Ανακοινώσεις

09-02-2016
Για υπαρκτό κίνδυνο παράνομης κρατικής ενίσχυσης της ΕΒΖ, κάνει λόγο σε ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, η βουλευτής της ΝΔ, κ. Νίκη Κ. Κεραμέως. Όπως αναφέρει η βουλευτής στην ερώτησή της, «...η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέτει θέμα παράνομης κρατικής ενίσχυσης για τη χρηματοδότηση των 30 εκατ. ευρώ προς την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (ΕΒΖ) δυνάμει της σχετικής Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) της 27ης Μαρτίου 2015». Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει... (συνέχεια)
08-02-2016
Ενώ ασχολούμαστε μόνο με τα ασφαλιστικό και το φορολογικό στα μπλόκα το μεγαλύτερο πρόβλημα εξακολουθούμε να μην το προβάλουμε. Σαφώς και συμφωνώ με τα δίκαιά αιτήματα των συναδέλφων μου στην Ελλάδα αλλά δυστυχώς και με την βοήθεια των ΜΜΕ αναδεικνύουμε  το λάθος πρόβλημα που έχει ο πρωτογενής τομέας στην χώρα μας και την Ε.Ε. Και για να καταλάβετε τι λέω ασχολούμαστε με το τι θα πληρώσουμε παραπάνω στον ΟΓΑ ή τι θα πληρώσουμε περισσότερο σε φόρους όταν   σύμφωνα με την έρευνα της... (συνέχεια)
06-02-2016
Μέτρα για την ενίσχυση των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών, με φορολογικά, ασφαλιστικά και επενδυτικά κίνητρα, προβλέπει το σχέδιο της κυβέρνησης, που προχωρεί στη σύνταξη μητρώου αγροτών με βάση τρία αυστηρά κριτήρια. Παράλληλα θα καθιερωθεί ειδική κάρτα για τους αγρότες, με στόχο την ενίσχυση της ρευστότητάς τους. Στο όνομα της αναζήτησης «αντιμέτρων» για την εκτόνωση της κρίσης με τα αγροτικά μπλόκα, η κυβέρνηση προχωρά στη δημιουργία μητρώου των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών με σκοπό την ευν... (συνέχεια)
05-02-2016
Τη μεγαλύτερη κίνηση εξαγοράς ξένης επιχείρησης έκανε η Κίνα, με την προσφορά ύψους 43 δις. δολαρίων που έκανε η κρατική εταιρεία της ChemChina (China National Chemical Corp) για την απόκτηση της ελβετικής εταιρείας σπόρων και παρασιτοκτόνων Syngenta, αποσκοπώντας στη βελτίωση της εγχώριας παραγωγής τροφίμων. Η εξαγορά, που ανακοινώθηκε και από τις δύο εταιρείες, θα επιταχύνει μία αναδιάταξη του παγκόσμιου τομέα χημικών του αγροτικού τομέα και αποτελεί πρόβλημα για την αμερικανική εταιρεία Mo... (συνέχεια)
03-02-2016
Προθεσμία πέντε ημερών στην κυβέρνηση προκειμένου να συσταθεί διακομματική επιτροπή που θα αποσύρει το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό και φορολογικό και θα ξεκινήσει διάλογο από μηδενική βάση δίνουν οι αγρότες στα μεγάλα μπλόκα της χώρας. Σε 12ωρο αποκλεισμό των Τεμπών από τις 10 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ έχουν προχωρήσει οι αγρότες, σύμφωνα με απόφαση που έλαβαν στο πλαίσιο της γενικής τους συνέλευσης. Ταυτόχρονα βρίσκονται στο στάδιο τελικής επεξεργασίας των αιτημάτων και των προτάσεών τ... (συνέχεια)
02-02-2016
«Αν εφαρμοστούν τα μέτρα που εισάγει η κυβέρνηση δεν είναι μόνο ότι θα φτωχύνουν οι γεωργοί, αλλά θα πάει ακόμα χειρότερα η Ελλάδα, θα πάψει να παράγει», δήλωσε στο “Πρακτορείο 104,9 fm” και στην εκπομπή “Δεύτερη Ανάγνωση”, στις 29 Ιανουαρίου, ο πρώην ευρωβουλευτής της ΝΔ, Ιωάννης Γκλαβάκης. «Αν τρεις άνθρωποι έχουν ένα ετήσιο εισόδημα 10.000 ευρώ κι ο ένας είναι δημόσιος υπάλληλος, αυτός θα πληρώσει 178 ευρώ εφορία και θα του μείνουν 9.820 στο χέρι. Εάν αυτός που κερδίζει 10.000 ευρώ (έσοδα–έξ... (συνέχεια)
29-01-2016
Μαζική ήταν η προσέλευση του αγροτικού κόσμου την πρώτη ημέρα της 26ης Agrotica, γεγονός που απέδειξε τη βαρύτητα της διοργάνωσης για τον κλάδο.  Όπως ανακοίνωσε η διοργανώτρια HELEXPO, παρά τη δυσκολία πρόσβασης στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, εν μέσω των αγροτικών κινητοποιήσεων, και τη ματαίωση των εγκαινίων της έκθεσης, που κρίθηκε απαραίτητη για την εύρυθμη λειτουργία της, οι επισκέπτες έσπευσαν στους χώρους της Agrotica.   Συγκεκριμένα, περισσότερα από 25.000 ... (συνέχεια)
28-01-2016
Δεν φεύγουν από τα μπλόκα και κλιμακώνουν τους αποκλεισμούς - Να αποκλείσουν την πρόσβαση στο αεροδρόμιο απειλούν οι αγρότες της Αττικής - Κλειστά τα Τέμπη από τις 16:00-21:00 Τις δυνάμεις τους και τις αντιδράσεις της κυβέρνησης μετράνε σήμερα οι αγρότες στο μεγάλο συλλαλητήριο που έχουν προαναγγείλει στη Θεσσαλονίκη, εν όψει των εγκαινίων της έκθεσης Agrotica το απόγευμα από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου. Οι αγρότες από όλα τα μπλόκα θα συγκεντρωθούν στην πλατεία ΧΑΝΘ,... (συνέχεια)
26-01-2016
Τα τέσσερα μέτρα που θα εξαφανίζουν το 50% του καθαρού εισοδήματος των αγροτών   Ποσοστό του εισοδήματός τους το οποίο θα κυμαίνεται από 46% έως και 49% θα πρέπει να αποδίδουν κάθε χρόνο στην εφορία περίπου 650.000 αγρότες με το που θα ολοκληρωθεί η λαίλαπα των μέτρων που προωθούνται εις βάρος τους. Κάθε χρόνο, ο λογαριασμός θα γίνεται και βαρύτερος ενώ το αποκορύφωμα θα είναι από το 2019 και μετά. Παρά τις καθησυχαστικές δηλώσεις των εμπλεκόμενων υπουργών χθες, οι αριθμοί απ... (συνέχεια)