Ανακοινώσεις

13-01-2016
Λιάμης Λεωνίδας|  12/01/2016 - 08:43 πμ Στεγνά ταµεία, υποχρεώσεις προς πλειάδα πιστωτών που τρέχουν και δεν φαίνεται, προς το παρόν, τρόπος να καλυφθούν, ζηµίες που εξακολουθούν και συσσωρεύονται και πλέον ορατός κίνδυνος ανάκλησης και των 30 εκατ. ευρώ, που της δόθηκαν πέρυσι, µε πράξη νοµοθετικού περιεχοµένου, είναι ορισµένα από τα στοιχεία που συνθέτουν την εικόνα στην ΕΒΖ ΑΕ. Η βιοµηχανία βρίσκεται µπροστά στο φάσµα της κατάρρευσης, περισσότερο από κάθε άλλη φορά στο πα... (συνέχεια)
12-01-2016
Με... υγιεινό περίπατο μοιάζει η αύξηση των φορολογικών συντελεστών για τους αγρότες, μπροστά σε αυτό που επιφυλάσσει η αλλαγή του ασφαλιστικού τους καθεστώτος.   Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά και δείχνουν ότι μόνο φέτος, οπότε θα γίνει η πρώτη αύξηση ασφαλιστικών εισφορών- και μάλιστα με αναδρομικό χαρακτήρα από τα μέσα του 2015- η διαφορά σε σχέση με αυτά που πληρώνουν σήμερα αγγίζει το 43%! Το σχέδιο προβλέπει σταδιακή προσαρμογή στα νέα δεδομένα, αλλά είναι ενδεικτικό ότ... (συνέχεια)
11-01-2016
Μετά τις 20 Ιανουαρίου, το αργότερο μέχρι το τέλος του μήνα, θα «βγουν» οι επίσημες προσκλήσεις για τέσσερα προγράμματα του ΕΣΠΑ 2014-2020.   Πρόκειται για τα προγράμματα για τη νεοφυή επιχειρηματικότητα, την ενίσχυση Τουριστικών Επιχειρήσεων, την αναβάθμιση πολύ μικρών και μικρών υφιστάμενων επιχειρήσεων και την ενίσχυση πτυχιούχων τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, οι προδημοσιεύσεις των οποίων έχουν αναρτηθεί από τα μέσα Οκτωβρίου. Με βάση τον σχεδιασμό, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορού... (συνέχεια)
09-01-2016
Σύμφωνα με έκθεση του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης ο Προϊστάμενος που υπηρετεί στο Εργαστήριο Ελέγχου Κυκλοφορίας Ζωοτροφών Θεσσαλονίκης (υπάγεται στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης) εμφάνισε παραστατικά στην υπηρεσία του από τα οποία προέκυπτε ότι είχε πραγματοποιήσει για υπηρεσιακές ανάγκες την διετία 2012-2014 εκτός έδρας μετακινήσεις με το ΙΧ του που ξεπερνούσαν τα 65.000 χιλιόμετρα. Όμως από τον έλεγχο που διενήργησαν οι επιθεωρητές του δημοσίου προέκυψαν ανύπα... (συνέχεια)
08-01-2016
Τα νούμερα είναι αμείλικτα, σημαντικό κομμάτι του αγροτικού εισοδήματος που κλιμακούμενο πλησιάζει το 1/3 θα χαθεί από τις τσέπες των ελλήνων αγροτών εάν εφαρμοστούν οι υπάρχουσες προβλέψεις του σχεδίου νόμου για το νέο ασφαλιστικό, όπως αυτό έχει δοθεί στην δημοσιότητα από τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γ. Κατρούγκαλο, την Δευτέρα 4 Ιανουαρίου. Ουσιαστικά, εάν παραμείνει το σχέδιο νόμου ως έχει, οι ασφαλιστικές εισφορές θα λειτουργήσουν ως δεύτερη φορο... (συνέχεια)
07-01-2016
Το κάλεσμα: «Με αφορμή το πανελλαδικό κάλεσμα των συντονιστικών το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου στο Βελλίδειο Θεσσαλονίκης για την απόφαση κοινής ημερομηνίας για την έξοδο των τρακτέρ στους δρόμους αλλά και την εξέλιξη της παράτασης προς ψήφιση του φορολογικού, η επιτροπή αγώνα αγροτών κτηνοτρόφων και νέων αγροτών του νομού Λάρισας συγκαλεί έκτακτη συνεδρίαση και καλεί αγρότες και κτηνοτρόφους, τους αγροτικούς συνεταιρισμούς του νομού τους εκπροσώπους των νέων αγροτών τις ομοσπονδίες κτηνοτ... (συνέχεια)
05-01-2016
Η συγχώνευση του ΟΓΑ με τα λοιπά ασφαλιστικά ταμεία σε ένα Ενιαίο Φορέα κοινωνικής Ασφάλισης, με σταδιακή αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών έως το 2020, προβλέπονται μεταξύ άλλων ανατροπών στις 170 σελίδες του σχεδίου του νέου ασφαλιστικού, που παρουσίασε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, την Δευτέρα 4 Ιανουαρίου, στους πολιτικούς αρχηγούς και στον πρόεδρο της Δημοκρατίας και στην συνέχεια απέστειλε στους εκπροσώπους των δανειστών της χώρας.  Ειδικά για τις ασφαλιστικές εισφορές τ... (συνέχεια)
04-01-2016
Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας (ΠΕ) Σερρών ενημερώνει τους δικαιούχους των Δράσεων 1.4 «Αμειψισπορά με ξηρικές καλλιέργειες σε καπνοπαραγωγικές περιοχές», (προσκλήσεις 4542 και 2340) και 2.3 «Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης στην παραγωγή καπνού», (προσκλήσεις 4539 και 5597) του Μέτρου 2.1.4., ότι έχουν εκδοθεί οι αναλυτικές καταστάσεις πληρωμής του έτους 2013 και έχουν αναρτηθεί στον πίνακα ανακοινώσεων της Υπηρεσίας. Υπολογίστηκε το ποσό ενίσχυ... (συνέχεια)
31-12-2015
Σας ευχόμαστε ολόψυχα χρόνια πολλά! Ο νέος χρόνος να μας βρει όλους με υγεία και αισιοδοξία. Σας ευχαριστούμε για τη στήριξη και τη συνεργασία σας. Στέργιος, Δημήτρης, Αποστόλης         (συνέχεια)
30-12-2015
Αίσια κλείνει ο χρόνος όσον αφορά στο θέμα της καταβολής των οικογενειακών επιδομάτων του Ο.Γ.Α. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Οργανισμός το θέμα της καταβολής του Ενιαίου Επιδόματος Στήριξης Τέκνων και του Ειδικού Επιδόματος Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών διευθετείται αύριο (30/12) όπου και θα καταβληθούν χρήματα σε 715.703 δικαιούχους. Η ανακοίνωση του ΟΓΑ αναφέρει τις προϋποθέσεις ώστε να λάβει κάποιος το επίδομα ενώ οδηγίες δίνονται και στις περιπτώσεις όπου κάποιος δικαιούται το... (συνέχεια)