Ανακοινώσεις

18-03-2016
Την παραίτησή του από τη θέση του αντιπροέδρου της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ΑΕ, υπέβαλε την Τετάρτη 16 Μαρτίου ο Δημήτρης Γιαννακίδης, διαφωνώντας με το σχέδιο βιωσιμότητας της εταιρείας που προωθείται. "Διαφωνώ κάθετα με βασικές πτυχές του επιχειρησιακού πλάνου και συγκεκριμένα σε ό,τι αφορά πώληση περιουσιακών στοιχείων της ΕΒΖ και κυρίως με την εκποίηση των δύο θυγατρικών που διατηρεί στη Σερβία", επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Γιαννακίδης.   Επίσης, σημείωσε ότι τις αντιρρήσε... (συνέχεια)
17-03-2016
Σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα κυμάνθηκε η κατανάλωση των λιπασμάτων το έτος 2015, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ηλεκτρονικής καταμέτρησης που πραγματοποίησε ο ΣΠΕΛ. Τα μέλη του ΣΠΕΛ τον Ιανουάριο του 2016, κατέγραψαν την κατανάλωση λιπασμάτων στην Ελλάδα για το έτος 2015, με τη βοήθεια καινοτόμου διαδικτυακής εφαρμογής που αναπτύχθηκε από το ΣΠΕΛ ειδικά για τη διαδικασία αυτή. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα καταγράφηκε ότι η κατανάλωση λιπασμάτων έπεσε για πρώτη φορά κάτω από 700.000 τόνο... (συνέχεια)
16-03-2016
Είναι από τις λίγες φορές που τρέχουν τέτοιες δράσεις. Όσες και όσοι έχετε μια ιδέα, ένα πλάνο στο μυαλό σας μπορείτε να επισκεφθείτε τον ιστότοπο http://agrient.org και να καταθέσετε την αίτηση σας. Η διαδικασία είναι εντελώς δωρεάν! (συνέχεια)
15-03-2016
Η αυξημένη παραγωγή δημητριακών αναμένεται να πιέσει χαμηλότερα τις τιμές στην ευρωπαϊκή αγορά, ακολουθώντας την τάση που επικρατεί στην παγκόσμια αγορά, παρά την στήριξη που παρέχει η αποδυνάμωση του ευρώ σε σύγκριση με το δολάριο. Όσον αφορά στο αγελαδινό γάλα, οι παραδόσεις προϊόντος από τους κτηνοτρόφους της Ευρώπης και των ΗΠΑ αναμένεται να αυξηθούν περαιτέρω, διατηρώντας τις τιμές υπό πίεση. Εξαίρεση αποτελεί η τιμή της ζάχαρης, η οποία αναμένεται να ανακάμψει, εξαιτίας του ελλείμματος που... (συνέχεια)
12-03-2016
Δείτε στον παρακάτω πίνακα τις κατηγορίες των εσόδων που θα πρέπει να συμπεριλάβετε στα βιβλία εσόδων-εξόδων για τη φορολόγηση των εισοδημάτων που αποκτήσατε το 2015. Στην αριστερή στήλη είναι το είδος των εσόδων και στη δεξιά στήλη το παραστατικό που θα πρέπει να έχετε στα χέρια σας και να το προσκομίσετε στο λογιστή: Πωλήσεις αγροτικών προϊόντων Τιμολόγιο πώλησης για τους Αγρότες του "Κανονικού" και Τιμολόγιο Αγοράς για του "Ειδικού" Καθεστώτος Εκκαθαρίσεις... (συνέχεια)
11-03-2016
Απλήρωτοι και απογοητευμένοι δηλώνουν οι τευτλοπαραγωγοί της χώρας, με τον πρόεδρο των τευτλοκαλλιεργητών Κεντρικής Μακεδονίας, Παύλο Μπογιαννίδη να επισημαίνει, την ασυνέπεια και τον εμπαιγμό εκ μέρους των κυβερνητικών στελεχών. «Έχει εξαντληθεί η υπομονή μας και παρόλο που εμείς παραμένουμε πιστοί στις δεσμεύσεις μας και ήδη έχουμε σπείρει περισσότερα από 35.000 στρέμματα, ωστόσο διαπιστώνουμε για ακόμα μια φορά την ασυνέπεια και τον εμπαιγμό εκ μέρους των κυβερνητικών στελεχών», ανέφερε σε... (συνέχεια)
10-03-2016
Το καλαμπόκι ή αραβόσιτος ή αραποσίτι (σίταρος ή σιταροπούλα στην Κύπρο) έχει την επιστημονική ονομασία Zea mays. Η ελληνική επιστημονική ονομασία του φυτού είναι Αραβόσιτος ο κοινός ή Ζέα η μαϋς Έδαφος Το ιδανικό έδαφος για την ανάπτυξη του φυτού είναι μέσης σύστασης, βαθύ με καλή στράγγιση αλλά και ικανοποιητική συγκράτηση υγρασίας ενώ καλό είναι να αποφεύγονται συνεκτικά εδάφη (μη ανάπτυξη ρίζας) (Καραμάνος, 1999). ΟιOlson and Sander (1988) αναφέρουν ότι είναι απαραίτητο να υπάρχο... (συνέχεια)
09-03-2016
Απορρίφθηκε η αίτηση αναιρέσεως που είχε καταθέσει η χώρα ώστε να μην αναγκαστούν οι περίπου 700.00 αγρότες που είχαν λαβει τις αγροτικές επιδοτήσεις απο το πακέτο «Χατζηγάκη» το 2009 να τις επιστρέψουν.   Με απόφαση του Ευρωαπικού Δικαστηρίου το κράτος υποχρεώνεται να ανακτήσει 425 εκατομμύρια ευρώ που είχαν δοθεί το 2009 ως έκτακτες επιδοτήσεις για τις καταστροφές στις καλλιέργειες του 2008. Σύμφωνα με το ανακοινωθέν του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης το ελληνικό δημόσιο... (συνέχεια)
08-03-2016
Η ενίσχυση και η διατήρηση της απασχόλησης μέσω της υποστήριξης των νέων στον αγροτικό τομέα στην Ελλάδα συνιστά βασική προτεραιότητα της Αγροτικής Ανάπτυξης της νέας ΚΑΠ για την Ελλάδα.   Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, στην Ελλάδα μόλις το 5.2% των διαχειριστών καλλιέργειας είναι νέοι κάτω των 35 ετών, από 35 έως 64 το 63,5% και 31,3% από 65 ετών και πάνω. Σε επίπεδο ΕΕ, σε σύνολο 10.800.000 εκμεταλλεύσεων στην ΕΕ, σχεδόν 3,5 εκατομμύρια (31,1%) διοικούνται από άτομα ηλικ... (συνέχεια)
07-03-2016
Αποδεκτό από την Τράπεζα Πειραιώς έχει γίνει το σχέδιο ανασυγκρότησης της ΕΒΖ, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία.   Ταυτόχρονα γνωστοποιεί πως έχει ήδη συμφωνηθεί το πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του συνολικού χρέους της EΒΖ και απομένουν οι τεχνικές λεπτομέρειες για τον τρόπο υλοποίησης του, ενώ εκφράζει την αισιοδοξία ότι από την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να αρχίσει η εξόφληση των παραγωγών και η εξομάλυνση της λειτουργίας της Επιχείρησης. Αναλυτικά η ανακοίνωση της... (συνέχεια)