Ανακοινώσεις

22-04-2019
Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μετά από διαβούλευση και σε συνεργασία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ανταποκρίθηκε στο σύνολο των αιτημάτων των παραγωγών, αλλά και στο έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον που διαφαίνεται στον τομέα της βιομηχανικής κάνναβης.  Με το νέο θεσμικό πλαίσιο δίνεται η δυνατότητα: Εισαγωγής σπόρων και καλλιέργειας ποικιλιών κάνναβης που δεν είναι εγγεγραμμένες στον κοινοτικό κατάλογο ποικιλιών, μόνο για χρήση από τους παραγωγούς και όχι για εμπο... (συνέχεια)
18-04-2019
Από επιτόπιους ελέγχους σε καλλιέργειες σιταριού στους νομούς Μαγνησίας και Λάρισας, αλλά και από εξετάσεις δειγμάτων έχουν διαπιστωθεί μολύνσεις από τους μύκητες Septoria spp. (Σεπτορίωση) και Pyrenophora tritici-repentis (Πυρηνοφόρα). Τα συμπτώματα είναι κατά τόπους έντονα, ιδιαίτερα σε αψέκαστους αγρούς και σε περιοχές όπου συνηθίζεται η μονοκαλλιέργεια σιτηρών. Με τις συνεχόμενες βροχοπτώσεις και την επικείμενη άνοδο της θερμοκρασίας, το επόμενο χρονικό διάστημα κρίνεται επικίνδυ... (συνέχεια)
16-04-2019
Την εμφάνισή του έκανε ο περονόσπορος σε καλλιέργειες με φακές σε περιοχές των νομών Λάρισας, Μαγνησίας και Φθιώτιδας.  Συνθήκες ανάπτυξης: Οι καιρικές συνθήκες των τελευταίων ημερών είναι ευνοϊκές για τη ανάπτυξη του μύκητα και την μετάδοση του. Η ασθένεια ευνοείται από ομιχλώδη, υγρό και ψυχρό καιρό. Για την πραγματοποίηση των μολύνσεων είναι απαραίτητη η διαβροχή των φύλλων επί 4-6 ώρες, με θερμοκρασίες να κυμαίνονται από 7,5-20oC ή όταν έχουμε σχετική υγρασία 80-90% επί 12 ώρες ... (συνέχεια)
15-04-2019
Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση των ενδιαφερομένων αγροτών για ένταξη στο Μέτρο 11 του ΠΑΑ 2014-2020 «Βιολογικές Καλλιέργειες», ωστόσο μόλις ένας στους δέκα ενδιαφερόμενους εντάσσεται, με βάση τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Όσοι αγρότες έκαναν αίτηση (υπολογίζονται σε 30.000 παρά τα όσα γράφονται για 37.000) έχουν την δυνατότητα να δουν αν είναι στους δικαιούχους πληκτρολογώντας τους προσωπικούς τους κωδικούς στην εφαρμογή του Μέτρου (https://p2.dikaiomat... (συνέχεια)
13-04-2019
Τεχνικό δελτίο για τις περιοχές Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας από το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Θεσσαλονίκης.  ΜΟΝΙΛΙΑ (Monilinia fructicοla, Monilinia laxa, Monilinia fructigena)  Οι έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών σε συνδυασμό με τις αντίστοιχες θερμοκρασίες, δημιουργούν ευνοϊκές θερμοκρασίες για την εκδήλωση της ασθένειας. Επίσης, αναμένονται ξανά βροχοπτώσεις.  Συνιστάται η προστασία των ποικιλιών π... (συνέχεια)
12-04-2019
Η Bayer προωθεί τον επιστημονικό διάλογο με τις ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο, τη διεθνή ερευνητική κοινότητα, καθώς και με τους καταναλωτές σχετικά με το προφίλ ασφάλειας της γλυφοσάτης.  Σε αυτό το πλαίσιο, η Bayer AG ανακοίνωσε, στις 8 Απριλίου 2019, ότι όλες οι 107 εκθέσεις των μελετών ασφάλειας της γλυφοσάτης που ανήκουν στην Bayer, και που έχουν υποβληθεί στην Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA), κατά τη διαδικασία έγκρισης της δραστικής ουσίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), ... (συνέχεια)
11-04-2019
Μια άκρως ενδιαφέρουσα χρονιά για το σκληρό σιτάρι, με ανατροπές που δεν αποκλείεται να φέρουν στον «αφρό» όσους Έλληνες παραγωγούς έμειναν και φέτος πιστοί στην καλλιέργεια, προμηνύουν οι τελευταίες εκτιμήσεις έγκυρων αναλυτών για την ερχόμενη εμπορική σεζόν. Στην πρόσφατη έκθεσή του για τις σπορές του 2019-2020 (σ.σ. η πρώτη για φέτος, με την επόμενη να ακολουθεί τον Ιούνιο), το αμερικανικό υπουργείο Γεωργίας (USDA) εκτιμά ότι οι καλλιεργούμενες εκτάσεις στις ΗΠΑ δεν θα ξεπεράσουν τα 5,6 εκ... (συνέχεια)
09-04-2019
Στο χρηματιστήριο του Σικάγο, η επαναγορά προθεσμιακών συμβολαίων με σκοπό την έξοδο από πτωτικές θέσεις των επενδυτών επενδυτών, ενίσχυσε τεχνικά την αγορά. Παράλληλα αναλυτές εκτιμούν πως οι πλημμύρες στις ΗΠΑ τον προηγούμενο μήνα έχουν επηρεάσει αρνητικά το μέγεθος την σοδειάς για την πλειονότητα των δημητριακών. Στην Γαλλία, η πιθανότητα φόρτωσης γαλλικού σίτου στον πρόσφατο διαγωνισμό της Αλγερίας για αγορά 120.000Τ μαλακού υποστήριξε τις χρηματιστηριακές τιμές, οι οποίες παρά την προηγο... (συνέχεια)
08-04-2019
Ως η εταιρεία με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα (Best Workplaces 2019) ανακηρύχθηκε η British American Tobacco Hellas στην κατηγορία των κορυφαίων επιχειρήσεων που απασχολούν από 50 έως 250 εργαζομένους. Η διάκριση στον θεσμό του Great Place to Work είναι η 14η που κατακτά η εταιρεία τα τελευταία 8 χρόνια και αποτελεί το επιστέγασμα των επενδύσεων του Ομίλου στην Ελλάδα και το ανθρώπινο δυναμικό της χώρας.    Το 2018 ήταν μια χρονιά-ορόσημο για την British American Toba... (συνέχεια)
05-04-2019
Τα φυτοπροστατευτικά προϊόντα χρειάζονται μερικές φορές λίγη βοήθεια παραπάνω για να έχουν ικανοποιητική δράση, και αυτή η βοήθεια έρχεται με τις βοηθητικές ουσίες. Αυτές οι ουσίες προστίθενται στο μείγμα με σκοπό τον περιορισμό πιθανών προβλημάτων και με αποτέλεσμα ένα πιο αποτελεσματικό φυτοπροστατευτικό προϊόν. Υπάρχουν διάφορες κατηγορίες βοηθητικών ουσιών η κάθε μια από τις οποίες εξυπηρετεί και έναν διαφορετικό σκοπό, οπότε και η κατάλληλη επιλογή είναι μείζονος σημασίας. Η γνώ... (συνέχεια)