Ανακοινώσεις

30-08-2016
Υψηλότερο φόρο καλούνται να πληρώσουν σχεδόν 6 στις 10 επιχειρήσεις, όπως προκύπτει από τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ η ανάρτηση των οποίων στο Taxisnet ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 29 Αυγούστου. Πιο «τυχεροί» εμφανίζονται περίπου 4 εκατ. φυσικά πρόσωπα (σε σύνολο 6,4 εκατ) τα οποία θα πληρώσουν τον ίδιο ή και μικρότερο φόρο σε σύγκριση με πέρυσι. Αντίθετα περί τους 2,3 ιδιοκτήτες θα κληθούν να πληρώσουν αυξημένο φόρο κυρίως λόγο των παρακάτω αλλαγών: – Κατάργηση της έκπτωσης 20% από τον κύριο ... (συνέχεια)
29-08-2016
Τη δυνατότητα να δοθούν προκαταβολές έως ποσοστού 70% για τις άμεσες ενισχύσεις από τις 16 Οκτωβρίου 2016 και 85% για τις στρεμματικές ενισχύσεις για την αγροτική ανάπτυξη, μετά την ολοκλήρωση των διοικητικών ελέγχων, δίνει συμφωνία που επετεύχθη την Παρασκευή 26 Αυγούστου σε συνάντηση μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και εμπειρογνωμόνων των κρατών μελών της Ε.Ε. Τα ανωτέρω γνωστοποιήθηκαν από την Κομισιόν κατά την παρουσίαση για τις λεπτομέρειες των έκτακτων μέτρων για τη στήριξη των γεωργών με ... (συνέχεια)
26-08-2016
Συνιστώμενες επεμβάσεις ανάλογα με τον τρόπο δράσης των φυτοπροστατευτικών προϊόντων (ΦΠΠ) για την αντιμετώπιση καρπόκαψας της Μηλιάς, καρπόκαψα Δαμασκηνιάς και φυλλοδέτη-ανάρσια-καρπόκαψα και βαμβακάδα Ροδακινιάς.   ΚΑΡΠΟΚΑΨΑ ΜΗΛΙΑΣ  (Cydia pomonella L., Lepidoptera: Tortricidae) • Στο δίκτυο παγίδων παρατηρήθηκαν συνεχόμενες συλλήψεις του εντόμου στις περισσότερες περιοχές. • Συνιστάται επέμβαση ανάλογα με τον τρόπο δράσης των φυτοπροστατευτικών προϊόντων (ΦΠΠ): ... (συνέχεια)
25-08-2016
Δελτία Γεωργικών προειδοποιήσεων Ολοκληρωμένης Φυτοπροστασίας στη Βαμβακοκαλλιέργεια εξέδωσαν τα Περιφερειακά Κέντρα Προστασίας ενημερώνοντας του βαμβακοπαραγωγούς για τις απαραίτητες ενέργειες αποτελεσματικής φυτοπροστασίας της βαμβακοκαλλιέργειας. Τα βαμβακόφυτα βρίσκονται στις περισσότερες περιοχές στο τέλος της ανθοφορίας και καρπόδεσης των 60-80%των άνθεων. Δείτε εδώ τα Δελτία Γεωργικών Προειδοποιήσεων αυτής της εβδομάδας ανά Περιφερειακή Ενότητα Π.Ε. Λάρισας (19/08/2... (συνέχεια)
24-08-2016
Στους ρυθμούς της θερινής ραστώνης κινείται τις τελευταίες μέρες η εγχώρια αγορά στο σκληρό σιτάρι, με τους παραγωγούς να εναποθέτουν τις ελπίδες τους στην τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου και στην ανάκαμψη της ζήτησης για εξαγωγές προκειμένου να «ξεκολλήσουν» οι τιμές από τα σημερινά πολύ χαμηλά επίπεδα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ύπαιθρος Χώρα». Στον θεσσαλικό κάμπο, πολλοί καλλιεργητές, πιεζόμενοι από τις οικονομικές υποχρεώσεις αλλά και από την έντονη φημολογία για νέες μειώ... (συνέχεια)
23-08-2016
Τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν πριν λίγες ημέρες στη χώρα που καθορίζεται η παγκόσμια προοπτική του προϊόντος, τις ΗΠΑ, ανατρέπουν τα δυσμενή δεδομένα των προηγούμενων μηνών. Η αύξηση της τιμής παραγωγού είναι πλέον εφικτή και αναμενόμενη. Ο πιο έγκυρος διεθνής δείκτης τιμών, Cotlook A Index, ξεπέρασε, τον Ιούλιο, τα 85 cents (του δολαρίου) την ουγκιά, για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια. Τις τελευταίες εβδομάδες, τα προθεσμιακά συμβόλαια Δεκεμβρίου στα χρηματιστήρια των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 9... (συνέχεια)
22-08-2016
Είναι γνωστό ότι η μπανάνα έχει ένα πρόβλημα...εικόνας, καθώς εύκολα μαυρίζει και πρόωρα σαπίζει. Επιστήμονες στις ΗΠΑ και στην Ολλανδία - με επικεφαλής έναν Έλληνα- αποκωδικοποίησαν και συνέκριναν το DNA τριών συγγενικών παθογόνων μικροοργανισμών μυκήτων), που καταστρέφουν τις μπανάνες σε όλο τον κόσμο. Η ανάγνωση του γονιδιώματος των μυκήτων ελπίζεται ότι θα βοηθήσει στην ανάπτυξη μπανανών που θα είναι πιο ανθεκτικές και ελκυστικές στον καταναλωτή. Το λεγόμενο σύμπλεγμα ασθενειών Σ... (συνέχεια)
19-08-2016
Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Λακωνίας ανακοινώνονται τα ακόλουθα που αφορούν στην επιθεώρηση των ψεκαστικών μηχανημάτων: «Η κοινοτική οδηγία 2009/128/ΕΚ (η οποία εναρμονίστηκε στην ελληνική νομοθεσία με το νόμο 4036/2012 «Διάθεση γεωργικών φαρμάκων στην αγορά, ορθολογική χρήση αυτών και συναφείς διατάξεις») προβλέπει την υποχρεωτική περιοδική επιθεώρηση του εν χρήσει επαγγελματικού εξοπλισμού εφαρμογής γεωργικών φαρμάκων (ψεκαστικά μηχανήματα), για τη χορήγηση πιστοπ... (συνέχεια)
18-08-2016
«Πράσινο φως» για πρόσθετη ενίσχυση των καπνών μέσω του καθεστώτος της εξισωτικής αφήνει η απάντηση του Επιτρόπου Χόγκαν σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Ροδόπης του Ποταμιού, Αχμέτ Ιλχάν. Όπως ενημέρωσε ο βουλευτής τους δημάρχους Αρριανών και Ιάσμου Ροδόπης, Αμέτ Ριδβάν και Καδή Ισμέτ αντίστοιχα στην απάντηση αναφέρεται ότι οι εκτάσεις που προορίζονται για οποιοδήποτε είδος παραγωγής μπορεί να είναι επιλέξιμες για το καθεστώς βασικής ενίσχυσης που καθορίζεται στον τίτλο III του κανονισμού (EΕ... (συνέχεια)
09-08-2016
Σε πληρωμές συνολικού ύψους 107 εκατ. ευρώ σε 100.000 αγρότες προχωρά αυτήν την εβδομάδα το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Συγκεκριμένα, μετά και την υπογραφή της σχετικής απόφασης από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου ο ΟΠΕΚΕΠΕ θα καταβάλει 91 εκατ. ευρώ σε 84.000 δικαιούχους παραγωγούς για την Εξισωτική Αποζημίωση έτους 2015. Επίσης, από τον ΕΛΓΑ θα καταβληθούν αποζημιώσεις ύψους 16 εκατ. ευρώ σε 16.000 παραγωγούς για ζημιές στη φυτική και ζωική παρ... (συνέχεια)