Ανακοινώσεις

18-01-2016
Συνάντηση πραγματοποίησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μάρκος Μπόλαρης,  με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Ακατέργαστου Καπνού. Παρόντες ήταν ο Πρόεδρος της Διεπαγγελματικής κ. Μελενεκλής, ο Πρόεδρος της ΣΕΚΕ, ο κ.Ταρενίδης, ο Πρόεδρος της Καπνικής, κ. Μιχαηλίδης , ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Μισσιριάν, κ. Τζούμας και ο κ. Λεούδης Πρόεδρος της ομώνυμης εταιρείας. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκε το αίτημα από την πλευρά ... (συνέχεια)
16-01-2016
Ο ΣΠΕΛ θα συμμετέχει στην 26η AGROTICA , στη Θεσσαλονίκη, από 28/1-31/01/2016 με το δικό του περίπτερο (Περίπτερο 16, stand 3). Συνεπής στο ραντεβού της η  AGROTICA κάθε δύο χρόνια, η μεγαλύτερη διεθνής συνάντηση των επαγγελματιών του κλάδου παρουσιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις σε Μηχανήματα, Εξοπλισμό και Εφόδια από όλο τον κόσμο.  Στο Περίπτερο 16, stand 3 θα μας υποδεχθεί, για να συζητήσουμε για τις εξελίξεις στον κλάδο των λιπασμάτων και τις δραστηριό... (συνέχεια)
15-01-2016
  Την απόφαση να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, βγάζοντας τα τρακτέρ τους στις πλατείες των χωριών το Σαββατοκύριακο πριν την έναρξη της Agrotica 2016 (28-31 Ιανουαρίου), έλαβαν στην αποψινή (13/1) τους συνάντηση οι αγρότες-κτηνοτρόφοι του νομού Χαλκιδικής, όπως επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αγρότης, Γιώργος Τσακίρογλου. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αγρότες του Νομού Χαλκιδικής είναι «ανήσυχοι και εξαγριωμένοι με τα προωθούμενα μέτρα στο ασφαλιστικό και φορολογικό», και πρόσθεσε, «δεν... (συνέχεια)
14-01-2016
Το 6o Πανελλήνιο Συνέδριο AGROTICA με θέμα «Νέες τεχνολογίες και Προοπτικές στην καλλιέργεια των Οπωροκηπευτικών», πρόκειται να πραγματοποιηθεί στα πλαίσια της έκθεσης, 30 με 31 Ιανουαρίου στην Θεσσαλονίκη.     Το συνέδριο «Νέες τεχνολογίες και Προοπτικές στην καλλιέργεια των Οπωροκηπευτικών» αποτελείται από 9 Θεματικές Ενότητες : Δείτε το Αναλυτικό Πρόγραμμα του συνεδρίου Σάββατο 30 Ιανουαρίου 1η Θεματική Ενότητα: Προσκεκλημένοι Ομιλητές 2η Θεματ... (συνέχεια)
13-01-2016
Λιάμης Λεωνίδας|  12/01/2016 - 08:43 πμ Στεγνά ταµεία, υποχρεώσεις προς πλειάδα πιστωτών που τρέχουν και δεν φαίνεται, προς το παρόν, τρόπος να καλυφθούν, ζηµίες που εξακολουθούν και συσσωρεύονται και πλέον ορατός κίνδυνος ανάκλησης και των 30 εκατ. ευρώ, που της δόθηκαν πέρυσι, µε πράξη νοµοθετικού περιεχοµένου, είναι ορισµένα από τα στοιχεία που συνθέτουν την εικόνα στην ΕΒΖ ΑΕ. Η βιοµηχανία βρίσκεται µπροστά στο φάσµα της κατάρρευσης, περισσότερο από κάθε άλλη φορά στο πα... (συνέχεια)
12-01-2016
Με... υγιεινό περίπατο μοιάζει η αύξηση των φορολογικών συντελεστών για τους αγρότες, μπροστά σε αυτό που επιφυλάσσει η αλλαγή του ασφαλιστικού τους καθεστώτος.   Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά και δείχνουν ότι μόνο φέτος, οπότε θα γίνει η πρώτη αύξηση ασφαλιστικών εισφορών- και μάλιστα με αναδρομικό χαρακτήρα από τα μέσα του 2015- η διαφορά σε σχέση με αυτά που πληρώνουν σήμερα αγγίζει το 43%! Το σχέδιο προβλέπει σταδιακή προσαρμογή στα νέα δεδομένα, αλλά είναι ενδεικτικό ότ... (συνέχεια)
11-01-2016
Μετά τις 20 Ιανουαρίου, το αργότερο μέχρι το τέλος του μήνα, θα «βγουν» οι επίσημες προσκλήσεις για τέσσερα προγράμματα του ΕΣΠΑ 2014-2020.   Πρόκειται για τα προγράμματα για τη νεοφυή επιχειρηματικότητα, την ενίσχυση Τουριστικών Επιχειρήσεων, την αναβάθμιση πολύ μικρών και μικρών υφιστάμενων επιχειρήσεων και την ενίσχυση πτυχιούχων τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, οι προδημοσιεύσεις των οποίων έχουν αναρτηθεί από τα μέσα Οκτωβρίου. Με βάση τον σχεδιασμό, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορού... (συνέχεια)
09-01-2016
Σύμφωνα με έκθεση του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης ο Προϊστάμενος που υπηρετεί στο Εργαστήριο Ελέγχου Κυκλοφορίας Ζωοτροφών Θεσσαλονίκης (υπάγεται στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης) εμφάνισε παραστατικά στην υπηρεσία του από τα οποία προέκυπτε ότι είχε πραγματοποιήσει για υπηρεσιακές ανάγκες την διετία 2012-2014 εκτός έδρας μετακινήσεις με το ΙΧ του που ξεπερνούσαν τα 65.000 χιλιόμετρα. Όμως από τον έλεγχο που διενήργησαν οι επιθεωρητές του δημοσίου προέκυψαν ανύπα... (συνέχεια)
08-01-2016
Τα νούμερα είναι αμείλικτα, σημαντικό κομμάτι του αγροτικού εισοδήματος που κλιμακούμενο πλησιάζει το 1/3 θα χαθεί από τις τσέπες των ελλήνων αγροτών εάν εφαρμοστούν οι υπάρχουσες προβλέψεις του σχεδίου νόμου για το νέο ασφαλιστικό, όπως αυτό έχει δοθεί στην δημοσιότητα από τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γ. Κατρούγκαλο, την Δευτέρα 4 Ιανουαρίου. Ουσιαστικά, εάν παραμείνει το σχέδιο νόμου ως έχει, οι ασφαλιστικές εισφορές θα λειτουργήσουν ως δεύτερη φορο... (συνέχεια)
07-01-2016
Το κάλεσμα: «Με αφορμή το πανελλαδικό κάλεσμα των συντονιστικών το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου στο Βελλίδειο Θεσσαλονίκης για την απόφαση κοινής ημερομηνίας για την έξοδο των τρακτέρ στους δρόμους αλλά και την εξέλιξη της παράτασης προς ψήφιση του φορολογικού, η επιτροπή αγώνα αγροτών κτηνοτρόφων και νέων αγροτών του νομού Λάρισας συγκαλεί έκτακτη συνεδρίαση και καλεί αγρότες και κτηνοτρόφους, τους αγροτικούς συνεταιρισμούς του νομού τους εκπροσώπους των νέων αγροτών τις ομοσπονδίες κτηνοτ... (συνέχεια)