Ανακοινώσεις

28-05-2016
Βάσει του με αριθμ. πρωτ. 3807/43659/11-04-2016 εγγράφου του Υπ.Α.Α.Τ. ενημερώνουμε τους χρήστες φυτοπροστατευτικών προϊόντων για τα παρακάτω μέτρα για την αποφυγή δηλητηριάσεων από τα γεωργικά φάρμακα. «Συστάσεις για τους χρήστες φυτοπροστατευτικών προϊόντων» Αποφεύγουμε την αγορά και χρήση φυτοπροστατευτικών προϊόντων, εάν δεν υπάρχει λόγος. Συμβουλευόμαστε ειδικό επιστήμονα (γεωπόνο) για την αντιμετώπιση προβλημάτων φυτοπροστασίας. Προτιμούμε τεχνικές ολοκληρωμέ... (συνέχεια)
27-05-2016
Ο ΟΠΕΚΕΠΕ σύμφωνα με ανακοίνωση έχει ξεκινήσει τους ελέγχους των Πιστοποιημένων Φορέων σε όλη τη χώρα, προκειμένου να διασφαλιστεί, η συμμόρφωση με τα κριτήρια που ορίζονται στις μέχρι τώρα Προσκλήσεις Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, και η ορθή λειτουργία των Φορέων.   Οι έλεγχοι του ΟΠΕΚΕΠΕ έχουν στόχο να διαπιστώσουν αν οι Πιστοποιημένοι Φορείς τηρούν τα υποβαλλόμενα στο Επιχειρησιακό τους Σχέδιο, όπως τη μεθοδολογία και οργάνωση της συλλογής των αιτήσεων, τις θέσεις και τους χώ... (συνέχεια)
26-05-2016
ΒΛΑΣΤΙΚΑ ΣΤΑΔΙΑ Στις πολύ πρώιμες – πρώιμες και μεσοπρώιμες περιοχές η καρπόδεση έχει ολοκληρωθεί. Στις όψιμες συνεχίζεται η πτώση των πετάλων και η καρπόδεση. Παρατηρείται ανομοιομορφία στην καρπόδεση η οποία οφείλεται στις καιρικές συνθήκες που επικράτησαν κατά την περίοδο της ανθοφορίας. Η παραγωγή για την φετινή χρονιά φαίνεται πως είναι ικανοποιητική.   ΠΥΡΗΝΟΤΡΗΤΗΣ (Prays oleae) Η πτήση της καρπόβιας γενιάς του εντόμου στις πρώιμες και μεσοπρώ... (συνέχεια)
25-05-2016
Η Monsanto Co, η μεγαλύτερη εταιρεία σπόρων, εντομοκτόνων για γεωργική χρήση και γενετικά τροποποιημένων οργανισμών στον κόσμο, απέρριψε την Τρίτη 23 Μαΐου την προσφορά της Bayer AG για την εξαγορά της έναντι τιμήματος 62 δισεκατομμυρίων δολαρίων (€55 δισεκ.), χαρακτηρίζοντάς την «ημιτελή και οικονομικά ανεπαρκή», αλλά πρόσθεσε πως είναι ανοικτή σε περαιτέρω διαπραγματεύσεις. Η απόφαση της εταιρείας, πληροφορίες για την οποία μετέδωσε πρώτο το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, εντείνει την πίεση σ... (συνέχεια)
24-05-2016
Σε συνέχεια της σημερινής ανακοίνωσης της Monsanto, η Bayer με ανακοίνωση της επιβεβαιώνει ότι ανώτερα στελέχη του ομίλου συναντήθηκαν με στελέχη της Monsanto προκειμένου να συζητήσουν πιθανή συμφωνία για εξαγορά της Monsanto. Ο προτεινόμενος συνδυασμός θα ενισχύσει την Bayer  ως εταιρεία Βιοεπιστημών, πρωτοπόρο στην Καινοτομία, με ηγετικές θέσεις στους καίριους τομείς δραστηριότητάς της και θα οδηγήσει στη δημιουργία μιας κορυφαίας επιχείρησης στο χώρο της Γεωργίας.   Θα ακ... (συνέχεια)
23-05-2016
Εσπερίδα με θέμα «Επίδραση των εδαφοκλιματικών συνθηκών και καλλιεργητικών πρακτικών στην παραγωγή υψηλής ποιότητας οίνων» διοργανώνει το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ανατολικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της ΔΡΑΜΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑΣ 2016 στη Δράμα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25 Μαΐου στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Δήμου Δράμας Στο πλαίσιο της εκδήλωσης και πριν από αυτήν θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση σε αμπελώνα της περιοχής από γεωπόνο. (συνέχεια)
19-05-2016
Με άρθρο του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα επανακαθορίζονται οι προϋποθέσεις που πρέπει σωρευτικά να πληροί το ενήλικο φυσικό πρόσωπο για να θεωρηθεί επαγγελματίας αγρότης.   Ως επακόλουθο της αυστηροποίησης των προϋποθέσεων της έννοιας του επαγγελματία αγρότη θα είναι σύμφωνα με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ηεξοικονόμηση δαπάνης, από τη μείωση των χορηγούμενων ενισχύσεων από τα προγράμματα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΠΑΑ και ΕΠΑΛΘ), στο... (συνέχεια)
18-05-2016
Κάθε ενδιαφερόμενος του Μέτρου για τους Νέους Γεωργούς οφείλει να εντοπίσει τα σημεία που θα του επιτρέψουν όχι μόνο να τηρεί τις βασικές προϋποθέσεις ένταξης αλλά να διεκδικήσει μια υψηλή βαθμολογία που θα του δώσει το πράσινο φως για τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα. Πολλές και σημαντικές είναι οι αλλαγές που έγιναν στο νέο Πρόγραμμα, κάποιες από τις οποίες είναι: Η προκήρυξη του μέτρου καθώς και η επιλογή και ένταξη των δικαιούχων γίνεται σε επίπεδο Περιφέρειας. ... (συνέχεια)
17-05-2016
Αλλάζουν οι λιανικές τιμές των αυτοκινήτων, τόσο των ι.Χ. όσο και των αγροτικών, επαγγελματικών, κ. ά, από τις αρχές του επόμενου μήνα καθώς αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού των τελών ταξινόμησης.   Παράλληλα, αυξάνονται οι τιμές των καυσίμων προκειμένου να εισρεύσει ζεστό χρήμα στα κρατικά ταμεία και να πιαστούν οι δημοσιονομικοί στόχοι του μνημονίου, γεγονός που αναμένεται να επηρεάσει το κόστος παραγωγής των αγροτικών προϊόντων, αλλά και τις τελικές τιμές καταναλωτή, καθώς εταιρίες μετ... (συνέχεια)
16-05-2016
Του Αχιλλέα Ε. Αρχοντή Οικονομολόγου λογιστή Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ προχθές το νέο ασφαλιστικό με τις φορολογικές αλλαγές. (ν.4387/2016).  Σύμφωνα με αυτό, άλλαξαν οι συντελεστές φορολόγησης για όλα τα φυσικά και ορισμένα νομικά πρόσωπα.  Τα νομικά πρόσωπα (όλες οι μορφές εταιριών, δηλαδή) θα φορολογούνται (για τα κέρδη που θα αποκτούν από 1.1.2016 και μετά) με έναν ενιαίο συντελεστή 29%. Τα φυσικά πρόσωπα: α) Μισθωτοί β) Συνταξιούχοι γ) Αγρότες δ) Ελεύθεροι επαγγελματ... (συνέχεια)