Ανακοινώσεις

25-09-2015
Το σχέδιο για την μεταρρύθμιση της φορολογίας στα εισοδήματα ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών με στόχο την απλοποίηση του ισχύοντος συστήματος και την αύξηση της αποδοτικότητάς του σε έσοδα για τα κρατικά ταμεία. Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο αναμένεται να είναι έτοιμο το Νοέμβριο με κεντρικό πυλώνα, σύμφωνα με πληροφορίες, μία ενιαία φορολογική κλίμακα. Η χθεσινή δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη ήταν χαρακτηριστική για τις προθέσεις και τους σχεδιασμούς της η... (συνέχεια)
24-09-2015
Με προεδρικό διάταγμα που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου, μεταξύ άλλων ανασυστάθηκε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το οποίο με την προηγούμενη κυβέρνηση είχε συγχωνευθεί μαζί με το υπ. Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και τη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας του πρώην υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, σε υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Αναλυτικότερα, στο άρθρο 4του προεδρικού διατάγματ... (συνέχεια)
23-09-2015
Σε στάση αναμονής βρίσκονται αγρότες και κτηνοτρόφοι, οι οποίοι έχουν αναστείλει, προς το παρόν, τις κινητοποιήσεις τους, περιμένοντας τις κινήσεις της κυβέρνησης που θα σχηματιστεί σε ό,τι αφορά τα θέματα που έχουν θέσει. "Τώρα αρχίζει η ανηφόρα" δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επικεφαλής της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων, Χρήστος Γκόντιας, τονίζοντας ότι "είμαστε πανέτοιμοι να βγούμε δυναμικά και πάλι στους δρόμους, εάν δεν φροντίσουν οι κυβερνώντες να αμβλύνουν λίγο τα προ... (συνέχεια)
22-09-2015
Η αυτόνομη πλέον πορεία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, που κατά την επτάμηνη διάρκεια της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είχε ενσωματωθεί στο υπερυπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, θεωρείτε πλέον δεδομένη καθώς από διαρροές του στενού επιτελείου του κ. Τσίπρα, στις σκέψεις του για την σύνθεση της νέας κυβέρνησης περιλαμβάνονται και κινήσεις σχετικά με το σπάσιμο μεγάλων υπουργείων. Στα πλαίσια αυτά έχει διαρρεύσει σε δημοσιογράφους και ... (συνέχεια)
21-09-2015
Σύμφωνα με την Εγκύκλιο του ΟΠΕΚΕΠΕ για την «ειδική καλλιεργητική ενίσχυση για το βαμβάκι περιόδου 2015-2016» που αναρτήθηκε στις 14.09.2015 στο διαδίκτυο: Η συνδεδεμένη ενίσχυση στο βαμβάκι ανέρχεται σε 74,9 € ανά στρέμμα εφ' όσον η επιλέξιμη προς ενίσχυση έκταση δεν ξεπεράσει τα 250.000 εκτάρια. Οι παραγωγοί βάμβακος θα πρέπει: Να συγκομίζουν και να παραδίδουν τουλάχιστον ποσότητα προϊόντος, 140 κιλά ανά στρέμμα. Να έχουν χρησιμοποιήσει για την καλλιέργειά τους αποκλεισ... (συνέχεια)
19-09-2015
Παράταση στο μειωμένο παράβολο και τροποποιήσεις για τη χορήγηση του Πιστοποιητικού Ορθολογικής Χρήσης Γεωργικών Φαρμάκων πραγματοποίησε το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με απόφαση που αναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ στις 04/09/2015. Σύμφωνα με την εγκύκλιο της Δ/νσης Προστασίας Φυτικής Παραγωγής με θέμα «Κανονισμός Εξετάσεων χορήγησης πιστοποιητικού γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων» και βάση της ΚΥΑ 7716/89356/14-8-2015 (ΦΕΚ Β΄1700) το ύψος του ... (συνέχεια)
18-09-2015
Στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν από σήμερα Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου οι αγρότες σε όλη την Ελλάδα αντιδρώντας στα μέτρα που έχουν ληφθεί και πλήττουν τον κλάδο. Από χθες μάλιστα σε κάποιες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας παρέταξαν τα τρακτέρ τους στα σημεία όπου θα συναντηθούν, τα οποία είναι: σε Θράκη, Μακεδονία και Ήπειρό είναι οι Κήποι (Φέρες), στον Έβρο, στην Εγνατία οδό στην Κομοτηνή, στο δρόμο του τελωνείο Εξοχής στη Δράμα, στον κόμβο Αμυγδαλεώνα στην Καβάλα, στον κόμβο Κερδυλίων στις Σέ... (συνέχεια)
17-09-2015
Η Syngenta μας παρουσιάζει το 2ο τεύχος του νέου, ανανεωμένου, ηλεκτρονικού περιοδικού της και μας ενημερώνει με φρέσκο και μοντέρνο τρόπο για όλα τα νέα της εταιρείας, συμμετοχές σε εκδηλώσεις και εκθέσεις , νέα προϊόντα, νέα υβρίδια και για οτιδήποτε αφορά την εταιρεία. Στο παρόν, 2o τεύχος για το 2015: - ενημερώνει για τις Οργανωτικές αλλαγές στην εμπορική μονάδα Syngenta Mediterranean (MEDA) και στη Syngenta Hellas AEBE που έχουν λάβει χώρα από τις αρχές Μαϊου έως σήμερα. - βραβεύει... (συνέχεια)
16-09-2015
Δελτίο με συμβουλές προς την βαμβακοπαραγωγούς σχετικά με την καλλιέργεια εξέδωσε η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Σερρών. Στόχος του Δελτίου είναι – σύμφωνα με όσα αναφέρονται - είναι η έγκαιρη ενημέρωση των παραγωγών για την εξέλιξη της βαμβακοκαλλιέργειας και την αποτελεσματική φυτοπροστασία των βαμβακοφυτειών τους. Το παρόν δελτίο, αναφέρεται στο διάστημα ωρίμανσης των καρυδιών και της αποφύλλωσης. Διαπιστώσεις Ο καλός καιρός, με υψηλές θερμοκρασίες, συνεχίστη... (συνέχεια)