Ανακοινώσεις

28-06-2019
Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) της Π. Ε. Σερρών, απευθύνει στους βαμβακοπαραγωγούς του νομού, την παρακάτω ανακοίνωση: Αυτές τις μέρες, όπως κάθε χρόνο, θα εμφανισθεί στο βαμβάκι, η πρώτη γενιά του πράσινου σκουληκιού, που θα διαρκέσει μέχρι τα μέσα Ιουλίου, περίπου. Καλούμε τους βαμβακοπαραγωγούς να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους. Μη δούνε σκουλήκια και πανικοβληθούν. Δεν πρόκειται για την επικίνδυνη γενιά του Αυγούστου. Είναι η πρώτη ακίνδυνη γενιά, π... (συνέχεια)
27-06-2019
ΠΡΟΣΟΧΗ‼️ Κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά Coragen με ουγγρική ετικέτα. Το προϊόν είναι ΠΛΑΣΤΟ.  Οι κίνδυνοι για την καλλιέργεια, τον παραγωγό, αλλά και το τελικό γεωργικό προϊόν είναι μεγάλοι. Κανείς δεν γνωρίζει το περιεχόμενό του καθώς και τους κινδύνους που ενέχει η χρήση του για χρήστη, καταναλωτή και περιβάλλον, αλλά και για την καλλιέργεια την ίδια.   (συνέχεια)
26-06-2019
Οι απαραίτητες ενέργειες αποτελεσματικής φυτοπροστασίας της βαμβακοκαλλιέργειας κατά το διάστημα της ανθοφορίας. Διαπιστώσεις Την εποχή αυτή τα βαμβακόφυτα βρίσκονται στο στάδιο εμφάνισης χτενιών, ενώ στις πρώϊμες καλλιέργειες άρχισε η ανθοφορία των βαμβακόφυτων. Γενικά η εξέλιξη της καλλιέργειας βαμβακιού είναι ικανοποιητική, πέραν των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν από τις βροχοπτώσεις.  Προσβολές από θρίπα, τετράνυχο και αφίδες δεν προκάλεσαν ιδιαίτερα προβλήματα. Μετά ... (συνέχεια)
25-06-2019
Στην βαμβακοκαλλιέργεια, βασική επιδίωξη αποτελεί η ισορροπία ανάμεσα στην βλαστική ανάπτυξη και την καρποφορία. Η υπερβολική βλαστική ανάπτυξη αποβαίνει πάντοτε σε βάρος της καρποφορίας. Οι χειρισμοί, επομένως, του παραγωγού (ποτίσματα, ανασχετικά κ.ά.), πρέπει να έχουν στόχο την επίτευξη αυτής της ισορροπίας.  Έτσι, σε χωράφια που ξέρουμε από άλλες χρονιές ότι το βαμβάκι παίρνει υπερβολικό ύψος, ή βλέπουμε από την εμφάνισή του (ανοιχτό πράσινο χρώμα, τρυφερή κορυφή, μεγάλα μεσογονάτ... (συνέχεια)
24-06-2019
Η οργανική απάτη δεν παρουσιάζει κινδύνους για την ασφάλεια των τροφίμων και, αν ανακαλυφθεί, προϊόντα που δεν συμμορφώνονται με τους οργανικούς κανόνες υποβαθμίζονται και πωλούνται ως συμβατικά.  Η αυξανόμενη ζήτηση για βιολογικά προϊόντα τα τελευταία χρόνια καθώς και το ταχέως αυξανόμενο μερίδιο της βιολογικής παραγωγής και της λιανικής πώλησης στην ΕΕ δημιουργούν αυξανόμενους κινδύνους και προκλήσεις για την ακεραιότητα της αλυσίδας εφοδιασμού με βιολογικά τρόφιμα. Το 2018, η... (συνέχεια)
21-06-2019
Οι συχνές απογευματινές βροχοπτώσεις και η αυξημένη σχετική υγρασία, ιδιαίτερα σε αμπέλια όπου το πρόβλημα εμφανίζεται κάθε χρόνο, απαιτούν συχνούς ελέγχους και ψεκασμούς όπου είναι απαραίτητοι.  ΑΜΠΕΛΙ Ευδεμίδα Η πτήση του εντόμου ξεκίνησε με μικρό αριθμό συλλήψεων στις όψιμες περιοχές και αυξανόμενο αριθμό συλλήψεων στις πρώιμες μεσοπρώιμες περιοχές. Το ενήλικο έχει μήκος 6-8 mm και άνοιγμα πτερύγων 11 x 16 mm. Το αυγό είναι σχεδόν κυκλικό (ελαφρά ελλειπτικό), με λεία... (συνέχεια)
20-06-2019
Η Ευρωπαική Ζιζανιολογική Εταιρεία (European Weed Research Society, EWRS) σε συνεργασία με το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο, Εργαστήριο Ζιζανιολογίας (Δρ Δ. Χάχαλης, dchachalis@hotmail.com) διοργανώνει επιστημονική συνάντηση (workshop) με θέμα «Βιώσιμη Ολοκληρωμένη Διαχείριση Ζιζανίων και ποικιλίες ανθεκτικές στα ζιζανιοκτόνα», στην Θεσσαλονίκη, Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή/Κολλέγιο Περωττής, 4-6 Ιουλίου 2019 (ewrsworkshop-salonica.eu/). Στην επιστημονική συνάντηση θα δοθεί ιδι... (συνέχεια)
19-06-2019
Το οικολογικό αποτύπωμα εκτιμά την επιφάνεια του Πλανήτη που κάθε κάτοικος χρειάζεται για να καλύψει τις ανάγκες τους και να απορροφήσει το διοξείδιο του άνθρακα που παράγει η διαβίωσή του. Για να πάρουμε μια εικόνα πώς εκτιμιούνται οι δείκτες αυτοί, θα δώσω περισσότερα στοιχεία όσο πιο συνοπτικά γίνεται. Για κάθε χώρα το δίκτυο υπολογίζει το αποτύπωμα με βάση τις εισαγωγές και εξαγωγές της χώρας. Στον παγκόσμιο χάρτη φαίνονται οι χώρες με το οικολογικό αποτύπωμά τους. Με κόκκινο είναι ... (συνέχεια)
18-06-2019
Εγκρίθηκε το πρόγραμμα Γεωργικών Προειδοποιήσεων Ολοκληρωμένης Φυτοπροστασίας για την παρακολούθηση του επιβλαβούς οργανισμού της καλλιέργειας του αραβοσίτου Diabrotica virgifera Le Conte, την καλλιεργητική περίοδο 2019.   Περιοχή εφαρμογής προγράμματος είναι οι Περιφερειακές Ενότητες της χώρας που καλλιεργείται ο αραβόσιτος και έχει επιβεβαιωθεί η παρουσία του εντόμου και οι όμορές τους, όπου η παρουσία του δεν έχει επιβεβαιωθεί κατά τις παρατηρήσεις του προηγούμενου έτους. Σκο... (συνέχεια)
14-06-2019
Η Επιχείρηση Εμπορίας Αγροτικών Εφοδίων #ΑγροΦυλλίδα στη Νέα Ζίχνη Σερρών ενδιαφέρεται να προσλάβει Γεωπόνο για πλήρη απασχόληση.  Κατά προτίμηση οι ενδιαφερόμενοι να προέρχονται από την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Νέας Ζίχνης.  Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2324020050 Αποστολή βιογραφικών στο info@agrofyllida.gr (συνέχεια)