Ανακοινώσεις

10-09-2016
Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια αυξημένη ζήτηση για κατεψυγμένα πράσινα λαχανικά και χόρτα. Οι οικονομικές αποδόσεις των καλλιεργειών αυτών είναι ικανοποιητικές και αρκετοί είναι οι παραγωγοί που στρέφονται σ’ αυτές ως εναλλακτική επαγγελματική λύση. Το σπανάκι ανήκει στα φυλλώδη λαχανικά και καλλιεργείται για τα πράσινα φύλλα του τα οποία καταναλώνονται ωμά ή βρασμένα, ενώ μπορεί να καλλιεργηθεί και ως βιομηχανικό. Είναι τρόφιμο πλούσιο σε πολλά θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίν... (συνέχεια)
09-09-2016
Οι έντονες βροχοπτώσεις κατά την περίοδο μεταφύτευσης Μαΐου – Ιουνίου , σε συνδυασμό με τις ξηροθερμικές συνθήκες που επικράτησαν στην συνέχεια, προκάλεσαν ιδιαίτερα μεγάλες καταστροφές στην καπνική παραγωγή του νομού Σερρών και κυρίως στην ποικιλία «Μπασμάς», θέτοντας ζήτημα βιωσιμότητας τόσο για την καλλιέργειαα, όσο και για τους παραγωγούς.   Το θέμα θέτουν αρμοδίως, με ιδιαίτερα περιγραφικό τρόπο, ο Αγροτικός Καπνικός Συνεταιρισμός νομού Σερρών «Εμμανουήλ Παπάς» και ο Καπνικ... (συνέχεια)
08-09-2016
Η Ένωση Αγροτών Βιοκαλλιεργητών Βόρειας Ελλάδας διοργανώνει το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Βιολογικής Γεωργίας & Κτηνοτροφίας, 12-15 Νοεμβρίου 2016 στο Πετρίτσι Σερρών. Συνδιοργανωτές του συνεδρίου είναι το Δίκτυο για τη Βιοποικιλότητα και την Οικολογία στη Γεωργία «ΑΙΓΙΛΟΠΑΣ», η Ένωση Βιοκαλλιεργητών ΠΕ Σερρών και ο Δήμος Σιντικής, ενώ το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης. Το συνέδριο είναι φέτος αφιερωμέ... (συνέχεια)
07-09-2016
Την αύξηση της προσφοράς της για την εξαγορά της Monsanto Co. ανακοίνωσε η Bayer AG, με τις δύο εταιρείες να βρίσκονται σε συνεχείς διαβουλεύσεις από τα μέσα Μαΐου. Η γερμανική φαρμακοβιομηχανία γνωστοποίησε ότι το προσφερόμενο τίμημα διαμορφώνεται πλέον, στα 127,50 δολάρια ανά μετοχή της αμερικανικής εταιρείας, έναντι 125 δολαρίων/μετοχή της αρχικής προσφοράς. Χάρη στο συγκεκριμένο αντίτιμο, το συνολικό κόστος της εξαγοράς ενδεχομένως να υπερβεί τα 65 δισ. δολάρια. Η Bayer, μέσω ... (συνέχεια)
06-09-2016
Ένα τρακτέρ που δεν χρειάζεται οδηγό παρουσίασε στην Αγροτική Έκθεση στην Αϊόβα των ΗΠΑ η εταιρία Case IH.   Το τρακτέρ δεν έχει ούτε κάθισμα ούτε τιμόνι και μπορεί να το καθοδηγήσει ένας αγρότης μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή ή ταμπλέτας ακόμη και από το σπίτι του. Το συγκεκριμένο τρακτέρ είναι ακόμη σε πειραματικό στάδιο και σύμφωνα με την εταιρία που το κατασκεύασε, δεν πρόκειται να είναι διαθέσιμο στο εμπόριο πριν τα επόμενα τρία χρόνια τουλάχιστον. Ούτε ενδεικτική τιμή έχε... (συνέχεια)
05-09-2016
Την πρώτη θέση, στη σύνθεση των ελληνικών εξαγωγών προς τη Ρωσία για το πρώτο εξάμηνο του έτους, με μερίδιο 8,4%, κατέλαβαν τα ακατέργαστα καπνά, με συνολική αξία 7 εκατ. ευρώ κι έχοντας σημειώσει θεαματική αύξηση της τάξης του 70,5%.   Αυτό υπογραμμίζεται στο τελευταίο ενημερωτικό δελτίο του γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Μόσχας που αφορά στα στοιχεία του διμερούς εμπορίου Ελλάδας και Ρωσίας για το πρώτο εξάμηνο του 2016. Όπως αναφέρεται στο δελτίο, σ... (συνέχεια)
03-09-2016
Ευκαιρία για καλλιέργειες υψηλών οικονομικών αποδόσεων αποτελούν 23 αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά που παρουσιάζουν τις μεγαλύτερες προοπτικές. Παρουσιάζουμε τη «χρυσή» λίστα με τα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά πουγνωρίζουν την υψηλότερη ζήτηση και εμφανίζουν τα μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους σε σχέση με την παραγωγή αιθέριων ελαίων. Με τη συνδρομή του γεωπόνου Κάσσανδρου Γάτσιου, παρουσιάζουμε έναν οδηγό επενδύσεων για την καλλιέργεια 23 αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών. ... (συνέχεια)
02-09-2016
Τη σφραγίδα μίας από τις πλουσιότερες οικογένειες της Ρωσίας, αλλά και του πλανήτη, φέρει επένδυση-μαμούθ σε συγκρότημα θερμοκηπίων στη χώρα. Ο μεγαλύτερος γιος του Ρώσου μεγιστάνα Roman Abramovich, Arkady Abramovich, έλαβε το «πράσινο φως» της περιφερειακής κυβέρνησης της περιφέρειας Μπέλγκοροντεν για την κατασκευή συγκροτήματος θερμοκηπίων στην περιοχή. Πρόκειται για το πρώτο έργο του υιού Abramovich στην πρωτογενή παραγωγή, έναν κλάδο που έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών επενδυτών από... (συνέχεια)
31-08-2016
Από τι εξαρτάται η επιτυχία της καλλιέργειας; Αρωματικά – Φαρμακευτικά φυτά καλούνται τα φυτά, από τα οποία με διάφορες μεθόδους, λαμβάνονται τα αιθέρια έλαια. Κοινό γνώρισμα αυτών είναι η ύπαρξη αρωματικών αιθέριων ελαίων, που χρησιμοποιούνται είτε για την παραλαβή φαρμακευτικών ουσιών, είτε σαν δρόγες που τους προσδίδονται φαρμακευτικές ιδιότητες.   1. Ποιοι είναι οι σημαντικοί παράγοντες επιλογής καλλιέργειας; Διερεύνηση της αγοράς Κατάλληλες εδα... (συνέχεια)
30-08-2016
Υψηλότερο φόρο καλούνται να πληρώσουν σχεδόν 6 στις 10 επιχειρήσεις, όπως προκύπτει από τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ η ανάρτηση των οποίων στο Taxisnet ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 29 Αυγούστου. Πιο «τυχεροί» εμφανίζονται περίπου 4 εκατ. φυσικά πρόσωπα (σε σύνολο 6,4 εκατ) τα οποία θα πληρώσουν τον ίδιο ή και μικρότερο φόρο σε σύγκριση με πέρυσι. Αντίθετα περί τους 2,3 ιδιοκτήτες θα κληθούν να πληρώσουν αυξημένο φόρο κυρίως λόγο των παρακάτω αλλαγών: – Κατάργηση της έκπτωσης 20% από τον κύριο ... (συνέχεια)