Ανακοινώσεις

13-02-2015
Απίθανα πράγματα συμβαίνουν σε βάρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Τρικάλων. Τελευταίο πάθημα ένα τεράστιο οικονομικό κανόνι για ποσότητα βαμβακιού που πούλησε σε βορειοελλαδίτη έμπορο. Πρόκειται για ποσό της τάξεως του 1.100.000 ευρώ το οποίο έκανε φτερά καθώς η επιταγή που έλαβε η ΕΑΣ αποδείχτηκε άνευ αντικρίσματος! Ο βαμβακέμπορος επιχειρηματίας, φόρτωσε κανονικά το βαμβάκι από τις αποθήκες της Ένωσης και πλήρωσε με …επιταγή. Όταν η επιταγή αποδείχτηκε ακάλυπτη και από το λογ... (συνέχεια)
12-02-2015
Το ποσό των 80,6 ανά στρέμμα αναμένεται να εισπράξουν οι βαμβακοπαραγωγοί εφέτος από τη συνδεδεμένη ενίσχυση του έτους 2014 και η καταβολή θα γίνει, μάλλον, την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου. Το συγκεκριμένο ποσό προκύπτει διότι, βάση του Κανονισμού 73/2009, όταν τα καλλιεργούμενα στρέμματα για τη χώρα μαςδεν ξεπερνούν τα 2,5 εκατ., τότε η ενίσχυση είναι 80,6 ευρώ ανά στρέμμα. Με δεδομένο το ότι πέρυσι οι καλλιεργούμενες εκτάσεις ήταν κάτω από 2,5 εκατ. στρέμματα, τότε θα δοθεί το παραπάνω ... (συνέχεια)
11-02-2015
Το φυτό πικραλίδα, που βρίσκεται σε πολλές περιοχές της πατρίδας μας, μπορεί να αποτελέσει εναλλακτική πηγή για την παραγωγή φυσικού καουτσούκ. Μάλιστα τα αποτελέσματα έρευνας έδειξαν ότι είναι δυνατόν να παραχθεί κορυφαίας ποιότητας φυσικό καουτσούκ, ακόμα πιο ποιοτικό από αυτό που παράγεται από το καουτσοκόδεντρο, για την παραγωγή ελαστικών.  Το φυσικό καουτσούκ είναι ένα φυτικό προϊόν που χρησιμοποιείται εδώ και πολλούς αιώνες. Στις μέρες μας, αξιοποιείται στη βιομηχανία ιατρικών προϊ... (συνέχεια)
10-02-2015
Το Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας του ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ», το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. παράρτημα Ανατολικής Μακεδονίας και η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Δράμας, συνδιοργανώνουν την: «ΗΜΕΡΑ ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ» Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου στην κεντρική αίθουσα διαλέξεων - προβολών του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας (πρώην ΚΕΓΕ). Η «Ημέρα Φυτοπροστασίας» είναι αφιερωμένη σε επίκαιρα ζητήματα Φυτοπροστασίας των κυριότερων καλλιεργειών του Ν. Δράμας. Περιλαμβάνει οχτώ ομιλ... (συνέχεια)
09-02-2015
Ρωσική εταιρεία που ασχολείται από το 2010 με την εισαγωγή ελιών, ελαιολάδου και κονσερβών ενδιαφέρεται για την εισαγωγή έξτρα παρθένου ελαιολάδου, πυρηνελαίου και ελιών Χαλκιδικής 70/90. Το σχετικό αίτημα γνωστοποιεί το γραφείο ΟΕΥ της ελληνικής πρεσβείας στη Μόσχα. Τα στοιχεία της εταιρείας Επωνυμία: TD ELBRUS (“ТД Элбрус”) Δ/νση: 25 Sokolovo-Mesherskaya str., Moscow,125466, Russian Federation Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Vladimir Fokin Τηλ./Fax: +7 (499) 4028016 Κιν.: +... (συνέχεια)
06-02-2015
Σε θρίλερ εξελίσσεται το θέμα της φορολογικής αντιμετώπισης των αγροτικών ενισχύσεων και επιδοτήσεων, καθώς το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει ακόμη αποφασίσει αν πρέπει να συνυπολογίζονται στα ακαθάριστα έσοδα των αγροτών και να φορολογούνται ή εάν πρέπει να εξαιρούνται και να μην υπόκεινται σε φόρο εισοδήματος. Ο χρόνος μετράει αντίστροφα για την υποβολή των φετινών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος από τους αγρότες, όμως ακόμη οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών έχουν αφήσει αδιε... (συνέχεια)
05-02-2015
Προκειµένου οι παραγωγοί σκληρού σίτου (Σύστηµα Ολοκληρωµένης ∆ιαχείρισης) να λάβουν το ποιοτικό πριµ (προβλέπονται συνολικά 24 εκατ. ευρώ) οι αναγνωρισµένοι από τον ΕΛΓΟ, Φορείς Πιστοποίησης του Συστήµατος Ολοκληρωµένης ∆ιαχείρισης, υποχρεούνται δια µέσου των Οµάδων τους σε καταχώρηση των στοιχείων τόσο των ενταγµένων, όσο και των πιστοποιηµένων παραγωγών σκληρού σίτου, στη σχετική εφαρµογή καταχώρησης πιστοποιηµένων εκτάσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ. Η καταχώρηση γίνεται σε δύο φάσεις µε την προθεσµία ν... (συνέχεια)
03-02-2015
Σύμφωνα με ενημέρωση από το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης η ηλεκτρονική υπηρεσία (on line) υποβολής της Αίτησης Ενιαίας Ενίσχυσης έτους 2015, για όσους δικαιούχους παραγωγούς επιθυμούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις μόνοι τους, μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας του ΟΠΕΚΕΠΕ, θα είναι διαθέσιμη από τις 4/2/2015. «Για την επιτυχία της διαδικασίας αυτής, όλες οι περιφερειακές υπηρεσίες του ΟΠΕΚΕΠΕ, θα είναι στη διάθεση των παραγωγών, προκειμένου να παρέχουν τεχνική πληροφόρηση», αναφέρει η ανακοίνωσ... (συνέχεια)
02-02-2015
Εννέα υπάλληλοι για… 8.000 φακέλους ή 1.000 φάκελοι ανά υπάλληλο, όταν κάποτε με το αντικείμενο απασχολούνταν άνω των 20. Υπερτιμολογημένες αιτήσεις από αγρότες και μελετητές με συνέπεια πολλές να κοπούν. Δύσκολη πρόσβαση στη χρηματοδότηση και έλλειψη ρευστότητας. Και όλα αυτά μέσα σε ένα περιβάλλον που δεν δημιουργεί διάθεση για επιχειρηματικά «ανοίγματα». Κάπως έτσι εξηγείται γιατί στα χρόνια του μνημονίου η πολυδιαφημισμένη αγροτική ανάπτυξη παραμένει ακόμη εγκλωβισμένη στις παιδικές της α... (συνέχεια)