Ανακοινώσεις

24-05-2016
Σε συνέχεια της σημερινής ανακοίνωσης της Monsanto, η Bayer με ανακοίνωση της επιβεβαιώνει ότι ανώτερα στελέχη του ομίλου συναντήθηκαν με στελέχη της Monsanto προκειμένου να συζητήσουν πιθανή συμφωνία για εξαγορά της Monsanto. Ο προτεινόμενος συνδυασμός θα ενισχύσει την Bayer  ως εταιρεία Βιοεπιστημών, πρωτοπόρο στην Καινοτομία, με ηγετικές θέσεις στους καίριους τομείς δραστηριότητάς της και θα οδηγήσει στη δημιουργία μιας κορυφαίας επιχείρησης στο χώρο της Γεωργίας.   Θα ακ... (συνέχεια)
23-05-2016
Εσπερίδα με θέμα «Επίδραση των εδαφοκλιματικών συνθηκών και καλλιεργητικών πρακτικών στην παραγωγή υψηλής ποιότητας οίνων» διοργανώνει το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ανατολικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της ΔΡΑΜΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑΣ 2016 στη Δράμα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25 Μαΐου στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Δήμου Δράμας Στο πλαίσιο της εκδήλωσης και πριν από αυτήν θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση σε αμπελώνα της περιοχής από γεωπόνο. (συνέχεια)
19-05-2016
Με άρθρο του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα επανακαθορίζονται οι προϋποθέσεις που πρέπει σωρευτικά να πληροί το ενήλικο φυσικό πρόσωπο για να θεωρηθεί επαγγελματίας αγρότης.   Ως επακόλουθο της αυστηροποίησης των προϋποθέσεων της έννοιας του επαγγελματία αγρότη θα είναι σύμφωνα με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ηεξοικονόμηση δαπάνης, από τη μείωση των χορηγούμενων ενισχύσεων από τα προγράμματα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΠΑΑ και ΕΠΑΛΘ), στο... (συνέχεια)
18-05-2016
Κάθε ενδιαφερόμενος του Μέτρου για τους Νέους Γεωργούς οφείλει να εντοπίσει τα σημεία που θα του επιτρέψουν όχι μόνο να τηρεί τις βασικές προϋποθέσεις ένταξης αλλά να διεκδικήσει μια υψηλή βαθμολογία που θα του δώσει το πράσινο φως για τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα. Πολλές και σημαντικές είναι οι αλλαγές που έγιναν στο νέο Πρόγραμμα, κάποιες από τις οποίες είναι: Η προκήρυξη του μέτρου καθώς και η επιλογή και ένταξη των δικαιούχων γίνεται σε επίπεδο Περιφέρειας. ... (συνέχεια)
17-05-2016
Αλλάζουν οι λιανικές τιμές των αυτοκινήτων, τόσο των ι.Χ. όσο και των αγροτικών, επαγγελματικών, κ. ά, από τις αρχές του επόμενου μήνα καθώς αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού των τελών ταξινόμησης.   Παράλληλα, αυξάνονται οι τιμές των καυσίμων προκειμένου να εισρεύσει ζεστό χρήμα στα κρατικά ταμεία και να πιαστούν οι δημοσιονομικοί στόχοι του μνημονίου, γεγονός που αναμένεται να επηρεάσει το κόστος παραγωγής των αγροτικών προϊόντων, αλλά και τις τελικές τιμές καταναλωτή, καθώς εταιρίες μετ... (συνέχεια)
16-05-2016
Του Αχιλλέα Ε. Αρχοντή Οικονομολόγου λογιστή Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ προχθές το νέο ασφαλιστικό με τις φορολογικές αλλαγές. (ν.4387/2016).  Σύμφωνα με αυτό, άλλαξαν οι συντελεστές φορολόγησης για όλα τα φυσικά και ορισμένα νομικά πρόσωπα.  Τα νομικά πρόσωπα (όλες οι μορφές εταιριών, δηλαδή) θα φορολογούνται (για τα κέρδη που θα αποκτούν από 1.1.2016 και μετά) με έναν ενιαίο συντελεστή 29%. Τα φυσικά πρόσωπα: α) Μισθωτοί β) Συνταξιούχοι γ) Αγρότες δ) Ελεύθεροι επαγγελματ... (συνέχεια)
13-05-2016
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ, διαθέσιμη θα είναι η εφαρμογή υποβολής ενστάσεων κατά των αποτελεσμάτων ελέγχων μέσω τηλεπισκόπησης για τα ειδικά καθεστώτα (συνδεδεμένες) έτσι ώστε να δοθεί στους ενδιαφερόμενους η ευκαιρία για περαιτέρω εξέταση των περιπτώσεων που έλαβαν μειωμένη ενίσχυση λόγω ελέγχων τηλεπισκόπησης. Όπως ενημερώνει ο Οργανισμός, η εφαρμογή θα λειτουργήσει κατά τρόπο όμοιο με εκείνον της υποβολής ενστάσεων κατά των αποτελεσμάτων της τηλεπισκόπησης για την Βασική Ενίσχυση. ... (συνέχεια)
11-05-2016
Η Δέλτα, η οποία βρίσκεται στην κορυφή της αγοράς γάλακτος (μερίδιο 26% φρέσκου ελληνικού γάλακτος) απειλεί να κλείσει τα εργοστάσια της, εκτός αυτού που βρίσκεται στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου. Η Δέλτα έχει πέντε εργοστάσια, στο Ταύρο, στον Άγιο Στέφανο, στο Πλατύ Ημαθείας, στη Σίνδο της Θεσσαλονίκης και στη Βίγλα Ολύμπου και δηλώνει πως θα βάλει λουκέτο στα τέσσερα εξ αυτών λόγω της τραγικής κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στην αγορά γάλακτος, με ευθύνη της κυβέρνησης. Το ελληνικό γάλα... (συνέχεια)
10-05-2016
Με τροπολογία που ψηφίστηκε μαζί με το ασφαλιστικό-φορολογικό νομοσχέδιο, πέρασε την τελευταία στιγμή η φορολόγηση από το πρώτο ευρώ της βασικής ενίσχυσης ως εσόδου, που προσμετράται στο φορολογητέο γεωργικό εισόδημα. Για την πράσινη και συνδεδεμένη ενίσχυση προβλέπεται ότι θα συμπεριλαμβάνονται στο φορολογητέο εισόδημα όταν το σύνολο των επιδοτήσεων θα ξεπερνάει τα 12.000 ευρώ ανά δικαιούχο.  Επίσης, όσον αφορά τις έμμεσες ενισχύσεις του Πυλώνα ΙΙ της ΚΑΠ (ενισχύσεις από προγράμματα, εξι... (συνέχεια)