Ανακοινώσεις

01-04-2015
Είναι γνωστός ο σημαντικός ρόλος του θείου στην υγεία και τη θρέψη των φυτών. Με την εντατικοποίηση των καλλιεργειών, συνεχώς μεγαλύτερες ποσότητες θείου αφαιρούνται από τα εδάφη. Επίσης, ο ανεφοδιασμός των εδαφών με θείο είναι πλέον ανεπαρκής λόγω: α) της χρήσης πυκνών λιπασμάτων που δεν περιέχουν θείο (Oυρίας, DAP, MAP), β) της υποκατάστασης του θειικού καλίου από χλωριούχο κάλιο, γ) της χρήσης καυσίμων με μειωμένη περιεκτικότητα σε θείο κλπ.   Στην κάλυψη του ελλείμματος αυτού έ... (συνέχεια)
31-03-2015
Συμφωνία για συγχώνευση υπέγραψαν οι επικεφαλής των εταιρειών H.J. Heinz και Kraft Foods Group, με σκοπό να δημιουργήσουν την Kraft Heinz, τον πέμπτο μεγαλύτερο όμιλο τροφίμων και ποτών του κόσμου.   Οι μέτοχοι της Kraft θα λάβουν μετοχές στην νέα εταιρεία και ειδικό μέρισμα σε ρευστό ύψους 16,50 δολαρίων ανά μετοχή, ενώ οι υφιστάμενοι μέτοχοι της Heinz θα κατέχουν συνολικά το 51% της Kraft Heinz. Η συμφωνία εγκρίθηκε ομόφωνα από τα διοικητικά συμβούλια και των δυο εταιρειών. Η νέα ε... (συνέχεια)
30-03-2015
Ο Αλέξης Τσίπρας υπέγραψε πράξη νομοθετικού περιεχομένου για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης. Πηγές του Μαξίμου αναφέρουν πως σε διαφορετική περίπτωση θα υπήρχε κίνδυνος να κλείσουν τα εργοστάσια και να απολυθούν οι εργαζόμενοι τους. Σε ότι αφορά συγκεκριμένα την ρύθμιση για τη διάσωση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης η ρύθμιση έχει ως εξής: «Κατ’ εξαίρεση των διατάξεων του άρθρου 145 και 146 του Ν. 4261/2014 (Α΄ 107), του Κανονισμού ειδικής εκκαθάρισης πιστωτικών ιδρυμάτων, όπως ισχύε... (συνέχεια)
28-03-2015
Με ζωηρό ενδιαφέρον περίπου 50 αγρότες από την Δράμα, την Καβάλα, τις Σέρρες και την Θεσσαλονίκη, παρακολούθησαν τις εργασίες της ημερίδας με θέμα «Τα όσπρια: η καλλιέργειά τους και η δυνατότητα χρηματοδότησης για την συσκευασία και μεταποίησή τους», που υλοποίησε την Παρασκευή 20 Μαρτίου το Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας. Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης, ο γεωπόνος, στέλεχος της Agrino, κ. Κώτσιας Ανδρέας παρουσίασε με αναλυτικό και κατανοητό τρόπο τις βασικές αρχές διαχείρισης καλλιέργειας των φασολ... (συνέχεια)
27-03-2015
Για τα προβλήματα της ελληνικής σποροπαραγωγής, αλλά και τις προοπτικές για την ανάπτυξη του κλάδου μιλάει σε συνέντευξή του στον ΑγροΤύπο ο κ. Γεώργιος Κωστάκης, Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Σποροπαραγωγών και Σποροφύτων (Σ.Ε.Σ.ΣΠ.). Σύμφωνα με τον κ. Κωστάκη ο Σ.Ε.Σ.ΣΠ. έχει καθιερώσει τη χρήση πιστοποιημένου ελληνικού πολλαπλασιαστικού υλικού στο ελληνικό έδαφος και φιλοδοξεί να στηρίξει ακόμα περισσότερο την ελληνική γεωργία, και την ελληνική οικονομία γενικότερα, προάγοντας την ελληνική σπ... (συνέχεια)
26-03-2015
Ελάχιστη ποσότητα 1,6 κιλών ανά στρέμμα πιστοποιημένου βαμβακόσπορου, από 1 κιλό πέρυσι, με την υποχρέωση προσκόμισης των σχετικών τιμολογίων αγοράς, προκειμένου να εξασφαλίζεται ελάχιστη πυκνότητα 100.000 φυτών ανά εκτάριο (έναντι 80.000 φυτών ανά εκτάριο πέρυσι), καθορίζει η νέα απόφαση Αποστόλου σχετικά με τις υποχρεώσεις που απαιτούνται για να λάβει ένας παραγωγός τη συνδεδεμένη ενίσχυση στο βαμβάκι, για την καλλιεργητική περίοδο 2015. Πέρυσι προϋπόθεση για τη συνδεδεμένη ήταν 1 κιλό πι... (συνέχεια)
24-03-2015
Αναλυτική παρουσίαση έκανε στην εκπομπή «ΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΓΗ» ο γεωπόνος-ειδικός αναλυτής κ. Αθανάσιος Μπαντής, σχετικά με τις αλλαγές στα ποσά της συνδεδεμένης ενίσχυσης στο βαμβάκι, μεταξύ παλιάς και νέας ΚΑΠ, όπου αλλάζει η οροφή των 80,5 ευρώ ανά στρέμμα, σε 74,94 ευρώ. Πιο αναλυτικά τώρα, όπως βλέπε στον πίνακα 1 (ΒΑΜΒΑΚΙ/2014), όσον αφορά για τη χώρα μας, από το 2009 και μέχρι το 2013, υπήρχε, βάση του Κανονισμού (ΕΚ) 73/2009 ποσό αναφοράς 251,75 ευρώ ανά τόνο, σύμφωνα... (συνέχεια)
23-03-2015
Μπορεί πολλοί να θεωρούν το σουβλάκι ως το εθνικό μας φαγητό, όμως στην πραγματικότητα το κρέας που τρώμε σε αυτό, μόνο ελληνικό δεν είναι. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας το Βήμα, η πρώτη ύλη για τα σουβλάκια προέρχεται από τρεις βασικούς παραγωγούς με έδρα τη Δανία, την Ολλανδία και τη Γερμανία. Συγκεκριμένα, κάθε χρόνο στην Ελλάδα καταναλώνουμε περίπου 300.000 τόνους χοιρινό από τους οποίους οι 190.000 είναι εισαγόμενοι. Οπως επισημαίνει το δημοσίευμα, μόνο το 2013, οι εισαγωγές κρ... (συνέχεια)
22-03-2015
Την έγκριση της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να αποζημιωθούν αλλά και να μη χάσουν τα δικαιώματα ενίσχυσης οι αγρότες που δεν θα καταφέρουν φέτος να σπείρουν επειδή τα χωράφια τους είναι πλημμυρισμένα θα ζητήσει ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης. Αυτό ανακοίνωσε ο Βαγγέλης Αποστόλου κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, την Πέμπτη 19 Μαρτίου. Ολόκληρη η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρει τα εξής: Πρωτοβουλίε... (συνέχεια)