Ανακοινώσεις

22-02-2016
Πενταετής μεταβατικότητα του ταμείου ασφάλισης των αγροτών, καθώς και κλιμάκωση των εισφορών, με δυνατότητα επιλογής χαμηλότερου ποσοστού εισφοράς για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, σε ποσοστό 16 αντί για 20%, περιλαμβάνονται σε πακέτο 25 μέτρων που πρότεινε σήμερα, Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου, ο Αλέξης Τσίπρας στη συνάντησή του με τους αγρότες, όπως ανακοίνωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη. Ωστόσο, η πρώτη επίσημη αντίδραση ήλθε από τη διοικηση της ΠΑΣΕΓΕΣ, που επισημαίνει ότι πρόκειτ... (συνέχεια)
19-02-2016
Όλα τα τραπεζικά ιδρύματα θα μπορούν να εκδίδουν την Κάρτα Αγρότη και έχει γίνει ήδη η σχετική συνεννόηση με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, σύμφωνα με όσα είπε χθες στην Βουλή ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Βασίλη Κόκκαλη.  Όπως δήλωσε μεταξύ άλλων ο Υπουργός: «Όλα τα εγκατεστημένα στην Ελλάδα Τραπεζικά Ιδρύματα, θα ενημερωθούν σχετικά με το περιεχόμενο και την πορεία εφαρμογής του προϊόντος αυτού στον αγροτικό κόσμο, μέσω της... (συνέχεια)
18-02-2016
Αμετακίνητοι στις θέσεις τους παραμένουν οι αγρότες που ενισχύουν τα μπλόκα τους σε όλη τη χώρα. Οι αγρότες αναμένουν την επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα από τις Βρυξέλλες προκειμένου να προσκληθούν στο Μέγαρο Μαξίμου και να συζητήσουν τις προτάσεις που έχουν υποβάλλει. Άκαρπη απέβη η συνάντηση ανάμεσα στον αντιπεριφερειάρχη Σερρών Γιάννη Μωυσιάδη και τον υπουργό Μεταφορών της Βουλγαρίας στο τελωνειακό φυλάκιο του Προμαχώνα, σε μια προσπάθεια εκτόνωσης της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί, με το μ... (συνέχεια)
17-02-2016
Η Γαλλία απέτυχε να εξασφαλίσει περαιτέρω μέτρα ανακούφισης για τους κτηνοτρόφους της σε συνάντηση των υπουργών Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης τη Δευτέρα (15 Φεβρουαρίου), καθώς το Παρίσι προσπαθεί να κατευνάσει τις διαμαρτυρίες που προκαλούν οι ιδιαίτερα χαμηλές τιμές.   Οι Γάλλοι παραγωγοί γαλακτοκομικών προϊόντων και κρέατος διαμαρτύρονται εδώ και εβδομάδες εβδομάδες, μπλοκάροντας δρόμους, δημόσια κτίρια καθώς και τα σούπερ μάρκετ. Η αυξανόμενη κρίση ανάγκασε τον πρόεδρο Φ... (συνέχεια)
16-02-2016
Tο τρέχον έτος θα είναι μια χρονιά μεγάλων πρωτοβουλιών και παρεμβάσεων υποστηρίζει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου και αναφέρεται σε ορισμένες από αυτές μιλώντας στην Εφημερίδα των Συντακτών: "Θα δημιουργήσουμε νέα χρηματοδοτικά εργαλεία για τον αγροτικό τομέα με μόχλευση πόρων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης και αξιοποίηση σχολάζουσας δημόσιας αγροτικής περιουσίας ως εγγύηση για την άντληση ρευστότητας. Δρομολογήσαμε ήδη την «κάρτα του αγρότη», με την οποία θα μ... (συνέχεια)
13-02-2016
Οι πρώτες εκτιµήσεις από τους αρµόδιους του υπουργείου κάνουν λόγο για συνδεδεµένη στο σκληρό σιτάρι στα 4,5 ευρώ το στρέµµα από 3,6 ευρώ που ήταν η ενδεικτική τιµή και 19,7 ευρώ το στρέµµα για το ροδάκινο από 16,9 ευρώ το στρέµµα της ενδεικτικής τιµής.  Την ίδια ώρα, σύµφωνα µε στοιχεία του προϊσταµένου στο τµήµα Κοινής Αγροτικής Πολιτικής του υπουργείου Σωτήρη Κουτσοµήτρου, όπως τα παρουσίασε στην Agrotica, σηµαντικά µικρότερες είναι και οι δηλωθείσες εκτάσεις στη βιοµηχανική ντοµάτα (... (συνέχεια)
12-02-2016
Στην πλατεία Συντάγματος θα βρεθούν αγρότες από τουλάχιστον 68 μπλόκα από όλη την Ελλάδα Οι αγρότες διεκδικούν μεταξύ άλλων απόσυρση του σχεδίου για το ασφαλιστικό, κατάργηση της φορολόγησης από το πρώτο ευρώ, κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί, καθιέρωση αφορολόγητου πετρελαίου αλλά και αποτροπή κατάσχεσης πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή εκτάσεων εξαιτίας δανείων που βρίσκονται στο "κόκκινο". Το αγροτικό συλλαλητήριο θα έχει χαρακτήρα διαμαρτυρίας όλων των επαγγελματικών κλάδω... (συνέχεια)
10-02-2016
Του Σταυρουλάκη Αρτεμ. Κωνσταντίνου Οικονομολόγος Ανωτάτης Βιομηχανικής Σχολής Θεσ/κης Διαβάζω συχνά πυκνά, από γραμματιζούμενους, πως οι αγρότες δεν θέλουν να πληρώσουν φόρους και πως χρόνια τώρα λάμβαναν επιδοτήσεις που τις έκαναν διπλοκάμπινα και τριπλοκάμπινα, «πανώγραφαν» και τέλος πάντων έκαναν και πολλά άλλα δεν θυμάμαι ακριβώς τις άγνωστες αυτές λέξεις… Δε λέω, γραμματιζούμενοι είναι, κάτι θα ξέρουν… Και οι νομοθέτες, γραμματιζούμενοι είναι. Κάτι θα ήξεραν όταν νομοθετούσα... (συνέχεια)
09-02-2016
Για υπαρκτό κίνδυνο παράνομης κρατικής ενίσχυσης της ΕΒΖ, κάνει λόγο σε ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, η βουλευτής της ΝΔ, κ. Νίκη Κ. Κεραμέως. Όπως αναφέρει η βουλευτής στην ερώτησή της, «...η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέτει θέμα παράνομης κρατικής ενίσχυσης για τη χρηματοδότηση των 30 εκατ. ευρώ προς την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (ΕΒΖ) δυνάμει της σχετικής Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) της 27ης Μαρτίου 2015». Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει... (συνέχεια)
08-02-2016
Ενώ ασχολούμαστε μόνο με τα ασφαλιστικό και το φορολογικό στα μπλόκα το μεγαλύτερο πρόβλημα εξακολουθούμε να μην το προβάλουμε. Σαφώς και συμφωνώ με τα δίκαιά αιτήματα των συναδέλφων μου στην Ελλάδα αλλά δυστυχώς και με την βοήθεια των ΜΜΕ αναδεικνύουμε  το λάθος πρόβλημα που έχει ο πρωτογενής τομέας στην χώρα μας και την Ε.Ε. Και για να καταλάβετε τι λέω ασχολούμαστε με το τι θα πληρώσουμε παραπάνω στον ΟΓΑ ή τι θα πληρώσουμε περισσότερο σε φόρους όταν   σύμφωνα με την έρευνα της... (συνέχεια)