Ανακοινώσεις

07-04-2016
Η συστηματική απουσία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων από την Ολομέλεια της Βουλής και η άρνησή της να απαντήσει σε Επίκαιρες Ερωτήσεις που αφορούν θέματα ζωτικής σημασίας για τους γεωργούς και τους κτηνοτρόφους της χώρας μας, υποχρέωσαν τον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ, κ. Μιχάλη Τζελέπη, να παρέμβει στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου,  και να ζητήσει να προσκληθεί στην Επιτροπή μέχρι τη Δευτέρα, ο Υπουρ... (συνέχεια)
05-04-2016
Από την Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Κοζάνης ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 22 του ν.4036/2012, πρέπει μέχρι τις 26/11/2016 να έχει επιθεωρηθεί κάθε εν χρήσει ΕΕΓΦ (Επαγγελματικός Εξοπλισμός Εφαρμογής Γεωργικών Φαρμάκων). Μετά την ημερομηνία αυτή δεν επιτρέπεται χρήση ΕΕΓΦ που δεν έχει επιτυχώς επιθεωρηθεί.   Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των αγροτών/χρηστών ΕΕΓΦ, αλλά και λοιπών ενδιαφερομένων, υπάρχει η ιστοσελίδα « http://www.minagric.gr/index.ph... (συνέχεια)
02-04-2016
Τη Δευτέρα πληρώνονται οι συνδεδεμένες σε Βαμβάκι και Ζαχαρότευτλα. Οι τιμές θα είναι 71,32€/στρ και 53€ αντίστοιχα.  Δεν είναι πρωταπριλιάτικο... Πηγή: Εφημερίδα Αγροτική Έκφραση (συνέχεια)
01-04-2016
Πριν την έναρξη της Μεγάλης Εβδομάδας θα εξοφληθούν οι αγροτικές επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ. Πρόκειται για τα ποσά που αφορούν στο πρασίνισμα και την ενιαία ενίσχυση. Τα παραπάνω δήλωσε του ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, κ. Αντώνης Μωϋσίδης, σε περιφερειακό τηλεοπτικό σταθμό, ο οποίος ανέφερε ότι η πληρωμή της β' δόσης ενιαίας ενίσχυσης και το πρασίνισμα θα καταβληθούν πιθανότατα μετά τα μέσα Απριλίου.   Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που είχε εκδώσει ο ΟΠΕΚΕΠΕ ήθελε ότι μέχρ... (συνέχεια)
30-03-2016
Συνεδρίασε στις 28 Μαρτίου η Γενική Συνέλευση του Σωματείου Εργαζομένων στην Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων και αποφάσισε την κήρυξη 48ωρης απεργίας την Πέμπτη και την Παρασκευή. Αιτία της απεργιακής κινητοποίησης η πρόταση της διοίκησης της εταιρίας για τη σημαντική μείωση στις οικονομικές απολαβές των εργαζομένων.   Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που θα υπάρξει απεργιακή κινητοποίηση στην εν λόγω βιομηχανία από της ιδρύσεως της.     (συνέχεια)
29-03-2016
Στις πρώτες ημέρες του Απριλίου τοποθετεί χρονικά την πληρωμή της συνδεδεμένης ενίσχυσης βάμβακος ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, Αντώνης Μωϋσίδης, την οποία θα ακολουθήσει η πληρωμή της β' δόσης ενιαίας ενίσχυσης και το πρασίνισμα, από 15 έως 20 Απριλίου. Όσον αφορά το ποσό της συνδεδεμένης βάμβακος, αν και αρχικά ο πρόεδρος εμφανίστηκε να μη γνωρίζει το ακριβές ποσό, εντούτοις στη συνέχεια διευκρίνισε πως δεν θα ξεπεράσει σε ύψος την ενδεικτική των 74,9 ευρώ το στρέμμα για κάθε παραγωγό που έχει ορ... (συνέχεια)
28-03-2016
Ριζικές αλλαγές στην φορολογία των αυτοκινήτων εξετάζει το οικονομικό επιτελείο με στόχο να αυξήσει τα έσοδα από τον κλάδο τα οποία καταγράφουν πτώση πάνω από 1,3 δις. ευρώ στην τελευταία δεκαετία.   Ειδικότερα τα έσοδα από τον το Τέλος Ταξινόμησης, τον ΦΠΑ αλλά και τον Φόρο Πολυτελείας ανήλθαν σε μόλις 260 εκατ. ευρώ το 2015 τη στιγμή που το 2005 τα αντίστοιχα έσοδα ξεπέρασαν το 1,5 δις. ευρώ. Αντίθετα τα έσοδα από τα Τέλη Κυκλοφορίας την τελευταία 10ετία σημείωσαν μεγάλη αύ... (συνέχεια)
26-03-2016
Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε την Τετάρτη (23/3/2016) στον ΟΠΕΚΕΠΕ Λάρισας η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Μπλόκων (ΕΟΝΑΣΛ) απαιτώντας να υπάρξει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα πληρωμής των οφειλομένων ποσών σε αγρότες και κτηνοτρόφους. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΟΝΑΣΛ: «Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με εκπροσώπους του ΟΠΕΚΕΠΕ αναδείχτηκε η μεγάλη καθυστέρηση που υπάρχει στους αγρότες από οφειλές προηγούμενων ετών που αφορούν σε προγράμματα και ενισχύσεις. Ανάλογες οφειλές υπάρχου... (συνέχεια)
24-03-2016
Το Adengo φέρνει τον έγκαιρο έλεγχο των ζιζανίων καλαμποκιού σε ένα νέο επίπεδο. Προσφέρει απαράμιλλη ευκολία χρήσης εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα αξεπέραστη αποτελεσματικότητα. Το ζιζανιοκτόνο Adengo 465 SC περιέχει τις δραστικές ουσίες isoxaflutole και thiencarbazone-methyl και εφαρμόζεται προφυτρωτικά και νωρίς μεταφυτρωτικά της καλλιέργειας του αραβοσίτου, όταν τα ζιζάνια βρίσκονται στο στάδιο της γρήγορης ανάπτυξης. Το μυστικό του νέου πλήρους ζιζανιοκτόνου καλα... (συνέχεια)