Ανακοινώσεις

07-03-2016
Αποδεκτό από την Τράπεζα Πειραιώς έχει γίνει το σχέδιο ανασυγκρότησης της ΕΒΖ, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία.   Ταυτόχρονα γνωστοποιεί πως έχει ήδη συμφωνηθεί το πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του συνολικού χρέους της EΒΖ και απομένουν οι τεχνικές λεπτομέρειες για τον τρόπο υλοποίησης του, ενώ εκφράζει την αισιοδοξία ότι από την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να αρχίσει η εξόφληση των παραγωγών και η εξομάλυνση της λειτουργίας της Επιχείρησης. Αναλυτικά η ανακοίνωση της... (συνέχεια)
05-03-2016
Αργά το µεσηµέρι της Παρασκευής 4 Μαρτίου ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες ανάδειξης νέου ∆Σ στην Ένωση Ελλήνων Παραγωγών και Εµπόρων Σπόρων (ΕΕΠΕΣ).   Τις περισσότερες ψήφους συγκέντρωσε ο Θύµης Ευθυµιάδης, εκπρόσωπος του Οµίλου Αγροτεχνολογίας Ευθυµιάδη και, καταλαµβάνει τη θέση του προέδρου α ντικαθιστώντας τον Γιώργο Ποντίκα. Το νέο ∆Σ συγκροτήθηκε ως εξής: Αντιπρόεδρος Νικόλαος Σταυριδάκης, γενικός γραµµατέας Βασίλης Ανδριώτης, Ταµίας Αθανάσιος Τσιούτσιας και µέλη Γιάννης Μπουτσέλ... (συνέχεια)
03-03-2016
Εκατομμύρια ευρώ χάθηκαν τα τελευταία χρόνια για τους Έλληνες αγρότες, και δη για τους Κρητικούς, μέσα από επιστροφές φόρου, για τις οποίες δεν υποβλήθηκαν ποτέ αιτήσεις αφού οι ενδιαφερόμενοι δεν είχαν ιδέα! Όπως αποκάλυψε στο «Ράδιο Κρήτη» και τον Λευτέρη Βαρδάκη, ο Ηρακλειώτης βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Βαρδάκης, ήδη έχουν εξεταστεί οι πρώτες 40 αιτήσεις για την επιστροφή ΦΠΑ, ύψους 350.000 ευρώ, ενώ έκανε λόγο για μεγάλα χρηματικά ποσά που δεν δόθηκαν ποτέ, καθώς οι επιστροφές φόρου ξ... (συνέχεια)
01-03-2016
Διοικητική ισχύ 15 ετών θα έχει η άδεια οδήγησης και χειρισμού αγροτικών μηχανημάτων, σύμφωνα με υπουργική απόφαση, που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, ενώ προβλέπει και την προσωρινή αφαίρεση της άδειας για το χρονικό διάστημα που έχουν αφαιρέσει στο χρήστη για οποιονδήποτε λόγο το δίπλωμα οδήγησης αυτοκινήτου. Επιπλέον η εν λόγω απόφαση (ΦΕΚ 378/Β’/2016) προβλέπει νέες διατάξεις ως προς τις ιατρικές εξετάσεις του οδηγού και χειριστή αγροτικού μηχανήματος. Σύμφωνα με το πρώ... (συνέχεια)
29-02-2016
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό πληρωμών του ΟΠΕΚΕΠΕ, όπως ανακοινώθηκε την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου, αρχές Μαρτίου αναμένεται να πληρωθούν οι συνδεδεμένες ενισχύσεις ενώ περί τα τέλη Απριλίου θα καταβληθούν το β΄ μέρος της εκκαθάρισης της Bασικής Eνίσχυσης καθώς και η Πράσινη Ενίσχυση. Όσον αφορά τις εκκρεμότητες από τα Προγράμματα Αγροτικής Ανάπτυξης εξαρτώνται από την ένταξη των ανειλημμένων υποχρεώσεων από το προηγούμενο στο νέο ΠΑΑ 2014-2020. Αναλυτικά, η σχετική ανακοίνωση του οργανισμ... (συνέχεια)
26-02-2016
Την απαράδεκτη καθυστέρηση, που συνεχίζει επιδεικνύει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να καταβάλει στους δικαιούχους Έλληνες παραγωγούς το σύνολο των 180 εκ. Ευρώ δεσμευμένων κοινοτικών κονδυλίων για τις συνδεδεμένες ενισχύσεις καθώς και τα υπόλοιπα 590 εκ. Ευρώ της ενιαίας ενίσχυσης (10% της βασικής και 30% του πρασινίσματος), καυτηριάζει η Βουλευτής Σερρών της ΝΔ κ. Φωτεινή Αραμπατζή με σχετική ερώτηση, που απηύθυνε στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλη Αποστόλου. Η κ. Αραμπατζή επισημα... (συνέχεια)
25-02-2016
Μεγάλη ποσότητα ελληνικού καπνού δεσμεύτηκε να απορροφήσει η Philip Morris International με συμφωνία συνεργασίας με την ελληνική κυβέρνηση που υπέγραψε την Τετάρτη παρουσία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.   Η γνωστή καπνοβιομηχανία θα προμηθευτεί από τους Έλληνες καπνοκαλλιεργητές 30.000 τόνους καπνού στην τριετία 2016 – 2018. Πρόκειται για μια χαρακτηριστική περίπτωση συνεργασίας του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα που αποφέρει σημαντικά οφέλη σε όλους τους εμπλεκόμενους, ευνο... (συνέχεια)
24-02-2016
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΟΜΑΔΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ Την δυνατότητα απευθείας χρηματοδότησης των Ελλήνων αγροτών από τις Βρυξέλλες ανοίγει για πρώτη φορά η Κομισιόν. Χωρίς τη μεσολάβηση της ελληνικής Πολιτείας, οι Ελληνες παραγωγοί έχουν πλέον τη δυνατότητα συμμετοχής σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα προϋπολογισμού 111 εκατομμυρίων ευρώ για το 2016, με σκοπό την προώθηση των ελληνικών αγροτικών προϊόντων σε νέες αγορές εντός και εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης. Πέραν του γεγονότο... (συνέχεια)
23-02-2016
Η έννοια της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Καλλιεργειών (Integrated Crop Management) έχει λανθασμένα ταυτιστεί στη χώρα μας με πρότυπα ή πρωτόκολλα συστημάτων ποιότητας, αλλά και με τις γραφειοκρατικές διαδικασίες πιστοποίησης τους. Ολοκληρωμένη Διαχείριση Καλλιεργειών (ΟΔΚ) είναι ουσιαστικά «η εφαρμογή ορθών γεωργικών πρακτικών τη με στόχο την περιβαλλοντικά υπεύθυνη και οικονομικά βιώσιμη παραγωγή». Τα πιστοποιημένα προϊόντα ολοκληρωμένης διαχείρισης απευθύνονται σε αγορές ευρείας κατα... (συνέχεια)
22-02-2016
Πενταετής μεταβατικότητα του ταμείου ασφάλισης των αγροτών, καθώς και κλιμάκωση των εισφορών, με δυνατότητα επιλογής χαμηλότερου ποσοστού εισφοράς για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, σε ποσοστό 16 αντί για 20%, περιλαμβάνονται σε πακέτο 25 μέτρων που πρότεινε σήμερα, Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου, ο Αλέξης Τσίπρας στη συνάντησή του με τους αγρότες, όπως ανακοίνωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη. Ωστόσο, η πρώτη επίσημη αντίδραση ήλθε από τη διοικηση της ΠΑΣΕΓΕΣ, που επισημαίνει ότι πρόκειτ... (συνέχεια)