Ανακοινώσεις

29-01-2016
Μαζική ήταν η προσέλευση του αγροτικού κόσμου την πρώτη ημέρα της 26ης Agrotica, γεγονός που απέδειξε τη βαρύτητα της διοργάνωσης για τον κλάδο.  Όπως ανακοίνωσε η διοργανώτρια HELEXPO, παρά τη δυσκολία πρόσβασης στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, εν μέσω των αγροτικών κινητοποιήσεων, και τη ματαίωση των εγκαινίων της έκθεσης, που κρίθηκε απαραίτητη για την εύρυθμη λειτουργία της, οι επισκέπτες έσπευσαν στους χώρους της Agrotica.   Συγκεκριμένα, περισσότερα από 25.000 ... (συνέχεια)
28-01-2016
Δεν φεύγουν από τα μπλόκα και κλιμακώνουν τους αποκλεισμούς - Να αποκλείσουν την πρόσβαση στο αεροδρόμιο απειλούν οι αγρότες της Αττικής - Κλειστά τα Τέμπη από τις 16:00-21:00 Τις δυνάμεις τους και τις αντιδράσεις της κυβέρνησης μετράνε σήμερα οι αγρότες στο μεγάλο συλλαλητήριο που έχουν προαναγγείλει στη Θεσσαλονίκη, εν όψει των εγκαινίων της έκθεσης Agrotica το απόγευμα από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου. Οι αγρότες από όλα τα μπλόκα θα συγκεντρωθούν στην πλατεία ΧΑΝΘ,... (συνέχεια)
26-01-2016
Τα τέσσερα μέτρα που θα εξαφανίζουν το 50% του καθαρού εισοδήματος των αγροτών   Ποσοστό του εισοδήματός τους το οποίο θα κυμαίνεται από 46% έως και 49% θα πρέπει να αποδίδουν κάθε χρόνο στην εφορία περίπου 650.000 αγρότες με το που θα ολοκληρωθεί η λαίλαπα των μέτρων που προωθούνται εις βάρος τους. Κάθε χρόνο, ο λογαριασμός θα γίνεται και βαρύτερος ενώ το αποκορύφωμα θα είναι από το 2019 και μετά. Παρά τις καθησυχαστικές δηλώσεις των εμπλεκόμενων υπουργών χθες, οι αριθμοί απ... (συνέχεια)
25-01-2016
Μετά από μία τριετία ερευνητικής προσπάθειας στο Εργαστήριο Μηχανικής Τροφίμων και Βιοσυστημάτων του ΤΕΙ Θεσσαλίας και μία διετία και πλέον προσπάθειας των μελών του Συνεταιρισμού στέβιας που ιδρύθηκε στην Καρδίτσα στην Περιοχή του Φαναρίου ολοκληρώθηκε μόλις πρόσφατα με χρήση ελληνικής τεχνογνωσίας και πόρων του Προγράμματος LEADER η κατασκευή μονάδα παραγωγής γλυκοζιτών Στεβιόλης στην περιοχή του Φαναρίου Καρδίτσας. Η μονάδα σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Καθηγητή Μηχανικής Μεταποίησης Κωνσταντί... (συνέχεια)
23-01-2016
Ειδικό προνομιακό φορολογικό καθεστώς για τα αγροτικά εισοδήματα έχουν επιλέξει αρκετές χώρες του Νότου της Ε.Ε. (Ισπανία, Πορτογαλλία), αλλά και του πρώην ανατολικού μπλοκ (Πολωνία, Ρουμανία, Ουγγαρία). Με τη χρήση φοροαπαλλαγών, χαμηλών συντελεστών και φορολόγηση βάσει αντικειμενικών κριτηρίων, οι αγροτικές εκμεταλλεύσεις δεν επιβαρύνονται με υπερβολική φορολογία, γεγονός που στηρίζει ουσιαστικά την πρωτογενή παραγωγή, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν πριν λίγο καιρό στο περιοδικό Γεωρ... (συνέχεια)
22-01-2016
Φαίνεται πως αγριεύουν οι αγρότες και δε θα περάσουν εύκολες μέρες οι κυβερνώντες. Σε όλη την Ελλάδα φαίνεται πως η κατάστασει "αγριεύει". Αρκεί να δει τις φωτογραφίες που δημοσιεύονται στα social media καθημερινά και θα καταλάβει! Τα αγροτικά sites έχουν πάρει φωτιά και καθημερινά μεταφέρουν το κλίμα.  Διαβάστε τι γράφουν μερικά αγροτικά sites: Έκλεισαν το τελωνείο Εξοχής! Έντυσαν τον υπουργό αστυνομικό για να τον φυγαδεύσουν! Μπλόκα και συγκεντρώσεις από τον Έβρο έως την Κρήτη... (συνέχεια)
21-01-2016
Η ιστοσελίδα τους ΣΠΕΛ, www.spel.gr θα ενημερώνει πλέον το χρήστη και τα μέλη του ΣΠΕΛ για τις ενέργειες του Συνδέσμου και τις εξελίξεις στον τομέα των Λιπασμάτων και των προϊόντων θρέψης φυτών, με τη νέα, μοντέρνα δομή και αναβαθμισμένη αισθητική της, σε απόλυτη αρμονία με τις αρχές της βέλτιστης λειτουργικότητας, της εύκολης αλλά κυρίως φιλικής πλοήγησης. Στον ανανεωμένο διαδικτυακό τόπο του ΣΠΕΛ ο επισκέπτης έχει την δυνατότητα να περιηγηθεί γρήγορα και απλά μεταξύ των κύριων ενο... (συνέχεια)
20-01-2016
Κλιμακώνουν από σήμερα, Τετάρτη 20 Ιανουαρίου, τις κινητοποιήσεις τους γεωργοί, κτηνοτρόφοι, και αλιείς αντιδρώντας στα προωθούμενα μέτρα της κυβέρνησης για το φορολογικό και τοασφαλιστικό, με μπλόκα σε κομβικά σημεία της εθνικής και Εγνατίας οδού και ισχυρή παρουσία σε λιμάνια και τελωνεία. Αναλυτικά ανά περιοχή η κατάσταση διαμορφώνεται ως εξής:   Θεσσαλία   Στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας για την έξοδο των αγροτικών μηχανημάτων σήμερα στα Τέμπη, βρίσκεται η Συντον... (συνέχεια)
19-01-2016
Περισσότερα από 800 τρακτέρ αγροτοκτηνοτρόφων των Σερρών βρίσκονται συγκεντρωμένα στο τελωνείο του Προμαχώνα, στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, ενώ από την από την ερχόμενη Τετάρτη προγραμματίζεται μπλόκο της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων του Ν Λάρισας στα Τέμπη. Σχετικά με τον Προμαχώνα, ο αγροτοσυνδικαλιστής Παύλος Αραμπατζής με δηλώσεις του διευκρίνισε πως «Η ουρά πολλών χιλιομέτρων που έχει σχηματιστεί στην είσοδο της Ελλάδας δεν οφείλεται σε δικές μας κινήσεις, αλ... (συνέχεια)
18-01-2016
Συνάντηση πραγματοποίησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μάρκος Μπόλαρης,  με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Ακατέργαστου Καπνού. Παρόντες ήταν ο Πρόεδρος της Διεπαγγελματικής κ. Μελενεκλής, ο Πρόεδρος της ΣΕΚΕ, ο κ.Ταρενίδης, ο Πρόεδρος της Καπνικής, κ. Μιχαηλίδης , ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Μισσιριάν, κ. Τζούμας και ο κ. Λεούδης Πρόεδρος της ομώνυμης εταιρείας. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκε το αίτημα από την πλευρά ... (συνέχεια)