Ανακοινώσεις

26-03-2015
Ελάχιστη ποσότητα 1,6 κιλών ανά στρέμμα πιστοποιημένου βαμβακόσπορου, από 1 κιλό πέρυσι, με την υποχρέωση προσκόμισης των σχετικών τιμολογίων αγοράς, προκειμένου να εξασφαλίζεται ελάχιστη πυκνότητα 100.000 φυτών ανά εκτάριο (έναντι 80.000 φυτών ανά εκτάριο πέρυσι), καθορίζει η νέα απόφαση Αποστόλου σχετικά με τις υποχρεώσεις που απαιτούνται για να λάβει ένας παραγωγός τη συνδεδεμένη ενίσχυση στο βαμβάκι, για την καλλιεργητική περίοδο 2015. Πέρυσι προϋπόθεση για τη συνδεδεμένη ήταν 1 κιλό πι... (συνέχεια)
24-03-2015
Αναλυτική παρουσίαση έκανε στην εκπομπή «ΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΓΗ» ο γεωπόνος-ειδικός αναλυτής κ. Αθανάσιος Μπαντής, σχετικά με τις αλλαγές στα ποσά της συνδεδεμένης ενίσχυσης στο βαμβάκι, μεταξύ παλιάς και νέας ΚΑΠ, όπου αλλάζει η οροφή των 80,5 ευρώ ανά στρέμμα, σε 74,94 ευρώ. Πιο αναλυτικά τώρα, όπως βλέπε στον πίνακα 1 (ΒΑΜΒΑΚΙ/2014), όσον αφορά για τη χώρα μας, από το 2009 και μέχρι το 2013, υπήρχε, βάση του Κανονισμού (ΕΚ) 73/2009 ποσό αναφοράς 251,75 ευρώ ανά τόνο, σύμφωνα... (συνέχεια)
23-03-2015
Μπορεί πολλοί να θεωρούν το σουβλάκι ως το εθνικό μας φαγητό, όμως στην πραγματικότητα το κρέας που τρώμε σε αυτό, μόνο ελληνικό δεν είναι. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας το Βήμα, η πρώτη ύλη για τα σουβλάκια προέρχεται από τρεις βασικούς παραγωγούς με έδρα τη Δανία, την Ολλανδία και τη Γερμανία. Συγκεκριμένα, κάθε χρόνο στην Ελλάδα καταναλώνουμε περίπου 300.000 τόνους χοιρινό από τους οποίους οι 190.000 είναι εισαγόμενοι. Οπως επισημαίνει το δημοσίευμα, μόνο το 2013, οι εισαγωγές κρ... (συνέχεια)
22-03-2015
Την έγκριση της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να αποζημιωθούν αλλά και να μη χάσουν τα δικαιώματα ενίσχυσης οι αγρότες που δεν θα καταφέρουν φέτος να σπείρουν επειδή τα χωράφια τους είναι πλημμυρισμένα θα ζητήσει ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης. Αυτό ανακοίνωσε ο Βαγγέλης Αποστόλου κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, την Πέμπτη 19 Μαρτίου. Ολόκληρη η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρει τα εξής: Πρωτοβουλίε... (συνέχεια)
21-03-2015
Αγοραστής είναι η Χio Group, επενδυτικό fund κινεζικών συμφερόντων με γραφεία στο Λονδίνο, τη Σανγκάη και το Χονγκ Κονγκ. Η Triton θα κρατήσει μόνο τις δραστηριότητες της γερμανικής βιομηχανίας που σχετίζονται με τα προϊόντα θρέψης για ευρεία κατανάλωση, δηλαδή κυρίως για οικιακή χρήση, κήπους κλπ. Το τίμημα της συμφωνίας, κατόπιν συμφωνίας των δύο πλευρών, δεν έγινε γνωστό. Υπενθυμίζεται ότι η επενδυτική εταιρεία Triton είχε αγοράσει την Compo από την k+s το 2011 έναντι 205 εκατ. δολαρίων... (συνέχεια)
20-03-2015
Με σημερινή της ανακοίνωση, η Κομισιόν πρότεινε παράταση της υποβολής αιτήσεων ενιαίας ενίσχυσης (δηλώσεις ΟΣΔΕ) έως την Δευτέρα 15 Ιουνίου. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει παράταση ενός μήνα από την αρχική προθεσμία της 15ης Μαΐου.   Η παράταση θα ισχύει επίσης και για τις πληρωμές με βάση την έκταση στο δεύτερο πυλώνα της ΚΑΠ. Ο Επίτροπος για τη Γεωργία και την Αγροτική Ανάπτυξη, Phil Hogan, εξήγησε: «έχω προτείνει να επιτραπεί στα κράτη μέλη να παρατείνουν την προθεσμία έτσι ώστε οι αγρότ... (συνέχεια)
19-03-2015
Με μόνο αντικείμενο την ανάδειξη των νέων μελών στα κομματικά όργανα συνεδρίασε η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας. Στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων η ανάδειξη έγινε δια βοής, καθώς οι υποψήφιοι ήταν όσες και οι θέσεις, με μόνη εξαίρεση τον τομέα Αμυνας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, για τον οποίο οι υποψήφιοι ήταν οι Στέφανος Γκίκας και Γιάννης Κεφαλογιάννης. Ο κ. Κεφαλογιάννης εξελέγη με 41 ψήφους έναντι 19 του κ. Γκίκα. Απο την συνεδρίαση της Κ. Ο. απουσίαζαν ο πρώην πρωθ... (συνέχεια)
18-03-2015
Κατά το τελευταίο δεκαήµερο, µία µυκητολογική προσβολή των φύλλων του σιταριού (µαλακού και σκληρού) εξαπλώθηκε απειλητικά στα σιτοχώραφα της Λάρισας. Μεγάλης έκτασης η προσβολή στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας      Επισκεφθήκαµε αγρούς στις αγροτικές περιοχές, Νίκαιας, Καλού Νερού, Σοφού, Ν. Περιβολίου, Χαράς και συλλέξαµε δείγµατα. ∆είγµατα επίσης µας εστάλησαν στο Εργαστήριο από τις περιοχές Φαλάνης, ∆ιλόφου και Μύρων. Σε όλες τις περιπτώσεις διαγνώσαµε προσβολή από τ... (συνέχεια)
17-03-2015
Σύμφωνα με διαβεβαιώσεις της Τράπεζας Πειραιώς, σήμερα Τρίτη θα πιστωθούν οι λογαριασμοί των δικαιούχων βαμβακοπαραγωγών με τα ποσά της συνδεδεμένης ενίσχυσης. Σε δήλωσή του ο Αναπληρωτής Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Βαγγέλης Αποστόλου αναφέρει τα εξής: «Είχαμε διαβεβαιώσει τους βαμβακοπαραγωγούς ότι θα εισπράξουν τάχιστα και κανονικά τις ενισχύσεις τους και αυτό γίνεται στην πράξη, προς απογοήτευση προφανώς των κινδυνολογούντων και των όψιμων υποστηρικτών του Έλληνα αγρότη, τα δικαιώμ... (συνέχεια)