Ανακοινώσεις

30-04-2016
Καλό Πάσχα! Η Ανάσταση του Κυρίου να μας λυτρώσει από καθετί άρρωστο και ψεύτικο. Το Άγιο Φως ας φωτίσει όλους μας να βρούμε τον δρόμο...       (συνέχεια)
28-04-2016
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΠΕΚΕΠΕ από τη Μεγάλη Δευτέρα έως την Μεγάλη Τετάρτη έχουν πληρωθεί σε δικαιούχους αγρότες και αλιείς της χώρας συνολικά περί τα 726,3 εκατ. Ευρώ. Ειδικότερα: -Υπόλοιπο Βασικής Ενίσχυσης 2015: 162,7 εκατ. Ευρώ -Πράσινη Ενίσχυση: 551 εκατ. Ευρώ -Μέτρα ενίσχυσης της αγοράς (οπωροκηπευτικά, νησιά Αιγαίου, προώθηση προϊόντων κ.λπ.): 1,8 εκατ. Ευρώ -Εξισωτική Αποζημίωση: 9,3 εκατ. Ευρώ -Αλιεία (ΕΤΑ 2007 – 2013): 1,5 εκατ. Ευρώ (συνέχεια)
25-04-2016
Για «πλαστές βιωσιμότητες» για τις οποίες είναι υπεύθυνες οι προηγούμενες κυβερνήσεις αλλά και για τη θετική αντίδραση των Θεσμών σχετικά με το περιεχόμενο του νομοσχεδίου για τους συνεταιρισμούς έκανε λόγο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής.   Ο κ. Αποστόλου είπε ότι το συνεταιριστικό παρελθόν της Ελλάδας το συνθέτουν τρία δισεκατομμύρια ευρώ ληξιπρόθεσμων χρεών, συνολικά, ενώ έρχονται να προστεθ... (συνέχεια)
22-04-2016
Μεγάλη Τρίτη και Μεγάλη Τετάρτη πληρώνεται η δεύτερη δόση της Ενιαίας Ενίσχυσης, μετά την οριστικοποίηση των δικαιωμάτων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Τα 650 εκατ. ευρώ που έχει προγραμματιστεί να πιστωθούν είναι λιγότερα από αυτά που υπολογίζεται να καλύψουν το σύνολο των υποχρεώσεων. Σύμφωνα με «εσωτερική» ενημέρωση του Οργανισμού σε… συνδαιτυμόνες και συγκεκριμένα στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας Μπέττυ Σκουφά, το συνολικό ποσό που έχει προγραμματισθεί να πιστωθεί στους λογαριασμούς των παραγωγ... (συνέχεια)
21-04-2016
Οριστική αυλαία για τον ΟΓΑ θέτει το νομοσχέδιο για το νέο ασφαλιστικό που δόθηκε στην δημοσιότητα επισήμως σήμερα από το υπουργείο Εργασίας. Στο 20% επί του εισοδήματος ορίζονται οι ασφαλιστικές εισφορές των αγροτών οι οποίες θα διαμορφωθούν σε αυτό το ποσοστό κλιμακωτά έως το 2022. Επίσης κλιμακωτά, αλά έως το 2019 διαμορφώνονται και οι εισφορές υγειονομικής περίθαλψης σε ποσοστό 6,95%. Παραμένει μελανό σημείο η απουσία οιασδήποτε εκπροσώπησης για την υπεράσπιση των συμφερόντων αγροτών, κτηνοτ... (συνέχεια)
20-04-2016
Σειρά επαφών με τους εκπροσώπους των ελληνικών τραπεζικών ιδρυμάτων είχε χθες και σήμερα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου.   Συγκεκριμένα συναντήθηκε με αντιπροσωπείες, στο ανώτατο επίπεδο, των εξής Τραπεζών: • Τράπεζα Πειραιώς • Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος • Alpha Bank • Eurobank • Τράπεζα Αττικής Αντικείμενο των συναντήσεων εργασίας που πραγματοποιήθηκαν κατόπιν πρόσκλησης του Υπουργείου στην οποία ανταποκρίθηκαν οι Τράπεζες, ήταν... (συνέχεια)
19-04-2016
Ανατιμήσεις στα αγροτικά εφόδια ανεβάζοντας έτι περαιτέρω το κόστος παραγωγής προοικονομεί η αύξηση του υψηλού συντελεστή ΦΠΑ από το 23% στο 24%, μέτρο στο οποίο φέρονται να έχουν συμφωνήσει κυβέρνηση και θεσμοί. Εφόσον τελικά νομοθετηθεί, θα πρόκειται για τη δεύτερη σερί αύξηση στο ΦΠΑ των συγκεκριμένων προϊόντων τα οποία, υπενθυμίζουμε, το περασμένο φθινόπωρο «μετατάχθηκαν» με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών από το συντελεστή 13% στο 23%. Με δυο λόγια, μέσα σε λιγότερο από ένα χρόν... (συνέχεια)
15-04-2016
Ελεύθερη από τις 7 Απριλίου η ενδοκοινοτική απόκτηση πολλαπλασιαστικού υλικού σύμφωνα με νέο σχετικό νόμο, βάση του οποίου επιτρέπεται η εισαγωγή σπόρων, φυταρίων και λιπασμάτων αποκλειστικά για ιδία χρήση. Έτσι, η προμήθεια πολλαπλασιαστικού υλικού μπορεί πλέον να γίνεται από τη Βουλγαρία αρκεί πρωτίστως ο αγοραστής να έχει ενημερώσει και να δηλώσει το είδος και την ποσότητα στο γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης Ορεστιάδας του Υπ.Α.Α.Τ.,(ΚΕΠΠΥΕΛ).   Αυστηρή όμως παραμένει η νομοθεσία πο... (συνέχεια)
14-04-2016
Όπως αποκάλυψε ο αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, κ. Γιώργος Αποστολάκης, μιλώντας στην ΕΡΤ Ηρακλείου, στις συζητήσεις της κυβέρνησης με τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών, μετά από επίπονη διαπραγμάτευση, φαίνεται να καταλήγουν σε κατ’ αρχήν συμφωνία για την φορολόγηση μόνο της βασικής ενίσχυσης και την εξαίρεση του πρασινίσματος, των εξισωτικών, των επιδοτήσεων νέων αγροτών, των συνδεδεμένων κ.α. Όπως είπε ο κ. Αποστολάκης, μένει αυτό να αποτυπωθεί και στην τελική συμφωνία, ενώ σημείωσε ότι θολό πα... (συνέχεια)
13-04-2016
Τα κύρια χαρακτηριστικά που καθορίζουν την καλή ποιότητα και τη μεγάλη παραγωγή μιας βαμβακοκαλλιέργειας εξαρτώνται άμεσα από τη σωστή και ορθολογική λίπανση της. Τα κύρια θρεπτικά στοιχεία είναι τα μακροστοιχεία Κάλιο, Φώσφορος, Άζωτο, Θείο καθώς επίσης και τα μικροστοιχεία Βόριο, Σίδηρος, Ψευδάργυρος, Μαγγάνιο. Κρίσιμα θρεπτικά στοιχεία: Μακροθρεπτικά: Κατά πρώτο λόγο Κάλιο (K), Φώσφορος (P), Άζωτο (N), Θείο (S), και κατά δεύτερο Μαγνήσιο (Mg), Ασβέστιο (Ca). Ιχνοστοιχεία: Κα... (συνέχεια)