Ανακοινώσεις

25-06-2016
Επιστολή – τοποθέτηση στην πολύκροτη υπόθεση παράτασης της κυκλοφορίας της δραστικής ουσίας Glyphosate στην ΕΕ, με αποδέκτη τον Υπουργό ΑΑΤ κ. Β. Αποστόλου απέστειλε το ΓΕΩΤΕΕ Κεντρικής Ελλάδος. Στην επιστολή την οποία υπογράφει ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής, κ. Κωνσταντίνος Καλόγηρος, ο επιστημονικός φορέας εκφράζει την απογοήτευσή του για τη μη κλήση του ΓΕΩΤΕΕ καθώς η χώρα μας απέφυγε να ψηφίσει υπέρ της πρότασης παράτασης της κυκλοφορίας του Glyphosate, παρά το γεγονός ότι αρχ... (συνέχεια)
24-06-2016
Η έκθεση, που παρέθεσε το Ευρωπαϊκό Κέντρο για την ανάπτυξη και την Επαγγελματική Κατάρτιση σε έκθεση υπό τον τίτλο “Skills Supply and demand in Europe: medium-term forecast up to 2020″ και διανεμήθηκε στη διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της ισπανικής Προεδρίας, στις 8-9 Απριλίου, στη Βαρκελώνη, επικαιροποιεί τις προγνώσεις του Cedefop για το 2007-08, μεταξύ άλλων και με την πρόγνωση του μεσοπρόθεσμου αντίκτυπου της οικονομικής κρίσης. Οι εκτιμήσεις της αν και του 2010, είναι ... (συνέχεια)
22-06-2016
Η κλιματική αλλαγή μπορεί να προκαλέσει το θάνατο πάνω από μισό εκατομμύριο ανθρώπων παγκοσμίως έως το 2050, σύμφωνα με μία νέα μελέτη από το Πρόγραμμα για το Μέλλον των Τροφίμων του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Η ομάδα των Βρετανών και Αμερικανών ερευνητών ανακάλυψε ότι αυτοί οι θάνατοι μπορούν να προκύψουν λόγω των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στη γεωργία, ειδικά στην καλλιέργεια φρούτων και λαχανικών.   Μέχρι το 2050, τα φρούτα και τα λαχανικά μπορεί να μην είναι τόσο ευρέως... (συνέχεια)
18-06-2016
Το Coragen® είναι ένα νέας γενιάς εντομοκτόνο, το οποίο συνδυάζει την υψηλή αποτελεσματικότητα, το νέο πολύπλευρο τρόπο δράσης και τη σταθερότητα σε αντίξοες συνθήκες με τo σύγχρονο τοξικολογικό και περιβαλλοντικό προφίλ. Αποτελεί τη νέα πρόταση της DuPontΤΜ για αξιόπιστη φυτοπροστασία, κατάλληλη για προγράμματα ολοκληρωμένης διαχείρισης (IPM), λόγω της χαμηλής του επίδρασης σε σημαντικά ωφέλιμα για το βαμβάκι και τις άλλες εγκεκριμένες καλλιέργειες. Coragen® 20 S... (συνέχεια)
17-06-2016
Πώς πρέπει να ενεργεί ο ενημερωμένος βαμβακοπαραγωγός, σχετικά με την φυτοπροστασία του βαμβακιού. Βασικός στόχος είναι η διάσωση των ωφελίμων εντόμων και η αξιοποίησή τους για την αντιμετώπιση των προσβολών. Όπως θα θυμάστε οι παλαιότεροι, στο βαμβάκι γίνονταν παλιά από 5 μέχρι και 10 ψεκασμοί με εντομοκτόνα στην διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου. Εδώ και 20, περίπου, χρόνια, με την βοήθεια του Οργανισμού Βάμβακος, σημειώθηκε στην περιοχή μας, μία σημαντικότατη πρόοδος. Ξεκίνησε από... (συνέχεια)
16-06-2016
Συχνά οι αγρότες φοβούμενοι ότι θα χάσουν την πρόσβασή τους στην αγορά, αποδέχονται τους όρους που τους ορίζουν μεγάλες αλυσίδες λιανικής πώλησης. Αυτό σημαίνει ότι πολλές φορές οι παραγωγοί αναγκάζονται να πωλούν τα προϊόντα τους σε τιμές χαμηλότερες του κόστους και οι συχνές διαμαρτυρίες σε ολόκληρη την Ευρώπη μαρτυρούν την οργή και την απόγνωσή τους. Στις 7 Ιουνίου, το ΕΚ ενέκρινε ψήφισμα με το οποίο ζητά ρυθμίσεις που θα περιορίζουν τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές.   Ο εισηγητής ... (συνέχεια)
14-06-2016
Τα διάφορα δημοσιεύματα και τα ερωτήματα των πολιτών σχετικά με την αξιολόγηση του κινδύνου της δραστικής ουσίας glyphosate ώθησαν το BfR (Bundesinstitut für Risikobewertung) να σχολιάσει ορισμένες παρανοήσεις που προβάλλονται δημοσίως. Ανακοίνωση του BfR Αρ. 013/2016 στις 19 Μαΐου 2016 : «Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ.) ήταν ο πρώτος που ταξινόμησε το glyphosate ως καρκινογόνο και πλέον έχει αλλάξει την άποψή του.» «Δεν υπάρχει συμφωνία μεταξύ των επιστημόνων. Συν... (συνέχεια)
13-06-2016
Δελτία Γεωργικών Προειδοποιήσεων εξέδωσαν τα Περιφερειακά Κέντρα Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου ανά την Ελλάδα, για την σωστή και άμεση αντιμετώπιση όλων των των εχθρών και ασθενειών που απειλούν την Καλλιέργεια της Αμπέλου. Ευδεμίδα - Ωίδιο - Τζιτζικάκι -  Βοτρύτης -  Ακάρεα - Περονόσπορος ΕΥΔΕΜΙΔΑ : (Lobesia botrana) Ξεκίνησε η 2η πτήση του εντόμου στις 28-30 Μαΐου στις πεδινές περιοχές. Τα πρώτα αυγά εντοπίστηκαν στις 30 Μαΐου. Το 50% των ωοτοκιών αν... (συνέχεια)
11-06-2016
Λίγο πριν την εκπνοή των δηλώσεων ΟΣΔΕ, τελική ημερομηνία 15/6/2016 υπάρχει ακόμα χρόνος για όσους ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο υπομέτρο 6.1 «Εκκίνηση Επιχείρησης από Νέους Γεωργούς». Τα κριτήρια των Περιφερειών έχουν αναρτηθεί και συγκεκριμένα για τη Θεσσαλία οιτομείς προτεραιότητας είναι: Φυτά μεγάλης καλλιέργειας (σιτηρά, βαμβάκι, ψυχανθή, όσπρια, κτηνοτροφικά φυτά) Δενδρώδεις Καλλιέργειες Οπωροκηπευτικά Ζωική παραγωγή (Γάλα - Κρέας) και Μελισσοκο... (συνέχεια)
10-06-2016
Παρακάτω αναφέρονται αναλυτικά ποια είναι τα έξοδα που πρέπει να βρίσκονται στον φάκελο τον οποίο θα παραλάβει το λογιστικό γραφείο που έχουμε αναθέσει τα φορολογικά μας. Η οργάνωση και συνέπεια θα μας βοηθήσει ώστε να έχουμε όσο γίνεται μεγαλύτερη μείωση του φόρου. Επισημαίνεται ότι για φέτος ο φορολογικός συντελεστής παραμένει στο 13% επί των κερδών (έσοδα – έξοδα), δεν υπάρχει αφορολόγητο, οι επιδοτήσεις μέχρι 12.000 ευρώ είναι αφορολόγητες ενώ η προκαταβολή φόρου αυξήθηκε στο 75%, α... (συνέχεια)