχρονο καλλιεργητή να διαχειρίζεται το χωράφι του σε σημεία μικρότερης κλίμακας από αυτή του αγροτεμαχίου. Βασίζεται σε τεχνολογίες και μέσα που αρχικά καταγράφουν με ακρίβεια την υπάρχουσα κατάσταση του αγροτεμαχίου, στη συνέχεια διαχειρίζονται τα δεδομέν... (συνέχεια)
18-11-2016
Πανάγος Γιάννης |  17/11/2016 - 07:59 μμ Στην οδό της δικαιοσύνης οδηγείται, όπως όλα δείχνουν, η υπόθεση με τον πιστοποιημένο σπόρο στο σκληρό σιτάρι, εξέλιξη η οποία αφήνει εκτεθειμένους τους παραγωγούς στην περίπτωση που ακολουθήσουν τις κυβερνητικές αποφάσεις για διατήρηση του ορίου στα 12 κιλά το στρέμμα. Σύμφωνα με πληροφορίες του AgroNews η συνάντηση εκπροσώπων των σποροπαραγωγών και εμπόρων σπόρων με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης έγινε σ... (συνέχεια)
17-11-2016
Το κόστος των εισροών στη γεωργική παραγωγή εκτιμάται το 2015 στο ύψος των 5,2 δισ. ευρώ, αποτελούμενο κυρίως από τη δαπάνη για ζωοτροφές, που ανήλθε σε 1,86 δισ. ευρώ, καλύπτοντας τη μεγαλύτερη αναλογία (35,6%), από τη δαπάνη για ενέργεια και λιπαντικά (1,13 δισ. ευρώ, ποσοστό 21,7%), από το κόστος των υπηρεσιών που χρησιμοποιήθηκαν στη γεωργική παραγωγή (6,6%), τη δαπάνη για την προμήθεια σπόρων και πολλαπλασιαστικού υλικού (6,2%), λιπασμάτων (5,5%), φυτοπροστατευτικών προϊόντων (4,3%) κα... (συνέχεια)
16-11-2016
Καθώς τα οργώματα έχουν ήδη ξεκινήσει στο θεσσαλικό κάμπο και τη Μακεδονία –σε αντίθεση με περιοχές όπως ο νομός Σερρών όπου η έλλειψη βροχών πήγε αρκετά πίσω τη σπορά– οι πρώτες ενδείξεις φανερώνουν ότι το σκληρό σιτάρι θα καταγράψει φέτος απώλειες οι οποίες, ωστόσο, θα είναι τελικά μικρότερες από αυτές που είχαν αρχικά εκτιμηθεί. Παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις που μιλούσαν για μείωση 15% στα καλλιεργούμενα στρέμματα, λόγω της απογοήτευσης των παραγωγών από τις πολύ χαμηλές τι... (συνέχεια)
15-11-2016
Η συμβολή του καλίου στην ανάπτυξη των φυτών είναι τόσο σημαντική που έχει καταστήσει το κάλιο ως ένα από τα τρία κύρια θρεπτικά στοιχεία απαραίτητα για τα φυτά. Τι είναι αυτό όμως που κάνει το κάλιο τόσο σημαντικό; Όλες οι απαντήσεις που πρέπει να γνωρίζει ο επιχειρηματίας – καλλιεργητής...   1.Τα φυτά δεσμεύουν την ηλιακή ενέργεια Αν και όλα τα έμβια όντα πάνω στη γη εξαρτώνται από την ηλιακή ενέργεια, μόνο τα φυτά μπορούν να την εκμεταλλευτούν. Μέρος της προσπίπτουσ... (συνέχεια)