Ανακοινώσεις

28-12-2015
Εκδόθηκαν οι αναλυτικές καταστάσεις πληρωμής του 2013, για την βιολογική γεωργία και έχουν αναρτηθεί στον πίνακα ανακοινώσεων των αρμοδίων υπηρεσιών της Π.Ε. Σερρών. Υπολογίστηκε το ποσό ενίσχυσης των 1.329.803,56 € για 315 από τους 370 δικαιούχους. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν ένσταση κατά των καταστάσεων πληρωμής έως 31 Δεκεμβρίου 2015. Οι ενστάσεις θα υποβάλλονται στη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης Σερρών. (συνέχεια)
23-12-2015
Νέες δεσμεύσεις για πληρωμή της προκαταβολής για την εξισωτική αποζημίωση 2015 εντός του έτους σε συνδυασμό με τις αποζημιώσεις για τη ζωική παραγωγή (οζώδης, βρουκέλλωση) ύψους 10 εκατ. ευρώ, ανέλαβε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, στα πλαίσια συνέντευξης τύπου για τα νέα Προγράμματα Αγροτικής Ανάπτυξης, το μεσημέρι της Τρίτης 22 Δεκεμβρίου. Όπως είπε ο υπουργός «προχωράμε όπως είπαμε για τις δεσμεύσεις ώστε να μην αφήσουμε εκκρεμότητες μέχρι τέλος του χρόνου. Χθες, προχθέ... (συνέχεια)
22-12-2015
Ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτημάτων αναθεώρησης για το έτος ενίσχυσης 2015 θέτει την 18η Ιανουαρίου σχετική εγκύκλιος του ΟΠΕΚΕΠΕ. Όπως τονίζεται, δεν απαιτείται να υποβάλλουν αίτημα αναθεώρησης (ένσταση) γεωργοί, οι οποίοι υπέβαλαν το 2015 αίτημα μεταβολών, για το οποίο εκκρεμεί το αποτέλεσμα ελέγχου ή/και για τους οποίους εκκρεμεί ο έλεγχος του κριτηρίου του ενεργού γεωργού από το Υπουργείο Οικονομικών, καθότι θα ενημερωθούν με κάθε πρόσφορο μέσο για τη χορήγηση ή μη καθώς και ... (συνέχεια)
21-12-2015
Το υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε οδηγό με ερωτήσεις απαντήσεις για τους φορολογουμένους σχετικά με τις διαδικασίες για την υποβολή της αίτησης και την καταβολή του επιδόματος. Σημειώνεται ότι ήδη έχουν υποβληθεί 200.000 αιτήσεις στην ειδική εφαρμογή του ΤΑΧΙS. Υπενθυμίζεται ότι για όσους υποβάλλουν αίτηση έως το τέλους του έτους, εφόσον πληρούν τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια θα τους καταβληθεί το επίδομα έως τις 2 Φεβρουαρίου ενώ για τις αιτήσεις οι οποίες θα υποβληθούν από την 1η Ι... (συνέχεια)
18-12-2015
Η Fendt τα πήρε όλα και έφυγε. Το 1050 Vario της Fendt πήρε τελικά το πολυπόθητο βραβείο του καλύτερου τρακτέρ του 2016 διαλύοντας κυριολεκτικά τον ανταγωνισμό που ήταν πολύ μεγάλος. Σημειωτέον αυτή ήταν η πέμπτη φορά από τις αρχές του θεσμού που βραβεύεται η Fendt. Ο θεσμός της βράβευσης του καλύτερου τρακτέρ της χρονιάς στην Ευρώπη ξεκίνησε το 1998 και ήταν ιδέα του Ιταλικού περιοδικού Trattori  και συμπτωματικά νικητής της πρώτης χρονιάς ήταν και πάλι η Fendt με το τρακτέρ Favo... (συνέχεια)
17-12-2015
Στις χώρες που παρουσιάζουν τις μεγαλύτερες αυξήσεις του πραγματικού γεωργικού εισοδήματος ανά εργαζόμενο και η Ελλάδα, με ποσοστό 12,1%, δείχνουν τα στοιχεία της Eurostat για το 2015, την ώρα που η αγροτική εργασία στην Ευρωπαϊκή Ένωση καταγράφει μείωση της τάξης του 1,8%. Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας Eurostat, για το 2015 σε σχέση με το 2014, η μείωση της αγροτικής εργασίας σε συνδυασμό με τη μείωση του κόστους παραγωγής συγκράτησε την... (συνέχεια)
16-12-2015
Η στήριξη της Αγροτικής Ανάπτυξης αποτελεί το 2ο πυλώνα της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής, μέσω του οποίου παρέχεται σε κάθε κράτος μέλος συγκεκριμένο ποσό χρηματοδοτικής συμμετοχής της ΕΕ για τη εφαρμογή σε εθνικό ή περιφερειακό επίπεδο συγχρηματοδοτούμενων πολυετών προγραμμάτων. Συνολικά για τα 28 κράτη μέλη της ΕΕ, προβλέπονται 118 προγράμματα. Για την Ελλάδα το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) ύψους 5,9 δισεκατομμυρίων ευρώ για την περίοδο 2014-2020 εγκρίθηκε επίσημα από την... (συνέχεια)
15-12-2015
Το φλέγον ζήτημα του αποκλεισμού αγροτών και κτηνοτρόφων από την πληρωμή της μειωμένης και καθυστερημένης προκαταβολής της ενιαίας ενίσχυσης, επαναφέρει η Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της ΝΔ και Βουλευτής Σερρών κ. Φωτεινή Αραμπατζή με σχετική ερώτησή της προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης που υπογράφουν άλλοι 7 συνάδελφοί της. Η Σερραία Βουλευτής επανέρχεται στο συγκεκριμένο μείζον ζήτημα, έπειτα και από τη σκληρή ανακοίνωση της αμέσως μετά την πληρωμή της 7ης Δεκεμβρίου και ... (συνέχεια)
14-12-2015
Εγκρίθηκε επίσημα το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) για την Ελλάδα. Για την περίοδο 2014-2020 θα διατεθούν από τον προϋπολογισμό της ΕΕ 4,7 δισ. ευρώ. Το ελληνικό ΠΑΑ επικεντρώνεται κυρίως στην ενίσχυση της βιωσιμότητας των γεωργικών εκμεταλλεύσεων και της ανταγωνιστικότητας, στη διατήρηση και την ενίσχυση των οικοσυστημάτων και στην προώθηση της τοπικής ανάπτυξης στις αγροτικές περιοχές. Θα διατεθεί ενίσχυση στους αγρότες για να καλυφθεί ποσοστό 10,3 % των γεωργικών εκτάσεων βάσει συ... (συνέχεια)