Ανακοινώσεις

25-07-2015
Τα τρακτέρ στους δρόμους είναι έτοιμοι να βγάλουν οι αγρότες στη βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλία εάν η Βουλή ψηφίσει τα μέτρα που τους αφορούν. Αυτό προέκυψε μετά από συνάντηση που είχαν στη Θεσσαλονίκη για να αποφασίσουν τις περαιτέρω κινήσεις τους.   Ξεκαθάρισαν ότι σε καμία περίπτωση δεν αρνούνται να πληρώσουν φόρους σε αυτή τη δύσκολη εποχή για την Ελλάδα αλλά ζητούν αυτοί οι φόροι να είναι δίκαιοι.   Και αυτό γιατί με τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους, η μέση φορ... (συνέχεια)
24-07-2015
Όργιο μαύρης αγοράς τις τελευταίες ημέρες στον Θεσσαλικό κάμπο, καταγγέλλουν αγροτοσυνδικαλιστές, αναφορικά με τα σιτηρά, εξαιτίας των κλειστών τραπεζών και του ελέγχου κεφαλαίων, αφού ισχύει ο νόμος "ο πωλών τοις μετρητοίς". Όπως γράφει το ένθετο «Οικονομία» στο Βήμα, οι κλειστές τράπεζες λοιπόν και τα capital controls έχουν ως αποτέλεσμα να γίνονται αγοραπωλησίες στον κάμπο σε ότι αφορά τα σκληρά σιτηρά στη "μαύρη αγορά".. «Χωρίς τιμολόγια και με τα χρήματα μέσα σε χαρτοσακούλα» όπως κατήγγ... (συνέχεια)
23-07-2015
Από την εφαρμογή του ενδοκοινοτικού φόρου το 1993 η Ελλάδα μετρά απώλειες φόρων έως 1 τρισ. Ευρώ Η φοροδιαφυγή έχει ονοματεπώνυμο. Στο επίκεντρο βρίσκονται εισαγωγικές εταιρείες οι οποίες έχουν συναλλαγές με προμηθευτές με έδρα χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο ενδοκοινοτικός φόρος δηλαδή η παρακράτηση του ΦΠΑ είναι μία εύκολή και ανέξοδη υπόθεση αφού έχει καταργηθεί κάθε ουσιαστικός έλεγχος. Από την εφαρμογή του ενδοκοινοτικού φόρου το 1993 η Ελλάδα μετρά απώλειες φόρων έως 1 τρισεκατομμύριο ε... (συνέχεια)
22-07-2015
«Δεν υπάρχει η λέξη αγρότες στα προαπαιτούμενα» τόνισε μεταξύ άλλων σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτος κατά την διάρκεια της εισήγησής του στην κοινή συνεδρίαση των αρμόδιων Επιτροπών της Βουλής, για το 2ο πακέτο προαπαιτούμενων των δανειστών. Λίγο αργότερα, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, διαβεβαίωσε ότι «δεν ψηφίζεται και δεν πρόκειται να ψηφιστεί άμεσα η οποιαδήποτε φορολόγηση των αγρ... (συνέχεια)
21-07-2015
Σύσκεψη εργασίας με τους βασικούς θεσμικούς φορείς του κλάδου των εισροών του πρωτογενούς τομέα (σπόροι, λιπάσματα, φυτοφάρμακα, ζωοτροφές) πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 21 Ιουλίου, υπό τον αναπληρωτή υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Βαγγέλη Αποστόλου, με τη συμμετοχή του υφυπουργού Παναγιώτη Σγουρίδη και των Γενικών Γραμματέων Δημήτρη Γελαλή και Χαράλαμπου Κασίμη. Στη σύσκεψη εκπροσωπήθηκαν οι φορείς: ΣΕΣΣΠ, ΕΕΠΕΣ, ΣΠΕΛ, ΕΣΥΦ και ΣΕΒΙΖ.   Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η βέλτιστ... (συνέχεια)
20-07-2015
Σύσκεψη πραγματοποιείται το απόγευμα της Δευτέρας (20/7/2015) στη ΝΔ, στην οποία θα συμμετέχουν όλοι οι πρώην υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης του κόμματος, στη διάρκεια της οποίας αναμένεται να αποσαφηνισθεί η θέση του κόμματος εν όψει της ψηφοφορίας για το φορολογικό των αγροτών, που θα γίνει στη την Τετάρτη στη Βουλή. Πάντως ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αποστόλου να μην κατατεθεί την Τετάρτη το φορολογικό των αγροτών. «Είναι πολύ πιθανό να μην ... (συνέχεια)
18-07-2015
Ο κ. Σκουρλέτης αντικαθιστά τον Παναγιώτη Λαφαζάνη ο οποίος δε μετέχει πλέον στο κυβερνητικό σχήμα.   Στη θέση του Αναπληρωτή υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, αρμόδιου για θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης παραμένει ο Βαγγέλης Αποστόλου, όπως και ο υφυπουργός Παναγιώτης Σγουρίδης. Εξάλλου, με απόφαση του Πρωθυπουργού συστήνεται Ειδική Επιτροπή για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς υπό τον Υπουργό Επικρατείας κ. Παναγιώτη Νικολούδη. Στην Επιτροπή θα συμμετέχουν ο Αναπληρωτής Υπουργός Ο... (συνέχεια)
17-07-2015
Ισχυρό πλήγμα στη βιωσιμότητα των εκμεταλλεύσεων φέρνει η επιβολή ΦΠΑ 23% στα αγροτικά εφόδια ανεβάζοντας κατακόρυφα το κόστος παραγωγής.   Μετά από παλινωδίες και απανωτά «γράψε-σβήσε», τα λιπάσματα, οι σπόροι για καλλιέργειες, τα φυτοπροστατευτικά προϊόντα καθώς επίσης και οι ζωοτροφές και το ζωικό κεφάλαιο (άλογα, βοοειδή, αιγοπρόβατα) μετατάχθηκαν τελικά στον υψηλότερο συντελεστή ΦΠΑ, όπως προκύπτει από το τελικό κείμενο του –ψηφισμένου- πολυνομοσχεδίου το οποίο δημοσιεύθηκε στο Φ... (συνέχεια)
16-07-2015
Με ευρεία πλειοψηφία και ύστερα από ονομαστική ψηφοφορία εγκρίθηκαν τα προαπαιτούμενα μέτρα της συμφωνίας με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας την Τετάρτη (16/7) από την Ολομέλεια της Βουλής. Συγκεκριμένα, 229 βουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ, τους ΑΝΕΛ, τη ΝΔ, το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ ψήφισαν «ναι». Ο αριθμός των βουλευτών που ψήφισαν «όχι» έφτασε τους 64. Λίγο πριν ξεκινήσει η συζήτηση στη Βουλή κατατέθηκε «νομοτεχνική βελτίωση» που μετατάσσει μια σειρά προϊόντων και υπηρεσιών από το 13% που βρίσκοντ... (συνέχεια)