Ανακοινώσεις

23-01-2016
Ειδικό προνομιακό φορολογικό καθεστώς για τα αγροτικά εισοδήματα έχουν επιλέξει αρκετές χώρες του Νότου της Ε.Ε. (Ισπανία, Πορτογαλλία), αλλά και του πρώην ανατολικού μπλοκ (Πολωνία, Ρουμανία, Ουγγαρία). Με τη χρήση φοροαπαλλαγών, χαμηλών συντελεστών και φορολόγηση βάσει αντικειμενικών κριτηρίων, οι αγροτικές εκμεταλλεύσεις δεν επιβαρύνονται με υπερβολική φορολογία, γεγονός που στηρίζει ουσιαστικά την πρωτογενή παραγωγή, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν πριν λίγο καιρό στο περιοδικό Γεωρ... (συνέχεια)
22-01-2016
Φαίνεται πως αγριεύουν οι αγρότες και δε θα περάσουν εύκολες μέρες οι κυβερνώντες. Σε όλη την Ελλάδα φαίνεται πως η κατάστασει "αγριεύει". Αρκεί να δει τις φωτογραφίες που δημοσιεύονται στα social media καθημερινά και θα καταλάβει! Τα αγροτικά sites έχουν πάρει φωτιά και καθημερινά μεταφέρουν το κλίμα.  Διαβάστε τι γράφουν μερικά αγροτικά sites: Έκλεισαν το τελωνείο Εξοχής! Έντυσαν τον υπουργό αστυνομικό για να τον φυγαδεύσουν! Μπλόκα και συγκεντρώσεις από τον Έβρο έως την Κρήτη... (συνέχεια)
21-01-2016
Η ιστοσελίδα τους ΣΠΕΛ, www.spel.gr θα ενημερώνει πλέον το χρήστη και τα μέλη του ΣΠΕΛ για τις ενέργειες του Συνδέσμου και τις εξελίξεις στον τομέα των Λιπασμάτων και των προϊόντων θρέψης φυτών, με τη νέα, μοντέρνα δομή και αναβαθμισμένη αισθητική της, σε απόλυτη αρμονία με τις αρχές της βέλτιστης λειτουργικότητας, της εύκολης αλλά κυρίως φιλικής πλοήγησης. Στον ανανεωμένο διαδικτυακό τόπο του ΣΠΕΛ ο επισκέπτης έχει την δυνατότητα να περιηγηθεί γρήγορα και απλά μεταξύ των κύριων ενο... (συνέχεια)
20-01-2016
Κλιμακώνουν από σήμερα, Τετάρτη 20 Ιανουαρίου, τις κινητοποιήσεις τους γεωργοί, κτηνοτρόφοι, και αλιείς αντιδρώντας στα προωθούμενα μέτρα της κυβέρνησης για το φορολογικό και τοασφαλιστικό, με μπλόκα σε κομβικά σημεία της εθνικής και Εγνατίας οδού και ισχυρή παρουσία σε λιμάνια και τελωνεία. Αναλυτικά ανά περιοχή η κατάσταση διαμορφώνεται ως εξής:   Θεσσαλία   Στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας για την έξοδο των αγροτικών μηχανημάτων σήμερα στα Τέμπη, βρίσκεται η Συντον... (συνέχεια)
19-01-2016
Περισσότερα από 800 τρακτέρ αγροτοκτηνοτρόφων των Σερρών βρίσκονται συγκεντρωμένα στο τελωνείο του Προμαχώνα, στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, ενώ από την από την ερχόμενη Τετάρτη προγραμματίζεται μπλόκο της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων του Ν Λάρισας στα Τέμπη. Σχετικά με τον Προμαχώνα, ο αγροτοσυνδικαλιστής Παύλος Αραμπατζής με δηλώσεις του διευκρίνισε πως «Η ουρά πολλών χιλιομέτρων που έχει σχηματιστεί στην είσοδο της Ελλάδας δεν οφείλεται σε δικές μας κινήσεις, αλ... (συνέχεια)
18-01-2016
Συνάντηση πραγματοποίησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μάρκος Μπόλαρης,  με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Ακατέργαστου Καπνού. Παρόντες ήταν ο Πρόεδρος της Διεπαγγελματικής κ. Μελενεκλής, ο Πρόεδρος της ΣΕΚΕ, ο κ.Ταρενίδης, ο Πρόεδρος της Καπνικής, κ. Μιχαηλίδης , ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Μισσιριάν, κ. Τζούμας και ο κ. Λεούδης Πρόεδρος της ομώνυμης εταιρείας. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκε το αίτημα από την πλευρά ... (συνέχεια)
16-01-2016
Ο ΣΠΕΛ θα συμμετέχει στην 26η AGROTICA , στη Θεσσαλονίκη, από 28/1-31/01/2016 με το δικό του περίπτερο (Περίπτερο 16, stand 3). Συνεπής στο ραντεβού της η  AGROTICA κάθε δύο χρόνια, η μεγαλύτερη διεθνής συνάντηση των επαγγελματιών του κλάδου παρουσιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις σε Μηχανήματα, Εξοπλισμό και Εφόδια από όλο τον κόσμο.  Στο Περίπτερο 16, stand 3 θα μας υποδεχθεί, για να συζητήσουμε για τις εξελίξεις στον κλάδο των λιπασμάτων και τις δραστηριό... (συνέχεια)
15-01-2016
  Την απόφαση να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, βγάζοντας τα τρακτέρ τους στις πλατείες των χωριών το Σαββατοκύριακο πριν την έναρξη της Agrotica 2016 (28-31 Ιανουαρίου), έλαβαν στην αποψινή (13/1) τους συνάντηση οι αγρότες-κτηνοτρόφοι του νομού Χαλκιδικής, όπως επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αγρότης, Γιώργος Τσακίρογλου. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αγρότες του Νομού Χαλκιδικής είναι «ανήσυχοι και εξαγριωμένοι με τα προωθούμενα μέτρα στο ασφαλιστικό και φορολογικό», και πρόσθεσε, «δεν... (συνέχεια)
14-01-2016
Το 6o Πανελλήνιο Συνέδριο AGROTICA με θέμα «Νέες τεχνολογίες και Προοπτικές στην καλλιέργεια των Οπωροκηπευτικών», πρόκειται να πραγματοποιηθεί στα πλαίσια της έκθεσης, 30 με 31 Ιανουαρίου στην Θεσσαλονίκη.     Το συνέδριο «Νέες τεχνολογίες και Προοπτικές στην καλλιέργεια των Οπωροκηπευτικών» αποτελείται από 9 Θεματικές Ενότητες : Δείτε το Αναλυτικό Πρόγραμμα του συνεδρίου Σάββατο 30 Ιανουαρίου 1η Θεματική Ενότητα: Προσκεκλημένοι Ομιλητές 2η Θεματ... (συνέχεια)
13-01-2016
Λιάμης Λεωνίδας|  12/01/2016 - 08:43 πμ Στεγνά ταµεία, υποχρεώσεις προς πλειάδα πιστωτών που τρέχουν και δεν φαίνεται, προς το παρόν, τρόπος να καλυφθούν, ζηµίες που εξακολουθούν και συσσωρεύονται και πλέον ορατός κίνδυνος ανάκλησης και των 30 εκατ. ευρώ, που της δόθηκαν πέρυσι, µε πράξη νοµοθετικού περιεχοµένου, είναι ορισµένα από τα στοιχεία που συνθέτουν την εικόνα στην ΕΒΖ ΑΕ. Η βιοµηχανία βρίσκεται µπροστά στο φάσµα της κατάρρευσης, περισσότερο από κάθε άλλη φορά στο πα... (συνέχεια)