Ανακοινώσεις

21-09-2015
Σύμφωνα με την Εγκύκλιο του ΟΠΕΚΕΠΕ για την «ειδική καλλιεργητική ενίσχυση για το βαμβάκι περιόδου 2015-2016» που αναρτήθηκε στις 14.09.2015 στο διαδίκτυο: Η συνδεδεμένη ενίσχυση στο βαμβάκι ανέρχεται σε 74,9 € ανά στρέμμα εφ' όσον η επιλέξιμη προς ενίσχυση έκταση δεν ξεπεράσει τα 250.000 εκτάρια. Οι παραγωγοί βάμβακος θα πρέπει: Να συγκομίζουν και να παραδίδουν τουλάχιστον ποσότητα προϊόντος, 140 κιλά ανά στρέμμα. Να έχουν χρησιμοποιήσει για την καλλιέργειά τους αποκλεισ... (συνέχεια)
19-09-2015
Παράταση στο μειωμένο παράβολο και τροποποιήσεις για τη χορήγηση του Πιστοποιητικού Ορθολογικής Χρήσης Γεωργικών Φαρμάκων πραγματοποίησε το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με απόφαση που αναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ στις 04/09/2015. Σύμφωνα με την εγκύκλιο της Δ/νσης Προστασίας Φυτικής Παραγωγής με θέμα «Κανονισμός Εξετάσεων χορήγησης πιστοποιητικού γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων» και βάση της ΚΥΑ 7716/89356/14-8-2015 (ΦΕΚ Β΄1700) το ύψος του ... (συνέχεια)
18-09-2015
Στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν από σήμερα Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου οι αγρότες σε όλη την Ελλάδα αντιδρώντας στα μέτρα που έχουν ληφθεί και πλήττουν τον κλάδο. Από χθες μάλιστα σε κάποιες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας παρέταξαν τα τρακτέρ τους στα σημεία όπου θα συναντηθούν, τα οποία είναι: σε Θράκη, Μακεδονία και Ήπειρό είναι οι Κήποι (Φέρες), στον Έβρο, στην Εγνατία οδό στην Κομοτηνή, στο δρόμο του τελωνείο Εξοχής στη Δράμα, στον κόμβο Αμυγδαλεώνα στην Καβάλα, στον κόμβο Κερδυλίων στις Σέ... (συνέχεια)
17-09-2015
Η Syngenta μας παρουσιάζει το 2ο τεύχος του νέου, ανανεωμένου, ηλεκτρονικού περιοδικού της και μας ενημερώνει με φρέσκο και μοντέρνο τρόπο για όλα τα νέα της εταιρείας, συμμετοχές σε εκδηλώσεις και εκθέσεις , νέα προϊόντα, νέα υβρίδια και για οτιδήποτε αφορά την εταιρεία. Στο παρόν, 2o τεύχος για το 2015: - ενημερώνει για τις Οργανωτικές αλλαγές στην εμπορική μονάδα Syngenta Mediterranean (MEDA) και στη Syngenta Hellas AEBE που έχουν λάβει χώρα από τις αρχές Μαϊου έως σήμερα. - βραβεύει... (συνέχεια)
16-09-2015
Δελτίο με συμβουλές προς την βαμβακοπαραγωγούς σχετικά με την καλλιέργεια εξέδωσε η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Σερρών. Στόχος του Δελτίου είναι – σύμφωνα με όσα αναφέρονται - είναι η έγκαιρη ενημέρωση των παραγωγών για την εξέλιξη της βαμβακοκαλλιέργειας και την αποτελεσματική φυτοπροστασία των βαμβακοφυτειών τους. Το παρόν δελτίο, αναφέρεται στο διάστημα ωρίμανσης των καρυδιών και της αποφύλλωσης. Διαπιστώσεις Ο καλός καιρός, με υψηλές θερμοκρασίες, συνεχίστη... (συνέχεια)
15-09-2015
Ένα ελληνο-αμερικανικό χέρι βοηθείας απλώθηκε στη σερραϊκή κονσερβοποιΐα ΣΕΡΚΟ Α.Ε., η οποία στις αρχές του καλοκαιριού, εξαγοράσθηκε από την Pisando Holdings Ltd, με έδρα την Κύπρο, εταιρεία του αμερικανικού επενδυτικού ομίλου Alinian Capital Group. H ΣΕΡΚΟ, εταιρεία που δημιούργησε στις Σέρρες η οικογένεια Βαβαλίδη, δέχθηκε μεγάλο πλήγμα από την κινεζική επίθεση που σάρωσε τον ευρωπαϊκό κλάδο της βιομηχανικής τομάτας όπως και την πρωτογενή παραγωγή του συγκεκριμένου προϊόντος στη χώρα μας, ... (συνέχεια)
14-09-2015
Μονόδρομο θα αποτελέσει η αύξηση εισφορών στον ΟΓΑ για τους αγρότες καθώς το Ταμείο πρέπει να επιβιώσει τα επόμενα χρόνια με πολύ λιγότερη κρατική επιχορήγηση. Όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος», οι αυξήσεις των εισφορών θα κυμανθούν από 50% έως 130%, ενώ το σχέδιο που επεξεργάζεται ο ΟΓΑ με το υπουργείο Εργασίας εν όψει των σαρωτικών αλλαγών που έρχονται στο ασφαλιστικό των αγροτών τον Οκτώβρη, περιλαμβάνουν πληρωμή ανά τρίμηνο, δυνατότητα ελεύθερης επιλογής ασφαλιστικής κατηγορίας, αλλά και ... (συνέχεια)
10-09-2015
Η χρονιά 2015 φαίνεται πως είναι χαμένη για τα προγράμματα που αφορούν την Ελληνική Γεωργία. Μια οι εκλογές, μία τα capital controls, μία ξανά οι εκλογές, είναι σίγουρο πως έχουν πάει πίσω όλες αυτές οι προκηρύξεις και ας ακούγονται διάσπαρτες και συνήθως ανυπόστατες φωνές... Ευχή όλων είναι να έχουμε νέες προκηρύξεις, κάτι όμως που δε θεωρείται ιδιαίτερα πιθανό για τα δύο αυτά προγράμματα. Εκτός των άλλων εκκρεμούν οι πληρωμές των Σχεδίων Βελτίωσης του 2012, οι οποίες αν δε δοθεί η πολ... (συνέχεια)
09-09-2015
Η Υπεύθυνη του Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Νέας Δημοκρατίας, υποψήφια βουλευτής Σερρών, κα Φωτεινή Αραμπατζή, για την πρώτη φορά στα χρονικά μη έγκαιρης πληρωμής των επιδοτήσεων, έκανε την ακόλουθη δήλωση: Ένα ακόμη «χαστούκι» επεφύλασσε στον αγροτοκτηνοτροφικό κόσμο της χώρας η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Επιβεβαιώθηκε δυστυχώς το χειρότερο σενάριο από την πρόσφατη αποκάλυψη του υπηρεσιακού Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Μελά ότι έχουν σταματήσει οι διαδικασίες για τα βο... (συνέχεια)