Ανακοινώσεις

23-03-2016
Έγιναν σήμερα οι πρώτες πληρωμές σε συνδεδεμένες σήμερα. Στις 28-29/3, σύμφωνα με πληροφορίες περιμένουμε να πληρωθεί και η συνδεδεμένη στο βαμβάκι. Πάντως ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι έγινα συμψηφισμοί οφειλών με το δημόσιο.  (συνέχεια)
21-03-2016
Βασικές οδηγίες για την καλλιέργεια του βαμβακιού εξέδωσε η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακή Ενότητα Σερρών και που ενδιαφέρουν όλους τους βαμβακοπαραγωγούς της χώρας μας. Όπως τονίζεται, πρόκειται για βασικές οδηγίες για την βαμβακοκαλλιέργεια που εκδίδει κάθε χρόνο, στην αρχή της καλλιεργητικής περιόδου, και με την μορφή φυλλαδίου μοιράζονται, από τους γεωπόνους της Υπηρεσίας, σε όλα τα βαμβακοπαραγωγικά χωριά. Οι εν λόγω οδηγίες ξεκινούν από την κατεργασί... (συνέχεια)
20-03-2016
Μια εξαιρετική πρωτοβουλία στα πλαίσια της κοινωνικής εταιρικής ευθύνης πραγματοποίησε η Yara. Ονομάστηκε το "Σχέδιο των 10.000 σχολικών τσαντών της Yara", και είναι μία πρωτοβουλία όπου 10.000 σχολικές τσάντες παρήχθησαν από χρησιμοποιημένες τσάντες λιπασμάτων της Yara, οι οποίες θα διανεμηθούν σε μαθητές δημοτικών σχολείων σε αγροτικές κοινωνίες κατά μήκος της Γκάνα. Μαζί με τη σχολική τσάντα, το κάθε παιδί θα λάβει επίσης ένα τετράδιο και ένα μολύβι. Συνολικά, πάνω α... (συνέχεια)
19-03-2016
Μιλώντας ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, στη Βουλή, για τις ανακτήσεις του «πακέτου Χατζηγάκη», ανέφερε ότι από τους 725 χιλιάδες αγρότες που είχαν πάρει χρήματα η διαδικασία της επιστροφής αφορά πλέον μόνον τους 95 χιλιάδες που είχαν πάρει πάνω από 1.000 ευρώ. «Και για αυτούς τους 95.000 θα επιδιωχθεί να απαλλαγεί ένα πολύ μεγάλο μέρος, με εξαίρεση σε πρώτη φάση ένα μικρό τμήμα των αγροτών που έχει πάρει περισσότερα από 5.000 ευρώ και οι οποίοι θα κληθούν να επιστρέψουν μόνο... (συνέχεια)
18-03-2016
Την παραίτησή του από τη θέση του αντιπροέδρου της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ΑΕ, υπέβαλε την Τετάρτη 16 Μαρτίου ο Δημήτρης Γιαννακίδης, διαφωνώντας με το σχέδιο βιωσιμότητας της εταιρείας που προωθείται. "Διαφωνώ κάθετα με βασικές πτυχές του επιχειρησιακού πλάνου και συγκεκριμένα σε ό,τι αφορά πώληση περιουσιακών στοιχείων της ΕΒΖ και κυρίως με την εκποίηση των δύο θυγατρικών που διατηρεί στη Σερβία", επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Γιαννακίδης.   Επίσης, σημείωσε ότι τις αντιρρήσε... (συνέχεια)
17-03-2016
Σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα κυμάνθηκε η κατανάλωση των λιπασμάτων το έτος 2015, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ηλεκτρονικής καταμέτρησης που πραγματοποίησε ο ΣΠΕΛ. Τα μέλη του ΣΠΕΛ τον Ιανουάριο του 2016, κατέγραψαν την κατανάλωση λιπασμάτων στην Ελλάδα για το έτος 2015, με τη βοήθεια καινοτόμου διαδικτυακής εφαρμογής που αναπτύχθηκε από το ΣΠΕΛ ειδικά για τη διαδικασία αυτή. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα καταγράφηκε ότι η κατανάλωση λιπασμάτων έπεσε για πρώτη φορά κάτω από 700.000 τόνο... (συνέχεια)
16-03-2016
Είναι από τις λίγες φορές που τρέχουν τέτοιες δράσεις. Όσες και όσοι έχετε μια ιδέα, ένα πλάνο στο μυαλό σας μπορείτε να επισκεφθείτε τον ιστότοπο http://agrient.org και να καταθέσετε την αίτηση σας. Η διαδικασία είναι εντελώς δωρεάν! (συνέχεια)
15-03-2016
Η αυξημένη παραγωγή δημητριακών αναμένεται να πιέσει χαμηλότερα τις τιμές στην ευρωπαϊκή αγορά, ακολουθώντας την τάση που επικρατεί στην παγκόσμια αγορά, παρά την στήριξη που παρέχει η αποδυνάμωση του ευρώ σε σύγκριση με το δολάριο. Όσον αφορά στο αγελαδινό γάλα, οι παραδόσεις προϊόντος από τους κτηνοτρόφους της Ευρώπης και των ΗΠΑ αναμένεται να αυξηθούν περαιτέρω, διατηρώντας τις τιμές υπό πίεση. Εξαίρεση αποτελεί η τιμή της ζάχαρης, η οποία αναμένεται να ανακάμψει, εξαιτίας του ελλείμματος που... (συνέχεια)
12-03-2016
Δείτε στον παρακάτω πίνακα τις κατηγορίες των εσόδων που θα πρέπει να συμπεριλάβετε στα βιβλία εσόδων-εξόδων για τη φορολόγηση των εισοδημάτων που αποκτήσατε το 2015. Στην αριστερή στήλη είναι το είδος των εσόδων και στη δεξιά στήλη το παραστατικό που θα πρέπει να έχετε στα χέρια σας και να το προσκομίσετε στο λογιστή: Πωλήσεις αγροτικών προϊόντων Τιμολόγιο πώλησης για τους Αγρότες του "Κανονικού" και Τιμολόγιο Αγοράς για του "Ειδικού" Καθεστώτος Εκκαθαρίσεις... (συνέχεια)
11-03-2016
Απλήρωτοι και απογοητευμένοι δηλώνουν οι τευτλοπαραγωγοί της χώρας, με τον πρόεδρο των τευτλοκαλλιεργητών Κεντρικής Μακεδονίας, Παύλο Μπογιαννίδη να επισημαίνει, την ασυνέπεια και τον εμπαιγμό εκ μέρους των κυβερνητικών στελεχών. «Έχει εξαντληθεί η υπομονή μας και παρόλο που εμείς παραμένουμε πιστοί στις δεσμεύσεις μας και ήδη έχουμε σπείρει περισσότερα από 35.000 στρέμματα, ωστόσο διαπιστώνουμε για ακόμα μια φορά την ασυνέπεια και τον εμπαιγμό εκ μέρους των κυβερνητικών στελεχών», ανέφερε σε... (συνέχεια)