Ανακοινώσεις

07-11-2016
«Ευρωπαϊκό» ανταγωνισμό συναντά ένα από τα πιο παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα. η φέτα. Κι αυτό διότι επιτήδειοι από άλλες χώρες της Ευρώπης και ιδίως των Βαλκανίων, επιδίδονται στη γνωστή μπίζνα της εξαπάτησης των καταναλωτών προσφέροντας λευκά τυριά με την φευδεπίγραφη ονομασία «ΦΕΤΑ». Μάλιστα υπάρχουν προϊόντα που αναγράφουν στην ετικέτα τους... Bulgarian Feta!! Έναν τέτοιο ανταγωνισμό έχουν να αντιμετωπίσουν οι εξαγωγές της ελληνικής φέτας στην αγορά της Αυστραλίας, ενώ και η τοπικ... (συνέχεια)
05-11-2016
Συνεχίζει την ανοδική του πορεία του σκληρό σιτάρι τόσο σε εγχώριο όσο και σε διεθνές επίπεδο μιας και η αγορά ενισχύεται όλο αυτό το διάστημα από τις καθυστερήσεις του Καναδά, η σοδειά του οποίου αντιμετωπίζει και ποιοτικά προβλήματα. Συγκεκριμένα η καθυστέρηση των ποιοτικών εξαγωγών προς την Ιταλία έχει προξενήσει την άνοδο των τιμών και στα μέτρια ιταλικά σιτάρια και επιπρόσθετα έχει αυξήσει σημαντικά τη ζήτηση για ελληνικό προϊόν. Ιταλοί παραγωγοί και μικροί έμποροι δεν πουλάνε και οι εμπορι... (συνέχεια)
04-11-2016
"Η Αρχή είναι το ήμισυ του παντός" σύμφωνα με τον Πυθαγόρα και, βέβαια , εξαίρεση σε αυτό τον «κανόνα» δε θα μπορούσε να αποτελέσει το κομμάτι της γεωργίας.  Επομένως, οι σωστές αποφάσεις πριν τη σπορά των χειμερινών σιτηρών μπορούν να οδηγήσουν στο τέλος, σε υψηλές αποδόσεις συνδυαζόμενες με καλά ποιοτικά αποτελέσματα. Ποιες είναι όμως αυτές οι παράμετροι που πρέπει να λάβουμε υπόψη προκειμένου να δημιουργήσουμε τις σωστές βάσεις για μια πετυχημένη καλλιέργεια του σκλη... (συνέχεια)
02-11-2016
«Ο ΟΠΕΚΕΠΕ σε συνεργασία με τη ΓΓΔΕ για τους δικαιούχους που εμπίπτουν στις κατηγορίες του «ενεργού γεωργού» ξεκίνησε άμεσα την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προέκυψαν με την προκαταβολή του 70% της Βασικής Ενίσχυσης, και θα αποσταλεί νέο αρχείο με νεότερη επεξεργασία από το Υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να χορηγηθεί το δικαιούμενο ποσό σε επόμενη πληρωμή». Με αυτή την ανακοίνωση επιχείρησε ο Οργανισμός Πληρωμών του ΥΠΑΑΤ να καθησυχάσει όσους αγρότες έλαβαν μειωμένη ή και καθόλο... (συνέχεια)
01-11-2016
Γράφει ο Φάνης Γέμτος* Τι προτείνει η γεωργία ακριβείας για τη λίπανση – εφαρμογή μεταβλητών δόσεων λιπασμάτων. Η γεωργία ακριβείας όπως ανέφερα σε προηγούμενα σημειώματα στοχεύει στη διαχείριση της παραλλακτικότητας των αγρών. Η παραλλακτικότητα αυτή οφείλεται σε παραλλακτικότητα του εδάφους που όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχει (διαφορές της μηχανικής αλλά και χημικής σύστασης, ανωμαλίες εδάφους–κλίσεις, γούρνες, υψώματα), παραλλακτικότητα του γενετικού υλικού, του καιρού αλλά και παραλλ... (συνέχεια)
31-10-2016
Γιαννακοπούλου Φανή|  31/10/2016 - 09:15 πμ Στο τέλος του πτωτικού κύκλου, τάση της αρκούδας, υποστηρίζουν ότι βρισκόµαστε οι διεθνείς αναλυτές σηµειώνοντας ότι είναι µύθος αυτό που ακούγεται ότι ο κόσµος είναι γεµάτος από σιτάρια, ενώ η έλλειψη για σιτάρια µε υψηλές πρωτεΐνες αφήνει εν νέου περιθώρια ανόδου (τάση του ταύρου). Η κατανάλωση αυξάνεται διεθνώς, λένε οι αναλυτές, που δεν θεωρούν απειλή το μεγάλο στοκ, καθώς το 50% δεν θα φτάσει ποτέ στην αγορά. Την ίδια... (συνέχεια)
29-10-2016
Το ποσό των 770 εκατ. ευρώ σε 567 χιλιάδες δικαιούχους αγρότες εκταμίευσε χθες στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους ο ΟΠΕΚΕΠΕ καταβάλλοντας το 70% της προκαταβολής της βασικής ενίσχυσης έτους 2016. Τα χρήματα είναι διαθέσιμα στους αγρότες που χρησιμοποιούν web banking ή κάρτα, ενώ για εκείνους που εξυπηρετούνται στα γκισέ των τραπεζών, θα είναι διαθέσιμα τη Δευτέρα. Οι δικαιούχοι που έχουν δηλώσει το κινητό τους τηλέφωνο στην Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης 2016, θα λάβουν ειδοποίηση για την πλη... (συνέχεια)
27-10-2016
Ενημερωτική Ημερίδα με θέμα: «Καλλιέργεια της Καρυδιάς, της Αμυγδαλιάς και της Μηλιάς»  συνδιοργανώνουν το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (Παράρτημα Ανατολικής Μακεδονίας) και το Επιμελητήριο Σερρών σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) της Π.Ε. Σερρών. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί  την Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016 & ώρα 10:30 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων «Γεώργιος Χρηστίδης» του Επιμελητηρίου Σερρών (3ος όροφος). Η θεματολογία διαμορφώνεται σύμφωνα... (συνέχεια)
26-10-2016
Εντολή για αποστολή παρτίδων πληρωμής σχετικά με τις εκκρεμότητες των πληρωμών για τα έτη εφαρμογής 2012 και 2013 (μεταβιβάσεις, αιτήσεις θεραπείας, εκ παραδρομής λάθη, ενστάσεις) δόθηκε χθες 24 Οκτωβρίου, στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΠΕ Λάρισας, η οποία με τη σειρά της ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους της δράσης 2.1 - Προστασία των ευαίσθητων στα νιτρικά περιοχών των Γεωργοπεριβαλλοντικών Ενισχύσεων του Μέτρου 214 ότι αναμένονται οι τελευταίες ρυθμίσεις του μηχανο... (συνέχεια)
25-10-2016
Αυτό δήλωσε πρόσφατα ο γεωπόνος, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Τεχεράνης στο Ιράν Kourosh Vahdati, ο οποίος βρέθηκε στη Θεσσαλία, ύστερα από πρόσκληση του Δρ. Αλέξανδρου Παπαχατζή, καθηγητή Δενδροκομίας στο ΤΕΙ Θεσσαλίας, διευθυντή του Εργαστηρίου «Δενδροκηπευτικών και Εδαφικών Πόρων». Διαβάστε αναλυτικό Τεχνικό άρθρο για τα χαρακτηριστικά της ποικιλίας, από τον Δρ. Αλέξανδρο Παπαχατζή, με τίτλο:  "Η καλλιέργεια της καρυδιάς με ποικιλίες Καλ... (συνέχεια)