Ανακοινώσεις

22-06-2016
Η κλιματική αλλαγή μπορεί να προκαλέσει το θάνατο πάνω από μισό εκατομμύριο ανθρώπων παγκοσμίως έως το 2050, σύμφωνα με μία νέα μελέτη από το Πρόγραμμα για το Μέλλον των Τροφίμων του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Η ομάδα των Βρετανών και Αμερικανών ερευνητών ανακάλυψε ότι αυτοί οι θάνατοι μπορούν να προκύψουν λόγω των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στη γεωργία, ειδικά στην καλλιέργεια φρούτων και λαχανικών.   Μέχρι το 2050, τα φρούτα και τα λαχανικά μπορεί να μην είναι τόσο ευρέως... (συνέχεια)
18-06-2016
Το Coragen® είναι ένα νέας γενιάς εντομοκτόνο, το οποίο συνδυάζει την υψηλή αποτελεσματικότητα, το νέο πολύπλευρο τρόπο δράσης και τη σταθερότητα σε αντίξοες συνθήκες με τo σύγχρονο τοξικολογικό και περιβαλλοντικό προφίλ. Αποτελεί τη νέα πρόταση της DuPontΤΜ για αξιόπιστη φυτοπροστασία, κατάλληλη για προγράμματα ολοκληρωμένης διαχείρισης (IPM), λόγω της χαμηλής του επίδρασης σε σημαντικά ωφέλιμα για το βαμβάκι και τις άλλες εγκεκριμένες καλλιέργειες. Coragen® 20 S... (συνέχεια)
17-06-2016
Πώς πρέπει να ενεργεί ο ενημερωμένος βαμβακοπαραγωγός, σχετικά με την φυτοπροστασία του βαμβακιού. Βασικός στόχος είναι η διάσωση των ωφελίμων εντόμων και η αξιοποίησή τους για την αντιμετώπιση των προσβολών. Όπως θα θυμάστε οι παλαιότεροι, στο βαμβάκι γίνονταν παλιά από 5 μέχρι και 10 ψεκασμοί με εντομοκτόνα στην διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου. Εδώ και 20, περίπου, χρόνια, με την βοήθεια του Οργανισμού Βάμβακος, σημειώθηκε στην περιοχή μας, μία σημαντικότατη πρόοδος. Ξεκίνησε από... (συνέχεια)
16-06-2016
Συχνά οι αγρότες φοβούμενοι ότι θα χάσουν την πρόσβασή τους στην αγορά, αποδέχονται τους όρους που τους ορίζουν μεγάλες αλυσίδες λιανικής πώλησης. Αυτό σημαίνει ότι πολλές φορές οι παραγωγοί αναγκάζονται να πωλούν τα προϊόντα τους σε τιμές χαμηλότερες του κόστους και οι συχνές διαμαρτυρίες σε ολόκληρη την Ευρώπη μαρτυρούν την οργή και την απόγνωσή τους. Στις 7 Ιουνίου, το ΕΚ ενέκρινε ψήφισμα με το οποίο ζητά ρυθμίσεις που θα περιορίζουν τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές.   Ο εισηγητής ... (συνέχεια)
14-06-2016
Τα διάφορα δημοσιεύματα και τα ερωτήματα των πολιτών σχετικά με την αξιολόγηση του κινδύνου της δραστικής ουσίας glyphosate ώθησαν το BfR (Bundesinstitut für Risikobewertung) να σχολιάσει ορισμένες παρανοήσεις που προβάλλονται δημοσίως. Ανακοίνωση του BfR Αρ. 013/2016 στις 19 Μαΐου 2016 : «Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ.) ήταν ο πρώτος που ταξινόμησε το glyphosate ως καρκινογόνο και πλέον έχει αλλάξει την άποψή του.» «Δεν υπάρχει συμφωνία μεταξύ των επιστημόνων. Συν... (συνέχεια)
13-06-2016
Δελτία Γεωργικών Προειδοποιήσεων εξέδωσαν τα Περιφερειακά Κέντρα Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου ανά την Ελλάδα, για την σωστή και άμεση αντιμετώπιση όλων των των εχθρών και ασθενειών που απειλούν την Καλλιέργεια της Αμπέλου. Ευδεμίδα - Ωίδιο - Τζιτζικάκι -  Βοτρύτης -  Ακάρεα - Περονόσπορος ΕΥΔΕΜΙΔΑ : (Lobesia botrana) Ξεκίνησε η 2η πτήση του εντόμου στις 28-30 Μαΐου στις πεδινές περιοχές. Τα πρώτα αυγά εντοπίστηκαν στις 30 Μαΐου. Το 50% των ωοτοκιών αν... (συνέχεια)
11-06-2016
Λίγο πριν την εκπνοή των δηλώσεων ΟΣΔΕ, τελική ημερομηνία 15/6/2016 υπάρχει ακόμα χρόνος για όσους ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο υπομέτρο 6.1 «Εκκίνηση Επιχείρησης από Νέους Γεωργούς». Τα κριτήρια των Περιφερειών έχουν αναρτηθεί και συγκεκριμένα για τη Θεσσαλία οιτομείς προτεραιότητας είναι: Φυτά μεγάλης καλλιέργειας (σιτηρά, βαμβάκι, ψυχανθή, όσπρια, κτηνοτροφικά φυτά) Δενδρώδεις Καλλιέργειες Οπωροκηπευτικά Ζωική παραγωγή (Γάλα - Κρέας) και Μελισσοκο... (συνέχεια)
10-06-2016
Παρακάτω αναφέρονται αναλυτικά ποια είναι τα έξοδα που πρέπει να βρίσκονται στον φάκελο τον οποίο θα παραλάβει το λογιστικό γραφείο που έχουμε αναθέσει τα φορολογικά μας. Η οργάνωση και συνέπεια θα μας βοηθήσει ώστε να έχουμε όσο γίνεται μεγαλύτερη μείωση του φόρου. Επισημαίνεται ότι για φέτος ο φορολογικός συντελεστής παραμένει στο 13% επί των κερδών (έσοδα – έξοδα), δεν υπάρχει αφορολόγητο, οι επιδοτήσεις μέχρι 12.000 ευρώ είναι αφορολόγητες ενώ η προκαταβολή φόρου αυξήθηκε στο 75%, α... (συνέχεια)
09-06-2016
Ξεκίνησε εδώ και μία εβδομάδα το αλώνισμα του σκληρού σταριού στους κάμπους της Θεσσαλίας, ενώ εδώ και λίγες μέρες άρχισε η διαδικασία και στη Βοιωτία. Για καλές παραγωγές ποσοτικά και ποιοτικά έκανε λόγο στον ΑγροΤύπο ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Λαρισαίων Αγροτών κ. Χρήστος Σιδερόπουλος, ενώ ικανοποιημένος από την παραγωγή δήλωσε και ο Πρόεδρος του ΑΣ Αιχμέας κ. Γιώργος Ανέστης. Όπως ανέφεραν αμφότεροι, οι τιμές κυμαίνονται μεταξύ των 18 - 20 λεπτών το κιλό. Τις επόμενες ημέρες αναμέ... (συνέχεια)
08-06-2016
Στην Επιτροπή Εφέσεων (Appeal Committee) φέρνει η Κομισιόν τις επόμενες ημέρες το θέμα της επανέγκρισης του glyphosate μετά την αποτυχία να περάσει η απόφαση που τέθηκε σε ψηφοφορία την περασμένη Δευτέρα (6/6). Στην συγκεκριμένη επιτροπή οι χώρες μέλη με εκπροσώπηση στο ανώτατο επίπεδο θα επανεξετάσουν το θέμα και θα ψηφίσουν. Εφόσον εξασφαλιστεί η απαραίτητη πλειοψηφία (η ισχύς της ψήφου κάθε χώρας είναι ανάλογη με τον πληθυσμό της) τότε το glyphosate θα λάβει την έγκριση για την παράταση της κ... (συνέχεια)