Ανακοινώσεις

17-05-2016
Αλλάζουν οι λιανικές τιμές των αυτοκινήτων, τόσο των ι.Χ. όσο και των αγροτικών, επαγγελματικών, κ. ά, από τις αρχές του επόμενου μήνα καθώς αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού των τελών ταξινόμησης.   Παράλληλα, αυξάνονται οι τιμές των καυσίμων προκειμένου να εισρεύσει ζεστό χρήμα στα κρατικά ταμεία και να πιαστούν οι δημοσιονομικοί στόχοι του μνημονίου, γεγονός που αναμένεται να επηρεάσει το κόστος παραγωγής των αγροτικών προϊόντων, αλλά και τις τελικές τιμές καταναλωτή, καθώς εταιρίες μετ... (συνέχεια)
16-05-2016
Του Αχιλλέα Ε. Αρχοντή Οικονομολόγου λογιστή Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ προχθές το νέο ασφαλιστικό με τις φορολογικές αλλαγές. (ν.4387/2016).  Σύμφωνα με αυτό, άλλαξαν οι συντελεστές φορολόγησης για όλα τα φυσικά και ορισμένα νομικά πρόσωπα.  Τα νομικά πρόσωπα (όλες οι μορφές εταιριών, δηλαδή) θα φορολογούνται (για τα κέρδη που θα αποκτούν από 1.1.2016 και μετά) με έναν ενιαίο συντελεστή 29%. Τα φυσικά πρόσωπα: α) Μισθωτοί β) Συνταξιούχοι γ) Αγρότες δ) Ελεύθεροι επαγγελματ... (συνέχεια)
13-05-2016
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ, διαθέσιμη θα είναι η εφαρμογή υποβολής ενστάσεων κατά των αποτελεσμάτων ελέγχων μέσω τηλεπισκόπησης για τα ειδικά καθεστώτα (συνδεδεμένες) έτσι ώστε να δοθεί στους ενδιαφερόμενους η ευκαιρία για περαιτέρω εξέταση των περιπτώσεων που έλαβαν μειωμένη ενίσχυση λόγω ελέγχων τηλεπισκόπησης. Όπως ενημερώνει ο Οργανισμός, η εφαρμογή θα λειτουργήσει κατά τρόπο όμοιο με εκείνον της υποβολής ενστάσεων κατά των αποτελεσμάτων της τηλεπισκόπησης για την Βασική Ενίσχυση. ... (συνέχεια)
11-05-2016
Η Δέλτα, η οποία βρίσκεται στην κορυφή της αγοράς γάλακτος (μερίδιο 26% φρέσκου ελληνικού γάλακτος) απειλεί να κλείσει τα εργοστάσια της, εκτός αυτού που βρίσκεται στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου. Η Δέλτα έχει πέντε εργοστάσια, στο Ταύρο, στον Άγιο Στέφανο, στο Πλατύ Ημαθείας, στη Σίνδο της Θεσσαλονίκης και στη Βίγλα Ολύμπου και δηλώνει πως θα βάλει λουκέτο στα τέσσερα εξ αυτών λόγω της τραγικής κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στην αγορά γάλακτος, με ευθύνη της κυβέρνησης. Το ελληνικό γάλα... (συνέχεια)
10-05-2016
Με τροπολογία που ψηφίστηκε μαζί με το ασφαλιστικό-φορολογικό νομοσχέδιο, πέρασε την τελευταία στιγμή η φορολόγηση από το πρώτο ευρώ της βασικής ενίσχυσης ως εσόδου, που προσμετράται στο φορολογητέο γεωργικό εισόδημα. Για την πράσινη και συνδεδεμένη ενίσχυση προβλέπεται ότι θα συμπεριλαμβάνονται στο φορολογητέο εισόδημα όταν το σύνολο των επιδοτήσεων θα ξεπερνάει τα 12.000 ευρώ ανά δικαιούχο.  Επίσης, όσον αφορά τις έμμεσες ενισχύσεις του Πυλώνα ΙΙ της ΚΑΠ (ενισχύσεις από προγράμματα, εξι... (συνέχεια)
09-05-2016
Συμβουλές προς τους βαμβακοπαραγωγούς δίνει η ΔΑΟΚ Σερρών για την αντιμετώπιση του προβλήματος των σηψιρριζιών. Πρόκειται για το σάπισμα της ρίζας των μικρών βαμβακοφύτων που προκαλείται όταν επικρατούν χαμηλές θερμοκρασίες,  κατά την περίοδο του φυτρώματος και μέχρι την εμφάνιση των μόνιμων φύλλων των βαμβακοφύτων. Το πρόβλημα αυτό μπορεί να προκαλέσει καθυστέρηση στην ανάπτυξη των φυτών, ή, το χειρότερο, την ξήρανσή τους. Εντονότερες είναι οι ζημιές, όταν οι χαμηλές θερμοκρασίες συνδυάζον... (συνέχεια)
06-05-2016
Σε μια αιφνιδιαστική κίνηση προχωρά η κυβέρνηση, καθώς εισηγείται να εισαχθεί στην Ολομέλεια της Βουλής το ασφαλιστικό και το φορολογικό νομοσχέδιο το Σάββατο. Το νομοσχέδιο αναμενόταν να εισαχθεί στην Ολομέλεια στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, ωστόσο αποφασίστηκε να επισπευσθούν οι διαδικασίες, προκειμένου να έχει ψηφιστεί έως το Eurogroup της Δευτέρας.   Υπενθυμίζεται ότι το είχε καταθέσει στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, στις 22 Απριλίου και το είχε εγ... (συνέχεια)
05-05-2016
Θύματα του καιρού είναι για άλλη μια φορά οι παραγωγοί πολλών περιοχών της χώρας καθώς χθες, Τρίτη 3 Μαΐου, σημειώθηκαν εκτεταμένες χαλαζοπτώσεις. Η μεγάλης διάρκειας χαλαζόπτωση χθες, στις 8.30 το πρωί, ήταν καταστροφική για καλλιέργειες σιτηρών, ηλιάνθου, φασολιών, καπνού και βαμβακιού στις περιοχές Αλιστράτης, Ιβήρων και Καστανούσας της Π.Ε Σερρών.   Σύμφωνα με τον αγροτοσυνδικαλιστή Γιώργο Κασάπογλου που μίλησε σήμερα στην ΕΡΤ Σερρών, στην περιοχή της Αλιστράτης – όπου προκλήθη... (συνέχεια)
04-05-2016
Για αύριο Πέμπτη 5 και την Παρασκευή 6 Μαΐου έχει προγραμματιστεί η συνέχιση της επεξεργασίας από τις Διαρκείς Επιτροπές Κοινωνικών και Οικονομικών Υποθέσεων του νομοσχεδίου για το νέο ασφαλιστικό και φορολογικό, που κατατέθηκε στην Βουλή από τις 22 Απριλίου. Η κατ’ άρθρον συζήτηση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα θα συνεχιστεί αύριο στις 11.00 το πρωί, ενώ την Παρασκευή στις 11.00 το πρωί θα ακολουθήσει η δεύτερη ανάγνωση του επίμαχου νομοσχεδίου.   ... (συνέχεια)
30-04-2016
Καλό Πάσχα! Η Ανάσταση του Κυρίου να μας λυτρώσει από καθετί άρρωστο και ψεύτικο. Το Άγιο Φως ας φωτίσει όλους μας να βρούμε τον δρόμο...       (συνέχεια)