Ανακοινώσεις

13-06-2016
Δελτία Γεωργικών Προειδοποιήσεων εξέδωσαν τα Περιφερειακά Κέντρα Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου ανά την Ελλάδα, για την σωστή και άμεση αντιμετώπιση όλων των των εχθρών και ασθενειών που απειλούν την Καλλιέργεια της Αμπέλου. Ευδεμίδα - Ωίδιο - Τζιτζικάκι -  Βοτρύτης -  Ακάρεα - Περονόσπορος ΕΥΔΕΜΙΔΑ : (Lobesia botrana) Ξεκίνησε η 2η πτήση του εντόμου στις 28-30 Μαΐου στις πεδινές περιοχές. Τα πρώτα αυγά εντοπίστηκαν στις 30 Μαΐου. Το 50% των ωοτοκιών αν... (συνέχεια)
11-06-2016
Λίγο πριν την εκπνοή των δηλώσεων ΟΣΔΕ, τελική ημερομηνία 15/6/2016 υπάρχει ακόμα χρόνος για όσους ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο υπομέτρο 6.1 «Εκκίνηση Επιχείρησης από Νέους Γεωργούς». Τα κριτήρια των Περιφερειών έχουν αναρτηθεί και συγκεκριμένα για τη Θεσσαλία οιτομείς προτεραιότητας είναι: Φυτά μεγάλης καλλιέργειας (σιτηρά, βαμβάκι, ψυχανθή, όσπρια, κτηνοτροφικά φυτά) Δενδρώδεις Καλλιέργειες Οπωροκηπευτικά Ζωική παραγωγή (Γάλα - Κρέας) και Μελισσοκο... (συνέχεια)
10-06-2016
Παρακάτω αναφέρονται αναλυτικά ποια είναι τα έξοδα που πρέπει να βρίσκονται στον φάκελο τον οποίο θα παραλάβει το λογιστικό γραφείο που έχουμε αναθέσει τα φορολογικά μας. Η οργάνωση και συνέπεια θα μας βοηθήσει ώστε να έχουμε όσο γίνεται μεγαλύτερη μείωση του φόρου. Επισημαίνεται ότι για φέτος ο φορολογικός συντελεστής παραμένει στο 13% επί των κερδών (έσοδα – έξοδα), δεν υπάρχει αφορολόγητο, οι επιδοτήσεις μέχρι 12.000 ευρώ είναι αφορολόγητες ενώ η προκαταβολή φόρου αυξήθηκε στο 75%, α... (συνέχεια)
09-06-2016
Ξεκίνησε εδώ και μία εβδομάδα το αλώνισμα του σκληρού σταριού στους κάμπους της Θεσσαλίας, ενώ εδώ και λίγες μέρες άρχισε η διαδικασία και στη Βοιωτία. Για καλές παραγωγές ποσοτικά και ποιοτικά έκανε λόγο στον ΑγροΤύπο ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Λαρισαίων Αγροτών κ. Χρήστος Σιδερόπουλος, ενώ ικανοποιημένος από την παραγωγή δήλωσε και ο Πρόεδρος του ΑΣ Αιχμέας κ. Γιώργος Ανέστης. Όπως ανέφεραν αμφότεροι, οι τιμές κυμαίνονται μεταξύ των 18 - 20 λεπτών το κιλό. Τις επόμενες ημέρες αναμέ... (συνέχεια)
08-06-2016
Στην Επιτροπή Εφέσεων (Appeal Committee) φέρνει η Κομισιόν τις επόμενες ημέρες το θέμα της επανέγκρισης του glyphosate μετά την αποτυχία να περάσει η απόφαση που τέθηκε σε ψηφοφορία την περασμένη Δευτέρα (6/6). Στην συγκεκριμένη επιτροπή οι χώρες μέλη με εκπροσώπηση στο ανώτατο επίπεδο θα επανεξετάσουν το θέμα και θα ψηφίσουν. Εφόσον εξασφαλιστεί η απαραίτητη πλειοψηφία (η ισχύς της ψήφου κάθε χώρας είναι ανάλογη με τον πληθυσμό της) τότε το glyphosate θα λάβει την έγκριση για την παράταση της κ... (συνέχεια)
07-06-2016
Εταιρεία στην Ελβετία ετοιμάζεται να εγκαινιάσει την πρώτη στον κόσμο εμπορική μονάδα κατακράτησης διοξειδίου του άνθρακα από την ατμόσφαιρα, μια προσέγγιση που θα μπορούσε δυνητικά να μετριάσει το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής.   Το παραγόμενο CΟ2 θα διοχετεύεται σε θερμοκήπιο για να επιταχύνει την ανάπτυξη ζαρζαβατικών. Το πρωτοποριακό εργοστάσιο της εταιρείαςClimeworks θα αρχίσει τη λειτουργία του τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο κοντά στη Ζυρίχη, αναφέρει το περιοδι... (συνέχεια)
06-06-2016
Εντός του καλοκαιριού περίπου 12.000 αγρότες οι οποίοι έλαβαν μέσω ΕΛΓΑ το 2009 ενισχύσεις άνω των 5.000 ευρώ από το «πακέτο Χατζηγάκη» θα κληθούν να τα επιστρέψουν σε δόσεις μετά την υποχρέωση που ανέλαβε η χώρα μας να ανακτήσει -μετά από απόφαση του Ευρωπαικού Δικαστηρίου- αυτές τις ενισχύσεις σαν παρανόμως χορηγηθείσες. Τις επόμενες ημέρες υπογράφεται η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των Υπουργών Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και θα ξεκινήσει η ενημέρωση των αγροτών. Η διαδικα... (συνέχεια)
03-06-2016
Τη Δευτέρα, 6 Ιουνίου, λαμβάνεται η απόφαση για την παράταση περιορισμένου χρόνου της τρέχουσας έγκρισης για το glyphosate. Σύμφωνα με δηλώσεις του Επιτρόπου για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων, Βιτένις Αντριουκάιτις, υπάρχει εμπλοκή σε πολιτικό επίπεδο με τα κράτη μέλη και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καταβάλει κάθε προσπάθεια για να επιτευχθεί μια κατάλληλη λύση, η οποία θα βασίζεται σε έγκυρα επιστημονικά δεδομένα. Όπως αναφέρει, η τελευταία λέξη ανήκει στον ECHA (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Χημ... (συνέχεια)
02-06-2016
Η Κομισιόν είναι σαφής: Αν η ελληνική φορολογική διοίκηση το αποφασίσει, οι Έλληνες επιχειρηματίες που «μετανάστευσαν» στη Βουλγαρία δεν θα μπορέσουν να αποφύγουν τη φορολόγηση τους και στην Ελλάδα. Ενώ μπορεί να αποθαρρυνθεί η «μετανάστευση» επιχειρήσεων σε Βουλγαρία, Κύπρο κ.α. αν εφαρμοστεί συστηματικά η Σύμβαση του ΟΟΣΑ για τη φοροαποφυγή, η ελληνική φορολογική διοίκηση πρακτικά δεν κάνει τίποτα. Όπως προκύπτει από την απάντηση της Κομισιόν, η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να φορολογήσει ελλη... (συνέχεια)