Ανακοινώσεις

12-04-2016
Συναγερμός σήμανε στις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών μετά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα οζώδους δερματίτιδας που εντοπίστηκαν σε κτηνοτροφικές μονάδες. Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Σερρών ο κτηνίατρος Γιώργος Δάγκος από την Κτηνιατρική Υπηρεσία, τα κρούσματα οζώδους δερματίτιδας εντοπίστηκαν ένα σε μονάδα 400 βοοειδών στη Νιγρίτα, δυο σε μονάδα 117 βοοειδών στην περιοχή Σχιστολίθου και δυο σε μονάδα 70 βοοειδών στην περιοχή Λιθοτόπου. Στις δυο τελευταίες περιπτώσεις , τα ζώα δ... (συνέχεια)
11-04-2016
Αναλυτικές οδηγίες για την σωστή υποβολή της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης (ΟΣΔΕ) 2016 δημοσίευσε στην ιστοσελίδα του ο ΟΠΕΚΕΠΕ. Σύμφωνα με όσα αναφέρει, σκοπός του οδηγού είναι η ενημέρωση των ενδιαφερόμενων γεωργών για την ορθή υποβολή της αίτησης και η τήρηση των υποχρεώσεων που αναλαμβάνουν με αυτή, ώστε «να πληρωθούν έγκαιρα και στο ακέραιο τις ενισχύσεις που δικαιούνται, αποφεύγοντας μειώσεις και αποκλεισμούς από τους ελέγχους που είναι υποχρεωμένος να διεξάγει ο ΟΠΕΚΕΠΕ και χωρίς να επιβλη... (συνέχεια)
09-04-2016
Την Παρασκευή 1 Απριλίου 2016 το μεσημέρι, η Royal Sugar Ε.Π.Ε. κατάθεσε επίσημη πρόταση ενδιαφέροντος για την εξαγορά του εργοστασίου Σερρών της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Royal Sugar δραστηριοποιείται στο χονδρεμπόριο τροφίμων και κατέχει σημαντικό μερίδιο πωλήσεων στην ελληνική αγορά ζάχαρης.   Στόχος της Royal Sugar είναι να κρατηθούν ανοιχτά και να εξυγιανθούν τα εργοστάσια της ΕΒΖ έτσι ώστε η ζάχαρη, προϊόν μέγιστης εθνικής και στρ... (συνέχεια)
08-04-2016
«Κλείδωσαν» οι εκπτώσεις που έχει προτείνει η κυβέρνηση για τις νέες εισφορές των αγροτών και ελεύθερων επαγγελματιών με τις αλλαγές να τρέχουν από το 2017. Σύμφωνα με πληροφορίες από υψηλόβαθμους κυβερνητικούς αξιωματούχους η δέσμη προτάσεων που προβλέπει ελάφρυνση των εισφορών για τους νέους επαγγελματίες, δυνατότητα μόνιμης εισφοράς στο 16% για τους αγρότες και εκπτώσεις μέχρι και 50% για την τριετία 2017-2019 για τους αυτοαπασχολούμενους πήρε τη σύμφωνη γνώμη των δανειστών. «Είμαστε πά... (συνέχεια)
07-04-2016
Η συστηματική απουσία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων από την Ολομέλεια της Βουλής και η άρνησή της να απαντήσει σε Επίκαιρες Ερωτήσεις που αφορούν θέματα ζωτικής σημασίας για τους γεωργούς και τους κτηνοτρόφους της χώρας μας, υποχρέωσαν τον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ, κ. Μιχάλη Τζελέπη, να παρέμβει στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου,  και να ζητήσει να προσκληθεί στην Επιτροπή μέχρι τη Δευτέρα, ο Υπουρ... (συνέχεια)
05-04-2016
Από την Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Κοζάνης ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 22 του ν.4036/2012, πρέπει μέχρι τις 26/11/2016 να έχει επιθεωρηθεί κάθε εν χρήσει ΕΕΓΦ (Επαγγελματικός Εξοπλισμός Εφαρμογής Γεωργικών Φαρμάκων). Μετά την ημερομηνία αυτή δεν επιτρέπεται χρήση ΕΕΓΦ που δεν έχει επιτυχώς επιθεωρηθεί.   Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των αγροτών/χρηστών ΕΕΓΦ, αλλά και λοιπών ενδιαφερομένων, υπάρχει η ιστοσελίδα « http://www.minagric.gr/index.ph... (συνέχεια)
02-04-2016
Τη Δευτέρα πληρώνονται οι συνδεδεμένες σε Βαμβάκι και Ζαχαρότευτλα. Οι τιμές θα είναι 71,32€/στρ και 53€ αντίστοιχα.  Δεν είναι πρωταπριλιάτικο... Πηγή: Εφημερίδα Αγροτική Έκφραση (συνέχεια)
01-04-2016
Πριν την έναρξη της Μεγάλης Εβδομάδας θα εξοφληθούν οι αγροτικές επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ. Πρόκειται για τα ποσά που αφορούν στο πρασίνισμα και την ενιαία ενίσχυση. Τα παραπάνω δήλωσε του ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, κ. Αντώνης Μωϋσίδης, σε περιφερειακό τηλεοπτικό σταθμό, ο οποίος ανέφερε ότι η πληρωμή της β' δόσης ενιαίας ενίσχυσης και το πρασίνισμα θα καταβληθούν πιθανότατα μετά τα μέσα Απριλίου.   Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που είχε εκδώσει ο ΟΠΕΚΕΠΕ ήθελε ότι μέχρ... (συνέχεια)
30-03-2016
Συνεδρίασε στις 28 Μαρτίου η Γενική Συνέλευση του Σωματείου Εργαζομένων στην Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων και αποφάσισε την κήρυξη 48ωρης απεργίας την Πέμπτη και την Παρασκευή. Αιτία της απεργιακής κινητοποίησης η πρόταση της διοίκησης της εταιρίας για τη σημαντική μείωση στις οικονομικές απολαβές των εργαζομένων.   Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που θα υπάρξει απεργιακή κινητοποίηση στην εν λόγω βιομηχανία από της ιδρύσεως της.     (συνέχεια)
29-03-2016
Στις πρώτες ημέρες του Απριλίου τοποθετεί χρονικά την πληρωμή της συνδεδεμένης ενίσχυσης βάμβακος ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, Αντώνης Μωϋσίδης, την οποία θα ακολουθήσει η πληρωμή της β' δόσης ενιαίας ενίσχυσης και το πρασίνισμα, από 15 έως 20 Απριλίου. Όσον αφορά το ποσό της συνδεδεμένης βάμβακος, αν και αρχικά ο πρόεδρος εμφανίστηκε να μη γνωρίζει το ακριβές ποσό, εντούτοις στη συνέχεια διευκρίνισε πως δεν θα ξεπεράσει σε ύψος την ενδεικτική των 74,9 ευρώ το στρέμμα για κάθε παραγωγό που έχει ορ... (συνέχεια)