Ανακοινώσεις

20-04-2016
Σειρά επαφών με τους εκπροσώπους των ελληνικών τραπεζικών ιδρυμάτων είχε χθες και σήμερα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου.   Συγκεκριμένα συναντήθηκε με αντιπροσωπείες, στο ανώτατο επίπεδο, των εξής Τραπεζών: • Τράπεζα Πειραιώς • Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος • Alpha Bank • Eurobank • Τράπεζα Αττικής Αντικείμενο των συναντήσεων εργασίας που πραγματοποιήθηκαν κατόπιν πρόσκλησης του Υπουργείου στην οποία ανταποκρίθηκαν οι Τράπεζες, ήταν... (συνέχεια)
19-04-2016
Ανατιμήσεις στα αγροτικά εφόδια ανεβάζοντας έτι περαιτέρω το κόστος παραγωγής προοικονομεί η αύξηση του υψηλού συντελεστή ΦΠΑ από το 23% στο 24%, μέτρο στο οποίο φέρονται να έχουν συμφωνήσει κυβέρνηση και θεσμοί. Εφόσον τελικά νομοθετηθεί, θα πρόκειται για τη δεύτερη σερί αύξηση στο ΦΠΑ των συγκεκριμένων προϊόντων τα οποία, υπενθυμίζουμε, το περασμένο φθινόπωρο «μετατάχθηκαν» με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών από το συντελεστή 13% στο 23%. Με δυο λόγια, μέσα σε λιγότερο από ένα χρόν... (συνέχεια)
15-04-2016
Ελεύθερη από τις 7 Απριλίου η ενδοκοινοτική απόκτηση πολλαπλασιαστικού υλικού σύμφωνα με νέο σχετικό νόμο, βάση του οποίου επιτρέπεται η εισαγωγή σπόρων, φυταρίων και λιπασμάτων αποκλειστικά για ιδία χρήση. Έτσι, η προμήθεια πολλαπλασιαστικού υλικού μπορεί πλέον να γίνεται από τη Βουλγαρία αρκεί πρωτίστως ο αγοραστής να έχει ενημερώσει και να δηλώσει το είδος και την ποσότητα στο γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης Ορεστιάδας του Υπ.Α.Α.Τ.,(ΚΕΠΠΥΕΛ).   Αυστηρή όμως παραμένει η νομοθεσία πο... (συνέχεια)
14-04-2016
Όπως αποκάλυψε ο αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, κ. Γιώργος Αποστολάκης, μιλώντας στην ΕΡΤ Ηρακλείου, στις συζητήσεις της κυβέρνησης με τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών, μετά από επίπονη διαπραγμάτευση, φαίνεται να καταλήγουν σε κατ’ αρχήν συμφωνία για την φορολόγηση μόνο της βασικής ενίσχυσης και την εξαίρεση του πρασινίσματος, των εξισωτικών, των επιδοτήσεων νέων αγροτών, των συνδεδεμένων κ.α. Όπως είπε ο κ. Αποστολάκης, μένει αυτό να αποτυπωθεί και στην τελική συμφωνία, ενώ σημείωσε ότι θολό πα... (συνέχεια)
13-04-2016
Τα κύρια χαρακτηριστικά που καθορίζουν την καλή ποιότητα και τη μεγάλη παραγωγή μιας βαμβακοκαλλιέργειας εξαρτώνται άμεσα από τη σωστή και ορθολογική λίπανση της. Τα κύρια θρεπτικά στοιχεία είναι τα μακροστοιχεία Κάλιο, Φώσφορος, Άζωτο, Θείο καθώς επίσης και τα μικροστοιχεία Βόριο, Σίδηρος, Ψευδάργυρος, Μαγγάνιο. Κρίσιμα θρεπτικά στοιχεία: Μακροθρεπτικά: Κατά πρώτο λόγο Κάλιο (K), Φώσφορος (P), Άζωτο (N), Θείο (S), και κατά δεύτερο Μαγνήσιο (Mg), Ασβέστιο (Ca). Ιχνοστοιχεία: Κα... (συνέχεια)
12-04-2016
Συναγερμός σήμανε στις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών μετά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα οζώδους δερματίτιδας που εντοπίστηκαν σε κτηνοτροφικές μονάδες. Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Σερρών ο κτηνίατρος Γιώργος Δάγκος από την Κτηνιατρική Υπηρεσία, τα κρούσματα οζώδους δερματίτιδας εντοπίστηκαν ένα σε μονάδα 400 βοοειδών στη Νιγρίτα, δυο σε μονάδα 117 βοοειδών στην περιοχή Σχιστολίθου και δυο σε μονάδα 70 βοοειδών στην περιοχή Λιθοτόπου. Στις δυο τελευταίες περιπτώσεις , τα ζώα δ... (συνέχεια)
11-04-2016
Αναλυτικές οδηγίες για την σωστή υποβολή της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης (ΟΣΔΕ) 2016 δημοσίευσε στην ιστοσελίδα του ο ΟΠΕΚΕΠΕ. Σύμφωνα με όσα αναφέρει, σκοπός του οδηγού είναι η ενημέρωση των ενδιαφερόμενων γεωργών για την ορθή υποβολή της αίτησης και η τήρηση των υποχρεώσεων που αναλαμβάνουν με αυτή, ώστε «να πληρωθούν έγκαιρα και στο ακέραιο τις ενισχύσεις που δικαιούνται, αποφεύγοντας μειώσεις και αποκλεισμούς από τους ελέγχους που είναι υποχρεωμένος να διεξάγει ο ΟΠΕΚΕΠΕ και χωρίς να επιβλη... (συνέχεια)
09-04-2016
Την Παρασκευή 1 Απριλίου 2016 το μεσημέρι, η Royal Sugar Ε.Π.Ε. κατάθεσε επίσημη πρόταση ενδιαφέροντος για την εξαγορά του εργοστασίου Σερρών της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Royal Sugar δραστηριοποιείται στο χονδρεμπόριο τροφίμων και κατέχει σημαντικό μερίδιο πωλήσεων στην ελληνική αγορά ζάχαρης.   Στόχος της Royal Sugar είναι να κρατηθούν ανοιχτά και να εξυγιανθούν τα εργοστάσια της ΕΒΖ έτσι ώστε η ζάχαρη, προϊόν μέγιστης εθνικής και στρ... (συνέχεια)
08-04-2016
«Κλείδωσαν» οι εκπτώσεις που έχει προτείνει η κυβέρνηση για τις νέες εισφορές των αγροτών και ελεύθερων επαγγελματιών με τις αλλαγές να τρέχουν από το 2017. Σύμφωνα με πληροφορίες από υψηλόβαθμους κυβερνητικούς αξιωματούχους η δέσμη προτάσεων που προβλέπει ελάφρυνση των εισφορών για τους νέους επαγγελματίες, δυνατότητα μόνιμης εισφοράς στο 16% για τους αγρότες και εκπτώσεις μέχρι και 50% για την τριετία 2017-2019 για τους αυτοαπασχολούμενους πήρε τη σύμφωνη γνώμη των δανειστών. «Είμαστε πά... (συνέχεια)