Ανακοινώσεις

05-02-2016
Τη μεγαλύτερη κίνηση εξαγοράς ξένης επιχείρησης έκανε η Κίνα, με την προσφορά ύψους 43 δις. δολαρίων που έκανε η κρατική εταιρεία της ChemChina (China National Chemical Corp) για την απόκτηση της ελβετικής εταιρείας σπόρων και παρασιτοκτόνων Syngenta, αποσκοπώντας στη βελτίωση της εγχώριας παραγωγής τροφίμων. Η εξαγορά, που ανακοινώθηκε και από τις δύο εταιρείες, θα επιταχύνει μία αναδιάταξη του παγκόσμιου τομέα χημικών του αγροτικού τομέα και αποτελεί πρόβλημα για την αμερικανική εταιρεία Mo... (συνέχεια)
03-02-2016
Προθεσμία πέντε ημερών στην κυβέρνηση προκειμένου να συσταθεί διακομματική επιτροπή που θα αποσύρει το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό και φορολογικό και θα ξεκινήσει διάλογο από μηδενική βάση δίνουν οι αγρότες στα μεγάλα μπλόκα της χώρας. Σε 12ωρο αποκλεισμό των Τεμπών από τις 10 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ έχουν προχωρήσει οι αγρότες, σύμφωνα με απόφαση που έλαβαν στο πλαίσιο της γενικής τους συνέλευσης. Ταυτόχρονα βρίσκονται στο στάδιο τελικής επεξεργασίας των αιτημάτων και των προτάσεών τ... (συνέχεια)
02-02-2016
«Αν εφαρμοστούν τα μέτρα που εισάγει η κυβέρνηση δεν είναι μόνο ότι θα φτωχύνουν οι γεωργοί, αλλά θα πάει ακόμα χειρότερα η Ελλάδα, θα πάψει να παράγει», δήλωσε στο “Πρακτορείο 104,9 fm” και στην εκπομπή “Δεύτερη Ανάγνωση”, στις 29 Ιανουαρίου, ο πρώην ευρωβουλευτής της ΝΔ, Ιωάννης Γκλαβάκης. «Αν τρεις άνθρωποι έχουν ένα ετήσιο εισόδημα 10.000 ευρώ κι ο ένας είναι δημόσιος υπάλληλος, αυτός θα πληρώσει 178 ευρώ εφορία και θα του μείνουν 9.820 στο χέρι. Εάν αυτός που κερδίζει 10.000 ευρώ (έσοδα–έξ... (συνέχεια)
29-01-2016
Μαζική ήταν η προσέλευση του αγροτικού κόσμου την πρώτη ημέρα της 26ης Agrotica, γεγονός που απέδειξε τη βαρύτητα της διοργάνωσης για τον κλάδο.  Όπως ανακοίνωσε η διοργανώτρια HELEXPO, παρά τη δυσκολία πρόσβασης στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, εν μέσω των αγροτικών κινητοποιήσεων, και τη ματαίωση των εγκαινίων της έκθεσης, που κρίθηκε απαραίτητη για την εύρυθμη λειτουργία της, οι επισκέπτες έσπευσαν στους χώρους της Agrotica.   Συγκεκριμένα, περισσότερα από 25.000 ... (συνέχεια)
28-01-2016
Δεν φεύγουν από τα μπλόκα και κλιμακώνουν τους αποκλεισμούς - Να αποκλείσουν την πρόσβαση στο αεροδρόμιο απειλούν οι αγρότες της Αττικής - Κλειστά τα Τέμπη από τις 16:00-21:00 Τις δυνάμεις τους και τις αντιδράσεις της κυβέρνησης μετράνε σήμερα οι αγρότες στο μεγάλο συλλαλητήριο που έχουν προαναγγείλει στη Θεσσαλονίκη, εν όψει των εγκαινίων της έκθεσης Agrotica το απόγευμα από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου. Οι αγρότες από όλα τα μπλόκα θα συγκεντρωθούν στην πλατεία ΧΑΝΘ,... (συνέχεια)
26-01-2016
Τα τέσσερα μέτρα που θα εξαφανίζουν το 50% του καθαρού εισοδήματος των αγροτών   Ποσοστό του εισοδήματός τους το οποίο θα κυμαίνεται από 46% έως και 49% θα πρέπει να αποδίδουν κάθε χρόνο στην εφορία περίπου 650.000 αγρότες με το που θα ολοκληρωθεί η λαίλαπα των μέτρων που προωθούνται εις βάρος τους. Κάθε χρόνο, ο λογαριασμός θα γίνεται και βαρύτερος ενώ το αποκορύφωμα θα είναι από το 2019 και μετά. Παρά τις καθησυχαστικές δηλώσεις των εμπλεκόμενων υπουργών χθες, οι αριθμοί απ... (συνέχεια)
25-01-2016
Μετά από μία τριετία ερευνητικής προσπάθειας στο Εργαστήριο Μηχανικής Τροφίμων και Βιοσυστημάτων του ΤΕΙ Θεσσαλίας και μία διετία και πλέον προσπάθειας των μελών του Συνεταιρισμού στέβιας που ιδρύθηκε στην Καρδίτσα στην Περιοχή του Φαναρίου ολοκληρώθηκε μόλις πρόσφατα με χρήση ελληνικής τεχνογνωσίας και πόρων του Προγράμματος LEADER η κατασκευή μονάδα παραγωγής γλυκοζιτών Στεβιόλης στην περιοχή του Φαναρίου Καρδίτσας. Η μονάδα σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Καθηγητή Μηχανικής Μεταποίησης Κωνσταντί... (συνέχεια)
23-01-2016
Ειδικό προνομιακό φορολογικό καθεστώς για τα αγροτικά εισοδήματα έχουν επιλέξει αρκετές χώρες του Νότου της Ε.Ε. (Ισπανία, Πορτογαλλία), αλλά και του πρώην ανατολικού μπλοκ (Πολωνία, Ρουμανία, Ουγγαρία). Με τη χρήση φοροαπαλλαγών, χαμηλών συντελεστών και φορολόγηση βάσει αντικειμενικών κριτηρίων, οι αγροτικές εκμεταλλεύσεις δεν επιβαρύνονται με υπερβολική φορολογία, γεγονός που στηρίζει ουσιαστικά την πρωτογενή παραγωγή, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν πριν λίγο καιρό στο περιοδικό Γεωρ... (συνέχεια)
22-01-2016
Φαίνεται πως αγριεύουν οι αγρότες και δε θα περάσουν εύκολες μέρες οι κυβερνώντες. Σε όλη την Ελλάδα φαίνεται πως η κατάστασει "αγριεύει". Αρκεί να δει τις φωτογραφίες που δημοσιεύονται στα social media καθημερινά και θα καταλάβει! Τα αγροτικά sites έχουν πάρει φωτιά και καθημερινά μεταφέρουν το κλίμα.  Διαβάστε τι γράφουν μερικά αγροτικά sites: Έκλεισαν το τελωνείο Εξοχής! Έντυσαν τον υπουργό αστυνομικό για να τον φυγαδεύσουν! Μπλόκα και συγκεντρώσεις από τον Έβρο έως την Κρήτη... (συνέχεια)
21-01-2016
Η ιστοσελίδα τους ΣΠΕΛ, www.spel.gr θα ενημερώνει πλέον το χρήστη και τα μέλη του ΣΠΕΛ για τις ενέργειες του Συνδέσμου και τις εξελίξεις στον τομέα των Λιπασμάτων και των προϊόντων θρέψης φυτών, με τη νέα, μοντέρνα δομή και αναβαθμισμένη αισθητική της, σε απόλυτη αρμονία με τις αρχές της βέλτιστης λειτουργικότητας, της εύκολης αλλά κυρίως φιλικής πλοήγησης. Στον ανανεωμένο διαδικτυακό τόπο του ΣΠΕΛ ο επισκέπτης έχει την δυνατότητα να περιηγηθεί γρήγορα και απλά μεταξύ των κύριων ενο... (συνέχεια)