Ανακοινώσεις

09-05-2016
Συμβουλές προς τους βαμβακοπαραγωγούς δίνει η ΔΑΟΚ Σερρών για την αντιμετώπιση του προβλήματος των σηψιρριζιών. Πρόκειται για το σάπισμα της ρίζας των μικρών βαμβακοφύτων που προκαλείται όταν επικρατούν χαμηλές θερμοκρασίες,  κατά την περίοδο του φυτρώματος και μέχρι την εμφάνιση των μόνιμων φύλλων των βαμβακοφύτων. Το πρόβλημα αυτό μπορεί να προκαλέσει καθυστέρηση στην ανάπτυξη των φυτών, ή, το χειρότερο, την ξήρανσή τους. Εντονότερες είναι οι ζημιές, όταν οι χαμηλές θερμοκρασίες συνδυάζον... (συνέχεια)
06-05-2016
Σε μια αιφνιδιαστική κίνηση προχωρά η κυβέρνηση, καθώς εισηγείται να εισαχθεί στην Ολομέλεια της Βουλής το ασφαλιστικό και το φορολογικό νομοσχέδιο το Σάββατο. Το νομοσχέδιο αναμενόταν να εισαχθεί στην Ολομέλεια στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, ωστόσο αποφασίστηκε να επισπευσθούν οι διαδικασίες, προκειμένου να έχει ψηφιστεί έως το Eurogroup της Δευτέρας.   Υπενθυμίζεται ότι το είχε καταθέσει στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, στις 22 Απριλίου και το είχε εγ... (συνέχεια)
05-05-2016
Θύματα του καιρού είναι για άλλη μια φορά οι παραγωγοί πολλών περιοχών της χώρας καθώς χθες, Τρίτη 3 Μαΐου, σημειώθηκαν εκτεταμένες χαλαζοπτώσεις. Η μεγάλης διάρκειας χαλαζόπτωση χθες, στις 8.30 το πρωί, ήταν καταστροφική για καλλιέργειες σιτηρών, ηλιάνθου, φασολιών, καπνού και βαμβακιού στις περιοχές Αλιστράτης, Ιβήρων και Καστανούσας της Π.Ε Σερρών.   Σύμφωνα με τον αγροτοσυνδικαλιστή Γιώργο Κασάπογλου που μίλησε σήμερα στην ΕΡΤ Σερρών, στην περιοχή της Αλιστράτης – όπου προκλήθη... (συνέχεια)
04-05-2016
Για αύριο Πέμπτη 5 και την Παρασκευή 6 Μαΐου έχει προγραμματιστεί η συνέχιση της επεξεργασίας από τις Διαρκείς Επιτροπές Κοινωνικών και Οικονομικών Υποθέσεων του νομοσχεδίου για το νέο ασφαλιστικό και φορολογικό, που κατατέθηκε στην Βουλή από τις 22 Απριλίου. Η κατ’ άρθρον συζήτηση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα θα συνεχιστεί αύριο στις 11.00 το πρωί, ενώ την Παρασκευή στις 11.00 το πρωί θα ακολουθήσει η δεύτερη ανάγνωση του επίμαχου νομοσχεδίου.   ... (συνέχεια)
30-04-2016
Καλό Πάσχα! Η Ανάσταση του Κυρίου να μας λυτρώσει από καθετί άρρωστο και ψεύτικο. Το Άγιο Φως ας φωτίσει όλους μας να βρούμε τον δρόμο...       (συνέχεια)
28-04-2016
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΠΕΚΕΠΕ από τη Μεγάλη Δευτέρα έως την Μεγάλη Τετάρτη έχουν πληρωθεί σε δικαιούχους αγρότες και αλιείς της χώρας συνολικά περί τα 726,3 εκατ. Ευρώ. Ειδικότερα: -Υπόλοιπο Βασικής Ενίσχυσης 2015: 162,7 εκατ. Ευρώ -Πράσινη Ενίσχυση: 551 εκατ. Ευρώ -Μέτρα ενίσχυσης της αγοράς (οπωροκηπευτικά, νησιά Αιγαίου, προώθηση προϊόντων κ.λπ.): 1,8 εκατ. Ευρώ -Εξισωτική Αποζημίωση: 9,3 εκατ. Ευρώ -Αλιεία (ΕΤΑ 2007 – 2013): 1,5 εκατ. Ευρώ (συνέχεια)
25-04-2016
Για «πλαστές βιωσιμότητες» για τις οποίες είναι υπεύθυνες οι προηγούμενες κυβερνήσεις αλλά και για τη θετική αντίδραση των Θεσμών σχετικά με το περιεχόμενο του νομοσχεδίου για τους συνεταιρισμούς έκανε λόγο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής.   Ο κ. Αποστόλου είπε ότι το συνεταιριστικό παρελθόν της Ελλάδας το συνθέτουν τρία δισεκατομμύρια ευρώ ληξιπρόθεσμων χρεών, συνολικά, ενώ έρχονται να προστεθ... (συνέχεια)
22-04-2016
Μεγάλη Τρίτη και Μεγάλη Τετάρτη πληρώνεται η δεύτερη δόση της Ενιαίας Ενίσχυσης, μετά την οριστικοποίηση των δικαιωμάτων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Τα 650 εκατ. ευρώ που έχει προγραμματιστεί να πιστωθούν είναι λιγότερα από αυτά που υπολογίζεται να καλύψουν το σύνολο των υποχρεώσεων. Σύμφωνα με «εσωτερική» ενημέρωση του Οργανισμού σε… συνδαιτυμόνες και συγκεκριμένα στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας Μπέττυ Σκουφά, το συνολικό ποσό που έχει προγραμματισθεί να πιστωθεί στους λογαριασμούς των παραγωγ... (συνέχεια)
21-04-2016
Οριστική αυλαία για τον ΟΓΑ θέτει το νομοσχέδιο για το νέο ασφαλιστικό που δόθηκε στην δημοσιότητα επισήμως σήμερα από το υπουργείο Εργασίας. Στο 20% επί του εισοδήματος ορίζονται οι ασφαλιστικές εισφορές των αγροτών οι οποίες θα διαμορφωθούν σε αυτό το ποσοστό κλιμακωτά έως το 2022. Επίσης κλιμακωτά, αλά έως το 2019 διαμορφώνονται και οι εισφορές υγειονομικής περίθαλψης σε ποσοστό 6,95%. Παραμένει μελανό σημείο η απουσία οιασδήποτε εκπροσώπησης για την υπεράσπιση των συμφερόντων αγροτών, κτηνοτ... (συνέχεια)
20-04-2016
Σειρά επαφών με τους εκπροσώπους των ελληνικών τραπεζικών ιδρυμάτων είχε χθες και σήμερα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου.   Συγκεκριμένα συναντήθηκε με αντιπροσωπείες, στο ανώτατο επίπεδο, των εξής Τραπεζών: • Τράπεζα Πειραιώς • Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος • Alpha Bank • Eurobank • Τράπεζα Αττικής Αντικείμενο των συναντήσεων εργασίας που πραγματοποιήθηκαν κατόπιν πρόσκλησης του Υπουργείου στην οποία ανταποκρίθηκαν οι Τράπεζες, ήταν... (συνέχεια)