Ανακοινώσεις

09-10-2015
Εκδόθηκαν τα αποτελέσματα της λίστας ΕΛΓΑ για το έτος 2015   ΠΙΝΑΚΕΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΠΕ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΠΙΝΑΚΕΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΠΕ ΚΤΗΝΙΑΤΡΩΝ (συνέχεια)
08-10-2015
Την παραμονή του ΟΓΑ ως αυτόνομου φορέα για την κύρια ασφάλιση των αγροτών επέλεξε η κυβέρνηση, αλλά ως αντιστάθμισμα στις υποχρεώσεις της έναντι του 3ου μνημονίου που υπέγραψε με τους δανειστές οι ασφαλιστικές εισφορές θα ακριβύνουν. Συγκεκριμένα, σε μια 5ετία τουλάχιστον, θα υπάρξει σταδιακή εναρμόνιση των εισφορών του ΟΓΑ με εκείνες του ΙΚΑ, με δυνατότητα ελεύθερης επιλογής ασφαλιστικής κατηγορίας σε συσχέτιση με το εισόδημα. Το θέμα ανέπτυξε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βα... (συνέχεια)
07-10-2015
Από αρχές Νοεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσει η υλοποίηση των προγραμμάτων για το ΕΣΠΑ 2014 - 2020.  Για τη νέα προγραμματική περίοδο, η χώρα έχει ένα σύνολο ευρωπαϊκών πόρων ύψους 20 δισ. ευρώ και μαζί με την εθνική συμμετοχή θα αγγίξουν τα 26 δισ. ευρώ, σύμφωνα με εκτιμήσεις υπηρεσιακών παραγόντων. Μέσα στις επόμενες ημέρες να υπάρξει συνέντευξη τύπου του υπουργού Οικονομίας, Γιώργου Σταθάκη και του υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης υπεύθυνου για το ΕΣΠΑ κ. Αλέξανδρο Χαρίτση, στην οποία θ... (συνέχεια)
06-10-2015
Αυξημένο φόρο θα κληθούν να πληρώσουν αγρότες και όσοι εμπίπτουν στο φόρο πολυτελούς διαβίωσης. Ήδη στο Taxisnet έχουν αναρτηθεί 315.000 εκκαθαριστικά σημειώματα που αφορούν στην αύξηση της προκαταβολής φόρου εισοδήματος για τους αγρότες και όσους εμπίπτουν στο φόρο πολυτελούς διαβίωσης, ο συντελεστής του οποίου αυξήθηκε από το 10% στο 13%.   Για τους αγρότες, το εκκαθαριστικό αφορά την αυξημένη προκαταβολή φόρου από το 27,5% στο 55%, που καλούνται να πληρώσουν για τα εισοδήματα το... (συνέχεια)
05-10-2015
Τώρα που τελείωσαν οι φορολογικές δηλώσεις έχουμε να αντιμετωπίσουμε στις ΜΥΦ των αγροτών τις επιδοτήσεις, αλλά και γενικότερα τα έσοδα και τα έξοδα. Η υποβολή των συγκεντρωτικών καταστάσεων του 2014, θα πρέπει να γίνει μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, σύμφωνα με την παράταση που δόθηκε πρόσφατα. Θα προσπαθήσουμε να δούμε αναλυτικά τις διαφοροποιήσεις που υπάρχουν.   1η περίπτωση Αγρότης που δεν είναι ενταγμένος ούτε στο ειδικό, ούτε στο κανονικό καθεστώς. Δεν υποβάλλουν καθόλου ΜΥΦ... (συνέχεια)
03-10-2015
Ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης των Κοινοτικών Πόρων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Χαράλαμπος Κασίμης, βασιζόμενος σε πρόσφατη ενωσιακή νομοθεσία (οδηγία 2015/412), υπέβαλε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων (DG SANTE) την απαίτηση της χώρας μας για εξαίρεση καλλιέργειας όλων των υβριδίων αραβοσίτου που φέρουν οκτώ γενετικές τροποποιήσεις. Η εξαίρεση καλλιέργειας γενετικά τροποποιημένων υβριδίων αραβοσίτου στην ελληνική επικρά... (συνέχεια)
02-10-2015
Λεπτομέρειες για τη δυνατότητα που έχουν οι αγρότες να μπορούν να λάβουν σύνταξη γήρατος, στα 62 έτη, με 40 χρόνια προϋπηρεσίας, αξιοποιώντας το δικαίωμα αναγνώρισης πλασματικών ετών, αναφέρει αναλυτικά εγκύκλιος που έδωσε στην δημοσιότητα την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου η διοίκηση του ΟΓΑ. Μεταξύ άλλων ο ΟΓΑ σημειώνει στην εγκύκλιο ότι εφόσον έχουν συμπληρωθεί οι προϋποθέσεις, η σύνταξη γήρατος θα χορηγείται από την 1η του μήνα υποβολής της αίτησης.   Η ημερομηνία έναρξης συνταξιοδότησ... (συνέχεια)
01-10-2015
Μέσω διαδικτυακής εφαρμογής που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ οι γεωργοί που έχουν δηλώσει στην Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης για το 2015 τραπεζικό λογαριασμό σε τράπεζα των ομίλων Πειραιώς, Εθνικής, Alpha Bank και Παγκρήτιας, θα μπορούν να ενημερωθούν σχετικά με τα αποτελέσματα της διασταύρωσης των στοιχείων τους (αριθμός ΙΒΑΝ, προσωπικά στοιχεία) με την Τράπεζα. Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο ΟΠΕΚΕΠΕ σε ανακοίνωση του, αν η διασταύρωση των στοιχείων έχει απορριφθεί, οι παραγωγοί ενημερώνο... (συνέχεια)
30-09-2015
Διαβεβαιώσεις ότι δεν πρόκειται να γίνει καμία αλλαγή στα τέλη κυκλοφορίας ΙΧ φέτος παρείχαν παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, διασκεδάζοντας έτσι τις ανησυχίες για εισαγωγή νέων κριτηρίων στον υπολογισμό των τελών κυκλοφορίας. Συγκεκριμένα, οι σχεδιασμοί του υπουργείου Οικονομικών που είχαν διαρρεύσει ότι θα γίνουν αντικείμενο διαπραγμάτευσης με την τρόικα από τα μέσα Οκτωβρίου όταν και θα καταφθάσουν οι εκπρόσωπο των δανειστών στην Αθήνα, προέβλεπαν τα εξής: - η εισαγωγή κριτηρίου σ... (συνέχεια)