Ανακοινώσεις

30-03-2016
Συνεδρίασε στις 28 Μαρτίου η Γενική Συνέλευση του Σωματείου Εργαζομένων στην Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων και αποφάσισε την κήρυξη 48ωρης απεργίας την Πέμπτη και την Παρασκευή. Αιτία της απεργιακής κινητοποίησης η πρόταση της διοίκησης της εταιρίας για τη σημαντική μείωση στις οικονομικές απολαβές των εργαζομένων.   Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που θα υπάρξει απεργιακή κινητοποίηση στην εν λόγω βιομηχανία από της ιδρύσεως της.     (συνέχεια)
29-03-2016
Στις πρώτες ημέρες του Απριλίου τοποθετεί χρονικά την πληρωμή της συνδεδεμένης ενίσχυσης βάμβακος ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, Αντώνης Μωϋσίδης, την οποία θα ακολουθήσει η πληρωμή της β' δόσης ενιαίας ενίσχυσης και το πρασίνισμα, από 15 έως 20 Απριλίου. Όσον αφορά το ποσό της συνδεδεμένης βάμβακος, αν και αρχικά ο πρόεδρος εμφανίστηκε να μη γνωρίζει το ακριβές ποσό, εντούτοις στη συνέχεια διευκρίνισε πως δεν θα ξεπεράσει σε ύψος την ενδεικτική των 74,9 ευρώ το στρέμμα για κάθε παραγωγό που έχει ορ... (συνέχεια)
28-03-2016
Ριζικές αλλαγές στην φορολογία των αυτοκινήτων εξετάζει το οικονομικό επιτελείο με στόχο να αυξήσει τα έσοδα από τον κλάδο τα οποία καταγράφουν πτώση πάνω από 1,3 δις. ευρώ στην τελευταία δεκαετία.   Ειδικότερα τα έσοδα από τον το Τέλος Ταξινόμησης, τον ΦΠΑ αλλά και τον Φόρο Πολυτελείας ανήλθαν σε μόλις 260 εκατ. ευρώ το 2015 τη στιγμή που το 2005 τα αντίστοιχα έσοδα ξεπέρασαν το 1,5 δις. ευρώ. Αντίθετα τα έσοδα από τα Τέλη Κυκλοφορίας την τελευταία 10ετία σημείωσαν μεγάλη αύ... (συνέχεια)
26-03-2016
Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε την Τετάρτη (23/3/2016) στον ΟΠΕΚΕΠΕ Λάρισας η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Μπλόκων (ΕΟΝΑΣΛ) απαιτώντας να υπάρξει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα πληρωμής των οφειλομένων ποσών σε αγρότες και κτηνοτρόφους. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΟΝΑΣΛ: «Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με εκπροσώπους του ΟΠΕΚΕΠΕ αναδείχτηκε η μεγάλη καθυστέρηση που υπάρχει στους αγρότες από οφειλές προηγούμενων ετών που αφορούν σε προγράμματα και ενισχύσεις. Ανάλογες οφειλές υπάρχου... (συνέχεια)
24-03-2016
Το Adengo φέρνει τον έγκαιρο έλεγχο των ζιζανίων καλαμποκιού σε ένα νέο επίπεδο. Προσφέρει απαράμιλλη ευκολία χρήσης εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα αξεπέραστη αποτελεσματικότητα. Το ζιζανιοκτόνο Adengo 465 SC περιέχει τις δραστικές ουσίες isoxaflutole και thiencarbazone-methyl και εφαρμόζεται προφυτρωτικά και νωρίς μεταφυτρωτικά της καλλιέργειας του αραβοσίτου, όταν τα ζιζάνια βρίσκονται στο στάδιο της γρήγορης ανάπτυξης. Το μυστικό του νέου πλήρους ζιζανιοκτόνου καλα... (συνέχεια)
23-03-2016
Έγιναν σήμερα οι πρώτες πληρωμές σε συνδεδεμένες σήμερα. Στις 28-29/3, σύμφωνα με πληροφορίες περιμένουμε να πληρωθεί και η συνδεδεμένη στο βαμβάκι. Πάντως ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι έγινα συμψηφισμοί οφειλών με το δημόσιο.  (συνέχεια)
21-03-2016
Βασικές οδηγίες για την καλλιέργεια του βαμβακιού εξέδωσε η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακή Ενότητα Σερρών και που ενδιαφέρουν όλους τους βαμβακοπαραγωγούς της χώρας μας. Όπως τονίζεται, πρόκειται για βασικές οδηγίες για την βαμβακοκαλλιέργεια που εκδίδει κάθε χρόνο, στην αρχή της καλλιεργητικής περιόδου, και με την μορφή φυλλαδίου μοιράζονται, από τους γεωπόνους της Υπηρεσίας, σε όλα τα βαμβακοπαραγωγικά χωριά. Οι εν λόγω οδηγίες ξεκινούν από την κατεργασί... (συνέχεια)
20-03-2016
Μια εξαιρετική πρωτοβουλία στα πλαίσια της κοινωνικής εταιρικής ευθύνης πραγματοποίησε η Yara. Ονομάστηκε το "Σχέδιο των 10.000 σχολικών τσαντών της Yara", και είναι μία πρωτοβουλία όπου 10.000 σχολικές τσάντες παρήχθησαν από χρησιμοποιημένες τσάντες λιπασμάτων της Yara, οι οποίες θα διανεμηθούν σε μαθητές δημοτικών σχολείων σε αγροτικές κοινωνίες κατά μήκος της Γκάνα. Μαζί με τη σχολική τσάντα, το κάθε παιδί θα λάβει επίσης ένα τετράδιο και ένα μολύβι. Συνολικά, πάνω α... (συνέχεια)
19-03-2016
Μιλώντας ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, στη Βουλή, για τις ανακτήσεις του «πακέτου Χατζηγάκη», ανέφερε ότι από τους 725 χιλιάδες αγρότες που είχαν πάρει χρήματα η διαδικασία της επιστροφής αφορά πλέον μόνον τους 95 χιλιάδες που είχαν πάρει πάνω από 1.000 ευρώ. «Και για αυτούς τους 95.000 θα επιδιωχθεί να απαλλαγεί ένα πολύ μεγάλο μέρος, με εξαίρεση σε πρώτη φάση ένα μικρό τμήμα των αγροτών που έχει πάρει περισσότερα από 5.000 ευρώ και οι οποίοι θα κληθούν να επιστρέψουν μόνο... (συνέχεια)
18-03-2016
Την παραίτησή του από τη θέση του αντιπροέδρου της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ΑΕ, υπέβαλε την Τετάρτη 16 Μαρτίου ο Δημήτρης Γιαννακίδης, διαφωνώντας με το σχέδιο βιωσιμότητας της εταιρείας που προωθείται. "Διαφωνώ κάθετα με βασικές πτυχές του επιχειρησιακού πλάνου και συγκεκριμένα σε ό,τι αφορά πώληση περιουσιακών στοιχείων της ΕΒΖ και κυρίως με την εκποίηση των δύο θυγατρικών που διατηρεί στη Σερβία", επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Γιαννακίδης.   Επίσης, σημείωσε ότι τις αντιρρήσε... (συνέχεια)